مهدی زکی پور – لرستان / اواخر اسفندماه ۱۴۰۰ در روز میلاد باسعادت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) کلنگ احداث ساختمان جدید آموزشی هنرستان ولیعصر (عج) خرمآباد در ضلع شمال شرقی سایت هنرستان مشرف به خیابان ولیعصر با حضور احمدرضا دالوند معاونت امور عمرانی استانداری لرستان و جمعی از مسئولان و رسانهها بر زمین زده شد، ساختمانی که محل احداث آن با تایید و مطالعه کارشناسان و دستگاههای نظارتی جانمایی شده بود.
پس از روی کار آمدن یونس بهاروند ایرانیا به عنوان مدیریت اداره کل نوسازی مدارس لرستان، مدیریت جدید در اقدامی عجیب و علیرغم درخواست مجموعه بهرهبردار، تاییدیه جانمایی اولیه دفتر فنی، مجوز اولیه دستور نقشه شهرداری منطقه یک خرم آباد و برکف دریافتی توسط مالک و بهره بردار جانمایی توسط اداره کل نوسازی مدارس و دستگاه نظارت، محل احداث ساختمان مذکور را به ضلع جنوب غربی یعنی در کنار دو ساختمان آموزشی و سالن هنرستان تغییر داد، اقدامی که با قطع درختان مثمر و غیر مثمر باعث خسارت به فضای سبز منطقه مطابق مستند نقشه هوایی شده است. این اتفاق تلخ در حالی روی داد که پیگیریهای تعدادی از دوستداران محیط زیست در تماس های مکرر با اجراییات شهرداری خرم آباد جهت جلوگیری از قطع درختان کهن سال هم راه به جایی نبرد.
البته خسارت به فضای سبز و محیط زیست منطقه تنها گوشهای از اقدام غیر مطالعاتی و مدیریت ضعیف اداره کل نوسازی بوده است و این روزها زمزمهی ریزش ساختمان سالن جلسات و اداری هنرستان ولیعصر به دلیل گودبرداری به ارتفاع ۶ متر و عدم مطالعه دقیق در جانمایی ساختمان آموزشی جدید بیش از گذشته به گوش میرسد!
طبق مستندات؛ مطالعات اولیه ساختمان آموزشی هنرستان ولیعصر خرمآباد (مدرسه ۱۸ کلاسه پا چنار ) در سال ۱۴۰۰ به استناد درخواست مجوزات بر وکف ارسالی از سوی دفتر فنی اداره کل نوسازی مدارس لرستان به شهرداری منطقه یک خرم اباد، قبل از مناقصه انجام شده است و جابجایی پروژه ساختمان آموزشی جدید بعد از برنده شدن پیمانکار از ضلع شمالی شرقی به ضلع جنوب غربی مجتمع هنرستانی انتقال یافته است!!! که نتیجه این جابجایی، خارج شدن ساختمان جدید از مرکزیت سایت هنرستان بوده و دوساختمان اداری و سالن اجتماعات نیز در معرض خطر ریزش گرفته است! ضمن اینکه دوطبقهی ساختمان در حال احداث هنرستان هم در گودی قرار دارد و امکان دسترسی ساختمان آموزشی در حال ساخت به سایت مجتمع هنرستانی قطع شده و فاقد محوطه فضای بازی جهت این ساختمان آموزشی میباشد.
حال مدیریت ناکارآمد نوسازی مدارس لرستان جهت استحکام بخشی به خاک ساختمانهای در معرض ریزش، از مشاور درخواست مطالعات مجدد کرده است که با تشخیص مشاور جهت جلوگیری از ریزش، نیازمند اجرای دیوار حائل بتونی با هزینه سه میلیارتومان و یا روش مستحکم سازی نهلینگ با اعتباری بالغ بر دو میلیارد تومان میباشد، ضمن اینکه یک میلیارد و دویست تومان هزینه جهت گود برداری پروژه برآورد شده است!!
باید گفت مدیرکل نوسازی مدارس لرستان در ساخت فضای آموزشی ۱۸ کلاسه پاچنار در سایت هنرستان ولیعصر، جز قطع درختان و خسارت به فضای سبز، از بین بردن بیش از ۴ میلیارد تومان از بودجه عمرانی نوسازی مدارس، خطر ریزش دو ساختمان اداری و سالن اجتماعات هنرستان که برای ساخت مجدد نیاز به بیش از ۳۰میلیارتومان دارد، عدم امکان ارتباط ساختمان آموزشی با دیگر مجموعه هیچ دستاوردی نداشته است.
براستی نقش دستگاه های نظارتی مانند دفتر فنی استانداری ، اداره کل کار، شهرداری خرم آباد در رابطه با جلوگیری از سانحه ریزش ساختمان های مورد اشاره چیست؟! چه کسی باید پاسخگوی سوءمدیریت یونس بهاروند ایرانیا در نوسازی مدارس لرستان باشد؟
امیدوارم با ورود دستگاههای نظارتی و قضایی با مدیر ضعیف و ناکارآمد نوسازی برخورد شود و استاندار لرستان هر چه سریعتر به فکر جایگزینی توانا، متعهد و دلسوز برای بهاروند باشد که اگر اینچنین پیش رود سرمایههای آموزشی استان و بیتالمال به فنا خواهند رفت
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سرپرست دیدگاه نیوز در استان لرستان، بیش از ۱۰ سال است که در عرصه مطبوعات و خبرگزاری ها در این استان فعالیت میکند.
دیدگاهتان را بنویسید