به گزارش دیدگاه نیوز، در مراسم بزرگداشتی که برای پاسداشت سالها تلاش و فعالیت فرهنگی فیض شریفی، نویسنده، منتقد، شاعر و پژوهشگر ادبیات فارسی برگزار شد، مستندی با نام ” از رنج عاشقی” به نمایش درآمد. این اثر کوتاه به کارگردانی محمد ناصریراد، مستندساز شیرازی، با نگاهی ساده، انسانی و صادقانه، به زندگی و افکار یکی از چهرههای ماندگار فرهنگ معاصر میپردازد.
فیض شریفی از جمله پژوهشگران پرتلاش و کمحاشیهایست که سالها در زمینههای نقد ادبی، داستاننویسی، زبانشناسی و فرهنگنگاری قلم زده و با نگاهی دغدغهمند و دقیق، بر حافظه زبانی و ادبی ایران تأثیرگذار بوده است. ناصریراد در این مستند، کوشیده گوشهای از درونیات و رنجهای نویسندهای اهل درد را به تصویر بکشد؛ نویسندهای که نوشتن برایش تنها حرفه نبود، که راهی بود برای زیستن.
او در حاشیه نمایش این فیلم گفت:
ما در این سرزمین، چهرههای ارزشمندی داریم که سالها در گمنامی به فرهنگ و اندیشه خدمت کردهاند. ساخت چنین مستندهایی برای من ادای دینیست به همین آدمها؛ کسانی که بدون هیاهو، مشغول ساختن و آموختناند.
ناصریراد همچنین از پروژه بعدی خود خبر داد: ساخت مستندی پرتره از دکتر حسن کامشاد، مترجم و پژوهشگر برجستهای که با ترجمههای درخشانش از نویسندگانی چون جان استوارت میل، جورج اورول و ای. ام. فورستر، نسلهای زیادی از اهل مطالعه را با اندیشههای نوین آشنا کرده است. کتاب خاطرات او “در گذر عمر” نیز از جمله آثار مهمیست که نگاهی عمیق به زندگی فردی و فرهنگی این چهره کمنظیر دارد.
“از رنج عاشقی” اگرچه مستندی کوتاه است، اما تلاشیست برای ثبت بخشی از حافظه فرهنگی ما؛ تلاشی از سوی مستندسازی که مسیر پرترهسازی از مفاخر فرهنگی را با دغدغه، فروتنی و نگاه انسانمحور دنبال میکند.
دستاندرکاران این اثر عبارتاند از:
روایت، تدوین و تصویر: محمد ناصریراد
تهیهکننده: کانون راز تهران
مصاحبهکننده: مهشید کشاورز
مدیر تولید و روابط عمومی: فرزانه منصوری
عکس:محمد ناصریراد
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
خبرنگار دیدگاه نیوز در شهر شیراز می باشد. وی مستندساز، تدوینگر و عکاس شیرازی است که فعالیت خود را از سال ۸۸ با انجمن سینما جوانان شروع کرده و ساخت مستندهای “دروازه حقیقت”، “من میخوام معتاد بشم”، “طاووس ها پرواز را نمیفهند”، “سوداگرانِ بی سودا”، “وداع”، “آبفروش”، “کتایون” و “فروزان” را در کارنامه دارد، وی در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، هنری و سینمایی قلم میزند .
دیدگاهتان را بنویسید