به گزارش خبرنگار دیدگاه نیوز، امروز شهر قم در غم و اندوه شهادت دردانه رسول اکرم(ص) و بزرگ عالمه جهان اسلام سوگوار است و آیینهای عزاداری با حضور عزاداران دلسوخته در سرتاسر این شهر در حال برگزاری است.
مداحان اهلبیت(ع) در غم شهادت آن بانوی بزرگوار نوحهسرایی میکنند و زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی کریمه اهلبیت(ع) نیز در این مصیبت بزرگ بر سر و سینه میزنند و اشک ماتم میریزند.
بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س) از شب گذشته میزبان خیل عظیم زائران و دلدادگان به خاندان عصمت و طهارت(ع) است که با دلی اندوهگین در شهادت بیبی دو عالم بر سر و سینه میزنند.
هیاتهای عزاداری قمی ها، اتباع مقیم از کشورهای مختلف و نیز هیات هایی که از شهرهای مختلف خود را به قم رسانده اند، از سحرگاه امروز از جایجای شهر قم خود را به حرم کبریایی رهسپار می شوند تا در تجمعی پرشور و حماسی، ارادت خود را به ساحت این بانوی کریمه ابزار دارند و شهادت دخت نبی اسلام(ص) را به محضر این بانوی بهشتی تسلیت گویند.
مسجد مقدس جمکران و بقاع متبرک امامزادگان شهر قم نیز مملو از جمعیت دوستداران اهلبیت(ع) است که با نوحهخوانی و سینهزنی در غم شهادت فاطمه زهرا(س) سوگوار هستند.
همچنین آیینهای عزاداری در دفتر رهبر معظم انقلاب در قم، بیوت مراجع تقلید، حسینیهها و تکایا با حضور قشرهای مختلف مردم در حال برگزاری است و سخنرانان فلسفه دفاع حضرت فاطمه(س) از ولایت را بیان میکنند.
بنا بهرسم هرساله شماری از مراجع تقلید ازجمله آیتالله وحید خراسانی ظهر امروز با پای پیاده دوشادوش مردم عزادار شهر مقدس قم تا حرم مطهر حضرت معصومه(س) عزاداری و پیادهروی میکند.
مردم قم شب گذشته نیز با برپایی موکبهایی در سطح شهر، با چای و غذای نذری از عزاداران فاطمی پذیرایی کردند و عشق و ارادت خود را به خاندان رسالت به نمایش گذاشتند.
حضرت فاطمه زهرا(س) عالمهای بینظیر و ودیعهای از سوی پیامبر رحمت(ص) برای سعادت بشری است که توانست با اندیشه والای خود مدافع حریم ولایت در برابر دشمنان باشد.
ریحانهالنبی(س) ۲۰ جمادیالثانی سال پنجم بعثت دیده به جهان گشود؛ ایشان پرورشیافته مکتب اسلام، همسر امیرالمومنین(ع) و مادر حسنین(ع) است.
حضرت فاطمه (س) از نظر اجتماعی و سیاسی شخصیتی بسیار تاثیرگذار بود و در همه زمینهها بهویژه عبادت، همسرداری، تربیت فرزند و حضور در صحنههای اجتماعی و سیاسی برای تمام مسلمانان الگو است؛ شخصیت ایشان بهقدری جامع و کامل است که سوره «کوثر»، «انسان» و آیه «تطهیر» و «مودت» در حق آن حضرت، همسر و فرزندانش نازل شده است.
پیامبر اکرم(ص) به این دلیل نام فاطمه را برای وی برگزیدند که خداوند او و فرزندانش و آنان که به این بانوی بزرگ محبت دارند، از آتش جهنم دور ساخته است.
از دیگر نام های حضرت فاطمه(س) میتوان به زهرا، صدیقه، طاهره، مبارکه، بتول، راضیه، مرضیه، محدثه، صدیقه کبرا، حورا و عذرا اشاره کرد، ام الحسین، ام الحسن، ام الائمه و ام ابیها از کنیههای حضرت زهرا(س) به شمار میآید.
الگو و اسوه پارسایی در آغوش پرمهر مادرش، با عواطف و احساسات مادری آشنا شد و پس از درگذشت حضرت خدیجه(س) در کنار رسول خدا رشد و پرورش یافت و از سرچشمه دانش و علم وی بهره برد، دوره کودکی حضرت صدیقه کبری(س) با آغاز رسالت رسول اکرم(ص)همراه شد.
حضرت زهرا(س) همچون مونسی دلسوز همواره در کنار پدر بود و در برابر آزار مشرکان، از پدر بزرگوارش دلجویی میکرد و نه تنها بهعنوان یک دختر نسبت به پدر، بلکه همچون مادری مهربان حامی مقام نبوت بود.
حضرت محمد(ص) همواره شدت علاقه و دوستی خویش را نسبت به حضرت فاطمه(س) در میان مسلمانان نشان میداد، بهگونهای که پیامبر اکرم(ص) این بانوی بزرگ را ام ابیها نامیدند، این کلمه علاوه بر معنای مادر پدر به معنی اصل و مظهر نبوت و ولایت است.
حضرت فاطمه زهرا(س) نخستین مبلغ پیروی از ولایت بودند که در راه دفاع از ولایت در سوم جمادی الاخر سال ۱۱ هجری به شهادت رسیدند.
اکنون که ۱۴ قرن از ظهور اسلام در شبهجزیره عربستان میگذرد، همچنان بر تعداد ارادتمندان و شیفتگان آن حضرت افزوده میشود و بیش از گذشته به شخصیت دردانه پیامبر(ص) که سرچشمه فضایل و خوبیهاست، تاسی میشود.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
اخباری که توسط خبر فوری منتشر میشوند به صورت اتوماتیک از منابع مختلف جمعآوری شده و در سایت دیدگاه نیوز انتشار مییابند. مسئولیت صحت یا عدم صحت این اخبار توسط دیدگاه نیوز تایید و یا تکذیب نمیشوند و این اخبار نیز دیدگاه هیئت تحریریه نمیباشند.
دیدگاهتان را بنویسید