×
آخرین اخبار

روایت بولتون از حمله‌ نظامی به ایران و چرایی لغو آن

  • کد نوشته: 29026
  • ۱۳۹۹-۰۴-۰۲
  • 655 بازدید
  • جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا دلیل حمله نکردن ترامپ به ایران مبنی بر پاسخ آمریکا به انهدام پهپاد گلوبال هاوک را در کتاب جنجالی خود با نام «اتفاقی که در آن اتاق افتاد» روایت کرده است.
    روایت بولتون از حمله‌ نظامی به ایران و چرایی لغو آن

    به گزارش دیدگاه نیوز، جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در کتاب جنجالی خود با نام «اتفاقی که در آن اتاق افتاد» به پشت پرده مسائل در کاخ سفید می‌پردازد. این کتاب قرار است طی ماه آتی میلادی منتشر شود و همین امر موجب هراس و نگرانی کاخ سفید شده است.

    مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در کتاب خاطرات خود دلیل حمله نکردن ترامپ به ایران در پاسخ به انهدام پهپاد گلوبال هاوک به دست نیروهای ایرانی را نیز روایت کرده است.

    این در حالی است که دونالد ترامپ مدعی شده که افشای مطالب منتشر شده در این کتاب یک عمل غیرقانونی است که بولتون مرتکب آن شده است. وی همچنین بولتون را احمق و ملال‌آور هم خطاب کرده است.

    جان بولتون در کتاب خاطرات خود مدعی شده است که از نظر ترامپ سرنگونی پهپاد آمریکایی با این حمله متناسب نبوده است.

    بولتون در این باره نوشته است: «جلسه [کنگره] ساعت ۴:۲۰ دقیقه عصر به پایان رسید و تدارکات برای حمله [به ایران] سرعت گرفت. با این تصور که ممکن است مجبور شوم تمام شب را در کاخ سفید باقی بمانم، ساعت ۵:۳۰ تصمیم گرفتم برای تعویض لباس به خانه بروم. ژنرال دانفورد (رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا) ساعت ۷ شب را برای تست حمله به سه سایت در ایران تایید کرده بود؛ بنابراین قبل از حمله واقعی که قرار بود ساعت ۹ شب انجام شود، زمان کافی را در اختیار داشتم.

    حدودا ساعت ۵:۳۵ دقیقه از داخل خودروی متعلق به سرویس مخفی با ترامپ تماس گرفتم و همه‌چیز را درباره حمله به او گفتم و او با گفتن “اوکی” موافقت خود را اعلام کرد. ساعت ۵:۴۰ دقیقه با پاتریک شاناهان (وزیر دفاع موقت) درباره جزئیات بیانیه‌ای که او و دانفورد باید بلافاصله پس از حمله صادر می‌کردند صحبت کردم و اینکه آیا آن‌ها باید در پنتاگون به سوالات [خبرنگاران] هم پاسخ دهند یا فقط به قرائت بیانیه اکتفا کنند.

    به خانه رسیدم، لباس‌هایم را عوض کردم و فورا راهی کاخ سفید شدم. در مسیر بازگشت، سوار بر اتومبیل بودم که شاناهان با من تماس گرفت و گفت سفارت انگلیس در ایران مورد حمله قرار گرفته و به همین دلیل با دانفورد تصمیم گرفته‌اند که زمان حمله را یک ساعت به عقب (ساعت ۱۰ شب) بیندازند. بعدا مشخص شد که گزارش حمله به سفارت انگلیس در تهران نادرست بوده و فقط “یک تصادف جزئی” در مقابل ساختمان آن رخ داده بوده است.

    باورم نمی‌شد که پنتاگون با نظر خود زمان حمله را تغییر داده باشد؛ بویژه با توجه به اینکه اطلاعات آن در مورد حمله به سفارت انگلیس در تهران کامل و دقیق نبود. با ترامپ تماس گرفتم و گفتم که ممکن است مجبور شویم حمله را یکساعت به عقب بیندازیم.

    ترامپ متوجه نشد چرا ما حمله را به تعویق انداختیم و مخالفتی هم نکرد.

    نگران از اینکه مبادا شاناهان و دانفورد در تصمیمی که برای حمله گرفته‌اند سست شوند با پمپئو (وزیر خارجه) تماس گرفتم. او معتقد بود که شاناهان و دانفورد دچار ترس شده‌اند و گمان می‌کنند اگر چند روز دیگر صبر کنند شاید بتوانند انگلیس را هم – با توجه به گزارش نادرست حمله به سفارتخانه‌اش در تهران- در این حمله دخیل کنند. در همین فاصله، همچنانکه با پمپئو مشغول صحبت بودم، به ما اطلاع داده شد که ترامپ می‌خواهد با ما دو نفر و همچنین شاناهان و دانفورد کنفرانس تلفنی برقرار کند.

    حدودا ساعت ۷:۲۰ دقیقه عصر بود که ترامپ روی خط آمد و گفت که تصمیم گرفته است حمله [تلافی‌جویانه به ایران] را لغو کند، چون از نظر او این حمله [با حمله‌ای که ایران به پهپاد گلوبال‌هاوک] کرده بود، “متناسب” نبود. ترامپ در کنفرانس تلفنی گفت یک نفر به او گفته است که ممکن است در این حمله ۱۵۰ ایرانی کشته شوند و او مایل نیست این ریسک را در مقابل سرنگون شدن یک پهپاد بدون‌سرنشین بپذیرد.
    پمپئو با استدلالات خود سعی کرد ترامپ را برای انجام حمله قانع کند، اما او توجهی نکرد و با گفتن اینکه “همیشه برای حمله کردن زمان هست” تلفن را قطع کرد. تلاش من هم برای تغییر نظر او به جایی نرسید. این غیرمنطقی‌ترین تصمیم یک رئیس‌جمهور بود که به چشم دیده بودم!»

    همزمان با نزدیک شدن موعد انتشار کتاب جنجالی جان بولتون در آمریکا که در آن به ابعاد پنهان کاخ سفید در دوران ترامپ اشاره کرده، وزارت دادگستری در این کشور هم ضمن صدور دادخواستی خواهان توقف انتشار کتاب جان بولتون شده است.

    در تنش کلامی این روز‌های بولتون و رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ گفته جان بولتون باید بابت انتشار حجم زیادی از اطلاعات محرمانه مجازات شود. اما قاضی فدرال آمریکا در واشنگتن دی‌سی ضمن رد این درخواست ادله اعلام شده را ناکافی اعلام کرد.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *