به گزارش دیدگاه نیوز، کانون نویسندگان و منتقدان مستقل استان فارس در بیانیه ای پیرامون این دورهٔ جشنواره تئاتر فارس آورده است:
جشنواره یا دورههمی پر سر و صدا
«کسانی هستند که خودشان”شعر“ چاپ میکنند و دوستانشان”نقد“ مینویسند و تمام مطبوعات پایتخت را در اختیار دارند اما “شعر” اوشان و “نقد” ایشان باعث خنده است و بیسوادی و بیذوقی و تخریب بازار کتاب شعر.» (شاپور بنیاد؛ نامه به امید حلالی)
آنچه از جشنواره به چشم میآید؛ آدمیرا دودل میکند که به وضعیت بخندد، یا به حال و روز پیش آمده بگرید.
حرفهای تکراری دربارهی رشد تیاتر و قطع ید نقد جدی و بلیط فروشی و رزومه سازی در جشنوارهای که روز قبل از شروع برنامهاش تغییر میکند.
بگذریم و داوری را به مخاطب وابگذاریم.
اما بعد:
نقد وسیلهی رشد هنرمند و مخاطب است و تأثیر آن در همراهی با اثر.
جشنوارهای که در برنامهی منتشر شدهاش -که تا عصر روز قبل از آغاز در حال تغییر بوده- جایی برای نقد پیشبینی نشده است؛ چند حالت بیشتر ندارد:
۱. مسئولان و هنرمندان جشنواره توان اصلاح و شنیدن صدای مخالف را در خود نمیبینند.
۲. مسئولان و هنرمندان جشنواره آنقدر خود را کامل میدانند که از نقد بینیازند.
۳. میخواهند با به تعویق انداختن نقد آن را بیتأثیر کنند.
۴. اطلاعی ندارند نقد چیست و چه کاربردی دارد.
۵. جشنواره را یک دورهمی پنداشتهاند.
والی آخر…
به هر روی، بر هر اساس و دلیلی که نقد حذف شده است؛ کانون منتقدان مستقل فارس اعلام میکند:
سال گذشته افراد کانون با وجود سانسور و به تعویق انداختن نقد توسط مسئولین محترم، نقد جشنواره را با حضور فیزیکی و واقعی مخاطبان و با استقبال فراوان برگزار کردند؛ که به همین دلیل و نیز به دلیل صراحت در نقد از هنرمندان و مسئولین، در بقیهی رخدادهای هنری حذف شدند.
اکنون ما جمعیت قلیل حق طلب و صریحااللحن برائت خود را از جشنواره و گونهی برگزاری آن و اعتراض خود را نسبت به حذف متخاصمانهی اندیشه از هنر اعلام میکنیم.
در انتها یادآور میشویم، این متن بیش از آنکه برای گوش ناشنوای مسئولان متولی باشد؛ برای ماندگاری در تاریخ است؛ تا این دوران تاریکِ حذف اندیشه از یاد نرود.
نیز از یاد نرود چگونه انتخاب غلط، ناکارآمدی و عدم تخصص می تواند بنیاد هنر، در یک استان هنرخیز را به نابودی بکشاند.
کانون منتقدان و نویسندگان مستقل استان فارس
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
خبرنگار دیدگاه نیوز در شهر شیراز می باشد. وی مستندساز، تدوینگر و عکاس شیرازی است که فعالیت خود را از سال ۸۸ با انجمن سینما جوانان شروع کرده و ساخت مستندهای “دروازه حقیقت”، “من میخوام معتاد بشم”، “طاووس ها پرواز را نمیفهند”، “سوداگرانِ بی سودا”، “وداع”، “آبفروش” و “کتایون” را در کارنامه دارد، وی در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، هنری و سینمایی قلم میزند .
دیدگاهتان را بنویسید