به گزارش دیدگاه نیوز از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، صمد حسنزاده عصر یکشنبه در نشست با سفیر جدید سیرالئون در ایران با بیان اینکه حجم تجارت ایران و سیرالئون با توجه به ظرفیتهای تجاری دو کشور، قابل قبول نیست، افزود: بخشهای خصوصی ایران و سیرالئون نیاز به بهروزرسانی اطلاعات تجاری و شناخت ظرفیتهای اقتصادی یکدیگر دارند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اظهارداشت: تجار ایرانی نیازمند اطلاعات بیشتری درباره برنامههای اقتصادی سیرالئون و مزیتهای تجاری این کشور هستند و از سوی دیگر ما نیز علاقهمند به ارائه اطلاعات و برنامههای اقتصادی ایران به بخش خصوصی سیرالئون هستیم. به نظر میرسد سفارتخانههای دو کشور در این زمینه نقش مهمی دارند.
وی ادامه داد: اتاق ایران با توجه به ظرفیتهای تخصصی، استانی و بینالمللی خود علاقهمند به توسعه همکاریها با اتاق سیرالئون است. ما همچنین از ایجاد اتاق مشترک بازرگانی با این کشور نیز استقبال میکنیم.
حسن زاده با اشاره به معادن غنی روی، کبالت، منگنز و طلا در سیرالئون تصریح کرد: بخش خصوصی ایران تخصص و دانش فنی و امکانات بسیار خوبی در حوزه بهرهبرداری و استخراج معادن دارد و از این رو علاقهمند به مشارکت در برنامههای توسعهای معادن سیرالئون هستیم.
وی با بیان اینکه ایران نیازمند واردات سنگآهن، چوب خام و کاکائو است، افزود: شرکتهای بخش خصوصی در ایران در حوزههای مختلف از جمله احداث پالایشگاههای نفتی و نیروگاه، ساخت خودرو و ماشینآلات صنعتی و کشاورزی، تولید مصالح ساختمانی، کاشی و سرامیک، تولید دارو تجهیزات پزشکی، صنایع غذایی، صدور خدمات فنی و مهندسی و ایجاد زیرساختهای حملونقل، صنایعدستی و فرش تواناییهای چشمگیری دارند و بخش خصوصی دو طرف میتوانند بر مبنای اقتصاد تهاتر همکاریهای خوبی داشته باشند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به ظرفیتهای ایران در زمینه خدمات پزشکی، گفت: دو کشور میتوانند همکاریهای خوبی در حوزه گردشگری سلامت داشته باشند.
امکان کشت فراسرزمینی در سیرالئون فراهم است
سلامو کروما، سفیر جدید سیرالئون در ایران نیز با تأکید بر ضرورت توسعه همکاریهای اتاقهای بازرگانی ایران و سیرالئون، اظهارداشت: واقعیت این است که سیرالئون در ایران چندان شناختهشده نیست و اطلاعات کمی از ظرفیتهای آن در میان تجار ایرانی وجود دارد.
وی با اشاره به برخورداری سیرالئون منابع طبیعی و معادن غنی، ادامه داد: بارشهای فراوان و زمینهای پهناور و جمعیت جوان در سیرالئون فضا را برای همکاری در حوزه کشت فراسرزمینی آماده کرده است.
کروما، افزود: با وجود پتانسیلهای بالا اما ما قادر به تأمین مواد غذایی کشورمان نیستیم که دلیل اصلی آن استفاده از شیوههای سنتی کشاورزی است.
وی تصریح کرد: توسعه کشاورزی مکانیزه و مدرن به ویژه تولید برنج در اولویت دولت است و با توجه به ظرفیتهای ایران در این حوزه مایل به همکاریهای بیشتر هستیم.
وی با بیان اینکه سیرالئون از فقدان شبکه حملونقل جادهای رنج میبرد، اظهار کرد: همکاری در تأمین زیرساختها و ساخت جاده و پل، نیروگاه و تأمین برق، آموزش و فناوری، خدمات پزشکی، از دیگر زمینههای مورد علاقه ما برای همکاری بخشهای خصوصی دو کشور است.
سفیر سیرالئون در ایران با تأکید بر اهمیت راهاندازی پرواز مستقیم بین ایران و این کشور، گفت: وجود پرواز مستقیم، به تعاملات میان دو کشور کمک میکند. و گردشگری را توسعه میدهد.
وی اظهارداشت: سفارت سیرالئون آماده هرگونه همکاری با اتاق ایران برای افزایش حجم تجارت دو کشور است.
رئیس اتاق ایران نیز با اشاره به توانمندیهای کشور در حوزههای کشاورزی و انرژی افزود: در حوزه انرژی مهندسین ما در ساخت نیروگاههای خورشیدی، بادی و آبی تخصص بالایی دارند و میتوان در قالب توافقنامههایی که بین دولتها انجام میشود، خدمات خوبی به مردم سیرالئون ارائه کنیم.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
اخباری که توسط خبر فوری منتشر میشوند به صورت اتوماتیک از منابع مختلف جمعآوری شده و در سایت دیدگاه نیوز انتشار مییابند. مسئولیت صحت یا عدم صحت این اخبار توسط دیدگاه نیوز تایید و یا تکذیب نمیشوند و این اخبار نیز دیدگاه هیئت تحریریه نمیباشند.
دیدگاهتان را بنویسید