×
آخرین اخبار

آشنایی با کلاهبرداری به روش اسکیمر

  • کد نوشته: 117940
  • ۱۴۰۱-۱۱-۲۸
  • 296 بازدید
  • کلاهبرداری به روش اسکیمر چطور انجام می شود و قیمت دستگاه اسکیمر چه مقدار است؟ کلاهبرداری به روش اسکیمر یکی از جرایم رایانه¬ای می¬باشد با قیمت دستگاه اسکیمر مناسب نیست

    آشنایی با کلاهبرداری به روش اسکیمر

    یکی از روش های کلاهبرداری و دزدی مدرن، استفاده از تکنولوژی و اینترنت می باشد. کلاهبرداری به روش اسکیمر یکی از انواع جرایم رایانه ای می باشد. استفاده از کارت بانکی، این فرصت را برای کلاهبردار به وجود می آورد تا بتواند اطلاعات آن را سیو کند. سیو اطلاعات کارت بانکی به همراه رمز کارت، این امکان برای کلاهبردار فراهم می کند تا به موجودی شخص را خالی کند. حتی در تلویزیون بارها فیلم هایی تحت این عنوان ساخته شده است که فردی در هنگام خرید، کارت خود را به فروشنده می دهد. کلاهبردار که در لباس فروشنده ظاهر شده است، از دستگاه اسکیمر استفاده می کند. در روزهای آینده، حساب شخص را خالی می-کند.
    دکتر ماکان آریا پارسا مدیر هولدینگ پارس پندار نهاد معتقد است که کلاهبرداری به روش اسکیمر به این صورت است که شخص کلاهبردار، با انجام عمل متقلبانه و غیرقانونی، شخص را فریب می دهد و دارایی او را می دزدد. منظور از دستگاه اسکیمر، سخت افزاری است که به یک نرم افزار متصل می شود. به این صورت که دستگاه اسکیمر بر روی دستگاه کارتخوان سیار قرار می گیرد. قیمت دستگاه اسکیمر متنوع می باشد ولی اساس کار همه دستگاه ها، مشابه است. دستگاه اسکیمر می تواند اطلاعات کارت بانکی را از روی نوار مغناطیسی (مشکی رنگ) کارت بانکی، کپی کند. سپس اطلاعات سیو شده را بر روی یک کارت بانکی خام، کپی کرده و کلاهبردار با استفاده از کارت بانکی ساخته شده و رمز کارت، حساب شخص را خالی می کند.
    کلاهبرداری به روش اسکیمر نیازمند حضور دستگاه اسکیمر می باشد تا اطلاعات بانکی شخص سیو گردد. یکی از جدیدترین روش های کلاهبرداری، کلاهبرداری به روش اسکیمر می باشد و قربانی بی خبر از همه جا، کارت خود را در اختیار فروشنده قرار می دهد و رمز خود را به وی می گوید. در حالی که باید از گفتن رمز به فروشنده، پرهیز شود و خود شخص مستقیما رمز را به دستگاه کارت خوان وارد کند، این گونه امنیت رمز کارت بانکی شخص، حفظ می شود.

    نحوه ی کلاهبرداری با دستگاه اسکیمر با استفاده از دستگاه کارت خوان

    در کلاهبرداری به روش اسکیمر، کلاهبردار با استفاده از دستگاه اسکیمر اقدام به کلاهبرداری می کند. پیش تر اشاره کردیم که دستگاه اسکیمر یک سخت افزاری است که بر روی نرم افزار دستگاه کارت خوان نصب می شود. از این رو، دستگاه اسکیمر قابلیت این را دارد که هر کارت بانکی که کشیده می شود را کپی کند. از طرفی، کلاهبردار رمز مشتری را یادداشت می کند. اطلاعات سیو شده در دستگاه اسکیمر به راحتی بر روی کارت بانکی خام کپی می شوند. کلاهبردار با کارت بانکی کپی شده و با استفاده از رمز آن، به راحتی می تواند موجودی کارت را خالی کند. کلاهبرداری به روش اسکیمر جزو جرایم رایانه ای است و یک روش نسبتا جدیدی می باشد.

    نحوه ی کلاهبرداری با دستگاه اسکیمر با استفاده از دستگاه خودپرداز

    کلاهبرداری به روش اسکیمر محدود به استفاده از دستگاه کارت خوان نمی شود، بلکه شامل استفاده از دستگاه خودپرداز هم می شود. کلاهبردار دستگاه اسکیمر را در قسمتی از دستگاه خودپرداز نصب می کند، دقیقا همان قسمتی که کارت از آن وارد دستگاه خودپرداز می شود. از این رو، دستگاه اسکیمر، اطلاعات کارت بانکی شخص را کپی می کند. همانند روش قبل، اطلاعات سیو شده بر روی کارت بانکی خام، کپی می شوند و به راحتی کارت بانکی کپی شده، قابل استفاده می باشد. سپس کلاهبردار از کارت بانکی کپی شده جهت خالی کردن حساب بانکی شخصریال اقدام می کند. و اما مهم ترین مسئله، دسترسی به رمز کارت است. در این روش، کلاهبردار از یک دوربین استفاده می کند.
    در واقع، کلاهبردار دوربین را بالای خودپراز نصب می کند و با چک کردن فیلم ضبط شده، به رمز شخص دسترسی پیدا می کند. البته برای پیدا کردن رمز کارت، استفاده از دوربین یکی از راه های دسترسی، می باشد. راه دوم دسترسی به رمز کارت، استفاده از صفحه کلید جعلی می باشد. کلاهبردار صفحه کلید جعلی را بر روی صفحه کلید اصلی قرار می دهد. صفحه کلید جعلی قابلیت این را دارد که رمز کاربر را سیو کند تا کلاهبردار بتواند به رمز سیو شده، دسترسی پیدا کند. کلاهبردار با استفاده از کارت بانکی کپی شده و رمز آن، می تواند حساب بانکی شخص را خالی کند.

    نحوه ی کلاهبرداری با دستگاه اسکیمر با استفاده از دستگاه کارت خوان سیار

    نحوه ی کلاهبرداری به روش اسکیمر به این صورت است که دستگاه اسکیمر درست در قسمتی که کارت کشیده می شود، نصب می شود. دستگاه کارت خوان سیار یا پوز، اطلاعات بانکی شخص را کپی می کند. کلاهبردار بیشتر تمایل دارد که از کارت خوان سیار استفاده کند و در پوشش فروشنده، ظاهر شود. چرا که بدون این که ردی از کلاهبردار بماند، وی کارت بانکی اشخاص را کپی می کند و می تواند با نگاه کردن به دستگاه پوز، رمز کارت بانکی شخص را حفظ کند. کلاهبرداری با استفاده از دستگاه کارت خوان، نیازمند فضایی جهت کسب درآمد می باشد ولی کارت خوان سیار، این گونه نیست و شخص می تواند در هر جایی، کلاهبرداری کند.
    کلاهبرداری به روش اسکیمر با استفاده از دستگاه عابر بانک، خطرناک است و ممکن است دوربین های بانک شخص را شناسایی کنند. کلاهبردارها بیشتر جذب استفاده از کارت خوان سیار می شوند، چرا که در این صورت از کلاهبردار ردی نمی ماند و امن تر از سایر روش ها می باشد.

    مجازات کلاهبرداری به روش اسکیمر

    قیمت دستگاه اسکیمر بسته به مدلی که دارد، مختلف است، هر چند تمام دستگاه ها یک کار را انجام می-دهند. مجازات کلاهبرداری به روش اسکیمر مطابق با ماده ۱۳ قانون جرایم رایانه ای می باشد. کلاهبردار در اصل علاوه بر این که حساب بانکی شخص را خالی کرده است و کلی پول به جیب زده است، امنیت کارت های بانکی را هم زیر سوال می برد. متن ماده ۱۳ قانون جرایم رایانه ای به شرح زیر می باشد:
    هر کس به طور غیرمجاز و غیرقانونی، از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی، با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند، علاوه بر رد مال به صاحب آن، به حبس از یک سال تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا یک صد میلیون ریال یا هر دو مجازات، محکوم خواهد شد. مطابق با ماده مزبور، مجازات کلاهبرداری به روش اسکیمر، حبس از یک سال تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا یک صد میلیون ریال یا هر دو، است. مجازات کلاهبرداری به روش اسکیمر بسته به نظر قاضی، می تواند یکی از سه مورد ذکر شده، باشد.

    راه های مقابله با کلاهبرداری به روش اسکیمر

    برای شکایت از کلاهبرداری به روش اسکیمر، شما می بایست مراحل طولانی را طی کنید و کلی هزینه صرف کنید. احتمال اینکه شما بتوانید به پول رفته ی خود دسترسی پیدا کنید، خیلی کم می باشد. از این رو، بهترین راه ممکن، این است که شما امنیت رمز کارت خود را سیو کنید.
    اصلی ترین و مهم ترین راه مقابله با کلاهبرداری به روش اسکیمر، این است که شخص به هیچ عنوان رمز کارت بانکی خود را در اختیار فروشنده قرار ندهد. بهتر است شخصا رمز کارت بانکی خود را در دستگاه پوز بزند. توصیه می شود که به نحوی رمز را وارد کنید که فروشنده دید کافی نداشته باشد. از این رو، رمز شما ایمن می ماند. در استفاده از کارت خوان سیم دار و بی سیم (سیار)، شخص می تواند به نحوی رمز خود را وارد کند که دیده نشود. ولی در عوض، هنگام وارد کردن رمز کارت در دستگاه عابر بانک، شخص می بایست اطراف را به طور کامل چک کند و از عدم نصب دوربین در اطراف آن، اطمینان حاصل کند.
    یکی از راه های مقابله با کلاهبرداری به روش اسکیمر با استفاده از دستگاه خودپرداز، چک کردن فضای عابر بانک است. از طرفی، بهتر است صفحه کلید دستگاه خودپرداز را چک کنید تا اطمینان حاصل کنید که هیچ گونه صفحه کلید جعلی بر روی آن نصب نشده است. لازمه ی کلاهبرداری به روش اسکیمر وجود صفحه کلید جعلی و دوربین در عابر بانک، می باشد.
    مطابق با اعلام سیستم بانکی کشور، اصلی ترین راه مقابله با کلاهبرداری به روش اسکیمر و سایر کلاهبرداری-های متصل به کارت های بانکی، تغییر دادن رمز کارت بانکی می باشد. رمز کارت بانکی می بایست به صورت مستمر، عوض شود تا امکان و احتمال کلاهبرداری و دزدی های رایانه ای کاهش یابد. امروزه در استفاده از کارت-خوان سیم دار و بی سیم، می توان از دستگاه های ورود رمز استفاده کرد که دارای حاشیه هستند و ایمن می باشند.

    نحوه ی ثبت شکایت کلاهبرداری به روش اسکیمر

    ثبت شکایت کلاهبرداری به روش اسکیمر، توسط تمام اشخاصی که به این روش، مال باخته شده اند، صورت می گیرد. نحوه ی شکایت از کلاهبرداری به روش اسکیمر، هیچ ارتباطی به قیمت دستگاه اسکیمر ندارد. شخص پس از برداشت غیرقانونی از کارت بانکی خود، به دستگاه مراجع قضایی مراجعه می کند. شخص می-بایست مدارک شناسایی و پرینت حساب بانکی خود را تهیه کند و برای ثبت شکایت کلاهبرداری به روش اسکیمر اقدام کند. برای ثبت شکایت می بایست شخص به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضائیه مراجعه کند و شکوائیه خود را تنظیم نماید. شکوائیه تنظیم شده از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضائیه به دادسرای جرایم رایانه ای ارسال می شود.
    نحوه ی ثبت شکایت کلاهبرداری به روش اسکیمر بدون اهمیت داشتن قیمت دستگاه اسکیمر، دارای دو نکته می باشد. اولین نکته این است که ثبت و ارسال شکوائیه می بایست از طریق دفاتر خدمات قضایی صورت گیرد و این ثبت شکایت منوط به آن است که شخص شاکی، مراحل ثبت نام ثنا و دریافت رمز یا کد ثنا را از قبل انجام داده باشد و در این سامانه، دارای حساب کاربری باشد. نکته دوم این است که برای ثبت شکایت از کلاهبرداری به روش اسکیمر، باید به دفاتر خدمات مراجعه کنید ولی پرونده از طریق پلیس فتا صورت می گیرد. قیمت دستگاه اسکیمر هر چی هم که باشد، در مجازات کلاهبردار هیچ فرقی ندارد.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *