×
آخرین اخبار

حمله کرونای انگلیسی به نوجوان‌ها! / ۴ شهرستان شمالی کشور به وضعیت قرمز بازگشتند

  • کد نوشته: 49234
  • ۱۳۹۹-۱۰-۱۳
  • 477 بازدید
  • رخت بستن رنگ قرمز کرونا از کشور چند روزی بیشتر دوام نداشت. حالا دوباره ویروس تاجدار با پاشیدن رنگ قرمز روی چهار شهر شمالی کشور، قدرت‌نمایی می‌کند. آمارهای کلی مربوط به کرونا، اما همچنان نزولی است.
    حمله کرونای انگلیسی به نوجوان‌ها! / ۴ شهرستان شمالی کشور به وضعیت قرمز بازگشتند

    به گزارش دیدگاه نیوز ، طی ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ۱۲ دی ماه، ۶ هزار و ۲۸۶ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی و ۸۰۳ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران مبتلا به کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۲۳۳هزار و ۴۲۹ نفر رسید.

    هر چند روند ابتلا بستری و فوت بیماران کرونایی در کشور به طور کلی نزولی است، اما دوباره چهار شهرستان شمالی کشور به وضعیت قرمز بازگشتند تا اثبات کنند روند نزولی کرونا در کشور شکننده‌تر از چیزی است که فکرش را بکنیم و خیلی نمی‌توان به تغییر وضعیت رنگ‌های کرونایی دل خوش کرد. به خصوص اینکه کرونای انگلیسی هم پشت مرزهای کشور است. نتایج تحقیقات امپریال کالج لندن درباره ویروس کرونای انگلیسی نشان می‌دهد، این ویروس جهش یافته نوجوان دوست است و جمعیت زیر ۲۰ سال را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد! سرایت‌پذیری بسیار بالای کرونای انگلیسی مقابله با آن را بسیار سخت کرده‌است. ویروس کرونای انگلیسی طی روزهای اخیر شمار مرگ و میرها را در انگلیس بسیار بالا برده‌است. حالا سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با ابراز نگرانی از ورود ویروس انگلیسی به کشور تصریح می‌کند: «تجربه نشان می‌دهد ویروس‌های تنفسی با وجود همه مراقبت‌ها وارد کشورها می‌شوند و باید آمادگی کامل داشته باشیم.»

    رخت بستن رنگ قرمز کرونا از کشور چند روزی بیشتر دوام نداشت. حالا دوباره ویروس تاجدار با پاشیدن رنگ قرمز روی چهار شهر شمالی کشور، قدرت‌نمایی می‌کند. آمارهای کلی مربوط به کرونا، اما همچنان نزولی است. طی ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ۱۲ دی ماه، ۶ هزار و ۲۸۶ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی و ۸۰۳ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران مبتلا به کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۲۳۳هزار و ۴۲۹ نفر رسید.

    تاکنون ۹۹۵ هزار و ۵۰۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۵هزارو۱۳‌نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل‌ها ۶۳ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۳۸۱ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند و متأسفانه چهار شهرستان در شمال کشور در وضعیت قرمز کرونا قرار دارد.

    چهار شهرستان ساری، آمل، رامسر و سواد کوه شمالی در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.

    نگرانی از ویروس کرونای انگلیسی

    علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، در حاشیه جلسه قرارگاه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه میزان رعایت دستورالعمل‌ها افزایش قابل‌توجهی پیدا کرده و میزان آن به بالای ۸۶ درصد رسیده‌است، گفت: «این موجب شده که تعداد شهرهای نارنجی به ۵۳ مورد برسد و بقیه شهرها زرد هستند، اما تنها استانی دچار چالش بوده مازندران است که شهرهای آن نارنجی و چهار شهر قرمز رامسر، سوادکوه شمالی و ساری در این استان قرمز هستند که امیدواریم با ایجاد محدودیت به وضعیتی برسیم که این شهرها نارنجی و بعد زرد شوند.» به گفته وی ورودی بیمارستان‌ها کاهش چشمگیری داشته و بیش از ۶۰ درصد ورودی بیمارستان بین ۵۰ تا ۵۵ درصد مرگ و میر کمتر شده است و بیماران نسبت به یک ماه گذشته بیماران بستری خیلی بدحال نیستند.

    رئیسی با بیان اینکه نگران ورود ویروس انگلیسی به کشور هستیم، ادامه داد: «ویروس پشت دروازه‌های کشور است، تجربه نشان می‌دهد ویروس‌های تنفسی با وجود همه مراقبت‌ها وارد کشورها می‌شوند و باید آمادگی کامل داشته باشیم و آمادگی عمل به توصیه‌های مانند پرهیز از دورهمی خانوادگی و تجمعات به ویژه در فصل زمستان است زیر تهویه به دلیل بسته بودن پنجره‌ها کم می‌شود و می‌تواند بسیار خطرناک باشد و اگر رعایت نکنیم اواخر بهمن و اوایل اسفند ماه می‌توانیم شاهد پیک بعدی بیماری کرونا باشیم.»

    معاون وزیر بهداشت با تأکید بر جدی گرفتن موضوع تصریح کرد: «امیدواریم میزان رعایت دستورالعمل‌ها به بالای ۹۰ درصد برسد و به همین روال ادامه پیدا کند و یادآوری می‌کنم در اردیبهشت بیماری به حداقل رسید و با حداقل شدن رعایت دستورالعمل‌ها به۲۷ درصد رسید و این موجب شد خیز بیماری را داشته باشیم و این هشدار جدی است که بدانیم کرونا ضعیف نشده و روز به روز قوی‌تر شده است.»

    نتایج تحقیقات امپریال کالج لندن درباره ویروس کرونای انگلیسی نشان می‌دهد، این ویروس جهش یافته نوجوان دوست است و جمعیت زیر ۲۰ سال را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد! سرایت‌پذیری بسیار بالای کرونای انگلیسی مقابله با آن را بسیار سخت کرده‌است. ویروس کرونای انگلیسی طی روزهای اخیر شمار مرگ و میرها را در انگلیس بسیار بالا برده‌است. حالا این ویروس پشت مرزهای کشورمان است.

    وزیر بهداشت هم در نامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، ضمن تأکید بر پرهیز از عادی‌انگاری شرایط، با اشاره به گزارش ویروس جهش‌یافته جدید از انگلیس و تعداد زیادی از کشورهای اروپایی و غیر اروپایی تصریح کرده‌است: «ردیابی مستمر و گزارش سریع هرگونه تغییر در ویروس داخلی و همچنین اعمال کنترل شدید بر ورودی‌های زمینی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه برخوردار است. بدیهی است آلودگی گسترده با ویروس جهش یافته مهاجم، کار را بسیار سخت و بعضاً غیرقابل کنترل می‌کند.»

    واکسن کرونای وطنی تاکنون ایمن بوده‌است

    «از واکسن کرونا چه خبر؟»؛ این مهم‌ترین سؤال این روزهای مردم است. عموم مردم به خصوص منتقدان می‌خواهند بدانند حال نخستین دریافت‌کنندگان واکسن ایرانی کرونا چطور است و چقدر می‌توان به موفقیت این پروژه امیدوار بود. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به این سؤالات گفت: «واکسن داخلی فاز نخست انسانی را با موفقیت آغاز کرد و نکته بسیار مهم این است که در فاز نخست عوارض حاد و شوک آنافیلاکسی برای دریافت‌کننده واکسن ایجاد نشود و بررسی در بین ۴ تا ۲۴ ساعت بعد از تزریق بسیار مهم است و خوشبختانه واکسن تاکنون ایمن بوده‌است و دوز بعدی ۱۴ روز بعد تزریق و تا ۲۸ روز بعد ارزیابی‌ها انجام خواهد شد و ان‌شاءالله نتایج موفقیت‌آمیزی خواهد داشت و در فاز نخست در طول دو ماه ۵۰ نفر واکسن را دریافت خواهند کرد.»

    وی درباره خرید واکسن کرونا افزود: «در رابطه با خرید واکسن از طریق کوواکس، مذاکرات خوبی با کشورهای اروپایی، هند و چین صورت گرفته‌است و امیدواریم تا پایان سال واکسن برای افراد آسیب‌پذیر در دسترس قرار بگیرد.» به گفته کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت تا این لحظه هیچ محموله‌ای از واکسن کرونا به مقصد ایران بارگیری نشده‌است. بر اساس توضیحات وی احتمالاً اولین واکسن‌های کرونا که به ایران می‌رسد از مسیر خرید مستقیم از یک کشور خارجی است، بعد از آن سهمیه ایران از سبد کوواکس می‌رسد، سپس تولید مشترک انستیتو پاستور ایران با یک شرکت کوبایی است و پس از آن واکسن ایرانی تأمین می‌شود. به گفته وی برای تولید مشترک واکسن کرونا با یک کشور خارجی اقداماتی از قبل انجام شده‌بود. شرط ایران برای انجام کارآزمایی بالینی انسانی واکسن کرونا در داخل کشور، تولید مشترک واکسن و انتقال فناوری تولید واکسن به ایران بود که یک شرکت کوبایی وارد این همکاری شده‌است. جهانپور افزود: «فاز یک کارآزمایی بالینی انسانی واکسن کرونا در کشور کوبا با موفقیت انجام شده‌است، فاز دوم مطالعه بالینی انسانی آن نیز هم اکنون با نظارت انستیتو پاستور ایران در کشور کوبا در حال انجام است و به شرط موفقیت فاز دو، فاز سه مطالعه انسانی آن همان طور که رئیس انستیتو پاستور ایران اعلام کرده در ماه‌های پایانی امسال در ایران انجام خواهد شد.»

    به گفته رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت همچنین اقدام برای تولید واکسن کرونا در داخل از ابتدا توسط ۱۶ شرکت ایرانی شروع شده‌بود و تا این لحظه ۱۲ تقاضا و اعلام آمادگی برای تولید واکسن کرونا در ایران به سازمان غذا و دارو وصول شده و از این تعداد هشت شرکت پرونده فعال دارند و از این هشت شرکت یک مورد وارد فاز کارآزمایی بالینی انسانی شده، دو شرکت دیگر نیز به زودی وارد فاز مطالعه بالینی انسانی می‌شوند. سخنگوی سازمان غذا و دارو تأکید کرد: «در هر صورت هر واکسنی که تأییدیه‌های بین‌المللی یا تأیید سازمان غذا و داروی کشور مبداً را داشته باشد و در کشور مبداً هم واکسیناسیون با آن شروع شده‌باشد می‌تواند در ایران مورد بررسی قرار گیرد و اگر سازمان غذا و داروی ایران تأیید کند، خریداری می‌شود.»

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *