×
آخرین اخبار

پیوند علم و اسلحه/ انقلاب در سلاح های بیولوژیک/ بیماری هایی که توسط آمریکا و چین و شوروی درست شدند/ ماجرای کشتی مخوفی که «آبله» منتشر می کرد

  • کد نوشته: 199255
  • ۱۴۰۳-۰۶-۰۹
  • 55 بازدید
  • پیشرفت علمی در زمینه زیست‌شناسی مولکولی و همزمان، انقلاب در فناوری هوش مصنوعی، ساخت و انتشار ویروس ‌های کشنده‌ را تسهیل کرده است. حالا ویروس ها به راحتی در سیستم ایمنی بدن نفوذ می‌ کنند، به سرعت پخش می ‌شوند و آرام آرام بدن انسان را از بین می ‌برند.

    پیوند علم و اسلحه/ انقلاب در سلاح های بیولوژیک/ بیماری هایی که توسط آمریکا و چین و شوروی درست شدند/ ماجرای کشتی مخوفی که «آبله» منتشر می کرد

    به گزارش خبر فوری، گزارش اخیر فارن افرز درباره سلاح های بیولوژیکی باعث حیرت و وحشت بسیاری از تحلیلگران و دنبال کنندگان اخبار شده است. طبق تحلیل این پایگاه، ویروس کرونا نیز یک سلاح بیولوژیکی بوده و این نشان می دهد که دنیا وارد عصر جدیدی از جنگ های کشنده شده است.

    در زیر خلاصه ای از گزارش این پایگاه ترجمه و ارائه می گردد.

    پیوند علم و اسلحه/ انقلاب در سلاح ها و ترورهای بیولوژیک

    در گزارشی که اخیرا فارن افرز منتشر کرده، آمده است که دفاع کنونی ارتش های دنیا در برابر سلاح‌ های بیولوژیکی ضعیف است و کنترل همه‌گیری کووید-۱۹ نیز تنها به این دلیل امکان‌پذیر شده که این ویروس به اندازه کافی کشنده نیست. فارن افرز در گزارش خود  بر لزوم کنترل سلاح‌ های بیولوژیک، قبل از اینکه خیلی دیر شود، تاکید کرد.

    این گزارش که توسط راجر برنت، گِرِگ جونیور و جیسون ماتینی نوشته شده است، نشان می ‌دهد که رهبران جهان باید در ساختار دفاعی خود انقلاب ایجاد کنند تا در برابر سلاح ‌های بیولوژیکی به مقاومت بپردازند. بر اساس این گزارش، باید سیستم‌های نظارتی و بهداشتی قدرتمندی برای تشخیص بیماری ‌های ساخته شده توسط بشر ایجاد شود و سرعت تشخیص و درمان بیماری ها بالا رود و ساخت و اثربخشی واکسن ها نیز در اولویت قرار بگیرد.

    در این گزارش آمده است که کووید-۱۹ و اختلالی که در اقتصاد جهانی به وجود آورد، باعث آسیب جدی به زندگی روزمره مردم، تنش ‌های اجتماعی و سیاسی فزاینده، فشار بر بخش بهداشت و مرگ و میر روزافزون انسان ها شد که این امر، آسیب‌پذیری جدی نهادهای دفاعی در برابر حملات تسلیحات بیولوژیکی را آشکار می ‌کند.

    پیشرفت علمی در زمینه زیست‌شناسی مولکولی و همزمان، انقلاب در فناوری هوش مصنوعی، ساخت و انتشار ویروس ‌های کشنده‌ را تسهیل کرده است. حالا ویروس ها به راحتی در سیستم ایمنی بدن نفوذ می‌ کنند، به سرعت پخش می ‌شوند و آرام آرام بدن انسان را از بین می ‌برند.

    دفاع یک ضرورت است

    در این گزارش آمده است که پیشرفت در رشته بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک باعث توسعه سلاح‌ های بیولوژیک شده و اقدامات تروریستی را هم آسان‌تر کرده است. همچنین، این توسعه ایجاد بیماری ‌های جدید با استفاده از مواد شیمیایی را سهل تر کرده است.

    همچنین، اتکای بیش از حد بر فناوری هوش مصنوعی باعث آسیب پذیری نرم افزارهای پردازش داده شده و در واقع، داده‌ های مربوط به سلاح‌ های بیولوژیکی را در برابر هک و سرقت آسیب‌پذیر کرده و می‌ کند. این داده ها ممکن است به دست افراد اشتباه بیفتد. این نقصان به خوبی لزوم توسعه ساختارهای دفاع بیولوژیکی را نشان می دهد.

    نویسندگان گزارش فارن افرز خواستار ساخت سیستم‌ هایی برای توسعه واکسن ‌ها و داروهای ضد ویروس و واکسیناسیون کل جمعیت جهان در عرض ۱۰۰ روز پس از شیوع یک بیماری همه‌گیر شده و همچنین، بر اهمیت ساخت ساختمان ‌های ایمن که مجهز به سیستم ‌های تصفیه هوا هستند، تاکید کردند.

    فارن افرز همزمان بر محدود کردن بودجه آزمایش‌ های بیولوژیکی، به خصوص آزمایش هایی که توسط نهادهای مشکوک و تایید نشده توسط نهادهای نظارتی انجام می گیرند، تاکید کرد و از دولت ها و نهادهای بین المللی خواست که اعمال کنترل شدیدی بر شرکت هایی که مواد بیولوژیکی می فروشند، داشته باشند.

    مروری بر تاریخچه سلاح های بیولوژیک در عصر جدید

    گزارش فارن افرز تاکید دارد که توافق‌ های بین‌المللی، مانند کنوانسیون سلاح‌های بیولوژیک که در سال ۱۹۷۲ به امضاء رسید، از لحاظ تاریخی نتوانسته اند کشورها را از توسعه برنامه‌ های تسلیحات بیولوژیکی باز دارند. بر اساس برخی اخبار، کره شمالی و روسیه برنامه ‌های بلندمدتی برای ساخت تسلیحات بیولوژیکی دارند و برخی کشورهای دیگر مانند چین هم در حال پیگیری تحقیقات بیولوژیکی خود هستند تا در آینده این تحقیقات را وارد فاز نظامی کنند.

    در گزارش فارن افرز آمده است که ریشه جنگ بیولوژیک مدرن به دوران جنگ سرد باز می گردد. آمریکا و شوروی سابقه تحقیق و ساخت سلاح های بیولوژیک را داشته اند. در دهه ۱۹۶۰، ایالات متحده آزمایش هایی را برای استقرار تسلیحات بیولوژیک در مناطق مختلف دنیا انجام داد و نهادهای امنیتی و کاخ سفید تصمیم گرفتند اگر یک بمباران هسته ای از مسکو صورت گرفت و زرادخانه هسته ای واشنگتن را نابود کرد، این تسلیحات بیولوژیک شروع به فعالیت کنند.

    اتحاد جماهیر شوروی برنامه تسلیحات بیولوژیک خود را حتی پس از توافق با آمریکا (جهت محدود کردن تسلیحات بیولوژیک طرفین) ادامه داد. در سال ۱۹۹۱ فاش شد که کشتی ها و بیوراکتورهایی ساخته شده که قادر به تولید و انتشار میلیون ها ویروس آبله هستند.

    جنگ بیولوژیک میان غول های بزرگ همچنان ادامه دارد و شواهد گویای این است که به این زودی ها نیز به پایان نمی رسد.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *