امیر حیدری – دیدگاه نیوز / یکی از بهترین روشها برای این کار، نوشتن متن پیام در نوت هست تا قبل از ارسال پیام، یک بار بهصورت دقیق پیام خود را بخوانیم و اگر غلط املایی و اشتباه نگارشی دارد، رفع کنیم. اما متن پیام را چطور بنویسیم؟
ساختار کلی ارسال پیام
امیر حیدری، سردبیر دیدگاه نیوز، پیشنهاد می کند سعی کنیم طبق این فرمول پیش برویم تا خیلی روشن و شفاف منظورمان را برسانیم و زیادهگویی نکرده باشیم.
سلام و عرض ادب؛
خودمان را معرفی کنیم که چه کسی هستیم؛
به شخصی که پیام میدهیم اطلاع بدهیم که از کجا او را میشناسیم؛
توضیح بدهیم چرا این پیام را ارسال میکنیم؛
خیلی شفاف و دقیق بیان کنیم که کارمان چیست؛
انتظاری را که از آن شخص برای کارمان داریم شفاف و واضح بگوییم؛
میتوانیم فرجۀ مدنظرمان را برای انجام آن کار ذکر کنیم؛
و مثلاً در آخر بگوییم که منتظر ارسال پیامش هستیم.
مثلاً اگر قرار باشد امیر حیدری به کسی پیام بدهد، طبق فرمول گفتهشده به این صورت مینویسد:
سلام، وقتتون بخیر
من امیر حیدری هستم، خبرنگار و طراح وب.
شمارۀ شما رو از آقای فلانی گرفتم که بهتون پیام بدم و دربارۀ پروژۀ بهینهسازی سئوی وبسایتم از شما کمک بگیرم.
میخواستم بدونم که آیا شما به صورت مشاورهای هم کار بهینهسازی سئوی سایت انجام میدین؟
من نیاز دارم که یه متخصص سئو بتونه کارهایی که مدنظرم هست رو تا آخر مرداد ۱۴۰۰ انجام بده.
منتظر پیامتون هستم.
«خلاصه تو پیام دادن حرص در نیاریم» به روایتِ تصویر
چطوری اولین گفتگو در شبکه های اجتماعی را شروع کنیم
چند نکتۀ مهم
این یک فرمول علمی نیست! پس انتظار میرود که با همه نتوان طبق این فرمول رفتار کرد؛ ولی بهطورکلی این فرمول برای اکثر افراد مناسب است.
یادمان باشد که طرف مقابل وظیفه ندارد که ما را شناسایی کند، پس سعی کنیم خیلی واضح به او پیام بدهیم و برای آشناییدادن معما طرح نکنیم.
بهتر است پیاممان را در یک پیام ارسال کنیم و در چند پیام نفرستیم.
در ارسال پیام حتماً دقت لازم را داشته باشیم، چون در بعضی پیامرسانها، پاککردن پیام امکانپذیر نیست و یا پاکشدن پیام به مخاطب اعلام میشود.
آداب ارسال پیام صوتی
شایان شلیله، بنیانگذار جشنوارۀ وب ایران، درمورد آداب پیام صوتی به نکات جالبی اشاره کرده است. شلیله میگوید: «۱. اگر بار اولی هست که میخواهیم به کسی پیام ارسال کنیم، بههیچوجه وویس نفرستیم؛ اما بعدش میتونیم برای ارسال وویس از مخاطبمان اجازه بگیریم. ۲. حتماً یادمان باشد که وویسهایی که ارسال میکنیم بیشتر از یک دقیقه نباشند. اگر قرار است در مورد موضوعات مختلف حرف بزنیم، نباید همۀ موضوعات را در یک وویس بیان کنیم. ۳. اگر وویس ارسال میکنیم، باید این نکته را به یاد داشته باشیم که منتظر پاسخ سریع از مخاطبمان نباشیم؛ چون ممکن است مخاطب در جلسه باشد یا در موقعیتی قرار گرفته باشد که امکان گوشدادن به وویس را نداشته باشد. پس برای کارهای خیلی مهم بهتر است که وویس ندهیم و پیام متنی ارسال کنیم. ۴. همراه وویس یک پیام متنی هم ارسال بشود. بهتر است که اعلام کنیم تا چه زمانی منتظر پاسخ هستیم. ۵. در تأیید پیامهای دیگران مثلاً برای گفتن:
اوکی
خوبه
ممنون
ویس نفرستیم و بهتر است پیام متنی ارسال کنیم. اما مهمترین نکته: «در مکانهای شلوغ و پر سروصدا ویس ضبط نکنیم.»
نکته ی دیگری در رابطه با آداب گفتگو در شبکه های اجتماعی مد نظرتان است؟ در زیر همین پست این نکات را با ما در میان بگذارید.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر خبر روز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید