×
آخرین اخبار

نشست تخصصی “حافظ شیرازی، پرتو عرفانی ایران به سراسر گیتی” در سوریه برگزار شد 

  • کد نوشته: 99739
  • ۱۴۰۱-۰۷-۲۱
  • 260 بازدید
  • خبر روز- دمشق – به مناسبت روز بزرگداشت حافظ شیرازی، نشست تخصصی با عنوان «حافظ شیرازی، شعاع النور العرفانی من ایران الی العالم» (حافظ، پرتو عرفانی ایران به سراسر گیتی) به همت خانه فرهنگ سفارت جمهوری اسلامی ایران در لاذقیه سوریه با همکاری گروه زبان و ادبیات عرب دانشگاه تشرین، برگزار شد.

    نشست تخصصی “حافظ شیرازی، پرتو عرفانی ایران به سراسر گیتی” در سوریه برگزار شد 

    به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار دیدگاه نیوز از دمشق، در این نشست فرهنگی که با اسقبال دانشجویان دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تشرین و رئیس و اساتید این دانشکده برگزارشد، وابسته فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لاذقیه، دو تن از اساتید گروه زبان و ادبیات عرب دانشگاه تشرین و دکتر علیرضا حاجیان نژاد استاد دانشگاه تهران (بصورت مجازی) به ارائه دیدگاه‌های خود پیرامون ابعاد مختلف شخصیت و ویژگی‌های ادبی و عرفانی اشعار این شاعر پرآوازه ایران پرداختند.

    علیرضا فدوی مسئول خانه فرهنگ سفارت جمهوری اسلامی ایران در لاذقیه به عنوان اولین سخنران این مراسم ضمن تبریک ایام میلاد پیامبر عظیم‌الشان اسلام (صلی الله علیه و آله) و هفته وحدت به حاضران فرهیخته در جلسه، خاطرنشان کرد: این نشست تخصصی در قالب مجموعه‌ فعالیت‌های فرهنگی خانه فرهنگ ایران در معرفی بزرگان علم،ادب، شعر و هنر ایران زمین که آوازه جهانی دارند و با هدف آشنایی بیش از پیش برادران و خواهران سوری با فرهنگ و تمدن اصیل ایرانی و اسلامی برگزار می‌شود. 

    وابسته فرهنگی کشورمان در لاذقیه (غرب سوریه) سپس طی سخنانی در خصوص زندگی و مهم‌ترین ویژگی‌ها و آفرینش‌های شعری شاعر نام آشنای جهانی، خواجه شمس‌الدین محمد شیرازی متخلص به «حافظ» غزل‌سرای بزرگ شعر و ادب پارسی به ایراد سخن پرداخت. 

    وی گفت: آنچه شعر حافظ را از بقیه شعرا متمایز می‌کند، سروده‌های سراسر فلسفه، حکمت، پند، آموزه‌های اخلاقی، موسیقی، توجه به طبیعت و مهمتر از همه الهام از قرآن کریم است. 

    وابسته فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لاذقیه تصریح کرد: همین گستردگی مضمون شعری حافظ را بیشتر مورد توجه و اقبال خاص و عام قرار داده است  و آوازه شعرش از زمان و مکان خارج شد. از طرفی بی زمانی و مکانی اشعار حافظ برای آن، تاریخ مصرفی قرار نداده است و هر فرد در هر شرایط زمانی و مکانی از آنها همان بهره ای را می‌برد که می‌خواهد و همین می‌شود اعجاز در کلام حافظ که آن را  متفاوت می‌کند و شاعران بزرگی چون گوته و نیچه را از قاره سبز شیفته خود می‌سازد و اشعارش را به ۲۷ زبان زنده دنیا ترجمه می‌کنند.

    فدوی خاطرنشان کرد: اشعار حافظ بر معانی عمیق دلالت‌ دارد و چه بسا درک آنها برای خواننده عادی دشوار باشد و دیوان حافظ شیرازی را می‌توان کتابی عرفانی دانست. 

    دکتر عدنان احمد، رئیس گروه زبان و ادبیات عرب و مدیر این نشست نیز با ارایه مقاله‌ای با عنوان  «حافظ شیرازی بین عرفان و رندی» به نکات مهمی اشاره کرد و گفت: از جمله اینکه حافظ دارای جدیت و تقوا  و همچنین از فرهنگ دینی برخوردار بوده که در این زمینه مشهود است و در این رابطه به ذکر نمونه‌های متنوع و مقایسه با شاعر معروف عرب «ابو نواس» پرداخت. 

    دکتر یعرب خضر استاد گروه زبان و ادبیات عرب نیز به عنوان سومین سخنران این نشست با عنوان «روایت زندگی، هنر و عشق در شعر حافظ شیرازی» به ارائه نظرات خود پرداخت. 

    وی به عمق فکری و عاطفی لسان الغیب حافظ شیرازی،تجربه، فلسفه و دیدگاهش از زندگی و فراتر از آن، اشاره کرد. 

    پایان بخش این نشست تخصصی فرهنگی ارائه ترجمه مقاله دکتر علیرضا حاجیان نژاد استاد دانشگاه تهران که به عنوان میهمان این نشست و به صورت ضبط شده ارسال شد، بود که توسط خانم دکتر میرفت سلمان از اعضای هیئت علمی گروه زبان و ادبیات عرب دانشگاه تشرین و از فارغ التحصیلان دکترای رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران ارایه گردید.

    مقاله وی با عنوان «اشراقات در شعر حافظ شیرازی» به ویژگی‌های ادبی، هنری، وعرفانی شعر حافظ اشاره داشت.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *