لئونید اسلوتسکی روز پنجشنبه در آستانه سفر دکتر مسعود پزشکیان رئیسجمهور به روسیه و در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار دیدگاه نیوز در مسکو افزود: روسیه و ایران در همکاری مستمر با یکدیگر گام بر میدارند و گامهای بعدی در مناسبات آنها بر اساس توافق امضا شده توسط رؤسای جمهور دو کشور مشخص خواهد شد.
اهمیت توافق جامع ایران و روسیه در سطح منطقهای و بینالمللی
رهبر حزب لیبرال دموکرات روسیه خاطرنشان کرد: موافقتنامه مشارکت راهبردی روسیه و ایران گام مهمی هم در چارچوب روابط دوجانبه و هم در دستور کار منطقه ای و بین المللی از جمله در مسائل امنیتی و همکاری متوازن خواهد بود.
نقش مهم ایران و روسیه در شکلگیری جهان چندقطبی
اسلوتسکی در ادامه گفت: ایران و روسیه نقش مهمی در شکلگیری نظم جهانی چندقطبی، ایجاد روابط مبتنی بر احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت طرفین دارند.
روابط ایران و روسیه ریشههای عمیقی دارد؛ تاریخ امضای موافقتنامه را نباید به تحلیف ترامپ پیوند زد
رئیس کمیته امور بینالملل دومای دولتی روسیه در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار دیدگاه نیوز درباره گمانهزنیها درباره تاریخ امضای موافقتنامه جامع تهران و مسکو قبل از آیین تحلیف دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب آمریکا (۲۰ ژانویه برابر با یکم بهمن) نیز گفت: من فکر می کنم ارزش ندارد که امضای این موافقتنامه را به تاریخهای خاصی در ایالات متحده گره بزنیم.
اسلوتسکی که در انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲ ریاستجمهوری روسیه، یکی از چهار نامزد حاضر در صحنه انتخابات بود، در عین حال خاطرنشان کرد: روسیه و ایران هر دو با هژمونی آمریکا، جهان تک قطبی، تلاش غرب جمعی برای دیکته سیاستها به دیگران، تحریم های غیرقانونی و دخالت در امور داخلی سایر کشورها مخالف هستند اما همکاری روسیه و ایران ریشههای بسیار عمیقتری دارد و میتواند به عنوان نمونه واقعی از یک شراکت مبتنی بر احترام متقابل از آن یاد کرد.
همکاری ایران و روسیه علیه کشورهای ثالث نیست
رئیس دانشکده روابط بینالملل دانشگاه دولتی مسکو در پاسخ به پرسش دیگر خبرگزاری جمهوری اسلامی درباره تلاش برخی برای جلوهدادن همکاریهای ایران و روسیه به عنوان رویکردی علیه کشورهای ثالث گفت: برقراری رابطه با کشورها بر اساس اصل همپیمانی علیه دیگر کشورها در سیاستهای کشور ما جایی ندارد.
اسلوتسکی افزود: روسیه و ایران اصول مشابهی دارند؛ هر دو کشور طرفدار رعایت مفاد اساسی منشور سازمان ملل در مورد برابری حاکمیتی همه ملتها بدون استثنا هستند.
وی تأکید کرد: موافقتنامه جامع همکاریهای ایران و روسیه نباید به عنوان گامی علیه کشورهای ثالث تفسیر شود.
رئیس کمیته امور بینالملل دومای دولتی روسیه گفت: این موافقتنامه، یک نقشه راه برای آینده است که بیشتر ابعاد همکاری بین مسکو و تهران را در بر میگیرد.
دوما، نام پارلمان کشور روسیه است که نقش مهمی در ساختار سیاسی این کشور دارد. نمایندگان «دومای دولتی» بر اساس رأی شهروندان فدراسیون روسیه به مدت پنج سال انتخاب میشوند.
طبق قوانین روسیه طرح یا لایحه ای که در دوما (مجلس سفلی ) به تصویب نهایی برسد باید در شورای فدراسیون ( مجلس سنا) نیز تایید شود و پس از امضای رئیسجمهور اعتبار قانونی پیدا می کند.
به گزارش دیدگاه نیوز، رئیس جمهور کشورمان با هدف گسترش روابط دوجانبه و نیز امضای توافقنامه جامع میان تهران و مسکو، چهارشنبه ۲۶ دی ماه ۱۴۰۳ سفر سه روزه خود به تاجیکستان و روسیه را آغاز کرد.
پیش از این، مدیرکل روابط عمومی ریاست جمهوری در این باره اعلام کرد: دکتر مسعود پزشکیان در بخش دوم این سفر به مسکو سفر میکند و علاوه بر ملاقاتهای جداگانه با رئیس جمهور و نخست وزیر این کشور در جمع تجار و صنعتگران روسی نیز حضور یافته و با آنان گفتوگو میکند.
حبیب الله عباسی امضای موافقتنامه جامع همکاری بلند مدت میان ایران و روسیه را مهمترین برنامه و دستاورد سفر رئیس جمهور به روسیه عنوان کرد.
پیش از این، کرملین (ریاستجمهوری روسیه) نیز اعلام کرده بود: ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه جمعه ۲۸ دی ماه با مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران که برای سفری رسمی وارد مسکو می شود، دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
در بیانیه کرملین آمده است: انتظار می رود دورنمای گسترش بیشتر همکاری های دوجانبه از جمله در زمینه تجارت و سرمایه گذاری، حمل و نقل و لجستیک و حوزه های بشردوستانه و همچنین موضوعات جاری در دستور کار منطقه ای و بین المللی در مذاکرات پوتین و پزشکیان مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
کرملین افزود: در ادامه این مذاکرات، ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان موافقتنامه مشارکت راهبردی جامع روسیه و ایران را امضا و در جمع نمایندگان رسانهها سخنانی مطرح خواهند کرد.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین نیز روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با دیدگاه نیوز گفت: موافقتنامه جامع فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران، خواستههای مردم این دو کشور دوست و همسایه را محقق میکند و روابط دو کشور را به سطح مشارکت راهبردی ارتقا میدهد.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز روز سهشنبه در کنفرانس مطبوعاتی سالانه خود در پاسخ به پرسش خبرنگار دیدگاه نیوز گفت: موافقتنامه جامع راهبردی که روز جمعه ۱۷ ژانویه برابر با ۲۸ دیماه ۱۴۰۳ توسط توسط ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان، رؤسای جمهور روسیه و ایران در مسکو امضا خواهد شد، علیه هیچ کشور دیگری نیست، بلکه هدف آن تضمین امنیت دو کشور است.
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز در این پیوند به دیدگاه نیوز گفت: موافقتنامه جامع همکاریهای دو کشور که شامل یک مقدمه و ۴۷ ماده است، همه حوزههای مناسبات دوجانبه را در بر میگیرد و در نگارش آن، توازن و حفظ استقلال و احترام به تمامیت ارضی کشور مورد توجه بوده است. جزئیات بیشتر درباره این موافقت نامه را می توانید اینجا بخوانید.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
اخباری که توسط خبر فوری منتشر میشوند به صورت اتوماتیک از منابع مختلف جمعآوری شده و در سایت دیدگاه نیوز انتشار مییابند. مسئولیت صحت یا عدم صحت این اخبار توسط دیدگاه نیوز تایید و یا تکذیب نمیشوند و این اخبار نیز دیدگاه هیئت تحریریه نمیباشند.
دیدگاهتان را بنویسید