احتمالا تا به حال در مورد کلاهبرداری رمز ارز کینگ مانی شنیده اید. این کلاهبرداری در قالب اهدافی جذاب صورت می گیرد. بیایید قبل از اینکه به این موضوع بپردازیم، پرونده کینگ مانی و اینکه کینگ مانی چیست را بررسی کنیم.
اول باید بدانیم که کینگ مانی چیست و چرا آن را یک کلاهبرداری می دانند. کینگ مانی، یک پروژه رمز ارز یا ارز دیجیتال با قدمتی بلند مدت است که به عنوان پروژه سوئدی ارائه شد و افراد زیادی را به سمت خود جلب و البته قربانی کرده است. وب سایت مربوط به این رمز ارز در سال ۲۰۱۹ شروع به کار کرد. طبق گفته ها، این ارز دیجیتال در آینده قابلیت تبدیل شدن به بیت کوین را دارد اما با این وجود، در صرافی های معتبر خبری از خرید و فروش آن نیست.
در حقیقت، سایت هایی که این رمز ارز را به دیگر رمز ارزها تبدیل می کنند؛ سایت های ترید ویو و سایت وینداکس هستند. سایت Trade View کشور ایران را تحریم کرده است و بنابراین نمی توان از آن استفاده کرد. سایت Windox هم با اینکه صرافی معتبری می باشد؛ اما باید جوانب احتیاط را نگه داشت. ارزهایی بوده اند که با وجود لیست شدن در صرافی معتبر، باز هم از افراد کلاهبرداری کرده اند.
اطلاعات پرونده کینگ مانی خبر از ماهیت فعالیت آن در قالب بازاریابی شبکه ای می دهد. توضیحات مربوط به پروژه کینگ مانی، هدف آن را انتقال راحت تر سود در بازاریابی های شبکه ای معرفی کرده است که باعث شده بود تا اکثریت آن را ارزی مهم در نظر بگیرند. با داشتن این هدف، سرعت انتقال و جا به جایی نقدینگی زیاد می شود. علاوه بر این، فعالیت دیگر کینگ مانی به عنوان یک جایگزین در جهت انتقال کمیسیون در انجام کارهاست.
برای آشنایی بیشتر با روش های مقابله با کلاهبرداری می توانید لینک زیر را بررسی نمایید:
چرا پروژه کینگ مانی در فهرست کلاهبرداری ها است؟
در پرونده کینگ مانی (KingMoney)، یکی از دلایل اصلی معروف شدن آن، بیت کوین بوده است. یکی از نکات مربوط به تقلب این پروژه، عددی بوده است که برای ارزش بازار آن بیان شد که عددی بزرگ و نجومی بود. البته در اعلامیه های بیت کوین نیوز هم به کلاهبرداری بودن این پروژه اشاره شد؛ چراکه این پروژه، وایت پیپر و نقشه راه آن و همچنین توسعه دهندگان آن نامشخص اند. همانطور که در بالا اشاره گردید؛ تمام صرافی هایی که به معامله این رمز ارز می پردازند هیچ یک جزء صرافی های معتبر نمی باشند. این پروژه بیشتر توسط ایرانیان مورد استقبال قرار گرفته است.
یکی از نشانه های کلاهبرداری رمز ارز کینگ مانی این است که این پروژه هیچ هویت و اطلاعات شفاف و مشخصی ندارد. البته موارد دیگری نیز وجود دارد که کلاهبرداری پرونده کینگ مانی را ثابت می کند. با اینکه این پروژه یک پروژه سوئدی معرفی شد؛ اما به نظر می رسد که این رمز ارز توسط ایرانیان ارائه شده است. علاوه بر این؛ امسال در دی ماه، قیمت آن خیلی اتفاقی ۹۰ درصد کاهش یافت. اکثر کلاهبرداری های مرتبط نیز به همین روش اتفاق افتاده است.
با ثبت نام و ورود به این سایت، با یک ادعا مواجه می شوید و آن این است که ارزش بازار ارز خود را به مبلغ سی و یک میلیارد دلار عنوان می کند. این عدد نشان می دهد که کینگ مانی از اتریوم هم جلوتر است. اگر نگاهی به جدول و رتبه بندی ارزهای دیجیتال بیندازیم؛ متوجه خواهیم شد که اتریوم در جایگاه دوم جدول است. پس چرا کینگ مانی با ارزش بازار بالاتر در رتبه دوم قرار ندارد؟! این خود گواهی بر کلاهبرداری رمز ارز کینگ مانی است.
کلاهبرداری رمز ارز کینگ مانی و طرح پانزی
طرح های پانزی افراد را ترغیب می کنند تا در پروژه ای سرمایه گذاری کرده و با استفاده از تمایل افراد به پیشرفت مالی، شبکه خود را ثروتمندتر می کنند. در طرح پانزی؛ افراد باید به دنبال جذب زیر گروه باشند تا بتوانند به سود برسند. معمولا در این طرح ها ادعا می کنند که هیچ تقلبی در کار نیست و تمام اطلاعات موجود صحت دارد. نتیجه چنین طرح هایی این است که فرد نه تنها به سودی نمی رسد، بلکه فقط وقت خود را با وعده های دروغ تلف کرده است.
نگاهی به نقشه راه پروژه کلاهبرداری رمز ارز کینگ مانی
اگر نگاهی به پروژه های معتبر ارزهای دیجیتال معروف بیندازید و سپس آن را با نقشه راه با وایت پیپر پروژه کلاهبرداری رمز ارز کینگ مانی مقایسه کنید؛ متوجه تفاوت آن می شوید. در نقشه راه مربوط به پرونده کینگ مانی، اصولا هیچ گونه اطلاعات فنی ارائه نشده و اسامی توسعه دهندگان آورده نشده است. توضیحات مربوط به تولید بلوک نیز حکایت از این دارد که الگوریتم خاصی ندارد و با اطلاعات هر کاوشگر این پروژه، بلوک جدید به آن اضافه می شود. علاوه بر این، در وب سایت کوین مارکت کپ می توانید اسم این رمز ارز را سرچ کنید؛ اما هیچ جزئیاتی در مورد آن وجود ندارد. همین موارد نشان دهنده آن است که این پروژه بیشتر به یک کلاهبرداری شبیه است.
آدرس utbyte.io مربوط به کیف پول پروژه کلاهبرداری رمز ارز کینگ مانی است. در این کیف پول که می توان آن را به عنوان صرافی کینگ مانی هم در نظر گرفت، این امکان را فراهم کرده اند تا ارز کینگ مانی را به بیت کوین یا دیگر ارزها تبدیل کنید. با این حال باید در نظر داشت که آینده این رمز ارز در هاله ای از ابهام قرار دارد. در چنین پروژه هایی این احتمال وجود دارد که کل پروژه به طور کاملا ناگهانی و برای همیشه از فهرست رمز ارزها حذف شوند.
ماینینگ کینگ مانی و مکانیزم اجماع
ماینینگ یا استخراج کینگ مانی را می توان با دستگاه ماینینگ بیت کوین استخراج کرد. اما اگر نگاهی به نحوه و فرآیند استخراج آن بیندازیم، توضیحاتی خیلی سطحی دارد. در پروژه کلاهبرداری رمز ارز کینگ مانی، اطلاعات خاصی در مورد مکانیزم اجماع خود ارائه نداده است. مکانیزم اجماع فرآیندی است که از طریق آن یک کاربر با دیگر کاربرها در شبکه هماهنگ گردد. این مکانیزم به میزان تحمل خطای سیستم کمک می کند. نبود اطلاعات در مورد مکانیزم اجماع در پرونده کینگ مانی خود نشانه ای دیگر از کلاهبرداری است.
تحلیل پرونده کینگ مانی
در معاملات و خرید و فروش ارزهای دیجیتال، یکی از ابزارها برای تصمیم گیری، تحلیل پروژه است. سایت های مختلفی وجود دارد که پروژه های رمز ارزهای مختلف را تحلیل کرده اند. اما جالب است بدانید که اگر تحلیل رمز ارز کینگ مانی را جستجو کنید؛ هیچ سایت خارجی را پیدا نمی کنید که این پروژه را تحلیل کرده باشد ولی سایت های ایرانی زیادی این کار را کرده اند. بنابراین بهتر است قبل از اینکه به هر گونه خرید و سرمایه گذاری اقدام کنید، موارد مطرح شده را در نظر بگیرید.
شکایت کینگ مانی
اگر عبارت پروژه کلاهبرداری رمز ارز کینگ مانی را در اینترنت جستجو کنید؛ متوجه خواهید شد که پرونده کینگ مانی، یکی از پرونده های بزرگ کلاهبرداری در دنیای ارزهای دیجیتال بوده که در کشور ایران اتفاق افتاده است. طبق گزارش ها، افرادی که این پروژه را مدیریت می کردند؛ نوسانات قیمتی غیر واقعی در بازار این رمز ارز ایجاد کردند و منجر به افزایش ساختگی قیمت آن در شبکه شدند. این باعث گردید تا پرونده کینگ مانی بیش از هزاران قربانی و شاکی داشته باشد.
افراد شاکی در پروژه کلاهبرداری رمز ارز کینگ مانی، همه منتظر نتیجه ای از جانب کارشناسان قوه قضائیه می باشند. با توجه به اینکه نهاد کارشناسی و آموزش ها در قوه قضائیه جدید نبوده و بسیار قدیمی است؛ و همچنین با توجه به اینکه هیچ قانون خاصی برای پیگیری کلاهبرداری های ارز دیجیتال و رمز ارزها مشخص نگردیده؛ بر اساس قوانین مدنی و قوانین تجارت به شکایات افراد در این حوزه رسیدگی می شود.
خلاصه ای از پرونده کلاهبرداری رمز ارز کینگ مانی
طبق مطالبی که در این مقاله ذکر گردید؛ افراد زیادی در جهت بهبود وضعیت اقتصادی خود، به دنیای رمز ارزها رو کرده اند. در این فضا ارزهای بسیار زیادی برای معامله وجود دارد که تعداد زیادی از آن ها در صرافی های معتبر مبادله می شود. البته در بین رمز ارزهایی که تا به حال ارائه و خرید و فروش شده اند؛ تعداد زیادی هم جزء پروژه های کلاهبرداری بوده و به طور ناگهانی و برای همیشه با پول سرمایه گذاران ناپدید شدند. یکی از این پروژه ها که هنوز ناپدید نشده اما پرونده آن شاکیان بسیاری دارد؛ پرونده کینگ مانی است.
توضیح دادیم که کینگ مانی چیست و نگاهی به دلایل کلاهبرداری بودن آن پروژه انداختیم. هنوز هم سایت هایی وجود دارند که این رمز ارز را تبلیغ می کنند؛ اما با وجود توضیحاتی که در این مقاله داده شد؛ به احتمال بسیار زیاد از سرمایه گذاری بر روی این پروژه منصرف شده اید. تا به حال وضعیت قضایی مرتبط با شکایت کینگ مانی رشد داشته و طبق اعلامیه وزارت اطلاعات تعدادی از افراد مربوط به این پرونده دستگیر شده اند. با این حال هنوز پرونده شاکیان در دست بررسی است.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر خبر روز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید