×
آخرین اخبار

۲۹ اردیبهشت ماه، سالروز وفات علامه شیخ شوشتری

  • کد نوشته: 26251
  • ۱۳۹۹-۰۲-۲۹
  • 2925 بازدید
  • ۲۹ اردیبهشت‌ماه مصادف است با سالروز رحلت شیخ محمد‌تقی شوشتری، علامه‌ای که بیشتر به مطالعه و تحقیق می‌پرداخت و آثار متعددی نیز از وی برجای مانده است. علامه شیخ محمدتقی شیخ شوشتری، فرزند شیخ محمدکاظم، فرزند شیخ محمدعلی، فرزند آیت اللـه شیخ جعفر شوشتری، در سال ۱۳۲۰هـ.ق (۱۲۸۱ خورشیدی) در نجف اشرف متولد شد و […]

    ۲۹ اردیبهشت‌ماه مصادف است با سالروز رحلت شیخ محمد‌تقی شوشتری، علامه‌ای که بیشتر به مطالعه و تحقیق می‌پرداخت و آثار متعددی نیز از وی برجای مانده است.

    علامه شیخ محمدتقی شیخ شوشتری، فرزند شیخ محمدکاظم، فرزند شیخ محمدعلی، فرزند آیت اللـه شیخ جعفر شوشتری، در سال ۱۳۲۰هـ.ق (۱۲۸۱ خورشیدی) در نجف اشرف متولد شد و در ۷ سالگی به همراه خانواده به شوشتر بازگشت. مقدمات و سطح را نزد اساتیدی چون مرحوم سید حسین نوری، سید محمد علی امام و سید علی اصغر حکیم گذراندند. پس از آن نیز با استفاده از کلاس درس اساتیدی چون آیت الله محمدتقی شیخ الاسلام و آیت الله سید مهدی آل طیب و پدر خود، به درجه اجتهاد رسید. در سال ۱۳۱۴ شمسی، برای مخالفت با کشف حجاب، جلای وطن کرده به عتبات مهاجرت کرد و درحوزه های علمیه نجف و کربلا به کسب علوم ومعارف اسلامی ادامه داد.

    علامه در شرح زندگی خود می گویند: «محل تولد بنده نجف است، والدین مادرم اهل کرمان بودند در نجف ساکن و مجاور شده بودند و مادر بنده در نجف متولد شد. پدرم نزد آقا سید محمد کاظم یزدی و آخوند ملا کاظم خراسانی، مشغول تحصیل بود و سپس به شوشتر آمدند. مدت کمی از زندگی ما در شوشتر نگذشته بود که والده بنده فوت شد و بعد از مرگ والده نزد چندتن از آقایان مثل آقا سید حسین نوری و آقا سید مهدی آل طیب و…مشغول درس خواندن شدم. زمانی که دوران بی حجابی در ایران آغاز شد روزی که داشتند زنها را با طبل و علم کشف حجاب می کردند بنده به عراق رفتم و حدود شش سال در آنجا ماندم، درعتبات که بودم قاموس الرجال در دو جلد نوشتم، بعد چهار جلد شد، بعد مرتباً بر مطالبش اضافه کردم»

    وی در ادامه شرح حال خود می گوید: «درعتبات که بودیم کفران نعمت زیاد می شد، در مساجد و جاهای دیگر نان و چیزهای دیگر می ریختند، من هم گاهی از آن نان به منزل می بردم و دیگر نان نمی خریدیم و با پول نان کتاب می خریدم.»

    علامه شیخ در سال ۱۳۲۰شمسی پس از سپری شدن دوران حکومت رضا شاه، به شوشتر بازگشت و ضمن تدریس علوم اسلامی به تحقیقات خود نیز ادامه داده و طی ۹۶ سال عمر پر برکت خویش آثار متعددی به جهان علم و ادب عرضه داشتند.

    سرانجام صبحگاه روز ۲۹ اردیبهشت سال ۱۳۷۴ دعوت حق را لبیک گفت.

    هم اکنون منزل شخصی علامه وقف کتابخانه آستان قدس رضوی است و آثار گرانبهایش نیز در این کتابخانه و لوازم شخصی ایشان در اتاق شخصیش به همان صورت نگهداری می شود و مرقد مطهرش هر روز پذیرای تعداد زیادی از زائرین مشتاق و دوستداران ایشان است.

    از جمله تالیفات شیخ محمد تقی شوشتری می توان به قاموس الرجال؛ مهمترین تألیف علامه شیخ اشاره کرد که در ۱۴ جلد نوشته شده و وی را به «صاحب قاموس الرجال» می خوانند. النجعه فی شرح اللعمه، بهج الصباغه فی شرح نهج البلاغه، آیات البینات فی حقیه بعض المنامات، الاربعون حدیثا، رساله در محاکمه بین شیخ صدوق و شیخ مفید در یک مسأله کلامی، الرساله المبصره فی احوال البصیریه، قضاء امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب(ع)، الاوائل، البدایع، اخبار الدخیله و مقدمه توحید مفضّل از دیگر آثار مطرح شیخ شوشتری هستند.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    خروج از نسخه موبایل