×
آخرین اخبار

یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی خود در حاشیه پناهگاه حیات وحش شادگان رهاسازی شد

  • کد نوشته: 62201
  • ۱۴۰۰-۰۳-۱۳
  • 1540 بازدید
  • به گزارش دیدگاه نیوز از شادگان ، رحیم مجدمی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان اظهار کرد : یک بزمجه بیابانی گونه‌ حمایت و حفاظت شده سازمان حفاظت محیط زیست پس از زنده‌گیری در زیستگاه‌های طبیعی این شهرستان رها سازی شد. مجدمی افزود: این بزمجه بیابانی گرفتار شده در تور ماهیگیری در روستای ابوسدره دهستان […]

    یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی خود در حاشیه پناهگاه حیات وحش شادگان رهاسازی شد

    به گزارش دیدگاه نیوز از شادگان ، رحیم مجدمی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان اظهار کرد : یک بزمجه بیابانی گونه‌ حمایت و حفاظت شده سازمان حفاظت محیط زیست پس از زنده‌گیری در زیستگاه‌های طبیعی این شهرستان رها سازی شد.
    مجدمی افزود: این بزمجه بیابانی گرفتار شده در تور ماهیگیری در روستای ابوسدره دهستان جفال که توسط اهالی روستا به اداره محیط زیست شادگان تحویل داده شد .
    وی گفت: پس از اطمینان از سلامت این حیوان، توسط کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شادگان و اهالی دوستدار محیط زیست این روستا در زیستگاه‌ طبیعی رهاسازی شد.
    وی تصریح کرد: بزمجه‌ها به خصوص بزمجه بیابانی با توجه به نوع تغذیه‌ای که دارند در حفظ تعادل جمعیت حشرات ، خزندگان کوچک در طبیعت نقش دارند و برخی ها با خوردن لاشه حیوانات به پاک‌سازی محیط زیست کمک می‌کنند.
    رئیس اداره محیط زیست شادگان افزود: شهروندان در صورت مواجه شدن با حیوانات وحشی مراتب را به نهادهای مربوطه اطلاع دهند و از نزدیک شدن به آنها پرهیز کنند.
    بیش از ۷۳ گونه بزمجه در دنیا وجود دارد و در ایران ۲ نوع بزمجه وجود دارد، بزمجه بنگال که بیشتر در کنار رودخانه‌ها زندگی می‌کند و بزمجه بیابانی که محل زندگی آن در بیابان است.
    بُزمَجّه یا بُزمَجه، که با نام‌های بزمک، بزدوش، بزچوش و بزغاله ‌مار نیز شناخته می‌شود، نام گروهی از خزندگانِ عمدتاً بزرگ ‌جثه است که عضو سَرده بزمجه‌ها به ‌شمار می‌روند. امروزه نزدیک به ۷۳ گونه بزمجه شناخته شده‌است.بزمجه در نواحی بیابانی و نیمه بیابانی، زمین های ماسه‌ای با سطوح ناهموار، خاک‌های رسی، در دامنه کوه‌ها، تپه‌ها و دشت‌ها با پوشش گیاهی استپی شامل بوته‌ها، درخت‌ها و نیز اطراف زمین‌های کشاورزی و باغها زندگی می‌کند و از پستانداران کوچک، خزندگان، پرندگان، تخم پرندگان و خزندگان، عقربها، حشرات بزرگ و وزغ ها تغذیه میکند.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *