به گزارش دیدگاه نیوز؛ عضو هیاتعلمی گروه زیستشناسی دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: یکگونه گیاهی برای نخستین بار در دنیا، با انجام یک کار علمی دانشجویی در منطقه شیمبار شهرستان اندیکا در شمال خوزستان کشف و به جهان گیاهشناسی معرفی شد. ، دکتر محمدرضا پریشانی بیان کرد:این گیاه که Tricholepis khuzistanica Parishani نام […]
به گزارش دیدگاه نیوز؛ عضو هیاتعلمی گروه زیستشناسی دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: یکگونه گیاهی برای نخستین بار در دنیا، با انجام یک کار علمی دانشجویی در منطقه شیمبار شهرستان اندیکا در شمال خوزستان کشف و به جهان گیاهشناسی معرفی شد.
، دکتر محمدرضا پریشانی بیان کرد:این گیاه که Tricholepis khuzistanica Parishani نام دارد بنابر بررسی انجامشده گیاهی بومزاد (Endemic) منطقه شیمبار استان خوزستان بوده و تنها در یک وسعت کوچک دیده می شود.
وی با بیان اینکه در بخشی از تحقیقات گیاهشناسی، وضعیت مناطق مختلف از نظر فلوریستیک مورد بررسی قرار می گیرد، افزود: در چنین مطالعاتی، به ویژه در نقاط سخت گذر و با دسترسی سخت مناطق مورد بررسی، احتمال آن وجود دارد که گونه های گیاهی جدید جمع آوری و شناسایی شود.
پریشانی در خصوص چگونگی کشف این گیاه بیان کرد: در هنگام انجام کار مطالعاتی دانشجویان کارشناسی ارشد رشته سیستماتیک – اکولوژیک در شهرستان اندیکا برای نخستین بار این گیاه را مشاهده و در سفر دوم این گیاه جمعآوری و کار تحقیقاتی بر روی آن آغاز شد.
عضو هیاتعلمی گروه زیستشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: پس از انجام مطالعات لازم مشخص شد این گیاه نمونه ای جدید است و تاکنون به جهان گیاهشناسی معرفی نشده است.
وی گفت: برای معرفی نمونههای جدید گیاهی، قواعد و قوانینی وجود دارد که باید لحاظ شود که مراحل لازم برای ثبت این نمونه انجامشده و درنهایت بهصورت مقاله ای در مجله علمی NORDIC JOURNAL OF BOTANY به چاپ رسید و بهعنوان گونه ای جدید به جهان گیاهشناسی معرفی شد.
پریشانی درباره ویژگیهای گیاه Tricholepis khuzistanica Parishani اضافه کرد: این آرایه گیاهی دولپه ای، چندساله و صخره زی متعلق به تیره Asteraceae(تیره گل آفتابگردان) است.
این عضو هیاتعلمی گروه زیستشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: این تیره یکی از تیره های بزرگ گیاهی دنیا است که تا پیش از این نزدیک به ۲۴ هزار گونه برای آن معرفی شده است و بر اساس کار انجامشده در این دانشگاه، یکگونه جدید دیگر به این تعداد افزوده می شود.
وی گفت: این گیاه بر اساس مطالعات انجام شده محدوده پراکنش گسترده ای ندارد و لازم است سازمان های مربوط مانند منابع طبیعی، محیطزیست، سازمان جنگل ها و مراتع کشور و … نسبت به حفاظت آن توجه داشته باشند و از محدوده گسترش آن محافظت کنند.
پریشانی بیان کرد: در غیر این صورت ممکن است این آرایه نیز همانند بسیاری از موارد مشابه به ورطه انقراض کشیده شود؛ دانشگاه شهید چمران با توجه به وظایف ذاتی خود با این ارگان ها همکاری خواهد داشت.
عضو هیاتعلمی گروه زیستشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه کشف گیاهان جدید در دنیا به وفور انجام نمی شود، ادامه داد: در اروپا تقریباً دیگر نمونه ای برای کشف شدن وجود ندارد اما در ایران به دلیل تنوع اقلیمی و اکولوژیک، گونه های گیاهی وجود دارد که به دلیل مسایلی ازجمله سخت گذر بودن و در دسترس نبودن، مستعد کشف جدید هستند.
وی اضافه کرد: هم اکنون نزدیک به هشت هزار گونه گیاهی در ایران معرفی شده است که هرساله ممکن است به این گونه ها افزوده شود.
پریشانی خواستار آن شد که مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز از تحقیقات بنیادی و پایه حمایت بیشتری داشته باشند.
.
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.
سردبیر خبر روز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید