×

روز ملی ادبیات کودک و نوجوان
گفت و گو با سیده لطیفه موسوی مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر سوسنگرد به مناسبت ۱۸ تیر ماه روز ملی ادبیات کودک و نوجوان

  • کد نوشته: 16650
  • ۱۳۹۸-۰۴-۱۹
  • 3087 بازدید
  • گفت و گو با سیده لطیفه موسوی مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر سوسنگرد به مناسبت ۱۸ تیر ماه روز ملی ادبیات کودک و نوجوان
    گفت و گو با سیده لطیفه موسوی مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر سوسنگرد به مناسبت ۱۸ تیر ماه روز ملی ادبیات کودک و نوجوان

    ۱) لطفا خودتان را معرفی کنید؟

    سیده لطیفه موسوی هستم، مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر سوسنگرد با ۱۷ سال سابقه ، عضو انجمن نویسندگان اهواز و عضو شورای نقد کتاب کودک هستم.

    ۲) لطفا از فعالیت های کانون برایمان بگویید؟

    فعالیت های کانون پرورش فکری در راستای کتاب و کتاب خوانی می باشد، این فعالیت ها در بخش کودک و نوجوان دختر و پسر شامل :فعالیت های فرهنگی(قصه گویی، شعر خوانی ، روخوانی کتاب، بحث آزاد،بحث کتاب …)

    هنری (سرود، سفالگری، طراحی، انیمیشن، نقاشی…)

    اسلامی(قرآن، آموزش حدیث، احکام، وسایل فعالیت های مذهبی ضداسلامی میباشد)

    ادبی ( طرح های ادبی، نوشتن خلاق، قطعه ی ادبی، هنر وقت بیان و فعالیت های علمی و پژوهشی ) می باشد.

    بنظرم برنامه های ویژه ی اوقات فراغت باید به سه نیاز پاسخ بدهند : رفع خستگی، تفریح وسرگرمی، پرورش استعدادها که معمولا هر سه ی این موارد با تکیه بر کتاب و کتاب خوانی در برنامه های کانون اتفاق می افتد.

    ۳) ارتباط برقرار کردن با کودکان سخت است؟

    دنیای کودکان، دنیای بی آلایش، پاک، باصفا و به دور از هرآینه هست ،بنابراین ارتباط با کودکان برای من بسیار جذاب ودوست داشتنی است و ترجیح میدهم همیشه با کودکان وبرای کودکان باشم.

    ۴) ادبیات چه تاثیری در پرورش فکری کودکان دارد؟

    ادبیات در رشد فکری وپرورش اندیشه وتخیّل از دوران کودکی تا بزرگسالی تاثیر به سزایی دارد و وظیفه ما این هست این ادبیات و اندیشه مثبت و سالم را در اذهان و درون کودکانمان پرورش دهیم.

    ۵) کانون بیشتر روی چه موضوعاتی تمرکز دارد؟

    عمده فعالیت های کانون در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی می باشد، درکنار آن فعالیت هایی مانند فرهنگی، هنری، کشف استعداد، پرورش خلاقیت تمرکز دارد.

    ۶) در کانون چقدر به مسائل دینی پرداخته می شود؟

    یک بخش از فعالیت های کانون مربوط به فعالیت های دینی می باشد و در کانون فعالیت های دینی و مذهبی شامل : برگزاری کلاس های قرآن و آموزش حدیث، احکام و سایر فعالیت های مذهبی ودینی هست و کانون حتی کتاب های دینی در بخش کودک و نوجوان را منتشر می کند.

    ۷) اولیای کودکان چقدر با کانون پرورش فکری همکاری دارند؟

    والدین نقش به سزایی در پیشبرد اهداف کانون دارند ، خوشبختانه اکثر خانواده ها با فعالیت های کانون آشنا هستند وما را در اکثر فعالیت ها و برنامه ها یاری می کنند و مشوق اصلی ما والدین می باشند، حتی در طرح امانت کتاب ویژه والدین شرکت نموده که الگوی مطالعه برای فرزندان خود باشند، یا در اکثر برنامه ها و همایش ها، کنفرانس ها شرکت نموده و استقبال می کنند.

    ۸) در راستای کشف کودکان با استعداد چه برنامه هایی دارید؟

    برپایی کلاسهای خاص ادبی – انیمیشن -سفالگری – قصه گویی -تاتر و نمایش عروسکی -نقد فیلم – برنامه های هستند که در پی آنها به کشف و پرورش استعداد کودکان و نوجوانان پرداخته میشود ، ما در کانون اعضایی داریم که در حد کشوری و بین المللی در زمینه نقاشی ، انیمیشن ،نقد کتاب ،نمایش عروسکی وصحنه ، و سرود مقام کسب نموده اند .

    ۹) کانون زیر نظر کدام نهاد یا سازمان فعالیت می کند؟

    برنامه های کانون مستقل از هر ارگان و سازمانی هست اما در بحث بودجه زیر نظر آموزش و پرورش ، صدا و سیما – وزارت علوم فن آوری و تحقیقات هستیم.

    ۱۰) مسئولان فرهنگی شهرستان چقدر از کانون پرورش فکری حمایت می کنند؟

    هیچ اداره ای که ادعای فرهنگی در شهرستان دارد با ما همکاری نکرده اما کانون پرورش فکری در همه برنامه های ادارات چه فرهنگی ، چه کارآفرینی یا نمایشگاه یا همایش حضور فعال داشته و همکاری نموده است .

    ۱۱) حرف آخر و پایانی:

    ضمن تشکر از حضور شما خبرنگار عزیز شهرمان و سپاسگزارم بابت اعطای این فرصت به بنده تا بتوانم گوشه ای از فعالیت های کانون را از طریق رسانه و سایت خبری موقرتان اطلاع رسانی کنم و در پایان میخواهم بگویم : دلم به حال کودکان و نوجوانان شهرم میسوزد نه اماکن تفریحی ، نه جای بازی خوب ، نه کتابخانه ای که مختص آنها باشد ، نه آسمان نما یا مرکز نجوم و …

    کاش ماهم مثل آبادان یا دزفول یا اندیمشک باشیم که در هر منطقه یک کانون پرورش فکری جای که مختص کودکان باشد احداث شود.

    ان شاءالله با همت و پیگیری نماینده و فرماندار و دیگر مسئولین مراکز نیمه تمام کوت سید نعیم و ابوحمیظه به بهره برداری برسد و شاهد حضور کودکان و نوجوانان و اعتلای فرهنگی در آن مناطق باشیم.

    مورد دیگر، ما الان طرحی رو دنبال میکنیم و یکسال که اجراء شده که همان طرح کتاب و کتاب خوانی روستا به روستا میباشد که شامل امانت کتاب و اجرای برنامه های فرهنگی و هنری عقیدتی و مذهبی را شامل میشود و خواهشی که از نماینده محترم دارم از بودجه آسیب های اجتماعی استانداری مانند دیگر شهرستانها ماشین کتابخانه سیار روستایی ایجاد کرده به مرکزیت سوسنگرد که ما بتوانیم روستاهای اطراف رو پوشش دهیم .

     

     

     

     

     

         علیرضا شناوی / دشت آزادگان

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    مطالب مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *