×
آخرین اخبار

گفتگوی خبر روز با نجاتگر جلفایی اسماعیل زمانپور

  • کد نوشته: 56801
  • ۱۴۰۰-۰۱-۱۷
  • 863 بازدید
  • تمام پایگاه ها ی امداد ونجات به دستگاه های زنده یاب و ربات های امداد رسان تجهیز شوند
    گفتگوی خبر روز با نجاتگر جلفایی اسماعیل زمانپور

    لطفاً خودتان را به اختصار معرفی فرمایید.

    اسماعیل زمان پور  بیشک نجاتگر پایگاه جاده ای شهدای مارازاد شهرستان جلفا متولد خرداد ماه ۶۸ ، فارغ التحصیل در رشته مدیریت صنعتی و دانشجوی روانشناسی و کارشناسی مدیریت عملیات امدادونجات هستم که از سال ۸۵ بصورت مداوم و مستمر در همایش ها، برنامه ها، مانور های امدادی، طرح های راهنمای مسافرین جوانان و نوروزی پایگاه های امداد جاده ای حضور فعال دارم.

    لطفاً نحوه آشنایی تان با جمعیت هلال احمر را شرح دهید.

    در مقطع سوم دبیرستان طی مانور زلزله ای که توسط هلال احمر شهرستان جلفا در مدرسه نظامی هادیشهر برگزار گردید با  هلال احمر و اهداف آن آشنا شدم که نظر مرا به خود جلب کرد و باعث شد از طریق یکی از دوستانم به نام آقای رضا زمانی که از نجاتگران فعال و قدیمی هلال احمر جلفا هستند، فعالیت خود را آغاز کنم و تداوم بخشم تا اینکه در سال ۸۹ به عنوان نجاتگر راننده بصورت قراردادی وارد تعامل همکاری با جمعیت شدم و این همکاری همچنان نیز ادامه دارد.و سمت های مسئول آموزش شعبه جلفا ، مسئول شیفت و مسئول پایگاه امداد نجات جاده ای شهدای مارازاد ، دبیر باشگاه امداد ونجات شعبه جلفا، مسئول کمیته چند رسانه ای باشگاه خبرنگاران داوطلب هلال احمر استان آ.ش،مربی کمکهای اولیه و مدرس امداد ونجات ، سرپرست تیم کوهستان شعبه ،مربی و سرگروه طرح ملی پیمان ، مربی و سرگروه طرح ملی خادم

    در مورد علاقه تان به جمعیت هلال احمر و کارهای امدادی شرح دهید.

    توفیق سابقه خدمت ۱۵ ساله در حوزه های مختلف هلال احمر که این توفیق قسمت هر کسی نمی شود، از مواهب الهی به اینجانب بوده که خداوند منان را به پاس این توفیق همچنان سپاس می گویم و به درگاه ذات اقدس الهی شاکرم. هلال احمر به همراه صلیب سرخ، بزرگترین شبکه بشر دوستانه غیر سیاسی و امداد رسانی جهان محسوب می شود و فعالیت در این نهاد بین المللی بخصوص در حوزه امدادی از افتخارات اینجانب می باشد که علاقه وافری نسبت به آن دارم.

    چقدر از جمعیت هلال احمر و اهداف آن شناسایی دارید؟

    هلال احمر یک نهاد عام المنفعه، خیریه، غیر انتفاعی و دارای شخصیت حقوقی واحد و مستقل است و از سازمان های جوانان، داوطلبان و امداد تشکیل یافته که هر کدام به نوبه خود سرمایه هلال احمر می باشند. از مهمترین اهداف هلال احمر تلاش برای تسکین آلام بشری، تامین احترام انسان ها و کوشش در جهت برقراری دوستی و تفاهم متقابل و صلح پایدار میان ملت ها و همچنین حمایت از زندگی و سلامت انسان ها بدون در نظر گرفتن هیچگونه تبعیض میان آنها می باشد.

    مهمترین چیزی که باعث تداوم ارتباط شما با جمعیت هلال احمر می شود چیست؟

    هلال احمر یک نهاد بین المللی است و بخاطر اهداف عالی آن در راستای صلح و نوع دوستی از احترام خاصی در میان اقشار مختلف جامعه برخوردار است، این امر و همچنین امدادرسانی و کمک به همنوع که با گروه خونی من عجین است باعث می شود که از زندگی بیشتر لذت ببرم.

    چه دوره هایی را گذرانده اید؟

    ضمن دوره های کمکهای اولیه، پایه داوطلبی، عمومی امداد و نجات، دوره های آموزشی تخصصی هلال احمر را زیر نظر مربیان مجرب استانی، کشوری و بین المللی همچون آقایان دکتر شاهبازی، آیدین سقایی سعید، سید علی سیدی، وحید بهروان و محمد احمدی گذرانده ام دوره های تخصصی جست و جو و نجات در ارتفاع و فضاهای معلق درکوهستان، جاده، آوار، ترابری، حمایت های روانی، اسکان اضطراری اردوگاه، اقدامات پیش بیمارستانی و دوره بالینی/پراتیک در بیمارستان ساجدی هادیشهر، گواهی انجام کار، مربیگری مقدماتی تجسس و امداد در کوهستان و پزشکی در کوهستان از فدراسیون کوهنوردی، مربیگری طرح پیشگیری موثر از اعتیاد/طرح ملی پیمان، دوره کاوش حقوق بشر دوستانه، دوره آشنایی با طب سنتی و اسلامی و کاربرد گیاهان دارویی و دوره کمک پرستاری/بهیاری را به خاطر علاقه ای که داشتم از طریق جهاد دانشگاهی با موفقیت گذراندم.

    در کدام عملیات های مهم شرکت کرده اید؟

    در زلزله دلخراش شهرستان ورزقان استان آذربایجان شرقی که از طرفی اصالت بنده نیز به روستای بیشک آن شهرستان یعنی زادگاه سردار ملی ستارخان بر می گردد، با انرژی چند برابر بطور مکرر در مناطق مختلف زلزله زده آن شهرستان فعالیت شبانه روزی داشتم.

    سطح تجهیزات و امکانات امدادی پایگاه های جمعیت هلال احمر را چگونه ارزیابی می کنید؟

    پایگاه های جاده ای ویترین هلال احمر هستند ولی متاسفانه از نظر سطح تجهیزات و امکانات امدادی تکمیل نیستند. با توجه به اینکه کشور ایران تقریباً بصورت کلی روی گسل واقع شده است، پرورش متخصص آوار و تجهیز تمام پایگاه ها به دستگاه های زنده یاب و ربات های امدادرسان باید بیشتر مد نظر مسئولین قرار گیرد و همچنین باید عرض کنم کشور ما با کمبود بیش از ۲ هزار پایگاه جاده ای مواجه است و این امر تاثیر مستقیمی بر کیفیت عملیات امدادی در سراسر کشور می گذارد بخصوص گاهی به دلیل وجود مسافت های طولانی بین پایگاه ها زمان طلایی نجات را از دست می دهیم که باعث می شود در مقابل حجم انتظارات بالای مردم سرافکنده شویم.

    بعنوان یک نجاتگر چه درخواستی از مسئولین جمعیت هلال احمر دارید؟

    امیدوارم ساختمان اصلی پایگاه شهدای مارازاد شهرستان جلفا که نیمه ساخته هست بزودی تکمیل شود. با توجه به کوهستانی و طولی بودن موقعیت جغرافیایی شهرستان جلفا، این شهرستان ظرفیت ۴ پایگاه جاده ای را در خود دارد اما در طی طولیان سال به همراه نجاتگران پر تلاش و زحمتکش هلال احمر جلفا با تحمل مشقت ها، سختی های فراوان، فعالیت های مستمر و مداوم فقط توانسته ایم یک پایگاه را از حالت سیار به موقت و ثابت تبدیل کنیم و اکنون نیز در ساختمان اورژانس روستای احمدآباد بصورت استیجاری مستقر هستیم که از لحاظ امکانات رفاهی و پایه خیلی ضعیف است. و بخصوص اینکه در نقطه کور واقع هست و از لحاظ آنتن دهی موبایل و اشکالات مختلف تلفن ثابت در پاسخ دهی به حوادث با مشکلات ارتباطی جدی روبرو هستیم. نجاتگران با سابقه هلال احمر هر چند در رشته های مرتبط دانش آموخته نباشند، در اولویت استخدام و اشتغال قرار گیرند.

    پیشنهادتان برای بهتر شدن روند امدادرسانی در جمعیت هلال احمر چیست؟

    اعضاء و نیروهای پایگاه های جاده ای بصورت سازمان یافته درآیند و به تعداد نیاز نیروی ثابت داشته باشند و بنابه به تخصص امدادی خود از امتیازات، مزایا و بیمه تامین اجتماعی بهره مند شوند چرا که از دست دادن چنین نیروهای زبده پس از چندین سال کسب مهارت، تخصص و تبدیل به یک نجاتگر متخصص پس از آموزش کلی دوره های تخصصی برای هلال احمر مازاد بر هزینه و اسراف سرمایه است. تدبیری اندیشیده شود سیستم آموزشی درسطح کشور یکسان سازی شود و مربیان با آموزش های سلیقه ای و طبق تجربه خود معلومات متفاوتی را در اختیار نجاتگران قرار ندهند. هزینه بیشتری صرف آموزش و تامین تجهیزات به روز امدادی شود و دوره های تخصصی به مراتب در فاصله های کمتری برگزار شود تا همه نجاتگران علاقمند بتوانند بهره مند شوند و بین نجاتگران عزیز تبعیضی قائل نشود چرا که در غیر اینصورت پیشرفتی حاصل نخواهد شد. و یک پیشنهاد به هلال احمر اینکه تجهیز تمامی پایگاه های جاده ای به برنامه آمار و سرشماری آنلاین خانوار ها، تا در عملیات های آوار برداری با توجه به در دست بودن تعداد خانوار ها کیفیت عملیات خود را بهبود بخشیم.

    تا به حال از توانایی های امدادی تان برای اعضای خانواده خودتان استفاده کرده اید؟

    بله، خیلی زیاد. با توجه به آموزش هایی که در هلال احمر فرا گرفته ام از هیچ کمکی که باعث تسریع در روند امداد یا درمان چه اعضای خانواده باشد چه دیگران، دریغ نکرده ام و در حد توانم معلومات خود را در اختیارشان قرار داده ام . آموزش کمکهای اولیه را برای تک تک هموطنان عزیزم پیشنهاد می کنم به امید اینکه شعار «هر خانواده یک امدادگر» در سطح کشور عملی شود.

    از سختی ها و شیرینی های حضور در طرح های نوروزی بگویید.

    همیشه در طرح های نوروزی پایگاه های جاده ای حضور فعال داشته ام و کنار خانواده نبودن بخصوص در ایام عید که همه خانواده ها دور هم هستند، خیلی سخت اما شیرین است.

    لطفا دو تا خاطره تلخ و شیرین از جمعیت هلال احمر بفرمایید.

    در سال ۸۹ طی تعامل همکاری هلال احمر با منطقه آزاد ارس زمانی که زیر نظر کمیته بهداشت منطقه آزاد ارس در تفرجگاه آسیاب خرابه پوشش امدادی داشتیم، برنامه نوروزی منطقه تا ۱۲ فروردین بود و در قبال پوشش امدادی روز ۱۳ فروردین یا همان سیزده بدر هیچ مسئولیتی بر عهده نداشت به همین علت من با دوست و همکار عزیزم به نام یاسر حسن بگلو بنابه صلاحدید و با توجه به ازدیاد مردم در تفرجگاه تصمیم گرفتیم آن روز را بصورت افتخاری و با مسئولیت خودمان و با هماهنگی ریاست محترم شعبه انجام وظیفه نماییم پس از گذراندن یک روز کاری سخت ساعت ۲:۰۰ بامداد صدای فریاد پریشان حال پدری ما را به خود آورد که داد می زد: «دخترم مرد» و «به دادم برسید» و … ، بلافاصله بدون فوت وقت در محل حاضر شدیم و با مشاهده ی کودک ۹ ساله ای که در اثر گاز گرفتگی با پیک نیک داخل چادر افتاده بود بعد از ارزیابی علائم حیاتی، عملیات CPR را آغاز کردیم و موفق شدیم کودک را احیاء کنیم تصور طرز قدردانی پدر و مادر آن کودک، چشمان تر، گریه شادمانی، جو و حال و هوای آن لحظات، دریافت لوح سپاس از مدیر عامل منطقه آزاد ارس آقای نجفی و رئیس شعبه آقای غلامی و درج خبر آن در مجله ماه نو هنوز هم حس خوبی برایمان دست می دهد؛
    [۴/۶،‏ ۱۷:۴۷] ناصرغلامی هوجقان: خاطره تلخ هم که به خاطر مرزی بودن جاده و پیچ های خطرناک آن زیاد داریم، در ۱۳ فروردین ۹۲ در پایگاه موقت نوردوز در حین گشت زنی بودیم که با خبر شدیم یک دستگاه خودروی پیکان وانت با ۲ نفر سرنشین و راننده در حوالی روستای پهناور محور نوردوز- خاروانا واژگون شده و به انتهای دره سقوط کرده است بلافاصله طی تیم امدادی سه نفره به محل اعزام شدیم و عملیات رهاسازی را شروع کردیم هر چند توانستیم پدر و کودک را نجات دهیم و مادر را پس از نجات به درمانگاه خاروانا انتقال دهیم ولی به علت شدت جراحت و خونریزی داخلی در درمانگاه خاروانا تحت نظارت پزشک زیر عملیات احیاء جان داد و همه ما را متاثر ساخت. یا ۲ نفر راننده تریلر اهل کشور ترکیه و جوشکار اهل جلفا که در سال ۹۴ در اثر سهل انگاری حین تحکیم و تثبیت بار سنگ در یک کیلومتری پایگاه شهدای مارازاد زیر ۸ تن بار سنگ گیر افتاده بودند، با تلاش های زیاد نجاتگران و مردم عزیز توانستیم عملیات رهاسازی موفقی داشته باشیم ولی متاسفانه توسط یکی از همکاران باخبر شدیم که هر دو مصدوم در بیمارستان ساجدی هادیشهر فوت نمودند و بسیاری خاطره های تلخ دیگر در اثر بی احتیاطی های مختلف …

    و سخن آخر ؟

    در پایان جا دارد از پرسنل، مربیان، پیشکسوتان و زحمتکشان هلال احمر کشور و به ویژه هلال احمر جلفا ،تمامی امدادگران و نجاتگران سراسر کشور و الخصوص هلال احمر جلفا که واقعا فرشتگان نجات هستند و زمان و ساعت برایشان مطرح نیست و در حوادث شبانه روزی خالصانه درصدد امدادرسانی، تسکین آلام، انتقال حس دوستی به همنوع و کمک رسانی در لحظات حساس به آسیب دیدگان و حادثه دیدگان می باشند و از جان و مال خود مایه می گذارند و کار خود را همیشه با عشق و علاقه انجام می دهند، تشکر ویژه داشته باشم و از خداوند متعال برایشان سلامتی و خشنودی آرزومندم. والسلام! گفتگو ناصرغلامی هوجقان

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *