×
آخرین اخبار

گفت‌وگو| صدرالحسینی: روابط دو ملت ایران و افغانستان دچار تحولات عمیق نخواهد شد

  • کد نوشته: 135250
  • ۱۴۰۲-۰۳-۰۷
  • 137 بازدید
  • صدرالحسینی درباره روابط ایران و افغانستان با وجود برخی درگیری‌های مرزی گفت: موضوع روابط دو ملت ایران و افغانستان موضوعی دیرینه، تمدنی، زبانی و دینی است و دچار تحولات عمیق نخواهد شد.

    گفت‌وگو| صدرالحسینی: روابط دو ملت ایران و افغانستان دچار تحولات عمیق نخواهد شد
    – اخبار بین الملل –

    به گزارش خبرگزاری دیدگاه نیوز، سید رضا صدرالحسینی، کارشناس ارشد مسائل منطقه‌ای در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی دیدگاه نیوز در خصوص تحولات اخیر در مناطق مرزی ایران و افغانستان و تعامل ایران با این کشور گفت: موضوع روابط دو ملت ایران و افغانستان موضوعی است دیرینه، تمدنی، زبانی و دینی و بر همین اساس باید توجه داشته باشیم که برخی از اختلافات مرزی که به چند دلیل از جمله عدم آموزش لازم توسط مرزبانان افغانستانی و موضوعاتی همچون عدم توجه به مقررات بین‌المللی و یا نفوذ برخی از جریان‌های مخالف تحکیم روابط بین دو کشور که در بعضی از نقاط به وجود می‌آید، قطعا و یقینا باعث تحولات عمیق نخواهد شد.

    وی افزود: باید این نکته را توجه داشته باشیم، همانگونه که در مورد اخیر در طول دو سال گذشته که طالبان در افغانستان حاکمیت یافته، درگیری‌های چند ساعته به وجود آمده است. در این درگیری مرزی اخیر نیز به همین شکل بود و بعد از گذشت چند ساعت این موضوع به اتمام رسید و قرار است که در اسرع وقت یعنی امروز و فردا تیم مشترکی از دو طرف برای بررسی علل و عوامل به وجود آمدن این درگیری تشکیل و به منطقه اعزام شوند.

    صدرالحسینی همچنین در خصوص تحرکات سرویس‌های امنیتی در منطقه گفت: باید توجه داشته باشیم که در شرایطی صحبت می‌کنیم که تعاملات جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌ی منطقه‌ای و بین‌المللی مورد کینه و عصبانیت نظام سلطه است و سرویس‌های اطلاعاتی از جمله موساد و سرویس‌های انگلیس و آمریکا تلاش می‌کنند که برای سیاست‌های منطقی و کلان جمهوری اسلامی ایران حاشیه سازی کنند.

    این کارشناس منطقه تصریح کرد: هر چقدر روابط دو کشور در حوزه سیاسی، اقتصادی و تجاری گسترش یابد، قطعا موضوعات فرعی و حاشیه‌ای مانند درگیری‌های مرزی و امثال آن نمی‌تواند بر روی موضوعات اساسی تاثیر گذار باشد.

    صدرالحسینی در پاسخ به این سوال که دقیقا چه همکاری‌هایی در تعامل دو کشور تاثیرگذار است، گفت: چند نکته اساسی وجود دارد. موضوع توافقات سیاسی یکی از مهم‌ترین موضوعات است. موضوعات توافق گذرگاه‌های مرزی، درهم تنیده شدن تجارت دو کشور، سرمایه گذاری‌های مشترک، موضوع راه و راه‌آهن، بورسیه‌های تحصیلی و انواع و اقسام ارتباطات در حوزه‌های گوناگون تجاری، مالی و اقتصادی می‌تواند به این موضوع کمک موثری داشته باشد.

    وی در ادامه درباره تاثیر تشکیل دولت فراگیر در افغانستان بر تعاملات منطقه‌ای این کشور گفت: تشکیل دولت‌ فراگیر که یکی از خواسته‌های کشورهای پیرامونی و منطقه است، حتما می‌تواند تاثیر مناسب و مثبتی را بر روابط دو کشور داشته باشد. چرا که حضور همه ی گروه‌ها، اقوام و جریان‌های موثر و دارای ریشه در این کشور می‌تواند در جهت تعاملات منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین توسعه و پیشرفت این کشور یاری و تاثیرگذاری مستقیم داشته باشد.

    موسوی: آنچه امروز در مرز زابل می‌گذرد، ادامه توطئه استعمارگران است
    تفاهم ایران و افغانستان درباره اعزام هیئت حقیقت یاب به مناطق مرزی

    انتهای پیام/  

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *