×
آخرین اخبار

گسترش اعتراضات به بحران بی آبی خوزستان در شهر ایذه

  • کد نوشته: 67067
  • ۱۴۰۰-۰۴-۳۰
  • 1870 بازدید
  • به گزارش دیدگاه نیوز از ایذه ، گروهی از مردم ایذه با برگزاری تجمعی در حمایت از معترضان به بی‌آبی در مناطق دیگر استان خوزستان به خیابان آمدند. بر اساس اطلاعات رسیده، اینترنت تلفن‌‌های همراه اپراتور‌های ایرانسل و همراه اول در اهواز و شادگان قطع شده است. در پنجمین شب اعتراض‌ها مردم سوسنگرد، شادگان، کوت […]

    گسترش اعتراضات به بحران بی آبی خوزستان در شهر ایذه

    به گزارش دیدگاه نیوز از ایذه ، گروهی از مردم ایذه با برگزاری تجمعی در حمایت از معترضان به بی‌آبی در مناطق دیگر استان خوزستان به خیابان آمدند.

    بر اساس اطلاعات رسیده، اینترنت تلفن‌‌های همراه اپراتور‌های ایرانسل و همراه اول در اهواز و شادگان قطع شده است.

    در پنجمین شب اعتراض‌ها مردم سوسنگرد، شادگان، کوت عبدالله، حمیدیه، رامشیر، رامهرمز، ماهشهر، ویس، شهر جراحی، شاوور، و بخشی‌هایی گسترده از شهر اهواز از جمله کوی علوی، کمپلو و … به خیابان آمده و تظاهرات کردند.

    معترضان خوزستان در تجمع‌های خود شعارهایی در اعتراض به ناکارآمدی دولت در مدیریت بحران بی‌آبی و همچنین طرح‌های ملی برای انتقال آب خوزستان و واداشتن مردم این استان به «مهاجرت اجباری» سر می‌دادند.

    عناوین #خوزستان_تنها_نیست و #خوزستان_آب_ندارد نیز به عنوان سوژه‌ اصلی در فضای مجازی مطرح هستند.

    عمده موضوعاتی هم که مورد اعتراض کاربران قرار گرفته درباره سوء مدیریت منابع آب خوزستان و بخصوص بحث انتقال آب از رودخانه ‌های بزرگ این استان به استان‌های مرکزی و کویری کشور است که تعداد زیادی از فعالین محیط زیستی بخصوص فعالین استان خوزستان این موضوع را عامل اصلی بحران آب خوزستان می‌دانند.

    در حالی استان خوزستان یکی از گرم‌ترین سال‌های خود را میگذراند که طی روزهای اخیر و با افزایش شدید و بی سابقه دما در این استان شاهد تعطیلی چندباره ادارات در برخی شهرهای این استان بوده‌ایم.

    در طول روز گرمای شدید هوا گاهی با فشار بر سیستم توزیع برق شهری باعث قطعی برق شده که این موضوع خود موجب قطعی آب نیز گردیده است. کم شدن میزان بارش‌ها در سال آبی گذشته نیز موجب کاهش شدید منابع آبی این استان شده و موضوع کم آبی را به نقطه بحرانی نزدیک کرده است تا جایی که، اعتراض‌های مردمی را به دنبال داشت؛ این اعتراضات به کوچه‌ و خیابان‌های شهرهای خوزستان محدود نشده و بخش گسترده‌ای از اعتراضات نیز در فضای مجازی مطرح و توسط بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی پیگیری و حمایت شده است.

    اما خشک شدن بخش عمده‌ی تالاب بزرگ هورالعظیم و فعالیت‌ شرکت‌های نفتی در محدوده این تالاب نیز مورد توجه تعداد زیادی از فعالین فضای مجازی قرار گرفت، این کاربران فعالیت شرکتهای نفتی و اقدام آنها به منظور خشک کردن بخشهایی از تالاب برای حفاری و استخراج نفت و گاز را خیانت به محیط زیست استان و کشور دانسته و با عناوینی مانند، هور جان خوزستان بود جان خوزستان را گرفتند و یا هورالعظیم تشنه است و هور خانه آبی گاومیش‌ها بود و حالا آنها در کویر هور جان میدهند. اعتراض خود را به وضعیت بحرانی محیط زیست و آب در خوزستان نشان داده‌اند. اما کشته شدن دو نفر از جوانان معترض در شهرهای اهواز و شادگان دیگر سوژه مهم کاربران بود که بازتاب گسترده‌ای نیز داشته است.

    از سال های دور استان خوزستان با بحران آب و تنش آبی رو به رو بوده است در حالیکه این استان حدود ۳۰ درصد آب‌های جاری کشور را در اختیار دارد. با این وجود وضعیت کارون به اندازه‌ای وخیم شده است که آب این رودخانه بزرگ حتی توان ورود به خلیج‌فارس را ندارد و بالعکس این آب‌شور دریاست که وارد کارون می‌شود و این موضوع باعث بر هم خوردن تعادل و شور شدن آب کارون شده است تا جایی که نخلستان‌های آبادان، خرمشهر و اروندکنار با خطر خشک شدن و نابودی مواجه شده‌اند.

    از اهواز به سمت ماهشهر که میروی تا چشم کار می‌کند صنایع نفتی است که با حجم عظیمی سرمایه‌گذاری ساخته شده‌اند و درآمدهای میلیارد دلاری دارند، اما آنچه که شگفت زده و متاسف‌ات می‌کند، گستردگی فقر در‌ کمی آن‌سو‌تر این صنایع است!جنون‌آمیز است! نمی‌توان این تضاد را باور کرد!

    واقعیت این است: خوزستان در حالی که بخش عمده‌ی درآمد نفتی کشور را تامین میکند ولی جزو محروم‌ترین استان‌های کشور است.

    در پایان باید گفت: نگاه ضد توسعه‌ای که امروز بر سیاست‌ ایران در حوزه‌های مختلف سایه افکنده باعث مصرف و هزینه کرد بدون برنامه منابع کشور شده تا جایی که میتوان گفت طی چند دهه‌ی اخیر بخش عمده ثروت‌های طبیعی کشور را صرف برنامه‌ها و طرح‌های عظیمی کرده‌ایم که در ظاهر حجم بسیار گسترده‌ای داشته اند اما تهی از آینده‌نگری بوده و صرفاً مرحمی گذرا بر زخم‌های عمیق ناشی از سیاستهای در تضاد با مفهوم توسعه بوده‌اند. خوزستان اولین و بزرگترین قربانی این سیاست‌های غلط بوده اما قطعا آخرین قربانی نخواهد بود و با ادامه‌ی روند فعلی در آینده باید منتظر تورم و بحران ناشی از این سیاست های ضد توسعه‌ای در دیگر نقاط کشور باشیم.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *