×
آخرین اخبار

گزارش رگولاتوری از وضعیت ارتباطات در زمستان ۱۴۰۱: سرعت اینترنت همراه کاهش یافت

  • کد نوشته: 129689
  • ۱۴۰۲-۰۲-۱۶
  • 167 بازدید
  • گزارش رگولاتوری از زمستان سال ۱۴۰۱ دید خوبی از وضعیت ارتباطات ثابت و سیار کشور ارائه می‌کند.

    گزارش رگولاتوری از وضعیت ارتباطات در زمستان ۱۴۰۱: سرعت اینترنت همراه کاهش یافت

    گزارش رگولاتوری از شاخص‌های آماری بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمستان ۱۴۰۱ نشان می‌دهد سرعت انتقال داده مشترکین در نسل چهارم روی اپراتورهای همراه اول و ایرانسل نسبت به پاییز کاهش یافته است. این درحالی است که متوسط سرعت اینترنت رایتل تقریباً ۳۰ درصد رشد کرده. همچنین با وجود آنکه وزارت ارتباطات از آغاز فعالیت خود بر توسعه فیبر نوری تأکید کرده است، اما آمارها نشان می‌دهند در سال ۱۴۰۱ تنها ۴۰ هزار مشترک بر تعداد مشترکین سرویس FTTH افزوده شده است. سازمان تنظیم مقررات تا پیش از حوادث پاییز و فیلتر اینستاگرام، میزان اینترنت مصرفی اپراتورها را اعلام می‌کرد، اما دو فصل است که به دلیلی نامشخص از اعلام این آمار خودداری می‌کند.

    براساس گزارش جدید رگولاتوری، سرعت انتقال داده (دانلود) مشترکین همراه اول در پاییز ۱۴۰۱ به ۱۵.۵۲ مگابیت بر ثانیه رسیده و سرعت دانلود ایرانسل نیز ۱۶.۳۸ مگابیت بر ثانیه بوده است. این درحالی است که این اعداد در پاییز به‌ترتیب ۱۹.۲۹ و ۱۸.۷۷ مگابیت بر ثانیه بودند. در این میان، اپراتور رایتل توانسته است سرعت خود را از ۱۴.۹۹ به ۱۹.۲۲ مگابیت بر ثانیه در زمستان ۱۴۰۱ برساند.

    کاهش سرعت اینترنت سیار در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبلش نیز رخ داده بود که علت آن افزایش مشترکین اعلام شد. به‌نظر می‌رسد این اتفاق به‌همراه برخی چالش‌های دیگر، امسال نیز باعث کاهش سرعت اینترنت همراه شده است.

    بنابر اعلام سازمان تنظیم مقررات، تعداد مشترکین تلفن همراه طی یک سال گذشته رشد ۵.۸۴ درصدی داشته و تا پایان زمستان ۱۴۰۱، این تعداد به بیش از ۱۴۸ میلیون مشترک رسیده است. تعداد مشترکین پهن‌باند سیار نیز رشد ۹.۷۱ درصدی داشته و طی زمستان به بیش از ۱۰۵ میلیون مشترک رسیده است.

    آن‌طور که فصلنامه آماری زمستان رگولاتوری نشان می‌دهد، همراه اول همچنان با ۵۳ درصد، بیشترین سهم بازار مشترکین فعال تلفن همراه را به خود اختصاص داده است. ایرانسل با ۴۳ درصد و رایتل با ۴ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

    تعداد مشترکین پهن‌باند اینترنت سیار در سال ۱۴۰۱ روندی صعودی داشته است. بیش از ۹۱ درصد کاربران اینترنت سیار نیز از فناوری 4G استفاده می‌کنند.

    در زمستان ۱۴۰۱ متوسط مکالمه ماهانه به‌ازای هر کاربر ۱۸۴ و متوسط پیامک ماهانه به‌ازای هر کاربر ۲۴۶ مورد بوده است.

    جالب است بدانید ۶۷ درصد از ترافیک مکالمات روی شبکه سیار متعلق به همراه اول بوده و ایرانسل با ۳۲ درصد و رایتل با یک درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. سهم همراه اول از پیامک‌های شبکه سیار ۸۰ درصد و سهم ایرانسل و رایتل نیز به‌ترتیب ۱۷ و ۳ درصد است.

    از این آمار می‌توان این‌گونه برداشت کرد که یکی از دلایل انتخاب ایرانسل و رایتل استفاده از اینترنت این دو اپراتور است و مشترکین آن‌ها کمتر تمایلی برای برقرای تماس یا ارسال پیامک دارند.

    بیشترین سرعت انتقاد داده در بین این مشترکین به دارندگان اپراتور رایتل می‌رسد و کمترین اختلال در سرویس 4G نیز به ایرانسل مربوط است. همچنین همراه اول بیشترین میزان برقراری موفقیت‌آمیز سرویس داده 4G را داشته است.

    افزایش اندک مشترکین FTTH و رشد مشترکین TD-LTE

    درحالی‌که «عیسی زارع‌پور» از ابتدای صدارت خود بارها بر ایجاد پوشش ۲۰ میلیونی فیبر نوری در طی ۴ سال تأکید کرده، در گزارش رگولاتوری اعلام شده است که تعداد خطوط فیبر نوری در کشور به ۲۳۴ هزار و ۹۴۹ مشترک رسیده که نسبت به سال گذشته، رشد تنها ۴۰ هزارتایی داشته است.

    نکته قابل‌توجه دیگر آنجاست که آمار سازمان تنظیم مقررات با سایت «طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها» هم‌خوانی ندارد. در این سایت تعداد گیرنده سرویس FTTH حدود ۱۹۹ هزار و ۶۰۶ کاربر اعلام شده است، درحالی‌که رگولاتوری از ۲۳۴ هزار مشترک فیبر نوری سخن می‌گوید.

    همچنین وزیر ارتباطات هفته گذشته اعلام کرد ۳ میلیون خانوار تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفته‌اند، اما این وب‌سایت میزان پوشش را ۲.۵ میلیون اعلام می‌کند.

    همچنین ضریب نفوذ اینترنت ثابت با رشد منفی همراه بوده و در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۳.۰۵ رسیده است.

    در این گزارش تعداد اشتراک‌های XDSL، یعنی ADSL و VDSL نسبت به پایان سال ۱۴۰۰ حدود ۲۶۶ هزار مشترک کاهش یافته. در مقابل نیز تعداد مشترکین TD-LTE نسبت به سال گذشته رشد بیش از ۲۰۰ هزار موردی داشته است. این آمار نشان می‌دهد تکنولوژی‌های جدید اینترنت (البته در ایران نه دنیا) مورد اقبال مردم قرار گرفته است و دیگر سرویس منسوخ‌شده ADSL پاسخگوی نیازهای کاربران نیست.

    بیشترین مشترکین پهن‌باند ثابت به مخابرات با ۵ میلیون مشترک اختصاص دارد و FCPها با بیش از ۳ میلیون و ۳۲۲ هزار مشترک در رتبه دوم قرار گرفته‌اند.

    علاوه‌براین، این گزارش می‌گوید اینترنت پهن‌باند ثابت با سرعت بین ۲ تا ۱۰ مگابیت بر ثانیه بیشترین مشترک را دارد.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *