×
آخرین اخبار

کشاورزان هرمزگانی، برق را به تولیدات خود اضافه کنند

  • کد نوشته: 213351
  • ۱۴۰۳-۱۱-۰۵
  • 2 بازدید
  • بندرعباس – دیدگاه نیوز – هرمزگان یکی از استان‌های مستعد برای تولید و بهره‌وری انرژی خورشیدی است؛ چرا که میزان تابش نور خورشید در این استان یکهزار و ۸۰۰ کیلووات ساعت بر مترمربع بوده و این میزان تابش و استعداد، تقریبا در کل کشور کم‌نظیر است؛ از این رو شرکت توزیع برق هرمزگان باتوجه به اینکه کشاورزان، بیشترین مصرف انرژی را دارند توصیه کرد به ساخت و بهره‌گیری از نیروگاه‌های خورشیدی مقیاس کوچک روی بیاورند.

    به گزارش دیدگاه نیوز، استفاده از انرژی‌های نو و پاک همچون خورشیدی در استان‌هایی همانند هرمزگان که ۹۵ درصد از روزهای سال از موهبت تابش نور آفتاب بهره‌مند است، می‌تواند یک رویداد الهام بخش و درآمدزا برای مردم و باتوجه به توانمندی استان در حوزه کشاورزی برای کشاورزان و بهره‌برداران باشد که طبق اعلام شرکت توزیع برق هرمزگان، تمام شهرستان‌های این استان به‌ویژه بندرعباس، میناب، حاجی‌آباد، رودان و بستک بهترین مکان برای راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی دارد.

    گرمای شدید هوا در بیشتر روزهای سال، بالابودن میزان مصرف برق و همچنین افزایش مدت زمان مفید تولید برق خورشیدی در هرمزگان از متوسط کشوری و حتی جهانی از دیگر دلایل مهم برای حمایت و استقرار نیروگاه‌ها و سامانه‌های خورشیدی در این استان جنوبی به‌ویژه برای کشاورزان است.

    حدود ۱.۳۵ درصد از مشترکان برق هرمزگان معادل هشت هزار و ۵۰۰ مشترک مربوط به حوزه کشاورزی است اما باتوجه به پایین بودن آمار، سهم مصرفی برق در این بخش در حد بالایی بوده است که البته کشاورزان می‌توانند با احداث نیروگاه‌های خورشیدی به میزان ۸۰ درصد دیماند برق مصرفی خود، برق تولیدی خود را در تمام ایام سال به صورت تضمینی و با قیمت مناسب به فروش برسانند.

    معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان، کشاورزان را به بهره‌گیری از نیروگاه‌های خورشیدی مقیاس کوچک فراخواند و گفت: احداث این نیروگاه‌ها افزون‌بر مزایای زیست محیطی و جلوگیری از قطع برق، سودآوری قابل توجهی برای صاحبان نیروگاه دارد.

    اسماعیل طاهری اظهار کرد: هزینه‌ای که در سال‌جاری برای استفاده از هر کیلووات ساعت انرژی برق کشاورزی در تعرفه میان باری کشاورزان می‌پردازند ۱۹.۸ تومان است، اما این گروه از مشترکان می‌توانند برق تولیدی خورشیدی خود را به قیمت هر کیلووات ساعت حدود ۲ هزار و ۲۰۰ تومان، یعنی بیش از ۱۰۰ برابر به فروش برسانند.

    کشاورزان هرمزگانی، برق را به تولیدات خود اضافه کنند

    معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان یادآور شد: برای خرید انرژی برق تولیدی، قرارداد تضمینی خرید برق ۲۰ ساله با کشاورزان منعقد می‌شود و هر سال به میزان تورم مبلغ خرید افزایش پیدا می‌کند که این به معنای برخورداری از درآمد پایدار و مطمئن در کنار کار کشاورزی است.

    قرارداد تضمینی خرید برق ۲۰ ساله با کشاورزان منعقد می‌شود و هر سال به میزان تورم مبلغ خرید افزایش پیدا می‌کند.طاهری اضافه کرد: افزون بر این در صورتی که برق کشاورزی مشمول برنامه مدیریت مصرف بار باشد، با احداث نیروگاه خورشیدی از اجرای طرح‌های مدیریت مصرف انرژی نیز معاف خواهد شد.

    وی عنوان کرد: تمام کشاورزان با احداث نیروگاه خورشیدی قادر خواهند بود ضمن برخورداری از درآمد پرسود و پایدار در کنار کار کشاورزی و امکان آبیاری مزرعه و باغات در تمام ساعات شبانه‌روز از اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف بار در ساعات اوج مصرف برق نیز معاف شوند که این امر افزایش سطح زیرکشت و تولید را به‌دنبال خواهد داشت.

    طاهری ادامه داد: کشاورزان با احداث نیروگاه خورشیدی به میزان ۸۰ درصد دیماند برق مصرفی خود، می‌توانند برق تولیدی خود را در تمام ایام سال به صورت تضمینی و با قیمت مناسب به فروش برسانند.

    معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان با بیان اینکه تولید انرژی پاک از طریق نیروگاه خورشیدی به کاهش آلودگی هوا در شهرها کمک می‌کند، گفت: کشاورزان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به اداره برق شهرستان خود مراجعه کنند.

    کشاورزان هرمزگانی، برق را به تولیدات خود اضافه کنند

    برنامه‌ریزی برای احداث ۱۲ نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی در هرمزگان

    طاهری با اشاره به اینکه در سطح کشور برنامه احداث ۵۰۰ نیروگاه سه مگاواتی در دست اقدام است، اظهار کرد: در استان هرمزگان نیز ۱۲ ساختگاه برای این منظور درنظر گرفته شده و با توجه به لایه‌های ممنوعه مثل پوشش گیاهی و مستثنیات و سایر موارد مقرر شده تا اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری و همچنین حفاظت محیط زیست استان در نشست‌های کارشناسی پاسخ نهایی را در این زمینه ارائه کنند.

    معاون برق هرمزگان با بیان اینکه اراضی موردنظر برای احداث ۱۲ ساختگاه نیروگاه خورشیدی در استان باید در اختیار شرکت توزیع برق قرار گیرد، افزود: دستور العمل و شیوه‌نامه اجرای نیروگاه‌های سه مگاواتی توسط «ساتبا» تحویل شرکت توزیع برق هرمزگان شده است و بهره‌برداری از آن به عهده شرکت توزیع برق خواهدبود.

    وی بااشاره به اینکه مساحت کل اراضی در این طرح حدود ۱۰۴ هکتار است که بخشی از این اراضی به ساخت نیروگاه‌ها اختصاص پیدا می‌کند، یادآور شد: این نیروگاه‌ها در شهرستان‌ها و مناطقی از حاجی‌آباد، بستک، رودان، بندرخمیر، بندرلنگه، میناب، جاسک، قشم، بندرعباس، جزیره هرمز و سیریک احداث می‌شود.

    کشاورزان هرمزگانی، برق را به تولیدات خود اضافه کنند

    حدود ۱۰ درصد برق مصرفی هرمزگان در بخش کشاورزی است

    مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان نیز پیش از این در نشست مدیریت بار برق مصرفی بخش کشاورزی، یکی از بخش‌های مهم برای اعمال مدیریت مصرف استان را مربوط به حوزه کشاورزی عنوان کرد و گفت: بخش کشاورزی ۹.۸ درصد مجموع مصرف برق استان را به خود اختصاص داده است که این سهم مصرفی باتوجه به پایین بودن مشترکان آن، در حد بسیار بالایی قرار دارد.

    محمد کریمی افزود: در حالی‌که تعداد مشترکان برق کشاورزی هرمزگان رقم چشمگیری نیست و تنها ۱.۳۵ درصد از مشترکان برق استان را شامل می‌شود اما سهم مصرفی برق در این بخش در حد بالایی بوده که اعمال برنامه‌های مدیریت مصرف نقش قابل توجهی در صرفه‌جویی و عبور از ناترازی موجود دارد.

    وی تعداد مشترکان برق در هرمزگان حدود ۸۰۰ هزار مشترک عنوان و بیان کرد: هشت هزار مشترک در حوزه کشاورزی بوده که مشترکان کشاورزی بیشتر در نواحی شمال و شرق استان پراکنده‌اند و تولیدات محصولات گلخانه‌ای و محصولات کشاورزی خارج از فصل بیشترین موارد مصرف برق مشترکان است.

    تولیدات محصولات گلخانه‌ای و محصولات کشاورزی خارج از فصل بیشترین موارد مصرف برق مشترکان است.مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان اضافه کرد: اتصال نیروگاه و الکتروموتور چاه کشاورزی به شبکه برق از یکدیگر جدا بوده و قرائت کنتور برای هر یک به صورت مجزا مطابق آئین نامه‌ها و مقررات مربوطه انجام می‌شود؛ برق مازاد تولیدی در ایام گرم سال و مجموع برق تولیدی نیروگاه در سایر ایام نیز قابل عرضه در تابلوی سبز بورس انرژی می‌باشد.

    کریمی ادامه داد: شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان با اعمال برنامه‌های مدیریت مصرف در افق زمان بندی دقیق و مطالعه شده اجازه نداده صدمه‌ای به تولیدات کشاورزی و گلخانه‌ای استان وارد شود و تولید بسیاری از محصولات راهبردی تداوم یافت.

    کشاورزان هرمزگانی، برق را به تولیدات خود اضافه کنند

    انرژی خورشیدی لازمه توسعه پایدار در بخش کشاورزی هرمزگان

    وی همچنین ارتقای شاخص‌های بهره‌وری استفاده از برق خورشیدی در بخش کشاورزی استان را خواستار شد و گفت: بهره‌گیری از انرژی‌های خورشیدی لازمه توسعه پایدار در بخش کشاورزی هرمزگان است.

    مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان اظهار کرد: وزارت نیرو به‌منظور تامین برق مطمئن مستمر و پایدار چاه‌های کشاورزی در دوره‌های اوج بار از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک، سیاست‌هایی را ابلاغ کرده است؛ در صورت احداث و بهره‌برداری از نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت نامی برابر با ۸۰ درصد دیماند مصرفی چاه‌های کشاورزی احداث کننده نیروگاه مصارف یادشده در ساعات محدودیت بار در ایام گرم سال از ابتدای خرداد تا پایان شهریور از شمول برنامه‌های مدیریت بار خارج می‌شود

    وی از کشاورزان و بهره‌برداران بخش کشاورزی هرمزگان خواست تا از فرصت پیش رو و گشایش‌های ایجاد شده برای بهره‌گیری از برق خورشیدی استفاده کنند و اظهار کرد: تداوم تولید، تامین معیشت و توسعه بهره‌گیری از انرژی‌های نو راهبرد استفاده از برق در بخش کشاورزی این استان است.

    کریمی کشاورزان استان را به استفاده بیشتر از نیروگاه‌های خورشیدی تشویق کرد و ادامه داد: در سال‌های اخیر، صنعت کشاورزی دستخوش دگرگونی قابل توجهی بوده که ناشی از پیشرفت در فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر است؛ یکی از امیدوارکننده‌ترین پیشرفت‌ها در این زمینه، ادغام انرژی خورشیدی در شیوه‌های کشاورزی سنتی است.

    کریمی با بیان اینکه دولت مشوق‌هایی را برای نصب پایگاه‌های استفاده از انرژی خورشیدی ارائه کرده است، گفت: این مشوق‌ها انرژی خورشیدی را مقرون به‌صرفه‌تر و در دسترس‌تر می‌کند و باعث پذیرش گسترده آن از جانب افراد می‌شود.

    وی ابراز کرد: صنعت خورشیدی بخش رو به رشدی است که در تولید، نصب و نگهداری آن، ایجاد شغل می‌کند؛ با سرمایه گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی، اقتصاد محلی تقویت می‌شود و به رشد اقتصاد کشور کمک می‌کند.

    مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان، با برشمردن قابلیت‌ها و استعدادهای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در این استان اظهار کرد: علاوه‌ بر نیروگاه‌های خورشیدی خانگی (کوچک مقیاس)، استان هرمزگان استعداد ایجاد نیروگاه‌های بزرگ خورشیدی نیز دارد و سرمایه‌گذاران به ایجاد این نیروگاه‌ها در استان تشویق شده‌اند.

    کریمی گفت: بازار توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، با اتکا به قابلیت بالای منابع انرژی‌های تجدیدپذیر اعم از خورشیدی، بادی، زیست‌توده و زمین گرمایی، از طریق امکان عقد قراردادهای بلندمدت با نرخ‌های تشویقی، بازار بسیار جذابی برای سرمایه‌گذاران است.

    انرژی خورشیدی که یکی تا ۲ دهه گذشته در دنیا در «صنعت کسب و ذخیره» به مراحل خوبی رسیده ، می‌تواند نسخه‌ای کارگشا برای سرزمین گرم و پرآفتاب ایران بویژه استان هرمزگان باشد تا شاید کورسویی از امید را در حوزه کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی درپی داشته باشد.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *