حجت الاسلام والمسلمین دکترسید شهاب الدین حسینی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی روز پنجشنبه، ششم آبانماه، در نشست تخصصی با شهردار و اعضای شورای شهر تبریز، با بیان اینکه بیش از ۱۰۰۰ پروژه میان این دو نهاد وجود دارد، گفت: میتوان مشکلات و راهکارهای حل آنها را در این کارگروه بررسی و به تصویب رساند.
به گزارش دیدگاه نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی ، وی با اشاره به ساخت هفت بیمارستان و تعداد بالایی مدرسه در تبریز بر روی زمین وقفی، افزود: با رویکرد جدید سازمان اوقاف، این نهاد وارد عرصه تولید و خدمت رسانی عمومی نیز شده و اقداماتی چون ساخت انحصاری انواع تجهیزات جراحیها، تولیدات بخش کشاورزی و حتی حمایت از حوزه دانش بنیان، ساخت خودروی برقی و … را انجام داده است.
وی با بیان اینکه وقف، پشتوانه اقتصادی اسلام است، ادامه داد: مجموعههای وقفی بسیاری در سطح استان وجود دارند از جمله عرصه وقفی ۳۸ هزار هکتاری قائم مقام فراهانی که میتوان با استفاده از این ظرفیت و سرمایه گذاری بر روی آنها، اشتغالزایی و درآمدزایی برای اقشار مختلف مردمی را رقم زد.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به مدفون بودن بیش از ۲۰۰ امامزاده در استان، اظهار کرد: در بخش عمران و آبادانی این اماکن مذهبی بسیار عقب ماندهایم در این راستا نیز از تمامی اعضای شورای شهر تبریز درخواست داریم تا با همکاری بیشتر با مجموعه اوقاف، بتوانیم گامهای مثبت و موثری برای آبادانی امامزادهها برداریم.
وی با تاکید بر اینکه هیچگاه در مسیر توسعه و اجرای پروژههای وقفی سنگ اندازی نکردیم، خاطرنشان کرد: نیازمند همکاری و مساعدت تمامی مجموعه شهری برای اجرای پروژهها هستیم.
وی متذکر شد: در راستای توسعه گردشگری مذهبی شهر تبریز تاکنون چندان اقدام اساسی انجام نگرفته به طوری که در این کلانشهر به جز مصلای تبریز هیچ مکان دیگری برای تجمع آیینی وجود ندارد. در این خصوص و حفظ پیشینه فرهنگ شهر، پیشنهاد احیای محلات قدیمی تبریز از جمله محله سرخاب را به شهرداری منطقه داده بودیم که این مورد تاکنون عملیاتی نشده است.
مگاپروژه ساخت صحن در امامزاده سیدحمزه تبریز
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی از افتتاح مجموعه شاه حسین ولی تبریز جهت مجموعه فرهنگی آموزشی خبر داد و گفت: یک مگاپروژه برای احیای امامزاده سید حمزه تبریز و ساخت صحن و مجموعه بزرگ گردشگری در این منطقه طراحی شده که نیازمند تعامل بیشتر با شهرداری برای ساخت آن هستیم. در این پروژه، مسیرهای جدید جهت تردد احداث میشود که بار ترافیکی این منطقه را کاهش داده و در کنار آن، صحن بزرگی نیز احداث خواهد شد.
وی بیان کرد: قبلا آقای رئیسی، رئیس جمهور ایران و وحیدی وزیر کشور نیز بازدیدی از این امامزاده داشته و در جریان این پروژه قرار گرفته و به آن عنایت داشتند. ما میتوانیم این پتانسیل عظیم و حتی احیا و توسعه مقبرهالشعرای تبریز را با مساعدت شهرداری به یک مجموعه ملی تبدیل کنیم.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه مساجد هیچ بودجه دولتی ندارند، افزود: مصوبهای وجود داشت که بر اساس آن، تا ۲۵ متر مربع، کاربری تجاری رایگان به مساجد داده میشد تا برای گردش مالی خود درآمدزایی کنند اما این امر عملیاتی نشده و انتظار داریم تا توجه ویژهای به آن انجام بگیرد.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به معضل ترافیکی خیابان ۱۷ شهریور تبریز که یک منطقهای درمانی و مملو از پزشکان است، گفت: ما آمادهی ساخت پارکینگ طبقانی در این منطقه برای تردد راحت مسافران درمانی و مردم بومی شهر هستیم.
وی با اشاره به ورود اوقاف به حوزه ورزش و ساخت اماکن ورزشی نیز افزود: حاضریم زمین برای ساخت اماکن ورزشی مختلف در تبریز در اختیار سرمایه گذاران قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: حتی ما اعلام آمادگی کردیم تا ۲۰۰ هکتار زمین در جوار مقر هوانیروز تبریز برای ساخت مسکن در طرح اقدام ملی مسکن در اختیار متولیان این امر قرار دهیم. در این راستا برای حل مشکل مسکن شهروندان، میخواهیم مسکن را از کالای سرمایهای به کالای مصرفی تبدیل کنیم و خانهای با قیمت پایین تر از قیمتهای بازار امروز برای هر خانواده موردنیاز اختصاص دهیم.
کارگروه رسیدگی به پروژههای مشترک اداره اوقاف و شهرداری تبریز تشکیل مییابد
اداره امور شهری باید بر اساس اصول انجام بگیرد
عباس رنجبر، شهردار تبریز نیز در ادامه با بیان اینکه مجموعه اوقاف در بخش خدمات دهی به مردم فعالیت میکند، گفت: اداره امور شهری باید بر اساس اصول انجام بگیرد. مثلا مجوزهای تغییر کاربریها پس از طی مراحل موجود از مراجع ذیصلاح گرفته شود تا حقوق شهر تبریز به درستی محقق شود.
وی افزود: ساخت پارکنیگ طبقاتی در خیابان ۱۷ شهریور تبریز و سایر موارد موجود همگی باید پیوست و توجیه اقتصادی داشته باشند.
وی ادامه داد: مگاپروژه صحن امامزاده سیدحمزه تبریز که منجر به برخی تغییرات در این منطقه خواهد شد نیز مشکلات و موارد خاص خود را دارد که باید به صورت جمعی و با اظهارنظر دو نهاد و متولیان ساخت آن و نه تنها یک شخص خاص تصمیم گیری شود.
رنجبر با بیان اینکه مسیر تعامل بین این دو نهاد هموار است، گفت: ما موظف هستیم تا حق تمامی افراد را پرداخت کنیم. اولویت اول ما حق الناس و سپس نگاه به بیت المال است.
حجت الاسلام رسول برگی، رئیس شورای شهر تبریز در ادامه اظهار کرد: مجموعه شورای شهر تبریز و اداره اوقاف، به دنبال بزرگترین آبادانیها، خدمت رسانی و تشکیل زیرساختهای لازم برای زندگی مردم هستند، در این راستا تشکیل کارگروهی متشکل از این دو نهاد میتواند کمک بزرگی به تحقق اهداف ما داشته باشد.
در ادامه حکیمه غفوری، عضو دیگر شورای شهر تبریز تاکید کرد: با تشکیل این کارگروه، بسیاری از مشکلات بین دو نهاد در راستای احیای شهر تبریز حل خواهد شد.
ارتقای فضای فرهنگی مذهبی تبریز با اجرای پروژه ساخت صحن در امامزاده سیدحمزه تبریز
حجت الاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر، عضو دیگر شورای شهر تبریز نیز اظهار کرد: با اجرای مگاپروژه امامزاده سیدحمزه، ارتباطات مذهبی مردم شهر بالا میرود که برای انجام آن نیز میتوانیم سرمایه گذاریها را به این سمت سوق دهیم.
وی افزود: این پروژه، فضای فرهنگی مذهبی تبریز را ارتقا داده و این کلانشهر را چندین پله به جلو سوق خواهد داد.
در ادامه شهرام دبیری، دیگر عضو شورای شهر تبریز با بیان اینکه مجموعه شورای شهر تبریز، نگاهی یکپارچه به سطح شهر دارد، گفت: میخواهیم در تعامل با سایر نهادهای شهری و استانی، یکسری خدمات لازم جهت زندگی آسان شهروندان را عملیاتی سازیم.
مجموعه اوقاف دارای ظرفیتهای بالایی است
وی افزود: قطعا مجموعه اوقاف، دارای ظرفیتهای بالایی است که اگر پروژههای موجود اجرایی شوند، باعث کاهش بار ترافیکی، اشتغالزایی و … خواهد شد. تشکیل کارگروهی میان این دو نهاد، امری ضروری است تا پروژههایی که به مشکل برخوردهاند هرچه زودتر وارد فاز اجرایی شوند.
علیرضا نوای باغبان، عضو دیگر شورای شهر تبریز نیز با تاکید بر اینکه تعریف چارچوبهای یک کارگروه از تشکیل آن مهمتر است، گفت: ابتدا بایستی تحقیق کاملی در رابطه با چارچوب و اختیارات این کارگروه انجام بگیرد و پس از چکش کاریهای لازم، تشکیل و موضوعات مختلف مطرح شوند.
در ادامه پرویز هادی، دیگر عضو شورای شهر تبریز، خواستار توجه بیشتر اوقاف به حوزه فرهنگ ورزش شد.
وی با بیان اینکه اغلب مجموعه ورزشی موجود در تهران، متعلق به سازمان اوقاف هستند، افزود: میتوان نسل جوان را از طریق از استفاده از پتانسیل ورزشی به سمت مسائل مذهبی و حتی حضور در مساجد هم سوق داد.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سرپرست دیدگاه نیوز در استان آذربایجان شرقی می باشد. وی دارای بیش از ۱۲ سال سابقه فعالیت خبری در موضوعات اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، گردشگری و . . . بوده و در بیش از 7 خبرگزاری کشوری و استانی فعالیت داشته است.
دیدگاهتان را بنویسید