به گزارش گروه علمی دیدگاه نیوز از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، با توجه به اهمیت و نقش موثر دانشگاهها و موسسات علمی و پژوهشی کشور در تلفیق علم و عمل و هدایت فعالیتهای پژوهشی به پژوهشهای کاربردی مبنی بر نیاز و تولید دانش همراه با پیادهسازی برنامهها و مطالعات دانشبنیان منجر به خلق ثروت، ضرورت توجه به گسترش فعالیتهای علمی ماموریت محور بیش از پیش احساس میشود.
تفاهمنامه همکاری بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، دانشگاه علوم پزشکی تهران و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف گسترش فعالیتهای علمی ماموریتمحور در این زمینه امضا شد.
هدف اصلی این تفاهمنامه، توسعه حمایت هدفمند و هوشمندانه در فناوری و زیستبوم دانشبنیان در حوزه سلامت با تمرکز بر مطالعات اومیکس و ژنومیکس، سلول درمانی در حوزه غدد و متابولیسم، پزشکی فرد محور در سلامت، با ابزارهای هوش مصنوعی به منظور پیشگیری، پیشبینی، تشخیص، درمان و پیش آگهی بیماریها و در نهایت نوآوری و فناوری برای تولید نیمه صنعتی و تجاریسازی محصولات و خدمات است.
تامین حمایتهای مالی و معنوی و حمایت از کاربردی شدن نتایج پروژههای تعریف شده در این تفاهمنامه، برای ایجاد اثرات فراآکادمیک در راستای تقویت پاسخگویی اجتماعی دانشگاه و رفع نیازهای سلامت کشور از جمله تعهدات معاونت علمی در این تفاهمنامه است.
سلامت؛ حوزه کانونی هوش مصنوعی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در بازدید از پژوهشگاه غدد و نشست امضای این تفاهمنامه بر اهمیت سرمایهگذاری در حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: پژوهشگاه غدد، متشکل از سه پژوهشکده و ۱۴ مرکز تحقیقاتی، به عنوان یکی از قطبهای علمی دانشگاه، ۲۰ درصد از مقالات پر استناد دانشگاه را به خود اختصاص دادهاست.
وی با اشاره به رویکرد معاونت علمی در حمایت از پیشتازان حوزه علم و فناوری، افزود: صرف هزینه برای مراکز پژوهشی، سرمایهگذاریای برای آینده کشور است. اگر این سرمایهگذاری در حوزه سلامت باشد، دوچندان ارزش خواهد داشت.
افشین با تأکید بر روند روبه رشد هوشمصنوعی در سراسر جهان بیان کرد: در حالی که هوش مصنوعی در زمینههای مختلفی درحال توسعه است، «حوزه سلامت» به عنوان حوزهای کانونی، توجه ویژه فعالان هوشمصنوعی تمام کشورها را به خود جلب کردهاست.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، با تاکید بر اهمیت «داده» در توسعه هوش مصنوعی، آن را «جریان خون هوش مصنوعی» خواند و به ضرورت ایجاد الگوریتمهای یادگیری بومی و تدوین سیستم عامل ملی هوشمصنوعی اشارهکرد.
سیستم عامل ملی هوش مصنوعی در راه است
افشین، ضمن اشاره به وابستگی فعالان حوزه هوشمصنوعی به پلتفرمهای خارجی مانند OpenAI، بر لزوم ایجاد الگوریتمهای یادگیری بومی برای پرهیز از خطاهای احتمالی و ارائه پیشنهادهای دقیقتر تاکیدکرد. وی ادامه داد: در همین راستا، قراردادی با دانشگاه صنعتی شریف برای تدوین سیستم عامل هوش مصنوعی ملی امضا کردیم؛ این سیستم عامل در حال تدوین است و به زودی ارائه خواهدشد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، با اشاره به ظرفیت بالای نیروی انسانی متخصص در ایران، اظهار داشت: نیروی انسانی خوب سرمایه ایران است؛ ما میتوانیم با یک سال کار، پنج سال جلو برویم.
وی در پایان با اشاره به موفقیت طرحی در زمینه هوشمصنوعی، گفت: ما با اعلام فراخوانی از اساتید تمام دانشگاههای کشور دعوت کردیم که درخصوص حوزه هوشمصنوعی سرفصل درس ارائه دهند و مباحث ضبط و منتشر شود. در این راستای توانستیم انتشارات حوزه هوشمصنوعی را در عرض چهار ماه، ۱۰ برابر افزایش دهیم.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
اخباری که توسط خبر فوری منتشر میشوند به صورت اتوماتیک از منابع مختلف جمعآوری شده و در سایت دیدگاه نیوز انتشار مییابند. مسئولیت صحت یا عدم صحت این اخبار توسط دیدگاه نیوز تایید و یا تکذیب نمیشوند و این اخبار نیز دیدگاه هیئت تحریریه نمیباشند.
دیدگاهتان را بنویسید