×
آخرین اخبار

پیشنهادهایی از جنس وحدت برای امت اسلامی

  • کد نوشته: 98846
  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۸
  • 219 بازدید
  • تهران- خبر روز- سخنرانان اولین نشست وبیناری در کنفرانس وحدت اسلامی از اهمیت تحقق آرمان‌های اسلامی سخن گفتند و حتی این پیشنهاد مطرح شد که کارگروه‌هایی در زمینه مسائل فقهی مشترک میان شیعیان و اهل سنت ایجاد شود. 

    پیشنهادهایی از جنس وحدت برای امت اسلامی

    به گزارش خبرنگار معارف دیدگاه نیوز دیروز، یکشنبه همزمان با برگزاری نشست خبری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی که حجت الاسلام حمید شهریاری مشغول بیان جزییات سی و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی در دانشگاه مذاهب اسلامی بود، اولین نشست وبیناری با موضوع اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان اسلام در حال پخش بود و سخنرانان به بیان دیدگاه های خود در این زمینه پرداختند.

    مثلا دبیرکل مجمع تقریب مذاهب از دو قرن استعمار انگلستان و استکبار آمریکا و غرب در جهان شرق به عنوان بزرگترین تهدید صلح و اتحاد اسلامی در دنیای امروز یاد کرد و گفت که استکبار جهانی با استفاده از جنگ نرم و جنگ رسانه ای ترور، تکفیر، تنازع و توهین را ترویج می دهد و با ایجاد توهین به مقدسات هر یک از مذاهب، آنها را به جان هم می اندازد و درگیری های مذهبی و قومی و ملی گرایانه ایجاد می کند.

    شهریاری گفت: آرمانی که دنیای غرب دنبال می کند، در مقابل آرمان اسلامی قرار دارد. امروز ما یک جهان اسلام داریم که ادعای نوعی تمدن اسلامی دارد و معتقد است که از ارزش های منابع انسانی خوب، پیشینه و منابع متنی بسیار متقن و شگفت انگیزی برخوردار است و سنت نبوی و وحی قرآنی پشتیبان اصلی این سنت اسلامی بوده و توانسته است طی ۱۴ قرن خودش را به ثبات و ثبوت برساند.

    وی ضمن معرفی ارزش های اسلامی مانند عدالت، عفت، سخاوت و دستگیری از مستمندان به برنامه های دنیای غرب اشاره کرد و گفت: لیبرالیست ها معتقدند ما نباید محدودیتی در رفتار، انتخاب شغل، کردار و سبک زندگی خودمان تعیین کنیم و بالاترین ارزش، آزادی هایی است که ما به انسان ها می دهیم، در حالی که ما معتقد هستیم علاوه بر اینکه آزادی ارزش است، عدالت، سخاوت و مانند آن نیز ارزش است و تقوا از بالاترین ارزش هاست.

    رئیس کنفرانس وحدت اسلامی با بیان تفاوت های آرمان اسلامی و آرمان غربی گفت: غرب با ایجاد تفرقه و نزاع و جنگ و درگیری در جهان سعی می کند سلاح خود را بفروشد و دارایی ها، منابع انسانی و اصیل کشورهای دیگر را به یغما ببرد و یا به ثمن بخس خریداری کند. برای این کار دست به هر عملی و جنایتی می زند؛ همانند آنچه که امروز از رژیم اشغالگر قدس در فلسطین شاهد هستیم که حقوق مردم این کشور را زیرپا گذاشته و آنها را از خانه های خودشان دور کرده و حرمت های انسانی را از بین برده است. 

    وی برای مقابله با سیاست های استکباری راه حلی ارائه کرد و گفت: کشورها و ملت های اسلامی و مسلمانان باید قوی بشوند و طوری نباشد که یک دولت با یک تلنگر سرنگون شود و یک دولت دیگر بیاید. اگر دولت قوی، پایدار و باقی باشد، استعمار انگلیس و استکبار آمریکا نمی توانند این کارها را با آن دولت بکنند؛ همچنین باید یک نیروی نظامی قوی وجود داشته باشد تا نگذارد با اندک حضور نظامی، یک دفعه کل سرنوشت یک کشور متحول شود.

    شهریاری از رشادت های حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در شکست داعش در سوریه و عراق نیز یاد کرد و گفت: قوت نظامی یکی از اموری است که کشورهای اسلامی باید دنبال کنند تا مانع از حضور نظامی استکبار جهانی بشوند. 

    وی خاطرنشان کرد: وظیفه اول ما قوی شدن و وظیفه دوم ما مقاومت در برابر استکبار جهانی است. گاهی اوقات ممکن یک کشوری قوی باشد ولی مقاوم نباشد و پایداری نکند. بعضی کشورها دارای قوت دولتی و چه بسا قدرت نظامی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی هستند ولی در مقابل استکبار مقاومت نمی کنند. از جمله برخی از کشورهای عرب منطقه به شکل یک گاو شیرده منافع استکبار آمریکایی را تأمین می کنند.

    رئیس پارلمان لبنان یکی دیگر از سخنرانان اولین وبینار کنفرانس وحدت بود که از ضرورت مقابله با چالش های مشترک یاد کرد و گفت: دعوت به سمت و سوی وحدت اسلامی از سوی علما و اندیشمندان اسلامی، دعوت به نادیده گرفتن دیگران و تکفیر آن‌ها نیست. این دعوت در واقع برای مقابله با چالش‌های مشترکی است که امت اسلامی با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

    البته نبیه بری پیامی برای کنفرانس فرستاده بود که توسط خلیل حمدان عضو جنبش امل قرائت شد. در این پیام بر وحدت کلمه تاکید شده بود؛ همان شعاری که امام خمینی (ره) در مناسبت های مختلف بر آن تاکید می کرد و در سخنان، خطبه‌ها و رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی ایران استمرار دارد و موجب شده تا رویکرد مقامات جمهوری اسلامی در سیاست خارجی مبتنی بر مقابله با رژیم‌های طاغوتی و نیز مواجهه با مستکبران در عرصه‌های گوناگون باشد.

    نبیه بری تاکید کرد: شاید استعمار، ظلم و اشغالگری بخشی از مشکلات ما در امت اسلامی باشد اما مشکل بزرگتر ما عدم وجود دیدگاه‌هایی است که از ارزش‌های مشترک ما مسلمانان نشأت می‌گیرند. معتقدیم کسانی که مورد ظلم واقع شده‌اند، نباید با سکوت و تسلیم در برابر دشمن، شریک جرم و جنایات ظالم باشند.

    وی همچنین گفت که درگیری و تنازع فقط باید میان کسانی باشد که هیچ وجه اشتراکی با یکدیگر ندارند و تحقق وحدت میان مذاهب مختلف اسلامی نیازمند تلاشی مجاهدانه و حداکثری است؛ به ویژه اینکه اکنون ما دشمنانی داریم که عقل فرزندان امت اسلامی را هدف قرار داده‌اند و تمامی امکانات و ظرفیت‌های خود را بسیج کرده‌اند تا با تأثیرگذاری بر فرزندان امت اسلامی، حقایق را تحریف کرده و بر حافظه‌هایشان تأثیر بگذارند. دشمن برای جامه عمل پوشاندن به اهداف خود در این زمینه در حوزه‌های رسانه‌ای، اقتصادی و فکری از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کند.

    رئیس پارلمان لبنان افزود: دشمنان اتهاماتی نظیر حمایت از تروریسم را به مقاومت نسبت می‌دهند و بر جنایات تکفیری‌ها و داعشی‌ها سرپوش می‌گذارند؛ به طوری که گویی خود، پیشگامان تحقق دموکراسی هستند. آنها به همین وسیله تلاش کردند تا مسئله فلسطین را نیز تحریف کنند و رژیم صهیونیستی را که از زمان تأسیس تاکنون، مرتکب جنایات زیادی در داخل و خارج از اراضی اشغالی شده است، به گونه‌ای جلوه می‌دهند که این رژیم مورد تجاوز واقع شده است! از سوی دیگر، هدف از ترویج عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها نیز نابود ساختن مسئله فلسطین است.

    وی راه‌های مقابله با دشمن را برشمرد و گفت که تجربه مقاومت اسلامی در لبنان و فلسطین هنوز هم نشان‌دهنده وجود یک بارقه امید است که می‌گوید «پیروزی نزدیک است و قدس به دست انسان‌های مؤمن و شریف از تمامی مذاهب و ادیان، آزاد خواهد شد». نبیه بری در عین حال تأکید کرد که امروز تروریسم در آستانه نابودی قرار گرفته است و این مسئله در سوریه و عراق و نیز در هر مکان دیگری که صدایی علیه تکفیر و تروریسم بلند شده، مشهود است.
    با این حال رئیس پارلمان لبنان گفت: دعوت به سمت وحدت اسلامی از سوی علما و اندیشمندان اسلامی، دعوت به نادیده گرفتن دیگران و تکفیر آن‌ها نیست. این دعوت در واقع برای مقابله با چالش‌های مشترکی است که امت اسلامی با آن دست و پنجه نرم می‌کند. از جمله این چالش‌ها، هدف قرار گرفتن امکانات، ظرفیت‌ها و ثروت‌های امت اسلامی توسط دشمنان است. بنابراین همه ما در تمامی مناسبت‌ها باید فرصت را غنیمت شمرده و بر فعال‌سازی اشکال مختلف تکامل میان کشورهای اسلامی تأکید کنیم. طبیعی است که در این میان، باید به ویژگی‌ها و خصوصیات تمامی کشورها و نیز حاکمیت ملی‌شان احترام گذاشته شود.

    در این نشست ماموستا فائق رستمی، امام جمعه سنندج و نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت که پیامبر رحمت(ص) هر نوع نژاد پرستی، تعصب گرایی و حزب گرایی را محکوم کرده و جامعه را به سوی وحدت و اتحاد دعوت می کند و آیت الله احمد مبلغی عضو مجلس خبرگان رهبری از ضرورت مدیریت اختلاف سخن گفت؛ با این ادبیات که اگر مدیریت اختلاف صورت نگیرد، اختلافات فکری و اسباب تفرقه ایجاد می‌شود و اگر مدیریت شود نه تنها اسباب تفرقه برچیده می‌شود بلکه اسباب وحدت و همگرایی هم فراهم می‌گردد.

    خدمت رایگان به دشمنان، تعبیری بود که شیخ تیجانی عمر محمد غونی رییس مراکز قرآنی ولایت برنو در نیجریه در این سمینار به کار برد و گفت دو دستگی میان شیعیان و اهل سنت یک خدمت رایگان به دشمنان است. شیخ عبدالله جبری، دبیرکل جنبش امت لبنان نیز پیشنهاد کرد تا کارگروه‌هایی در زمینه مسائل فقهی مشترک میان شیعیان و اهل سنت تشکیل شود. البته او پیشنهاد ایجاد یک ائتلاف نظامی مشترک میان کشورهای اسلامی را هم به عنوان یک راهکار عملی در مسیر تحقق وحدت ارائه داد.

    از تشکیل کارگروه فقهی شیعه و اهل سنت

    معراج خان کاکر به عنوان دبیرکل سازمان جوانان محب وطن پاکستان که معتقد است فتوا دادن علیه یک فرقه اسلامی در راستای منافع دشمن است، اینگونه مثال زد اگر یک سنی، فتوای تکفیر شیعه بدهد و یا اگر یک شیعه، فتوا به تکفیر سنی بدهد، آب به آسیاب دشمن ریخته و به دین ضربه زده است.

    در این میان حجت الاسلام زین العابدین اندیشمند اسلامی و رهبر شیعیان نپال به موضوع منطق و عقلانیت برای رسیدن به صلح اشاره کرد و ماموستا عبدالسلام امامی امام جمعه مهاباد تحقق تمدن نوین اسلامی را نیازمند وحدت شیعه و سنی دانست و گفت طلایه داران وحدت اسلامی از مرحوم شیخ محمود شلتوت گرفته تا سیدجمال الدین اسدآبادی، آیت الله بروجردی، حضرت امام (ره)، امام موسی صدر و در عصر معاصر مقام معظم رهبری هرآنچه را که در توان داشته اند برای وحدت استفاده کرده اند.

    از دیگر سخنرانان این نشست می توان از فاطمه مظفر رییس امور بانوان حزب مسلم لیگ هند نام برد که به اعتقاد وی مهمترین موضوع بعد از توحید و رسالت، مساله اتحاد میان مسلمانان است. این بانوی اندیشمند به روایاتی اشاره کرد که بیان آن ها خالی از لطف نیست. مثلا رسول خدا (ص) فرمود دستان خدا هرجایی خواهد بود که وحدت وجود داشته باشد یا اگر در حال قرائت قرآن هستید و مسلمانان را در حال نزاع با یکدیگر دیدید، توصیه من به شما این است که قرائت قرآن را متوقف کرده و تلاش نمایید بین افراد درگیر مصالحه برقرار شود.

    آخوند عبدالحی میرزاعلی، امام جمعه آق قلا نیز اینگونه به موضوع وحدت اشاره کرد که اگر می خواهیم مسلمانان سربلند باشند و پرچم اسلام، در جهان به اهتزاز در آید، باید اتحاد خود را حفظ کنیم و این اتحاد را ترویج دهیم و باید بدانیم در صورت وحدت، هیچ ابرقدرتی جلودار اسلام و مسلمانان نخواهد بود.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.