×
آخرین اخبار

پیام راهبردی جزییات فراوان دیدار سران چین-آمریکا چیست؟

  • کد نوشته: 167254
  • ۱۴۰۲-۰۸-۲۵
  • 206 بازدید
  • نشست سران کشورهای چین و ایالات متحده پیش از ظهر چهارشنبه ۱۵ نوامبر به وقت محلی در عمارت «فیلولی» در سانفرانسیسکو برگزار شد. در این جلسه جزئیات زیادی قابل توجه است که پیام مثبت و معناداری را منتقل کرده است.

    پیام راهبردی جزییات فراوان دیدار سران چین-آمریکا چیست؟

    «وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین در جمع خبرنگاران گفت که رئیس جمهور بایدن دعوت جداگانه‌ای به منظور دیدار سران چین و آمریکا را برای رئیس جمهور شی جین پینگ ارسال کرد که با ترتیبات ملاقات‌های دوجانبه در این دوره از نشست غیر رسمی سران همکاری آسیا و آقیانوسیه (َAPEC) متفاوت بود. ایالات متحده به طور مشخص اعلام کرد که این یک «دیدار سران» چین و آمریکا بود. می‌توان گفت این دیدار از اهمیت استراتژیک و با تاثیر عمیق برخوردار است. 

    برای دیدار سران کشورهای چین و آمریکا ضیافت ناهاری ترتیب داده شد. پس از ضیافت، رهبران دو کشور در عمارت فیلولی به پیاده روی و گفتگو پرداختند که این فرصت را به سران دو کشور داد تا در شرایطی نسبتاً آرام گفتگوهای عمیق بیشتری داشته باشند. بایدن در حین قدم زدن برای خبرنگاران دست تکان داد و دو انگشت شست را بالا داد. وقتی از او پرسیدند که این جلسه چگونه گذشت، پاسخ داد: خوب.

    پس از این دیدار، جو بایدن، رئیس جمهور چین را تا خودرویش همراهی کرد و با یکدیگر خداحافظی کردند.

    جزئیات فاش شده توسط «هوآ چونینگ»، سخنگوی وزارت خارجه چین، توجه شدید کاربران اینترنتی را برانگیخت. او روز چهارشنبه در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) نوشت: «رئیس جمهور بایدن به عکسی در تلفن خود در کنار “پل گلدن گیت” به عنوان پس زمینه اشاره کرد و از رئیس جمهور شی پرسید: آیا شما این جوان را می‌شناسید؟ رئیس جمهور شی پاسخ داد، اوه، بله، این عکس برای ۳۸ سال پیش است.»

    این نوع تعامل بسیار جالب بود و از یک جنبه نیز نشان داد که دیدار سران دو کشور در عمارت فیلولی، دیدار خوبی بوده است. عکسی که بایدن به آن اشاره کرد مربوط به سفر شی جین پینگ به سانفرانسیسکو در آن سال بود. در سال ۱۹۸۵، شی جین پینگ، دبیر کمیته حزب شهرستان «جنگ دینگ» در استان «هه بی»، برای اولین بار از ایالات متحده بازدید کرد. اولین توقف او در سانفرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا بود.

    شی جین پینگ در سفر آن سال به آمریکا از بخش «مسکاتین» در ایالت آیووا نیز دیدن کرد و خانم «سارا لندی» مسئولیت پذیرایی را بر عهده داشت. در سال ۲۰۱۲، شی جین پینگ، معاون رئیس جمهور وقت، دوباره از این بخش بازدید کرد و با دوستان قدیمی خود باهم چای نوشیدند و گپ زدند. در سال ۲۰۲۲، خانم لندی به شی جین پینگ نامه نوشت تا از دوستی ارزشمندش با دوست قدیمی‌اش تشکر کند. به زودی، شی جین پینگ به خانم لندی نامه نوشت و او و دوستان قدیمی‌اش در آیووا را تشویق کرد که به کاشت بذر دوستی و کمک‌های جدید به دوستی بین مردم چین و آمریکا ادامه دهند.

    شی جین پینگ ۱۵ نوامبر به وقت آمریکا در یک ضیافت خوشامدگویی که به طور مشترک توسط گروه‌های دوست آمریکایی ترتیب داده شده بود، سخنرانی کرد و بار دیگر به اولین سفر خود به سانفرانسیسکو و داستان تعامل خود با ساکنان عادی آیووا اشاره کرد و گفت که این « یک تجربه فراموش نشدنی برای زندگی مشترک من و مردم آمریکا» بود. رهبر چین همچنین  گفت که داستان روابط چین و آمریکا توسط مردم نوشته شده است. درخت دوستی بین مردم بارور شده و مطمئنا در برابر فراز و نشیب‌ها مقاومت خواهد کرد.

    در نهایت روابط بین کشورها روابط بین مردم است. شی جین پینگ بارها تاکید کرده که اصول اساسی برای رسیدگی به روابط چین و آمریکا احترام متقابل، همزیستی مسالمت آمیز و همکاری برد-برد است که این سه اصل به طور گسترده توسط مردم دو کشور به رسمیت شناخته شده است. با این حال، در طول ۵۰ سال گذشته که از برقراری روابط دیپلماتیک می‌گذرد، روابط چین و آمریکا همواره دارای مشکلاتی بوده، به ویژه در سال‌های اخیر، روابط دو کشور پی در پی  پرتنش بوده و دلیل اساسی آن این است که ایالات متحده آمریکا سه اصل فوق را نقض کرده است.

    شی جین پینگ در دیدار سران چین و ایالات متحده نیز صریحا خاطرنشان کرد که آمریکا باید با اقدامات مشخص موضع خود مبنی بر عدم حمایت از «جدایی طلبی تایوان» را روشن، تسلیح تایوان را متوقف و از اتحاد مجدد مسالمت آمیز چین حمایت کند. ایالات متحده به اقدامات خود علیه چین در زمینه کنترل صادرات، بازبینی سرمایه گذاری و تحریم‌های یکجانبه ادامه می‌دهد که به طور جدی به منافع مشروع چین آسیب می رساند. شی جین پینگ همچنین گفت که سرکوب علم و فناوری چین به منظور جلوگیری از توسعه کیفی چین و سلب حق توسعه مردم چین است.

    آمریکا قدرت اول جهان امروز است، از نظر عینی هیچ کشوری در دنیا از جمله چین و ایران نمی‌خواهند دشمن آمریکا باشند. با این حال، روابط بین ایالات متحده و بسیاری از کشورها متشنج است، علت اصلی این است که ایالات متحده به سایر کشورها احترام نمی‌گذارد، به مداخله در  امور داخلی سایر کشورها علاقه مند است و همچنان به دیپلماسی چماق علاقه دارد. اگر ایالات متحده صادقانه به ایجاد یک رابطه پایدار، سالم و با ثبات چین و آمریکا امیدوار است، باید در  شناخت و اقدامات خود تغییراتی ایجاد کند و الگو و مسئولیت‌هایی را که یک کشور بزرگ باید داشته باشد، نشان دهد.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *