×
آخرین اخبار

نامگذاری روز ملی شعر و ادب فارسی به نام استاد شهریار افتخاربزرگی برای مردم آذربایجان است

  • کد نوشته: 72406
  • ۱۴۰۰-۰۶-۲۳
  • 490 بازدید
  • نامگذاری روز ملی شعر و ادب فارسی به نام استاد شهریار افتخاربزرگی برای مردم آذربایجان است
    نامگذاری روز ملی شعر و ادب فارسی به نام استاد شهریار افتخاربزرگی برای مردم آذربایجان است

    به گزارش دیدگاه نیوز ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی در آیین رونمایی از پوستر روز ملی شعر و ادب فارسی که با حضور خبرنگاران رسانه‌های مختلف در محل مقبره الشعرای تبریز برگزار شد، اظهار داشت: افتخار ما این است که روز ملی شعر و ادب فارسی با نام استاد شهریار همراه و همگام شده است.
    “سیدقاسم ناظمی” گفت: شعر و ادب شناسنامه ملت ایران است و به جرات می‌توان گفت شاید هیچ ملتی تا این اندازه با شعر قرین و همنشین نباشند.

    ناظمی گفت: بیش از یکهزار سال است که مردم این سرزمین در سخنان روزمره خود از شعر استفاده می‌کنند و بخشی از معارف معنوی و دینی فرهنگ ما نیز مملو از ادبیات منظوم و شعر است.

    وی افزود: این قرابت و موانست با شعر و ادب به اندازه‌ای است که گفت و گو‌های روزمره افراد و اقشار مختلف مردم آمیخته با شعر است و این امر نشان دهنده جایگاه شعر و ادب در میان مردمان این سرزمین است و به عبارتی باید گفت ما با زبان شعر و ادب با دنیا سخن می‌گوییم و ملتی بی‌رقیب در این حوزه محسوب می‌شویم.

    ناظمی با اشاره به اینکه در تقویم شمسی جمهوری اسلامی ایران با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲۷ شهریور به نام روز ملی شعر و ادب فارسی نامگذاری شده و این روز مقارن با سالروز درگذشت استاد شهریار است،‌ تصریح کرد: همه ساله آیین های بزرگداشت این روز در استان برگزار شده است اما در دو سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا با رونق کمتری برگزار شده، امسال علیرغم محدودیت‌های کرونایی سعی خواهیم کرد تا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی آیین گرامیداشت روز ملی شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار در سطح مطلوب و شایسته‌ای برگزار شود.

    وی افزود: امسال براساس درخواست ما،‌وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابلاغی را مبنی بر برگزاری آیین گرامیداشت روز ملی شعر و ادب فارسی در تمام استانهای کشور صادر کرده است و همچنین با نمایندگی‌های فرهنگی ایران در کشورهای مختلف و کشورهایی که زبان فارسی در آن تکلم می‌شود هماهنگی‌هایی انجام شده تا گستره برگزرای آیین‌های روز ملی شعر و ادب فارسی را وسیع‌تر نماییم.

    مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری وبینارهای غیرحضوری مرتبط با شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار در برخی مراکز علمی و دانشگاهی را از دیگر برنامه‌های این مناسبت اعلام کرد و اظهار داشت: همچنین امسال برنامه‌های گرامیداشت این روز،‌محدود به تبریز نبوده و همزمان پنجاه برنامه فرهنگی و هنری با محوریت روز ملی شعر و ادب فارسی در سطح استان برگزار خواهد شد که برگزاری کارگاههای تولید آثار هنری، محافل ادبی،‌شب‌های شعر، نقد کتاب و … از جمله این برنامه‌ها محسوب می‌شوند.

    مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی بیان کرد: برنامه‌های این روز به علت محدودیت‌های کرونا در فضای باز و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و به صورت محدود برگزار می‌شود و عمدتا تلاش می‌شود در بزرگداشت این مناسبت بیشتر از ظرفیت و بستر فضای مجازی و رسانه‌ای استفاده شود.

    وی با بیان اینکه تلاش می‌شود برنامه‌های روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار در قواره جایگاه آذربایجان در شعر و ادبیات برگزار شود و با اشاره به جایگاه ویژه و برجسته مقبره‌الشعرا گفت: مقبره‌الشعرای تبریز را شاید بتوان تنها گورستان ادبی جهان برشمرد که مدفن بیش از چهارصد عارف و شاعر نامی کشور است و آیین بزرگداشت روز ملی شعر و ادب فارسی بیست و ششم شهریورماه در محوطه‌ سنگفرش این مکان ارزشمند برگزار خواهد شد.

    ناظمی همچنین از آیین گلباران مقبره‌الشعرای تبریز و مزار استاد شهریار همزمان با ۲۷ شهریورماه جاری با حضور مسئولین استانی و کشوری و شخصیتهای برجسته ادبی و فرهنگی خبر داد.

    وی افزود: همچنین تلاش می‌شود تا این مناسبت به صورت همایش بین‌المللی برگزار شود ولی به علت وضعیت کرونایی و فراهم نشدن امکانات لازم، از بستر فضای مجازی برای برگزاری گفت‌وگوهای دو طرفه بین‌المللی با برخی اساتید و شعرای فارسی‌زبان کشورهای همزبان استفاده خواهد شد.

    وی در ادامه بر لزوم نگرش به مقبره‌الشعرا به عنوان یک طرح ملی اشاره کرد و گفت: مقام و شان شعرا و عرفای مدفون در این مکان تاریخی و فرهنگی و همچنین تبریز با این پیشینه‌ غنی ادبی بسیار بالاست و وضعیت کنونی مقبره‌الشعرا پس از ۴۰ سال شایسته این پیشینه نیست و تکمیل طرح مقبره‌الشعرا مطالبه مردم آذربایجان از نهادهای بالادستی است.

    مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی گفت: امسال ۱۰ میلیارد تومان از بودجه پروژه‌های ملی برای بازسازی فضای داخلی مجموعه مقبره‌الشعرای تبریز اختصاص یافته است و همچنین تلاش می‌شود بودجه ملی این مجموعه در سال‌های آینده نیز تثبیت شود و هر سال افزایش یابد تا روند بازسازی و محوطه‌سازی آن سرعت بیشتری به خود بگیرد .

    مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: مقبره‌الشعرا مرکز جهانی برای ارتباطات فرهنگی ایران با دنیا به ویژه در حوزه ادبیات است و نهادهای بالادستی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری باید به این مجموعه در قواره ملی نگاه کنند.

    وی از رسانه‌های استان خواست تا با مطرح کردن موضوع مقبره‌الشعرا به عنوان دغدغه مردم آذربایجان،‌ رسالت خود را در تکمیل این طرح ملی به انجام رسانند.

    مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانبا بیان اینکه این مجموعه به شکل متناسب با ظرفیت‌های مالی استان توسعه نیافته است، گفت: تلاش می‌شود با همراهی دولت و شهرداری بنیاد مقبره‌الشعرا بار دیگر راه‌اندازی شود.

    وی با اشاره به اینکه امسال بر اساس پایش‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر تبریز به عنوان شهر خلاق ادبیات در سطح کشور شناخته شده، گفت: در این راستا تبریز به عنوان شهر خلاق ادبیات جهانی از سوی دفتر نمایندگی یونسکو در ایران به سازمان یونسکو معرفی شده است و با توجه به طی مراحل نهایی آن، امید است در آبان امسال در مجمع جهانی یونسکو تصویب شود زیرا تنها گزینه معرفی شده از ایران در این حوزه به این سازمان است.

    وی اظهار داشت: کسب این عناوین کار سختی نیست ولی حفظ و نگهداری آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

    در این آیین از پوستر روز ملی شعر و ادب فارسی رونمایی شد.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *