×
آخرین اخبار

نابودی در کمین “حیدر تکیه سی” آخرین بافت تاریخی معماری تبریز

  • کد نوشته: 47189
  • ۱۳۹۹-۰۹-۲۹
  • 6220 بازدید
  • به گزارش دیدگاه نیوز ، حیدر تکیه سی، از محلات قدیمی تبریز با داستان هایی شنیدنی است که ظرفیت های لازم برای تبدیل شدن به مقصد گردشگری را دارد اما این روزها حال چندان خوبی نداشته و نفس های آخر خود را می کشد یدر تکیه سی، از محلات قدیمی تبریز با داستان هایی شنیدنی […]

    نابودی در کمین “حیدر تکیه سی” آخرین بافت تاریخی معماری تبریز

    به گزارش دیدگاه نیوز ، حیدر تکیه سی، از محلات قدیمی تبریز با داستان هایی شنیدنی است که ظرفیت های لازم برای تبدیل شدن به مقصد گردشگری را دارد اما این روزها حال چندان خوبی نداشته و نفس های آخر خود را می کشد

    یدر تکیه سی، از محلات قدیمی تبریز با داستان هایی شنیدنی است که ظرفیت های لازم برای تبدیل شدن به مقصد گردشگری را دارد اما این روزها حال چندان خوبی نداشته و نفس های آخر خود را می کشد.

    آلبرت اینشتین در یکی از نظریه‌هایش از سیاهچاله‌های فضایی صحبت کرده که انسان را می‌تواند به جهان‌های موازی در زمان‌های گوناگون ببرد. او اگر فقط یک‌بار گذرش به تبریز افتاده بود، حتماً نظریه‌ای مشابه درمورد محلات این شهر ارائه می‌کرد.

    تبریز اگرچه بارها از سوی نهادهای مختلف به عنوان مدرن‌ترین شهر ایران یا دارنده بیش‌ترین ساختمان‌های بلندمرتبه انتخاب شده، اما محلاتی دارد که هریک ازدیوارهای خسته‌اش، به اندازه یک کتاب از تاریخ این سرزمین داستان دارد. با این حال سال‌هاست این کتاب‌ها در قفسه‌ها خاک می‌خورند و کسی سراغ‌شان را نمی‌گیرد

    ضیافت رنگ برپاست

    از خیابان ثقه‌الاسلام که وارد این محله می‌شوی، چند مغازه غذاخوری و جگرپزی قدیمی، اشتهایت را برای گذرکردن از اولین پیچ کوچه باز می‌کند. اگر بتوانی از دست ماشین‌هایی که از عرض چند متری این کوچه با فاصله کم و با شتاب فراوان عبور می‌کنند جان سالم به در ببری، به ضیافت رنگ‌ها می‌رسی.

    مهم‌ترین صنف اهالی حیدر تکیه‌سی، رنگرزی خامه فرش است. بهروز خاماچی که نویسنده کتب متعدد در باب تاریخ تبریز است در گفتگو با مهر، می‌گوید که بعد از اینکه در دوران قاجار حیدر تکیه‌سی به محله‌ای بدنام تبدیل شده بود، افرادی از شهرستان هریس و مهربان به این محل آمدند تا با کسب و کارشان، رونقی دوباره به این محله ببخشند.

    خاماچی توضیح می‌دهد: هرچند این مغازه‌ها با حجره‌هایی که در تاریخ این محله می‌توان بررسی کرد سنخیتی ندارند، اما به عقیده من اگر متولیان امر به سر و روی همین مغازه‌ها دستی بکشند، می‌تواند جاذبه گردشگری خوبی به حساب بیاید.

    در محله حیدر تکیه‌سی همانطور که پیش می‌روی، کم کم حجره‌هایی با درب‌های قدیمی و خانه‌های تاریخی جلوه خود را نمایان می‌کند. خانه‌هایی به وسعت هزاران متر با حیاط‌های اصلی و خلوت، با اتاق‌هایی تو در تو، با درخت‌هایی که ریشه در تاریخ دارند. همین‌ها بساط یک داستان تاریخی را فراهم می‌کنند.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *