×
آخرین اخبار

میزان نشت اشعه رادیوتراپی بیمارستان امام رضا(ع) کمتر ازحد معمول بود

  • کد نوشته: 137783
  • ۱۴۰۲-۰۳-۱۹
  • 149 بازدید
  • کارشناسان واحد قانونی انرژی اتمی ایران میزان نشت اشعه دستگاه رادیوتراپی بیمارستان امام رضا (ع) را کمتر از حد معمول گزارش کردند.

    میزان نشت اشعه رادیوتراپی بیمارستان امام رضا(ع) کمتر ازحد معمول بود

    کارشناسان واحد قانونی انرژی اتمی ایران بعد عصر امروز( پنجشنبه) طی نشست تخصصی بررسی ایمنی دستگاه رادیوتراپی بیمارستان امام رضا (ع) که با حضور کارشناسان سازمان انرژی اتمی ایران و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برگزار شد، اظهار کردند: به منظور بررسی رخداد نشت اشعه در اتاق رادیوتراپی بیمارستان امام رضا (ع) به مدت سه روز بررسی‌های لازم و دقیق انجام شد.

    این کارشناسان با بیان اینکه سرقت سرب توسط سارقان از سقف اتاق رادیوتراپی سبب بروز اشعه در طبقه بالای این اتاق بوده، افزودند: به دلیل حساسیت‌های ایجاد شده بررسی میزان سنجش نشت اشعه با وجود اینکه سرب‌ها به مرور و در زمان‌های متفاوت سرقت شده اما ارزیابی میزان نشت اشعه در بدترین حالت ممکن و در بیشترین میزان نشت اشعه و سرقت یک لایه کامل از سرب‌های داخل سقف صورت گرفت.

    بیشتر بخوانید: «نشت رادیو اکتیو» در بیمارستان امام رضا کرمانشاه/ بازداشت مدیر حراست بیمارستان

    تیم کارشناسان واحد قانونی انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه حداکثر اشعه دریافتی ۴ میلی سیورت تخمین زده شده، تصریح کردند: بررسی‌ها بر این صورت انجام شده که اگر فردی در طول سه ماه و به طور مداوم در طبقه بالاتر اتاق رادیوتراپی و بر رأس دستگاه و دریافت اشعه قرار بگیرید تنها به میزان چهار میلی سیورست اشعه از دستگاه دریافت کرده است.

    این تیم کارشناسی در ادامه بررسی‌ها افزودند: بر همین اساس و با توجه به اینکه طبقه بالای اتاق درمان تنها محل عبور بوده و کسی به طور مستمر در آن برای ساعت طولانی حضور نداشته این میزان دریافت اشعه با چهار میلی سیورت برای هیچ یک از پرسنل بیمارستان، کارکنان، بیماران و همراهان آنها صورت نگرفته است.

    کارشناسان واحد قانونی انرژی اتمی ایران با تاکید بر اینکه هر فرد به طور معمول در طول یک سال سه میلی سیورت از طبیعت در یافت می‌کند، عنوان کردند: بر اساس کمیت این میزان نشت اشعه به دلیل میزان پایین آن حتی قابل اندازه گیری در بدن اشخاص نیست و اصلاً نگران کننده نخواهد بود.

    همچنین تاکید شد: با توجه به اینکه حداکثر نشت اشعه در بدترین حالت و بالاترین تخمین چهار میلی سیورت صورت گرفته حتی برای این میزان دریافت اشعه هیچ‌گونه معیار سنجی طراحی نشده که بر همین اساس برای سلامت افراد خطر آفرین نخواهد بود.

    این تیم همچنین به باور و تصور غلط پرتو زا بودن اشعه‌های درمانی تاکید و خاطر نشان کردند: با توجه به اینکه ایکس درمانی قابلیت پرتوزایی نداشته و اگر فردی در مسیر این پرتو قرار گیرد در جامعه پرتوزا خواهد بود تصوری اشتباه و دور از توجیهات علمی است.

    این تیم کارشناس به بررسی‌های انجام شده در سایر مکان‌هایی که احتمال دریافت اشعه را داشتند اشاره داشته و بیان کردند: با توجه به نگرانی‌های ایجاد شده در این خصوص پاویون بانوان را که مدعی بودند نشت اشعه به آنجا سرایت کرده مورد آزمایش و بررسی قرار داده که به دلیل فاصله طولانی با اتاق درمان دستگاه رادیوتراپی نشت اشعه در آن مکان کمتر از یک میلی سیورت بوده و حتی به میزان استاندارد بررسی نرسیده است.

    تیم کارشناسان اعزامی سازمان انرژی اتمی ایران به بررسی نشت اشعه بر اساس چهارچوب‌های سازمان بین المللی هسته‌ای تاکید و اضافه کردند: در این راستا تمامی پرونده‌های بیمارانی که در طول ۲ ماه نشت اشعه مورد درمان قرار گرفتند مورد بررسی قرار گرفت تا علاوه بر بررسی میزان اشعه‌های تابیده شده به هر بیماران میزان دز خارج شده از اتاق درمان رادیوتراپی را مورد سنجش قرار دهیم.

    این کارشناسان واحد قانونی انرژی اتمی ایران اظهار کردند: بر اساس پروتکل‌های تعیین شده برای تأمین حفاظت و جلوگیری از نشت اشعه جای گزاری بتن و لایه‌های سربی به دلیل چگالی بالا به عنوان یکی از راهکارهای مؤثر ارائه شده است چرا که بیشترین میزان جلوگیری را در نشت اشعه به اطراف خواهد داشت.

    تیم کارشناسان واحد قانونی انرژی اتمی ایران در پایان تاکید کردند: سقف اتاق رادیوتراپی با ۱۲۰ سانت بتن ریزی و چند لایه سرب طراحی شده که باید در نظر داشت که با وجود این حفاظ‌ها در هنگام پخش اشعه از دستگاه بخش عمده‌ای از اشعه تا حدود ۷۰ درصد جذب بدن فرد بیمار شده و مابقی آن در صورتی که از بتن و سرب‌ها عبور کند به طور بسیار ضعیف به اطراف می‌رسد.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *