به گزارش دیدگاه نیوز، میرزایی کارگردان این اثر گفت: این فیلم رو سال ۹۹ و قبل از همه گیری کرونا با تعدادی از دوستان و هزینه ی بسیار پایینی با موضوع نقش افراد ضایعات جمع کن در جامعه و نگاهی به فایده رساندن آنها برای طبیعت و به ورزی و پویایی جامعه، کار کردیم و بسیار خرسندم که تونستم برای شهر شیراز و استان فارس در جشنواره ی “فیلم کوتاه آنلاین پاک کن” افتخار آفرینی کنم .
این مستندساز شیرازی ضمنِ گلایه از شرایط فیلمسازی در شیراز ادامه داد:
در سال گذشته سه مستند اجتماعی ساختم ولی با موانعی از جانب ارشاد فارس مواجه شدم در صورتی که همه میدانیم وظیفه اصلی ارشاد حمایت از فیلمساز است نه ایجاد موانع برای او، به عنوان مثال برای گرفتن مجوز فیلمبرداری جهتِ ضبط قسمت هایی از فیلم که ضبطشان به تعویق افتاده بود، قریب به سه ماه پیگیر مجوز تصویر برداری هوایی شدم و بعد از گذشت سه ماه به دلایل واهی و بی اساس هنوز برای من مجوز تصویربرداری صادر نشده است و با استناد به بندهای قانونی متعلق به فیلم های سینمایی بیان کردند که پروانه ی ساخت برای تو صادر نمیگردد، من اصلا متوجه نمیشوم مجوز تصویربرداری در سطح شهر چه ربطی به پروانه ی ساخت آثار سینمایی دارد؟
همین مستند مورچه ها در نهمین دوره ی جشنواره ی فیلم کوتاه شیراز با بی اعتنایی در بخش جنبی امر به معروف راه داده شد و در نهایت هیئت داوران بیان کردند که هیچ اثری درخورِ جایزه اول در این بخش نیست .
امسال هم که با نهایت احترام به توصیه ی یکی دوستان دو اثر به دبیرخانه ی دهمین جشنواره ی فیلم کوتاه شیراز همان جشنواره ای که شهره شده به منفعل، رنجور، لابی زده و بی اعتبار ارسال کردم ولی با نهایتا تعجب، هیچ کدام از اثار منتخب نشد .
حال سوال اصلی بنده اینجاست چنانچه این فیلم ها در جشنواره ای ملی و معتبر و ملی مورد حمایت و استقبال قرار گیرند، چه پاسخی برای گفتن دارید؟
فراموش نکنید لجبازی با هنرمند به ضرر شما و ما و در نتیجه فضای فیلمسازی در استان است.
اینو هم باید اضافه کنم من و خیلی از دوستان که سابقه ی بسیاری در امور هنری وسینمایی و فرهنگی دارند هنوز از داشتن هنرکارت محرومیم و این درحالیست که خیلی از آشنایان کارمندان همین ارشاد، بدون حتی داشتن سابقه ی فعالیت هنری و فرهنگی، مدت هاست که هنرکارت گرفته اند.
برای من توضیح دهید این دقیقا کجای عدالت است؟
جنابانِ محترمِ شاغل در دایره ی سینمایی ارشاد، از شما تقاضامندم اگر مشکل شخصی با بنده دارید اشاره کنید تا در جریان قرار گرفته و رفع کدورت، سوتفاهم و ابهام کنیم .
میرزایی ادامه داد: همه ی این گلایه ها در حالیست که دایره ی سینمایی ارشاد در سال گذشته و به گفته ی خودشان نزدیک به دویست مجوز تصویربرداری صادر کرده در حالیکه انگشت شمار این کارها توانسته اند حتی افتخارات منطقه ای را نصیب خود کنند .
بنظر میرسد جریانی در ارشاد فارس وجود دارد که تعمدا به دنبال ایجاد موانع برای فیلمسازان شریف، متعهد، دغدغه مند و البته قانون مدار است .
این فیلمساز جوان شیرازی در پایان ضمن خرسندی از تغییرات ایجاد شده در فضای فیلمسازی استان فارس، گفت: امیدوارم با حمایت و درایت های مدیرکل جدید و البته جوان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، این موانع حذف و شرایط بهتری برای فیلمسازی در استان رقم بخورد .
شایان ذکر است به گفته ی دبیر سیزدهمین دوره ی جشنواره ی بین المللی فیلم های ورزشی ایران در این دوره از جشنواره بیش از ۵۰۰ فیلم از ایران و ۶۸ کشور به دبیرخانه جشنواره سیزدهم رسیده که بیشترین فیلم به ترتیب از ایران، آمریکا، هند، ایتالیا، ترکیه، برزیل، انگلیس، فرانسه، اسپانیا، روسیه، مکزیک، آرژانتین، چین و مصر به جشنواره ارسال شده است و مشارکت بیش از ۶۸ کشور جهان در جشنواره سیزدهم فیلم های ورزشی آن هم در دورهای که در دو سال اخیر به علت شیوع کرونا ساخت فیلم کاهش داشته است، بسیار موجب دلگرمی و نشانه شناخت و همراهی فیلمسازان از سراسر جهان با این رویداد بوده است. در روزهای پایانی تیرماه و آغازین مردادماه نیز آثار برگزیده جشنواره به مدت سه روز در تهران به نمایش درخواهد آمد. جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی ایران نماینده انحصاری فدراسیون جهانی فیلم و تلویزیون ورزشی (Ficts) است که به منظور رقابت بین فیلمسازان، برنامهسازان، کشف استعدادهای جوان و معرفی چهرههای خلاق برگزار میشود.
دیگر عوامل این مستند کوتاه عبارت اند از:
تصویربرداران: محمد ناصری راد، محسن فلاح زاده
تدوین و صدا گذاری: محمد ناصریراد
موسیقی متن: محسن فلاح زاده و محمد حسین فلاح زاده
طراحی پوستر: محمدحسین فلاح زاده
اجرای پوستر: سروش کریمی
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
خبرنگار دیدگاه نیوز در شهر شیراز می باشد. وی مستندساز، تدوینگر و عکاس شیرازی است که فعالیت خود را از سال ۸۸ با انجمن سینما جوانان شروع کرده و ساخت مستندهای “دروازه حقیقت”، “من میخوام معتاد بشم”، “طاووس ها پرواز را نمیفهند”، “سوداگرانِ بی سودا”، “وداع”، “آبفروش” و “کتایون” را در کارنامه دارد، وی در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، هنری و سینمایی قلم میزند .
دیدگاهتان را بنویسید