×
آخرین اخبار

مزایده معادن استان تهران در آذرماه

  • کد نوشته: 100487
  • ۱۴۰۱-۰۷-۲۴
  • 330 بازدید
  • معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: مزایده معادن استان تهران در آذرماه برگزار خواهد شد.

    مزایده معادن استان تهران در آذرماه

    به گزارش دیدگاه نیوز، معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، با بیان اینکه مزایده معادن استان تهران در آذرماه برگزار خواهد شد، بر لزوم دارا بودن صلاحیت فنی افراد متقاضی بر لزوم توامندی و صلاحیت مالی تاکید کرد.

    ایسنا نوشت، علی عبدی، ضمن اشاره به اینکه برنامه‌ریزی وزارت صمت در ابتدای سال جاری برای فعال کردن ۵۰۰۰ معدن غیرفعال در سطح کشور تا پایان سال، اظهار کرد: تمامی استان‌ها لیستی از معادن غیرفعال خود تهیه و در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار داده‌اند تا در نوبت مزایده قرار گیرند؛ براین اساس وزارت صمت نیز فهرستی ابلاغ کرده است که مطابق آن کشور به چهار بخش تقسیم شده تا معادن غیر فعال به‌ترتیب به مزایده گذاشته شوند.

    معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران ادامه داد: این امر از مهر ماه آغاز شده و تا آذرماه ادامه دارد. مزایده معادن استان تهران در آذرماه برگزار خواهد شد. اواخر آبان ماه، اطلاعیه‌ها منتشر خواهد شد و در آذر ماه مزایده‌ها برگزار خواهد شد. استان تهران قریب به ۵۰ محدوده معدنی برای مزایده دارد که از این تعداد ۳۵ معدن (محدوده) هستند که دارای پروانه بهره‌برداری هستند، چهار محدوده دارای گواهی کشف (یک مرحله پیش از پروانه بهره‌برداری)، هشت محدوده دارای پروانه اکتشاف (دو مرحله پیش از پروانه بهره‌برداری) و یک مورد هم دپوی معدنی هستند که به مزایده گذاشته خواهند شد.

    وی خاطر نشان کرد: عمده معادنی که پیش‌بینی شده تا در آذرماه امسال به مزایده گذاشته شوند، مربوط به مصالح ساختمانی نظیر سیمان، شن‌وماسه، سنگ‌ولاشه و همچنین سولفات دوسودو… است. امید است که افراد دارای صلاحیت که علاقه‌مند به فعالیت در حوزه معدن هستند، مشارکت کرده و از این موقعیت استفاده کنند.

    این مقام مسئول تاکید کرد: برای افرادی که می‌خواهند در این مزایده‌ها مشارکت کنند، شرایط مالی و فنی در نظر گرفته شده است. افراد علاوه بر صلاحیت مالی بایستی صلاحیت فنی نیز داشته باشند. پیش از این تنها صلاحیت مالی مطرح بود و فردی که مبلغی را سپرده‌گذاری می‌کرد یا یک توانمندی مالی داشت، قیمت پیشنهادی را اعلام و معدن را دریافت می‌کرد، اما اکنون نکته مهمی که برای این دوره مزایده‌ها بر صلاحیت‌های فنی و مالی افراد تاکید شده است و برای افراد علاقه‌مند به دریافت معدن، صلاحیت فنی مضاف بر صلاحیت مالی شرط است.

    عبدی افزود: در حقیقت افرادی که تحصیلات و مدارک مرتبط با معدن دارند یا در گذشته پروانه بهره‌برداری اخذ کرده‌اند یا در شرکت خود ، می‌توانند شرط صلاحیت فنی را پاس کنند. برای این منظور ( اخذ و تایید صلاحیت مالی و فنی) افراد متقاضی باید مدارک خود را به سازمان نظام مهندسی معدن استان تهران ارائه دهند تا بررسی‌ها و کارشناسی‌ها صورت گیرد و صلاحیت افراد تایید شود.

    پس از برگزاری مزایده آذرماه، استان تهران دیگر (فعلا) معدن غیرفعال نخواهد داشت

    وی خاطرنشان کرد: البته چنانچه تا زمان برگزاری مزایده هم موفق به دریافت صلاحیت نشده باشند، در زمان مزایده هم می‌توانند مدارک مالی و فنی خود را ارائه داده تا ارزیابی صورت گیرد و در بتوانند در مزایده شرکت کنند. در نهایت معدن به کسی واگذار خواهد شد که صلاحیت بیشتری داشته باشد.

    معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در رابطه با معادن فعال استان تهران، گفت: معادن ما دارای بهره‌بردار هستند. برخی معادن که فقد بهره‌بردار بوده‌اند یا پیش از این به مزایده گذاشته شده‌اند یا امسال به مزایده گذاشته خواهند شد. پس از برگزاری مزایده آذر ماه، استان تهران دیگر (فعلا) محدوده‌ای نخواهیم داشت که قرار باشد به مزایده گذاشته شود و تمام محدوده‌هایی که قابلیت واگذاری داشتند، امسال به مزایده گذاشته خواهند شد.

    عبدی افزود: در استان تهران ۲۸۰ معدن وجود دارد که از این تعداد ۴۰ معدن غیرفعال و ۲۴۰ معدن فعال و با ظرفیت‌های مختلف مشغول به کار هستند. این ۴۰ معدن غیر فعال هم به دلیل مشکلاتی نظیر مشکل نبود بازار (که از سازمان صمت تعطیلی گرفته‌اند)، مشکل آب یا برق یا امکان زیربنایی آن‌ها فراهم نشده هستند، در غیراینصورت معادنی که دارای بازار و مشتری هستند و مشکلات اینچنینی ندارند، همگی فعال هستند.

    به گزارش ایسنا، هفته گذشته سیدرضا فاطمی‌امین وزیر صنعت، معدن و تجارت- ضمن اعلام خبر مزایده بیش از ۵۰۰۰ معدن به موضوع بسته‌های سرمایه‌گذاری در این حوزه اشاره کرده و گفت: معادن با قابلیت فعال‌سازی شناسایی شده و طی این مدت مزایده‌ها برقرار بوده و هر سه ماه یکبار مزایده‌ها برگزار شده است اما تلاش بر این بوده که قوانین و دستورالعمل‌ها را اصلاح کنیم و سپس امر واگذاری بطور اصولی انجام شود؛ لذا فرآیند زمانبر شد اما اینگونه نبوده که تعللی صورت گرفته باشد. نکته مهم این است که در عمده ذخایر و معادن، تقریباً هیچ معدن بزرگی غیرفعال نیست و تمامی این ۵۰۰۰ مزایده که برگزار می‌شود، برای معادن کوچک و متوسط هستند که شاید سهم زیادی در تولید نداشته باشند اما نقش قابل توجهی در اشتغال ایفا می‌کنند.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.