به گزارش خبرنگار دیدگاه نیوز، محسن خجسته مهر روز سه شنبه در نخستین کنفرانس ملی افزایش بهره دهی چاه های نفت و گاز در مرکز همایش های کوشک، افزود: ردیف سوم پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی در منطقه عسلویه به مرحله بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: گاز ردیف سوم این پالایشگاه پس از عبور از واحدهای ۱۰۴، ۱۰۵ و ۱۰۶ وارد شبکه سراسری توزیع گاز شده است ضمن اینکه اواخر آذرماه امسال نیز ردیف بعدی گازی به بهره برداری می رسد.
خجسته مهر، ارزش سرمایه گذاری پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی را ۲.۵ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: عملیات اجرایی لایه نفتی میدان پارس جنوبی تا ۲ هفته آینده آغاز می شود.
وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی مرکز مدرن ازدیاد برداشت در اهواز با مصوبه هیات مدیره شرکت نفت ایران گفت: این اقدام در راستای تقویت و توسعه فعالیت های آزمایشگاهی و تحقیقاتی مربوط به مباحث ازدیاد برداشت (IOR و EOR) در سطح شرکت ملی نفت ایران، عملیاتی شده و گامی در جهت ارتقا بخش بالادستی صنعت نفت است.
وی با تأکید بر لزوم ایجاد رابطه عمیق و آگاهانه میان صنعت نفت و دانشگاه، اظهار کرد: وزارت نفت در قالب ۴۰ مگا پروژه قراردادهایی با ارزش ریالی و ارزی ۱۲ هزار میلیارد ریال و ۶۵ میلیون یورو با دانشگاهها و مراکز علمی دارد که بیشتر آن طرح ها نیز مربوط به میدانهای نفتی است.
خجسته مهر بر استفاده از ظرفیت دانشگاه ها و زیستبوم نوآوری و فناوری کشور در صنعت نفت تاکید کرد و گفت: تعداد قابلتوجهی از چاهها که موسوم به چاههای کمبازده و بسته هستند به شرکتهای دانشبنیان سپرده می شوند تا با کمترین هزینه و سریعترین زمان تولیدی شود.
وی ادامه داد: توسعه یکپارچه میدان آزادگان با هفت میلیارد دلار سرمایه توسط کنسرسیومی از ۱۲ سهامدار شامل ۶ بانک بزرگ کشور و ۶ شرکت اکتشاف و تولید انجام می شود.
میدان مشترک نفتی سهراب در شمال غربی شهر اهواز در خوزستان و در امتداد مرز ایران و عراق واقع شده و با میدان نفتی هویزه در کشور عراق مشترک است، فعالیتهای توسعه در سمت عراقی از چندی پیش آغاز شده است.
طرح توسعه میدان نفتی سهراب مشتمل بر برنامه تخلیه طبیعی و حفاری ۲۰ حلقه چاه جدید، تجهیز ۱۴ چاه به پمپ درونچاهی، یک ایستگاه تقویت فشار با پمپهای سهفازی، احداث خط لوله انتقال نفتخام و ساخت واحد تفکیکگر و اندازهگیری در مجاورت واحد بهرهبرداری غرب کارون خواهد بود.
پیشبینی میشود با تکمیل مرحله توسعه این طرح، برداشت این میدان به ۳۰ هزار بشکه در روز برسد، شایان ذکر است تولید تجمعی در دوره ۲۰ ساله قرارداد، ۱۶۰ میلیون بشکه و با در نظر گرفتن قیمت نفتخام ۵۰ دلار برای هر بشکه، ارزش نفتخام اضافی قابل برداشت در طول دوره قرارداد (بدون احتساب ارزش گاز همراه تولیدی)، هشت میلیارد دلار برآورد میشود.
این همایش ۲ روزه که با همکاری دانشگاه صنعتی شریف از امروز آغاز شد تا فردا نیز ادامه دارد.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
اخباری که توسط خبر فوری منتشر میشوند به صورت اتوماتیک از منابع مختلف جمعآوری شده و در سایت دیدگاه نیوز انتشار مییابند. مسئولیت صحت یا عدم صحت این اخبار توسط دیدگاه نیوز تایید و یا تکذیب نمیشوند و این اخبار نیز دیدگاه هیئت تحریریه نمیباشند.
دیدگاهتان را بنویسید