به گزارش دیدگاه نیوز، مسجدسلیمان به عنوان شهر اولینها و تولید کننده نفت، منشا تولید ثروت ملی برای کشور است با این حال سالهاست که از مشکلات خاصی رنج میبرد رنجی که هر بار با وقوع یک رخداد طبیعی خودی نشان میدهد اما پس از مدتی دوباره به محاق میرود.
در زلزله اخیر مسجدسلیمان و هفتکل حدود ۲۵۰ منزل مسکونی در شهرهای مختلف تحت تاثیر زمین لرزه دچار خسارت شدند خسارتی که بار مالی برای دولت و مردم را به دنبال خواهد داشت. در دورههای زمانی مختلف زمینلرزهها همواره موجب خسارت جانی و مالی به مردم شدهاند حال آنکه با انجام اقدامات کارشناسی، استاندارد و پیشگیرانه میتوان از بخش عمده خسارتها جلوگیری کرد.
زمین لرزه هفتکل و مسجدسلیمان نشان داد که بخش زیادی از خسارات وارده، ناشی از توجه نداشتن به بافت فرسوده و عدم مقاومسازی این بافت است اگر مقاوم سازی بافت فرسوده و جابجایی منازل از پهنههای خطر به درستی انجام شود میتواند از بخش عمده خسارات به مردم پیشگیری کرد.
پنجشنبه هفته گذشته زمین لرزهای به بزرگی ۵.۶ ریشتر شهرستان مسجد سلیمان را لرزاند که بنا بر اعلام سایت لرزه نگاری کشور کانون این زمین لرزه منطقه گلگیر اعلام شد.
آخرین بار تیر ماه سال ۹۸ زمین لرزهای به بزرگی ۵.۷ ریشتر همین منطقه را تحت تاثیر خود قرار داده بود که بیش از ۱۰۰ مصدوم برجای گذاشت و موجب آسیب به برخی منازل مسکونی و ابنیههای شهری و روستایی شده بود.
در زمین لرزه اخیر مسجدسلیمان بنا بر اعلام منابع رسمی ۴۸ نفر به علت خروج ناایمن از منازل، دچار مصدومیت شدند و بناهای زیادی نیز که آمار آن بیش از ۱۰۰ واحد مسکونی اعلام شده دچار خسارت شدهاند اما به زیرساختهای مختلف همچون شبکههای آبرسانی، برقرسانی، گازرسانی، مخابرات، سدها، تاسیسات نفتی و… آسیبی وارد نشد.
پس از وقوع زمین لرزه مسئولان ملی و استانی بلافاصله وارد عمل شدند تا اقدامات مورد نیاز همچون امدادرسانی اولیه و ارزیابی انجام شود.
جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور از اعزام تیمهای اورژانس به مناطق زلزلهزده خوزستان و آماده باش دانشگاههای علوم پزشکی استانهای همجوار و بیمارستانهای خوزستان برای پذیرش مصدومان احتمالی خبر داد.
رئیس سازمان اورژانس کشور اضافه کرد: بیمارستان های خوزستان برای پذیرش مصدومان احتمالی در آماده باش کامل هستند.
حضور استاندار خوزستان در محل ساعاتی پس از وقوع زلزله
استاندار خوزستان بلافاصله پس از وقوع زمین لرزه به منظور برای بررسی وضعیت خدمات رسانی، روند برآورد خسارتها، عازم منطقه گلگیر مسجدسلیمان شد. همزمان با حضور استاندار در منطقه، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در تماس تلفنی با استاندار، جویای وضعیت مردم این استان شد.
پس از آن فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی که در سفر کاری به استان مازندران بود در تماس تلفنی با استاندار خوزستان در جریان خسارات ناشی از این زمین لرزه قرار گرفت و از اعلام آمادگی این وزارتخانه برای جبران خسارت به راهها و خانهها در این استان خبر داد.
صادق با تاکید بر اینکه این وزارتخانه آماده حل مشکلات راهها و رفع آسیب به خانهها در این استان است تاکید کرد: بنیاد مسکن را موظف به پیگیری این موضوع میکنیم.
جبران خسارات زلزله پس از جمع بندی نهایی
استاندار خوزستان در ادامه بازدید خود از مناطق تحت تاثیر زمین لرزه و دیدار با مردم و مصدومان این مناطق، در محل بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان نشستی با مسئولان این شهرستان برگزار و اعلام کرد: جبران خساراتهای زلزله استان پس از جمع بندی نهایی و برنامهریزیهای لازم، پیگیری خواهد شد.
رییس جمهور شامگاه همان روز نیز با برقراری تماس تلفنی با استاندار خوزستان آخرین وضعیت مناطق زلزله زده گلگیر، مسجدسلیمان و هفتکل را جویا شد.
دستور رییس جمهور برای رسیدگی به خسارت دیدگان از زلزله مسجدسلیمان
مسعود پزشکیان در این تماس تلفنی با موالی زاده استاندار خوزستان، ضمن پیگیری خسارات وارد شده به مناطق زلزله زده به ویژه منطقه گلگیر از توابع شهرستان مسجدسلیمان، جزئیات رسیدگی به آسیب دیدگان و اسکان موقت آنها را پیگیری و دستورات لازم به منظور تسریع در خدمات رسانی به زلزله زدگان را ابلاغ کرد.
پزشکیان همچنین اعلام کرد که دولت همه امکانات خود را برای حمایت از مردم زلزلهزده به کار خواهد گرفت و تمام تلاش خود را برای جبران خسارات و فراهم کردن آرامش و آسایش مردم انجام میدهد.
رییس جمهور همچنین دستورات ویژهای را برای تسریع در امدادرسانی و تأمین نیازهای ضروری مردم صادر کرد و تاکید کرد همه نهادهای دولتی موظف به پیگیری دقیق و فوری شرایط هستند تا مردم منطقه بتوانند در سریعترین زمان ممکن به زندگی عادی خود بازگردند.
علاوه بر این رییس جمهور شب گذشته نیز در گفتوگویی رسانهای مجددا بر پیگیری مشکلات ناشی از زمین لرزه مسجد سلیمان تاکید کرد و گفت: تیمی برای بررسی مشکلات زلزلهزدگان خوزستان اعزام میشود.
پزشکیان گفت: کمک میکنیم تا جای ممکن مشکلات مناطق زلزله زده خوزستان حل شود و تیمی به این مناطق اعزام میشود.
مقاوم سازی بافت فرسوده و جابجایی ساکنان پهنههای خطر
حجت و الاسلام سید احمدی، امام جمعه مسجدسلیمان نیز در نماز جمعه این شهرستان با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ درصد بافت شهرستان فرسوده است از مسئولان متولی خواست مقاوم سازی اینگونه بافتها با همکاری دولت و دستگاههای مربوطه در برابر خطر زلزله انجام شود.
وی حضور مدیریت میدانی استاندار و مسئولان مربوطه در جریان زلزله را برای مردم دلگرم کننده دانست و تاکید کرد: این حادثه، زنگ خطری بود که برای پیشگیری از حوادث ناگوار بعدی، از این رو باید راهکارهای کارشناسی و اقدامات مدیریتی اثرگذار در دستور کار مسئولان مربوطه قرار گیرد.
امام جمعه مسجدسلیمان با اشاره به پیگیری های رییس جمهور و اعضای هیات دولت برای رسیدگی به وضعیت موجود در حوزه بافت فرسوده بیان کرد: مقاوم سازی بافت فرسوده شهر موضوعی است که نیاز به توجه فوری دارد که در این خصوص استاندار خوزستان دستورات لازم را صادر کرده است.
وی تصریح کرد: جابجایی ساکنان منازل در پهنه خطر نیز موضوع است که برنامه ریزی برای آن ضروری است
خسارت به ۲۵۰منزل مسکونی
بنا بر گفته مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان، طبق آخرین ارزیابیهای انجام شده ۲۰۰ واحد مسکونی در هفتکل و ۴۵ واحد در گلگیر مسجد سلیمان آسیب دیدند که دیوار حیاط ۱۲ خانه در گلگیر تخریب شدند. همچنین پنج واحد مسکونی در شهرستان باغملک آسیب دیده است
به گفته اکبر فضلی، در روستاها بخشداران و فرمانداران در ارزیابی خسارت به واحدهای مسکونی با بنیاد مسکن همکاری دارند.
پیگیری مصوبه هیات دولت و صندوق بیمه همگانی برای جبران خسارت زلزله در خوزستان
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان نیز با اشاره ره نحوه جبران خسارات گفت: مصوبه هیات دولت و صندوق بیمه همگانی ۲ موردی است که برای جبران خسارت مناطق زلزله استان پیگیری می شود.
علی عبدالهی بیان کرد: ارزیابی از مناطق زلزله زده مسجدسلیمان و هفتکل همچنان در حال انجام است و معاون بنیاد مسکن کشور قرار است برای بازدید و ارزیابی میزبان خسارت زمین لرزه به استان سفر کند.
وی با بیان اینکه سه کمپ اسکان اضطراری در شهرستان مسجد سلیمان بر پا است ادامه داد: تمام امکانات امدادی و خدماتی در مناطق زلزله زده استان فراهم شده است.
به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، ارائه خدماتی همچون آب، برق و گاز در این مناطق بدون مشکل در حال انجام است.
هر چند علی عبدالهی، رئیس بخش زلزلهشناسی، مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی معتقد است زلزله اصلی خوزستان همان زلزله ۵.۶ ریشتری روز پنجشنبه بوده و انرژی زمین در حال تخلیه شدن است و احتمال وقوع زمین لرزه بزرگتر در این منطقه نمیرود اما با این حال ضرورت دارد که بافتهای فرسوده شهرستان مسجد سلیمان که سالها براساس رخدادهای طبیعی و غیر طبیعی دیگر موجب خسارت به جان و مال مردم میشود مقاوم سازی شود تا در آینده دیگر شاهد این چنین خسارات نباشیم.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر دیدگاه نیوز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید