به گزارش دیدگاه نیوز از لرستان؛ سید عماد شاهرخی در جلسه کمیته امنیت غذایی که با حضور حمید اورعی مشاور وزیر جهاد کشاورزی در قرارگاه امنیت غذایی ، برگزارشد، اظهار کرد: یکی از اقدامات قابل توجه جهاد کشاورزی ظرف یک سال گذشته، افزایش سطح زیر کشت دانههای روغنی بوده است.
وی افزود: برای اولین بار سطح زیر کشت دانههای روغنی از مرز دههزار هکتار گذشت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: به عنوان نمونه در کشور ۱۳ هزار هکتار دانه کاملینا کشت شده که از این میزان ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار در استان لرستان کشت شده.
شاهرخی ، بیان کرد: برای برداشت دانه کاملینا قرار داد ۲۰ دستگاه کمباین منعقد شده است و با استانهای همجوار نیز صحبت کردهایم که در صورت نیاز از کمباین آن استانها استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه لرستان رتبه ششم را در آبیاری تحت فشار به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: با وجود اینکه در سفر رییس جمهور به استان رقمی برای آبیاری تحت فشار در نظر گرفته نشده بود، اما با اقدام جهادی و دست خالی دو هزار هکتار از اراضی کشاورزی مجهز به سیستم آبیاری نوین شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان به کشت قراردادی در استان نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به تاکید مقام عالی وزارت مبنی بر کشت قراردادی، ده هزار قرار داد منعقد و رتبه پنجم را کسب کردهایم.
شاهرخی با اشاره به میانگین بارندگی در استان ، اظهار کرد: میانگین بارندگی در سال زراعی جدید ۳۹۷ میلی متر بود، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۳۰۹ میلی متر بود.
وی افزود: با وجود افزایش بارندگی اما خوشبختانه خسارتی به اراضی و یا باغات استان وارد نشد. پراکنش بارندگی در استان هم مناسب بود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در خصوص طرح جهش تولید در دیمزارها نیز اشاره کرد و گفت: ۳۵۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان تحت پوشش این طرح قرار گرفت، ما در حوزه جهش تولید در دیمزارها رتبه ششم را داریم.
شاهرخی بیان کرد: سال قبل کل ادوات خریداری در قالب جهش تولید ۷۰ دستگاه بود، در حالی که امسال ۲۲۵ دستگاه خریداری شد.
وی به افزایش سطح گلخانههای استان نیز اشاره کرد و افزود: ظرف یکسال ۳۵ هکتار گلخانه در استان کشت شد، در حالی که تا قبل از استقرار دولت سیزدهم کل گلخانههای استان ۷۸ هکتار بود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: پیش بینی ما برای سال جدید نیز احداث ۳۵ هکتار گلخانه است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به تولید ۳۱ هزار تن انواع ماهیان سردابی و گرمابی در استان، بیان کرد: برنامه ما برای سال ۱۴۰۲، تولید ۳۵ هزار تن انواع ماهیان سردابی و گرمابی است.
شاهرخی به ظرفیت استان در حوزه توسعه ماهیان خاویاری نیز اشاره کرد و گفت: لرستان ظرفیت تبدیل شدن به قطب ماهیان خاویاری را دارد، در حال حاضر ۵ مزرعه ماهیان خاویاری با ظرفیت اسمی یک هزار تن داریم.
وی،تاکید کرد: اگر پنج تن ماهیان خاویاری ظرف دو سال آینده به بهرهبرداری برسد ، لرستان قطب تولید ماهیان خاویاری میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در پایان صحبتهای خود گفت: سال گذشته در حوزه توزیع و جذب کود رتبه اول را در کشور داشتیم.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
شبنم حاتموند سرپرست و خبرنگار دیدگاه نیوز در استان لرستان میباشد. وی بیش از 3 سال است که در حوزههای اجتماعی و فرهنگی در نشریاتی همچون افق زاگرس و همصدا فعالیت دارد،او همچنین مسئول کمیته فرهنگی انجمن خبرنگاری و روابط عمومی استان لرستان می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید