به گزارش دیدگاه نیوز، فرامرز توفیقی خاطرنشان کرد: وقتی کمیته دستمزد تشکیل می شود؛ ما به مباحث محاسباتی سبد معیشت ورود می کنیم و پس از محاسبات نهایی است که سبد معیشت مورد پذیرش برای تعیین حداقل دستمزد اعلام می شود. امروز ممکن است جامعه کارگری سبد معیشت را ۱۲ میلیون تومان اعلام کند، نماینده کارفرما ۶ میلیون تومان و دولت ۱۰ میلیون تومان عنوان کند بنابراین هر عدد اعلامی پیش از انجام محاسبات کمیته دستمزد، عدد رسمی و مورد پذیرش ما نیست.
توفیقی موضوع مهم در بحث سبد معیشت صرف نظر از عددی که اعلام می شود؛ فاصله بسیار معنادار آن با حداقل دستمزد دانست و تأکید کرد: بنابراین مهمترین موضوعی که باید در کمیته دستمزد روی آن تمرکز کنیم؛ راه های رسیدن به عددی مناسب است. اینکه ما با چه روش ها و راهکارهایی به عددی مناسب و با فاصله کمتر از سبد معیشت می توانیم دست یابیم، مهمترین دغدغه ما است.
وی ادامه داد: حتی اگر سبد معاش را روی هفت یا هشت میلیون تومان تعیین کنیم اما وقتی حداقل حقوق را سه یا چهار میلیون تومان در نظر می گیریم؛ خود ما ابتدا به ساکن یک فاصله ۴۰ درصدی ایجاد کرده ایم. تورم هم بر آن تحمیل می شود و این فاصله را افزایش می دهد.
رییس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار اظهار کرد: ما باید راهی پیدا کنیم که این فاصله کاهش یابد. البته باید تاکید کنم این راه نباید دستوری باشد. دولت سال هاست قیمت برخی کالاها را دستوری تعیین می کند و با لحاظ کردن همان کالاها در تورم، نرخ های نادرستی را محاسبه و اعلام می کند.
وی توضیح داد: اینکه دولت جدول ۲۰ یا ۳۰ قلم کالا را با نرخی مشخص ابلاغ می کند؛ باعث کاهش قیمت ها نمی شود. چون تولیدکننده به جای کالای مورد تاکید جدول، کالایی دیگر تولید می کند.
رییس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار متذکر شد: این مدل رفتار کردن به معنی عوام فریبی و جعل اعداد ریاضی و جعل بازار است. اقتصاد دستوری، نمی تواند منجر به کنترل بازار شود و این موضوعی است که سالها دولت آن را تجربه کرده و نتایج منفی آن را در بازار دیده است.
توفیقی با بیان اینکه هیأت دولت تغییر کرده و تیم جدید سر کار آمده است یادآور شد: هنوز نگرش و بینش تیم جدید برای ما مشخص نیست. امیدواریم راه های رسیدن به سبد معیشت که جزو اهداف عالی کمیته دستمزد است امسال هموار شود.
وی عنوان کرد: تعیین سبد معیشت تنها کاری نیست که کمیته دستمزد انجام می دهد بلکه مهم راه های رسیدن به عدد سبد معیشت است. ظرف ۸ سال گذشته تعیین دستمزد بر اساس تلفیقی از سبد معاش و تورم انجام شده است. به جز یک سال که همکاری خوبی از سوی کارفرما صورت نگرفت اما در باقی سال ها هم سبد معیشت و هم تورم ملاک قرار گرفت. با این حال فاصله به قدری زیاد است که این روش خودش را در نرخ تعیین شده دستمزد نشان نداده است.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر خبر روز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید