آیا در رابطه خود کلمه خیانت را تعریف کرده اید؟ خیانت در رابطه شما چه چیزی را شامل می شود؟ نشانه های خیانت در یک رابطه چیست؟ آیا اصلاً خیانت بخشیده می شود؟ و این که بعد از خیانت امکان ادامه رابطه وجود دارد؟ آیا خیانت قابل جبران است؟ چگونه خیانت را جبران کنیم؟ آیا پس از خیانت امکان بازگشت به زندگی وجود دارد؟ تعریف خیانت در هر جامعه، فرهنگ و رابطه ای کاملا منحصر به فرد است. موارد خیانت در یک فرهنگ ممکن است در فرهنگ دیگر چنین نباشد. مثلاً در جوامع چند همسری، رابطه جنسی بدون احساس با شخص دیگر را نمی توان خیانت تلقی کرد یا در جوامعی که دست دادن با فرد غیر هم جنس رایج است، این رفتار خیانت محسوب نمی شود. در حالی که در برخی جوامع تنها دست دادن را می توان نشانه نقض اصول رابطه و حتی در برخی موارد خیانت به طرف مقابل و خیانت به ارزش های آن رابطه دانست. در ادامه به علائم خیانت در رابطه نیز می پردازیم.
نکته مهم این است که در ابتدای رابطه کلمه باید خیانت را از دیدگاه خود به صورت کاملا واضح و بدون ابهام برای یک دیگر توضیح دهید و آنچه را که طرف مقابل به عنوان خیانت و رفتار خیانت آمیز می داند جدی بگیرید.
بیرون غذا خوردن یا ارسال پیامک های جنسی برای کسی خیانت، برای دیگری لغزش و برای دیگری رفتاری عادی است.
در مشاوره قبل از ازدواج و در جلسات چهارم به بعد مشاوره خانواده در این خصوص قطعاً از شما توضیحاتی می خواهد. هرچند برای زوجی که به مشاوره قبل از ازدواج آمده اند، در آن شرایط و در آن روز های پر از عشق و علاقه و صمیمیت از خیانت صحبت کردن بیجا تلقی می شود، اما باید در مشاوره قبل از ازدواج به آن پرداخته شود.
از همسر خود بخواهید خیانت را تعریف کند و حدود آن را مشخص کند و بگوید از نظر او چه رفتاری خیانت است؟
هر چه واضح تر در مورد آن صحبت کنید و حد و مرز ها واضح تر باشند، بیشتر می توانید از تنش ها و اختلافات آینده در رابطه خود جلوگیری کنید.
رسیدن به یک تعریف مشترک از خیانت مهم است. پس از اتخاذ دیدگاه مشترک و رسیدن به یک تعریف مشترک، اصول و قواعد رفتاری و اخلاقی را که با شرایط طرفین سازگاری کامل دارد، وضع کنید.
نوع تعریف شما از خیانت به این کلمه معنی می دهد. اگرچه درک مشترک از کلمه خیانت و رفتار خیانت برای همه موجود است، اما رسیدن به توافق مشترک در مورد جزئیات خیانت و رفتار خیانت آمیز که مورد قبول طرفین باشد، مهم است.
نرسیدن به یک تعریف مشترک و توافق دوجانبه در مورد معنای خیانت و حدود آن، شما را در مقابل دو بن بست قرار می دهد.
۱) همیشه در شک، ابهام و سوء ظن هستید. در چنین شرایطی، سوال همیشگی شما این است:
آیا این رفتار همسرم نوعی خیانت محسوب می شود؟
آیا من بدبین و شکاکم؟
۲) طرف مقابل می تواند هر نوع خیانتی داشته باشد و آن را نوعی رفتار عادی در رابطه بداند. در نتیجه مطمئن شوید که شفاف هستید و در مورد آن با یک دیگر صحبت کنید.
نشانه های خیانت
علائم و نشانه های خیانت در رابطه که در ادامه این مقاله به آن ها اشاره می کنم ممکن است همیشه و همه جا به معنای خیانت نباشند، اما می توان آن ها را نوعی هشدار خیانت دانست. به عبارت دیگر، این رفتار ها به شما هشدار می دهد که رابطه شما دچار مشکل شده است و بهتر است برای رفع آن اقدام کنید. این لزوماً به این معنا نیست که همسرتان با انجام این رفتار ها به شما خیانت کرده است، بلکه به این معناست که برای بهبود روابط خود باید اقدامات به موقع و مفیدی انجام دهید و بهتر است از یک روانشناس یا زوج درمانگر کمک بگیرید. قبل از مطالعه علائم خیانت به این سه نکته مهم فکر کنید.
در همه نشانه های خیانت ذکر شده:
۱) تغییر رفتار ناگهانی است.
۲) تفاوت زیادی با روند همیشگی رفتار همسرتان در گذشته وجود دارد.
۳) تغییر رفتار باید در یک بازه زمانی اتفاق افتاده باشد پس به مرور زمان و حداقل به مدت یک ماه تغییرات رفتاری همسرتان را مشاهده کنید و عجله نکنید و زود قضاوت نکنید.
اگر سه علامت فوق را نداشتند می تواند لزوماً به معنای خیانت نباشد، اما بهتر است به تغییرات رفتاری همسرتان توجه کنید و به موقع از یک متخصص کمک بگیرید.
۱) به ظاهر خود بیش از حد توجه می کند یا سبک لباسش را تغییر می دهد.
۲) تغییر ناگهانی در الگوی رفتاری، الگوی گفتار و سبک های ارتباطی او با جنس مخالف در رفت و آمدهای خانوادگی ایجاد می شود.
۳) تغییر ناگهانی در تنظیم ساعت ورود و خروج از خانه یا محل کار. برای مثال، برنامه ریزی جلسات کاری تا نیمه شب، غیبت های طولانی از خانه بهعنوان یک مأموریت کاری، در دسترس نبودن طولانی مدت یا تماس های مکرر شما که بی پاسخ خواهند ماند.
۴) سوالات متداول در مورد برنامه روزانه طرف مقابل. مثلاً تمایل عجیبی به دانستن ساعاتی که در محل کار یا خانه می گذرانید دارد، دقیقاً کجا، با چه کسی، چه زمانی می روید تا بتواند زمان خود را مطابق برنامه شما تنظیم کند.
۵) هنگام صحبت دو نفره کمتر از قبل با شما تماس چشمی برقرار می کند. یا ترجیح می دهد از طریق تلفن شما را از اوقات خود در خانه یا محل کار مطلع کند. در واقع او از گفتگوی حضوری با شما امتناع می کند.
۶) از قرار دادن شماره تلفن یا آدرس یا توضیحاتی در رابطه با شغل، دوستان یا دورهمی های کاری خود در اختیار شما خودداری می کند.
۷) البته رعایت حریم خصوصی زوجین بسیار مهم است. اما میزان حساسیت همسرتان به موبایل، ایمیل، کیف شخصی و جیبش برای شما قابل درک نیست. اگرچه حریم خصوصی برای شما محترم است، اما هیچ دلیل منطقی برای این حساسیت که به طور ناگهانی در رابطه ظاهر می شود، پیدا نمی کنید.
۸) میزان و تعداد دفعات رابطه جنسی نسبت به قبل بسیار متفاوت می شود. البته بیشتر بر کمیت و دفعات رابطه جنسی تاکید می شود تا کیفیت آن. زیرا ممکن است تعداد دفعات رابطه جنسی شما بسیار بیشتر یا بسیار کمتر از قبل شده باشد. ممکن است به خاطر احساس گناه همسرتان باشد که بیشتر رابطه جنسی داشته اید.
۹) کاهش شدید دفعات رابطه جنسی. او به دلیل خیانت برای رفع نیاز های جنسی خود در وضعیت مناسبی قرار دارد و تمایلی به رابطه با همسرش ندارد.
۱۰) به طور ناگهانی نقص های اساسی از ابعاد شخصیت شما مطرح می کند. مثلاً ویژگی ای که برای او کاملاً خوشایند و راضی کننده بود، اکنون به محلی برای اعتراض، ایراد و بهانه گیری تبدیل شده است. مثلا می گویند چرا ماجراجو نیستی؟ چرا شوخ نیستی؟
۱۱) روند معمول و قابل پیش بینی ارسال پیامک ها یا فیلم های منتخب به پیام رسان ها با تغییر ناگهانی مواجه است. به نوعی تغییر ناگهانی سلیقه همسرتان را می بینید.
۱۲) توضیحات و بهانه های فراوان در رابطه با قسمت هایی از فیلم یا ویدئو هایی که مربوط به خیانت است. او مدام توضیح می دهد که این رفتار خیانت نیست و این فرد در فیلم خیانت کار محسوب نمی شود.
۱۳) سوالاتی در مورد آینده رابطه، شرایط وجود شما در رابطه فعلی، تصمیماتی که می خواهید در مورد آینده رابطه خود بگیرید، چگونگی ارزیابی شما از رابطه فعلی را مطرح می کند. مثلاً می پرسد در آینده می خواهید چه کار کنید؟ بعد از رفتن بچه ها به دانشگاه می خواهید چه کار کنید؟ بعد از رفتن بچه ها به مدرسه می خواهید چه کار کنید؟ اگر متوجه شوید که کسی به شما خیانت کرده است، چه می کنید؟
۱۴) خارج شدن بحث ها و مذاکرات زناشویی از «ما» بودن و تصمیم گیری مشترک مالی، عاطفی و خانوادگی و انتقال بحث و گفتگو به سمت «من» و «تو». در واقع، تصمیمات مشترک به آنچه مربوط به من است و آنچه مربوط به تو است سوق پیدا می کند.
در نهایت شفافیت در تعامل و گفتگو با یک دیگر امکان ایجاد هرگونه سوء تفاهم را از بین می برد. سوالات به موقع و درست می تواند شما را به پاسخ های مورد نظرتان برساند.
۱۵) رفتار ها و خیانت های انجام شده را به سمتتان فرافکنی می کند و آن ها را به شما نسبت می دهد. سوء ظن بیش از حد ممکن است نشانه فرافکنی باشد. اگر او شما را به خیانت متهم می کند یا اصلاً به شما شک می کند یا مثلاً از نوع لباس شما انتقاد می کند، ممکن است یکی از دلایلی باشد که خود شخص به شما خیانت می کند.
بازجویی و مچ گیری به هیچ وجه در این زمینه کمکی به شما نخواهد کرد.
اگر تجربه ای دارید که تا حدودی می دانید، این تجربه می تواند زمینه ای برای سوءتفاهم طرف مقابل ایجاد کند، پیش قدم شوید تا در مورد آن صحبت کنید و تمام زوایای آن را روشن کنید.
اگر بیشتر این علائم را به طور ناگهانی و در مدت طولانی متوجه شدید، حتما از یک روانشناس یا زوج درمانگر کمک بگیرید تا بتوانید مشکلات موجود را قبل از بدتر شدن حل کنید. زیرا اگر هم خیانتی رخ داده باشد و شما دیر متوجه این موضوع شده باشید نحوه برخورد را با کمک روانشناس یاد می گیرید. این که چگونه باید با خیانت مرد یا زن مقابله کنید و در صورت امکان رابطه را اصلاح کنید و زندگی بهتری داشته باشید.
منبع : دکتر ترانه موذنی
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر خبر روز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید