به گزارش دیدگاه نیوز از وزارت بهداشت، سجاد رضوی روز سه شنبه در همایش «سیونهمین بزرگداشت روز ملی مددکاری اجتماعی در نظام سلامت» که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: اگر خواهان تحقق عدالت اجتماعی در حوزه سلامت هستیم، باید به مددکاری اجتماعی توجه کنیم. هنگامی که مددکاری اجتماعی به یک حوزه روشن و برجسته در یک بخش بیمارستانی تبدیل شود و یک مددکار اجتماعی با صلابت در یک بخش بیمارستانی فعالیت کند و بیمار بداند برای حل مشکلات خود به کدام حوزه مراجعه کند، آنگاه عدالت اجتماعی در حوزه سلامت به ویژه در زمینه بستری بیماران در حال تحقق است.
وی با بیان اینکه کشور در حوزه عدالت در سلامت در زمینه بستری بیماران دچار عقبافتادگی است، تصریح کرد: توجه به حوزه مددکاری نباید به صورت شعاری باشد و اگر خواهان عدالت اجتماعی در حوزه سلامت هستیم، میبایست به مددکاری اجتماعی به صورت واقعی توجه کنیم. تلاشهای اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت و مددکاران سبب شده که رشد عینی حوزه مددکاری در بیمارستانهای کشور را مشاهده کنیم.
رضوی درباره دیدگاهها نسبت به حوزه مددکاری گفت: برخی بر این باور هستند که حمایت مادی از بیماران نیازمند به معنای مددکاری اجتماعی است؛ بر این باورم که یک بیمارستان به ویژه بیمارستانهای کودکان فاقد حوزه مددکاری اجتماعی نباید فعالیت کند. درمان فقط بخش کوچکی از دغدغههای بیماران را در برمیگیرد. جنس دغدغههای کودکان بیمار بسیار متفاوت است؛ به طور مثال، یک کودک بیمار متقاضی اتاق بازی و مهربانی از سوی پزشک است که تمام این موارد میتواند توسط مددکار پوشش داده شود.
رضوی با اشاره به تجربه حضور خود در بیمارستان کودکان مفید گفت: بارها دیدهام که والدین کودکان بیمار در بیمارستان با یکدیگر اختلاف دارند و یکدیگر را مقصر بروز بیماری کودک خود میدانند. به طور قطع، مددکار اجتماعی در این زمینه میتواند نقش موثری داشته باشد.
ضرورت حضور مددکار اجتماعی همراه با تیم درمان بر بالین بیمار
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه مددکار اجتماعی میبایست با تیم درمان بر بالین بیمار حاضر شود، گفت: اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت در نظر دارد که مددکار اجتماعی بر بالین بیمار حاضر شود. یک مددکار اجتماعی میبایست بر بالین بیماران حاضر شود و آنها را بررسی کند.
وی ادامه داد: مددکار اجتماعی میبایست به بیماران ثروتمند نیز توجه کند؛ چرا که آنها نیز مشکلاتی دارند. مددکار اجتماعی میتواند ثروتمندان را برای حمایت از بیماران نیازمند نیز ترغیب کند.
رضوی گفت: تعداد محدودی از بیماران نیازمند برای دریافت حقوق خود به بخش مددکاری اجتماعی مراجعه میکنند؛ چرا که از حقوق خود مطلع نیستند. خوشبختانه برخی مددکاران اجتماعی دست به اقداماتی برای بیماران میزنند که شاید برای خانواده خود نمیکنند و این موضوع ریشه در عشق دارد.
معاون درمان وزارت بهداشت درباره سیاستهای ابلاغی حوزه سلامت توضیح داد: بنابر فرمایش مقام معظم رهبری، بیمار نباید جز رنج بیماری، دغدغهای دیگری داشته باشد و این موضوع را در معاونت درمان در کانون توجه خود قرار دادهایم. متاسفانه عدالت اجتماعی در درمان در شهر تهران با شهرهای دورافتاده کشور یکسان نیست.
وی گفت: برخی بیماران و همراهان آنها از حقوق خود مطلع نیستند اما مددکار اجتماعی باید به این مسائل توجه کند. اگر مددکار اجتماعی به این مسائل توجه کند و به بیمار عشق بورزد حتی اگر بیمار نتیجه مطلوب از روند درمان دریافت نکند بازهم قدردان تیم درمان است.
رضوی با بیان اینکه مددکاران اجتماعی شماره نظام پزشکی ندارند، گفت: موضوع برخورداری مددکاران اجتماعی از شماره نظام پزشکی را از سازمان نظام پزشکی پیگیری میکنم تا برخورداری از شماره نظام پزشکی برای این گروه را محقق کنیم.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
اخباری که توسط خبر فوری منتشر میشوند به صورت اتوماتیک از منابع مختلف جمعآوری شده و در سایت دیدگاه نیوز انتشار مییابند. مسئولیت صحت یا عدم صحت این اخبار توسط دیدگاه نیوز تایید و یا تکذیب نمیشوند و این اخبار نیز دیدگاه هیئت تحریریه نمیباشند.
دیدگاهتان را بنویسید