به گزارش دیدگاه نیوز از لرستان؛ منصور احمدی در نخستین همایش ملی اشتراکات اقوام زاگرسنشین که با حضور پژوهشگران، محققان، مدیران، اعضای هیئت علمی و دانشجویان در سالن اجتماعات شهید شکوهی دانشگاه لرستان برگزار شد اظهار کرد: از اشتراکات اقوام زاگرسنشین این است که انسانهایی قوی و بااراده هستند.
وی تصریح کرد: صداقت، صلابت ، صمیمیت و اهمیت دادن به موسقی محلی از اشتراکات مهم اقوام زاگرسنشین است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در سخنانش به دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گمنامی بسیاری از شهیدان زاگرسنشین را از دیگر اشتراکات اقوام زاگرسنشین دانست.
در ادامه دکتر علی نوری، مدیر مرکز لرستانشناسی دانشگاه لرستان و دبیر علمی همایش مذکور، در این آیین در سخنانی گفت: اشتراکات اقوام زاگرسنشین، موضوعی است که بیش از پیش، بایستی مورد تحقیق و پژوهش قرار گیرد.
وی بیان کرد: برگزاری اینگونه همایشها در راستای گسترش تحقیقات و پژوهشهای علمی و کاربردی برای ارتقای شناخت اقوام زاگرسنشین از اشتراکات یکدیگر است.
دکتر عطا حسنپور، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در این آیین در سخنانی گفت: برگزاری اینگونه همایشها باید باعث تقویت و ارتقای اتحاد بین اقوام ایران بشود و یکپارچگی قومیتی نهادینه شود.
وی تصریح کرد: نخستین استقرارگاههای سکونت بشر در کوهپایههای زاگرس است و این اهمیت تاریخی و تمدنی زاگرس را نشان میدهد.
حسنپور اظهار کرد: نگاه به تاریخ مفرغ بهخوبی گویای اهمیت تاریخ هنر و تمدن در لرستان و زاگرس است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان در بخش دیگری از سخنانش درباره اهمیت موسیقی و زمینشناسی در منطقه زاگرس نیز سخن گفت.
وی تصریح کرد: خاستگاه انقلاب کشاورزی کوهپایههای زاگرس است؛ جایی که انسان توانست برای اولینبار غلات را خودش کشت کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان تأکید کرد: اتحاد بین اقوام ایران بایستی زیر سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، تقویت شود.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
شبنم حاتموند سرپرست و خبرنگار دیدگاه نیوز در استان لرستان میباشد. وی بیش از 3 سال است که در حوزههای اجتماعی و فرهنگی در نشریاتی همچون افق زاگرس و همصدا فعالیت دارد،او همچنین مسئول کمیته فرهنگی انجمن خبرنگاری و روابط عمومی استان لرستان می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید