×
آخرین اخبار

دومین خطر بزرگ جهان در ۲ سال آینده چیست؟

  • کد نوشته: 133800
  • ۱۴۰۲-۰۳-۰۱
  • 124 بازدید
  • بر اساس اعلام سازمان ملی اقیانوسی و جوی ایالات‌متحده، نیمکره جنوبی نه تنها گرمترین ماه آوریل خود را تجربه کرده بلکه گرمترین ماه تاریخ خود را نیز تجربه کرده است.

    دومین خطر بزرگ جهان در ۲ سال آینده چیست؟

     امسال رکوردهای دما در بسیاری از کشورها شکسته شده است و دانشمندان آب‌وهوا می‌گویند که سال ۲۰۲۳ می‌تواند به گرمترین سال ثبت‌شده، تبدیل شود. ویتنام، لهستان، اسپانیا، چین، لتونی، میانمار، پرتغال، بلاروس، هلند و تایلند تنها برخی از کشورهایی هستند که رکوردهای دمایی در آنها شکسته شده است.

    در گستره وسیعی از زمین‌های شمال آفریقا، جنوب غربی روسیه و بیشتر آسیا که بسیاری از رکوردهای جدید دمای بالا برای ماه مارس ثبت شده‌اند، هوا بسیار گرم‌تر از حد متوسط بود. دماهای بالاتر از حد متوسط نیز در شمال شرقی آمریکای شمالی، آرژانتین و کشورهای همسایه همچنین در بخش بزرگی از استرالیا و قطب جنوب رخ داده است.

    تغییرات اقلیمی نقش مهمی را ایفا می‌کند و سازمان جهانی هواشناسی برای اولین بار اعلام کرد که دمای کره زمین در پنج سال آینده بیش از ۱.۵ درجه سانتی‌گراد بالاتر از سطح پیش‌صنعتی خواهد رفت. عامل مهم دیگر بازگشت پیش‌بینی شده پدیده آب‌وهوایی ال نینو است.

    سازمان جهانی هواشناسی می‌گوید: این ترکیب قرار است دمای جهانی را در پنج سال آینده به رکورد جدیدی برساند، در حالی که دانشمندان آب‌وهوا از طیف وسیعی از سازمان‌های دیگر می‌گویند که این اتفاق می‌تواند در سال جاری یا ۲۰۲۴ رخ دهد.

    آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد: انتشار جهانی دی‌اکسیدکربن مرتبط با انرژی در سال گذشته با ۰.۹ درصد افزایش به رکورد بیش از ۳۶.۸ گیگاتن رسید. دو اقتصاد بزرگ جهان هیچ نشانه‌ای از کاهش نشان نمی‌دهند و پیش‌بینی می‌شود انتشار کربن مربوط به انرژی ایالات‌متحده در سال جاری افزایش یابد و انتشار کربن در چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ به بالاترین حد خود رسید.

    افزایش سریع دما در ماه مارس تا حدودی به دلیل افزایش دمای سطح دریا در اقیانوس آرام استوایی بوده است.

    بر اساس گزارش جهانی ریسک‌های مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۲۳، آب‌وهوای شدید به‌عنوان دومین خطر بزرگ جهان در دو سال آینده و سومین خطر بزرگ در ۱۰ سال آینده رتبه‌بندی شده است. بزرگ‌ترین خطر در ۱۰ سال آینده به عنوان یک شکست در کاهش تغییرات آب‌وهوایی است.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *