به گزارش دیدگاه نیوز، پس از وقوع زلزله در این منطقه تعداد بیش از ۱۲۰ روستا خسارت دیده و تخریب شدند، به طوری که امکان ادامه زندگی در این مناطق با خطر مواجه بوده و اکثر روستاییان در شهرستان با وجود بارندگی های متعدد و خطارت ناشی از سیل مجبور به سکنی گزیدن در چادر شدند.
در همان زمان فرماندار اندیکا اظهار داشت که برخی روستاها به صورت ۱۰۰ درصد تخریب شده اند و حتی به دلیل نبود جاده مواصلاتی در منطقه می بایست با بالگرد به کمک مردم شتافت. از اینکه در قرن ۲۱ ام در استانی زرخیز و مخصوصاً منطقه ای که خود زادگاه نماینده شهرهای چهارگانه است هنوز برخی از مناطق فاقد جاده مواصلاتی است گذر میکنیم.
مسوول بسیج سازندگی سپاه ولیعصر(عج) در خوزستان ۱۹ مهرماه ۱۴۰۰ اعلام کرد: قرارگاه خدماترسانی به زلزله زدگان به نام قرارگاه جهادی در منطقه زلزله زده کُمُفه از توابع اندیکا راه اندازی شده است و ابراهیم رییسی نیز در تماسهای جداگانه با استاندار خوزستان و فرماندار اندیکا، ضمن پیگیری وضعیت رسیدگی به زلزله زدگان، دستوراتی برای تسریع در امداد رسانی و بازسازی اماکن خسارت دیده صادر کرد، ریاست دولت دستور در ۷ آبانماه ۱۴۰۰ در بازدید سرزده از مناطق زلزلهزده اندیکا، به مردم این مناطق قول داد سریعاً دولت به مشکلات آنان رسیدگی کند و امکانات بیشتری برای منطقه فراهم شود.
وی حتی با اشاره به اینکه مردم این منطقه از جمله عشایر قدرشناس کشور محسوب میشوند، گفته بود: امام و رهبری به خوبی عشایر را میشناختند و میشناسند و اینکه از آنها به عنوان ذخایر انقلاب یاد شده امری حقیقی است. حقیقتا این مردم برای انقلاب و نظام گنجینه های با ارزشی هستند که نباید اجازه داد دچار آسیب شوند.
به گفته ی فارس نیوز در ۷ آذرماه ۱۴۰۰ وزیر کشور گفته بود برای بازسازی واحدهای آسیب دیده «اندیکا» قبل از آغاز زمستان اقدام میشود، اما همان فارس نیوز در ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در گزارش دیگری آورده است: با وجود گذشت حدود هشت ماه از زلزله اندیکا تاکنون هیچ واحدی تحویل اهالی نشده است اما استاندار خوزستان صحبت از تحویل ۴۰۰ واحد و مدیر بنیاد مسکن استان از تکمیل ۷۵۰ واحد تا پایان خرداد ۱۴۰۱ میکنند.
در ادامه نیز آمده است که: تحقیقات محلی خبرنگار فارس نشان میدهد که تا کنون هیچ کدام از اهالی زلزله زده راهی خانه جدید خود نشده و پس از تحمل سوز سرما و وارد شدن به فصل گرما همچنان در چادر زندگی میکنند و منظور استاندار از ساخت و ساز، تنها ساخت اسکلت ساختمانها بوده است.
آخرین خبری که از بازسازی مناطق زلزله زده ی اندیکا به گوش رسیده است اظهارات معاون بازسازی بنیاد مسکن است که خبر از بازسازی ۷۵۰ واحد مسکونی مناطق زلزله زده اندیکاست که در مرحله پایانی است.
حال به تازگی ویدئویی از پیرزنی ۷۰ ساله به نام صاحبجان اکبری که در منطقه کوهستانی حاجی غریب در کوه چیتُک قلعه زراس در بخش مرکزی شهر اندیکا زندگی میکند در فضای مجازی منتشر شده است. در این ویدئو برادر وی که او هم کهنسال بوده و توان نگهداری از صاحب جان را ندارد اظهار می دارد که این پیرزن چندین سال است در غار زندگی میکند و در سال گذشته نیز چادر و موکتی نیز از سوی هلال احمر به وی اعطا شده است که در بارندگی های زمستان توان مقابله با نفوذ آب و نگهداری اش در سرما را نداشته است و این پیرزن که جایی را برای زندگی کردن ندارد دوباره به غار پناه آورده است و گذران زندگی میکند. وی در ادامه میگوید که صاحب جان دچار عقرب گزیدگی شده است و جان این پیرزن در صورت ادامه زندگی در این غار به خطر می افتد.
جهانگیر جعفری اسنکی مسئول خانه هلال عشایری در گفتگو با دیدگاه نیوز اظهار داشت که این پیرزن به خانه ای سنگی نیز راضی است اما به دلیل نبود جاده مواصلاتی در منطقه هیچ کمکی نمی توان به وی کرد.
حال سوال از ابراهیم رئیسی، ریاست دولت دستور و علیرضا ورناصری نماینده چهار شهر مسجدسلیمان، اندیکا، هفتکل و لالی این است که آقایان، وعده های انتخاباتی و قول و قرارهایتان به مردم را فراموش کرده اید؟
از سفرهای سرزده استانی و شهرستانی تان چه چیزی عاید مردم فلک زده ی منطقه ی مسجدسلیمان بزرگ شده است؟ به جز غارت منابع و عدم رسیدگی به مردمی که بدبختیشان کم که نبود هیچ، زلزله ی یک سال و اندی پیش نیز به این بدبختی افزود. خانه های مردم زلزله زده چه شد و بازسازی هایتان به کجا رسید؟
چرا باید در سال ۲۰۲۳ که مردم دنیا با خودروهای خودران و سیستم شهری تمام اتوماتیک و رفاهیات آنچنانی گذران زندگی میکنند، در کشوری به ثروتمندی ایران عزیز و استانی به زرخیزی خوزستان که هم محور مقاومت ۸ ساله ی جنگ بود و هم منابعش را هر روزه به تاراج میبرند هنوز مردمانی باشند که از شدت محرومیت به چادرهای هلال احمر و بعضاً به خاطر عدم رسیدگی در منطقه، به غار پناه ببرند؟
امثال صاحبجان اکبری در این خطه ی غیورپرور کم نیست، باشد که رسیدگی به مناطق محروم مسجدسلیمان و اندیکا و لالی و هفتکل سرعت بخشیده شود وگرنه مردمان این سرزمین دیگر گول وعده های تبلیغاتی و انتخاباتی شما را نخواهند خورد.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر دیدگاه نیوز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید