به گزارش دیدگاه نیوز از افغانستان، یک گزارش طبقهبندی نشده که روز سهشنبه از سوی مدیر اطلاعات ملی آمریکا منتشر شد میگوید: «طالبان عمدتا در رویکرد محدود کننده خود درباره حقوق زنان ثابت قدم است و اگر این گروه در سطح ملی به قدرت برسد بسیاری از پیشرفتهای دو دهه گذشته را پس میزند.»
این موضوع آخرین هشدار ایالات متحده آمریکا در مورد عواقب خروج از افغانستان دو دهه پس از سرنگونی طالبان به دست ائتلافی به رهبری آمریکا است. مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز یکشنبه گفته بود که ممکن است برخی تبعات بد پدیدار شود اما وی تصریح کرد هنوز چیزی نمیدانند. از سوی دیگر ویلیام برنز، رئیس سیا در آوریل به کنگره آمریکا گفته بود که توانایی این کشور «برای جمع آوری دادهها و اقدام در مورد تهدیدها کاهش مییابد.»
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان ماه سپتامبر را تعیین کرده است. این در حالی است که بایدن و مقامات ارشد دولت وی تاکید کردهاند که همچنان به موضوعات حقوق بشری در افغانستان توجه نشان میدهند.
در زمان حکومت طالبان در دهه ۱۹۹۰ زنان اغلب در خانه بودند و دختران به آموزش دسترسی نداشتند. دو سوم جمعیت افغانستان هم اکنون ۲۵ ساله یا کمتر سن دارند و خاطرهای از حکومت طالبان ندارند. در حالیکه افغانستان همچنان بهعنوان یکی از بدترین کشورهای جهان برای زنان ردهبندی میشود اما زنان افغان در پارلمان حضور دارند، به مدرسه میروند و تجارت میکنند.
طالبان ماه گذشته با صدور بیانیهای وعده داد که زنان میتوانند «با حفظ حجاب اسلامی در زمینههای آموزشی، تجاری، بهداشتی و اجتماعی به جامعه خود خدمت کنند.»
فعالان زن در افغانستان: در مقابل تفکر طالبانی میایستیم
داستان زنی که در دوره حکومت طالبان به سینما فکر میکرد
اما گزارشی که روز سهشنبه منتشر شد، شک و تردید آمریکاییها را نسبت به این وعدهها پررنگ میکند.
در بخشی از این گزارش آمده است: «طالبان حداقل گردش مدیریت را دیده است، مواضع غیرانعطافپذیر در مذاکرات را حفظ میکند و محدودیتهای سختگیرانه اجتماعی را در مناطقی که در اختیار دارد اعمال میکند.»
هرگونه پیشرفت در حقوق زنان که احتمالا بیشتر از حمایت داخلی، مدیون فشار خارجی است پس از خروج نیروهای ائتلاف در معرض خطر است
گزارش نهاد اطلاعاتی آمریکا
این گزارش اضافه میکند: «هرگونه پیشرفت در حقوق زنان که احتمالا بیشتر از حمایت داخلی، مدیون فشار خارجی است پس از خروج نیروهای ائتلاف در معرض خطر است.»
تحلیلگران در این گزارش میگویند که «فنآوری و فشارهای بینالمللی میتواند رفتار با زنان در حکومت طالبان را بهبود بخشد.»
در این گزارش آمده است: «خواستههای طالبان برای کمک خارجی و کسب مشروعیت ممکن است به مرور زمان رفتارهای آنها را تعدیل کند.»
در این گزارش تاکید شده است: «با این حال طالبان احتمالا در نخستین روزهای تاسیس مجدد امارت خود، بر گسترش کنترل شرایط تمرکز خواهد کرد.»
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اذعان کرده است که تسلط طالبان بر افغانستان پس از خروج از این کشور امکان دارد صورت گیرد. وی در عین حال گفته است این گروه اگر بخواهد مقبولیت جهانی را کسب کند مجبور است تا حقوق زنان، دختران و اقلیت را رعایت کند یا حداقل تحمل کند.
با این حال منتقدان میگوید طالبان هیچگاه علاقهای نداشته است که از سوی جامعه جهانی مورد پذیرش قرار گیرد.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سردبیر خبر روز، بیش از 16 سال است که در زمینه های تخصصی طراحی، توسعه، بهینه سازی و سئوسازی وب فعالیت می کند. وی از سال ۱۳۸۷ فعالیت خبری خود را در حوزه اخبار تکنولوژی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۳ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی شروع به فعالیت مستمر خبری کرده است. وی عضو هیئت مدیره شرکت رایسام نیز می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید