امین مفتاحی در گفتوگو با خبرنگار علمی دیدگاه نیوز، درباره جزئیات جشنواره در انتظار آفتاب توضیح داد: این جشنواره یکی از جشنوارههای زیرمجموعه چهارمین دوره جشنواره «امامت و مهدویت» است و در سه حوزه پوستر، طراحی لباس و طراحی پارچه برگزار میشود. از آنجا که حدود ۲۵۰۰ دانشجوی مد و لباس در واحد تهران جنوب تحصیل میکنند، جشنواره در انتظار آفتاب توسط این واحد پیشنهاد شد و اجرا میشود.
دبیر تخصصی جشنواره در انتظار آفتاب گفت: دو پیشرویداد طراحی پوستر میراث سرو و طراحی لباس مدآفرین در سال جاری توسط این واحد برگزار شده، بیان کرد: همچنین در اردیبهشت و خرداد سال جاری دو پیش رویداد با موضوع خرمشهر و خلیج فارس در حوزه طراحی لباس را پشت سر گذاشتیم و آثاری را دریافت کردیم. مجموعه این آثار به اضافه ژوژمانهای دانشجویی و طرح های آزاد از بخش غیر دانشگاهی در مراسم اختتامیه داوری میشوند.
وی اعلام کرد: داوری آثار در چند بخش طراحی پارچه، لباس دوخته شده و پوستر و کارهای گرافیکی صورت میگیرد و افراد برگزیده پیش از جشن میلاد امام زمان (عج) معرفی می شوند. مهلت ارسال آثار به دبیرخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهرانجنوب تا ۸ بهمن ۱۴۰۳ است و اختتامیه در تاریخ ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ با حضور مسئولان برگزار میشود.
دریافت ۱۲۰۰ اثر توسط دبیرخانه
معاون فرهنگی، دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهرانجنوب با تاکید بر این که طراحان لباس از مفاهیم اربعین و عاشورا و مهدویت الهام گرفتهاند، اظهار داشت: مسلمانان ملزم هستند لباس مسلمانی بپوشند. دستور اسلام است که لباس دشمن خدا را نپوشید و غذای دشمن خدا را نخورید. ما باید هنر را به کار بگیریم و از مبانی زیارت جامعه کبیره کمک بگیریم برای تمدن مهدوی و تمدن نوین اسلامی آثاری را تولید کنیم. در این جشنواره آیات قرآن و احادیث و روایات اسلامی در طرح لباس و پوستر و پارچه تجلی پیدا میکند. ما طراحیها را آماده می کنیم و بخش صنعت هم از آثار بازدید میکند.
وی ادامه داد: فرایند طراحی لباس سه مرحله دارد که شامل طراحی پارچه، طراحی لباس و دوختن لباس میشود. فاصله بین طراحی لباس تا دوخت فاصله بین ایده تا محصول است.
برای اولین بار است که چنین جشنوارهای در دانشگاه آزاد اسلامی با رویکرد تمدن نوین اسلامی برگزار شده و ایدهاش را واحد تهران جنوب داده است. رهبری در بیاناتی فرمودند هنرمندان با استفاده از ابزار هنر، معالم دین را تصویر کنند. یکی از حوزههای مهم دین پوشش است که هم جنبه هویتی و هم جنبه معرفتی دارد.
عضو هیات علمی مد و لباس واحد تهران جنوب دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: طراحان و هنرمندان را باید با مطالب نورانی و قرآن آشنا کنیم تا طراحی را برای رفع نیازهای موجود انجام دهند. میتوانیم مجسمهساز را هدایت کنیم که کتیبه قرآنی بسازد یا صور قرانی را مجسم کند. امیدواریم هنرمندان بیایند و با مفاهیم زیارت جامعه کبیره و معالم اهل بیت لباس و پارچه و پوستر طراحی کنند.
مفتاحی گفت: امسال مسائل ملی مثل خرمشهر و خلیج فارس را هم لحاظ و سلایق مختلف را دور هم جمع کردیم. تاکنون ۱۲۰۰ طرح در حوزه لباس و پوستر رسیده است. حدود ۳۰۰ دست مانتو و پالتوی زنانه با موضوع درخت سرو دوخته شده است. برخی هم لباسهایی با نماد خرمشهر و خلیج فارس طراحی کردند. پیش بینی میکنیم مجموعا حدود ۱۵۰۰ اثر و در حوزه لباس حدود ۵۰۰ اثر دریافت کنیم.
به گزارش دیدگاه نیوز، چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به میزبانی ۶۲ واحد استانی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان در حال برگزاری است. علاقهمندان برای ارسال آثار خود به سایت جشنواره امامت و مهدویت رجوع کنند.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
اخباری که توسط خبر فوری منتشر میشوند به صورت اتوماتیک از منابع مختلف جمعآوری شده و در سایت دیدگاه نیوز انتشار مییابند. مسئولیت صحت یا عدم صحت این اخبار توسط دیدگاه نیوز تایید و یا تکذیب نمیشوند و این اخبار نیز دیدگاه هیئت تحریریه نمیباشند.
دیدگاهتان را بنویسید