به گزارش تارنمای «فیز»، محققان با انتشار مقاله ای در نشریه «نیچر» عواملی دخیل در ساخت این ساعت جدید را توصیف و اعلام کردند که این ساعت در جریان آزمایشهای میدانی روی یک کشتی در اقیانوس آرام به خوبی کار کرده است.
«بونی مارلو» و «جاناتان هرشاوئر» از شرکت «میتر» (MITRE ) نیز با انتشار مقالهای در ستون دیدگاههای در نشریه نیچر، نیاز به ساعتهای اتمی فوق دقیق و همچنین کار انجام شده توسط تیم فنی شرکت وکتور اتمیک را توضیح دادند.
در حالی که ابزارهای مورد استفاده در کشتیها پیچیدهتر شدهاند، فناوری پشت آنها نیز بطور فزایندهای بر تعیین دقیق زمان متکی شده است. به عنوان مثال در کار ناوبری از سامانههای رادیویی بهرهبرداری میشود که از «جی پی اس» استفاده میکنند. با چنین سامانههایی، میزان عدم دقت بسیار اندک برای اندازهگیری زمان در زمان ارسال سیگنال بین ماهوارهها میتواند به اشتباهاتی در تعیین موقعیت مکانی به اندازه صدها متر منجر شود و این اختلاف در زمانی که پای شناورهای نظامی در میان است بسیار اهمیت دارد.
کشتیها معمولا به ساعتهای اتمی وابسته هستند که به اندازه کافی نیرومند و مقاوم هستند که بتوانند در حین استقرار بر روی شناورهای در حال حرکت متلاطم کار کنند اما آنها به اندازه ساعتهای اتمی مورد استفاده در آزمایشگاه ها دقیق نیستند، اما تیم تحقیقاتی شرکت وکتور اتمیک در این تلاش جدید ساعتی ساخته است که به از میان برداشتن این اختلاف کمک میکند.
این ساعت بر مبنای استفاده از مولکول های یُد نوسان دار (oscillating iodine) استوار است و وزن آن تنها ۲۶ کیلوگرم است که به اندازهای است که تقریبا بر روی همه کشتیها قابل استفاده است.
این محققان ادعا کردند که این ساعت تقریبا هزار بار دقیقتر از بیشتر ساعتهایی است که هم اکنون در بسیاری از کشتیها مورد استفاده هستند.
این محققان برای ساخت این ساعت با نیروی دریایی نیوزیلند همکاری کرده اند و دادههای آزمایش ها نشان داد که این ساعت روی کشتی تقریبا به همان اندازه شرایط آزمایشگاه دقیق کار میکند و زمان را تا حد ۳۰۰ تریلیونیوم ثانیه در هر روز نگاه میدارد.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
اخباری که توسط خبر فوری منتشر میشوند به صورت اتوماتیک از منابع مختلف جمعآوری شده و در سایت دیدگاه نیوز انتشار مییابند. مسئولیت صحت یا عدم صحت این اخبار توسط دیدگاه نیوز تایید و یا تکذیب نمیشوند و این اخبار نیز دیدگاه هیئت تحریریه نمیباشند.
دیدگاهتان را بنویسید