به گزارش دیدگاه نیوز ، اسفندیار حسنی مقدم شامگاه جمعه در نشست خبری مجازی با خبرنگاران اظهار داشت: سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در استان ۷۸۰ هزار هکتار است که ۱۸۵ هزار هکتار آبی و مابقی دیم است.
وی با اشاره به سیستم آبیاری نوین افزود: از ۱۵۸ هزار هکتار اراضی آبی تاکنون ۵۷ هزار هکتار به سیستم های نوین آبیاری قطره ای و بارانی مجهز شده و در هشت سال اخیر ۳۰ هزار هکتار آب های تحت فشار با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان انجام شده است.
رئیس جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: بیش از ۳۱ درصد سطح زیر کشت اراضی در استان به سیستم آبیاری نوین مجهز و اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده به طوری که هر کشاورز می تواند در این راستا اقدام کند و به ازای هر هکتار آبیاری بارانی ۱۱ میلیون و آبیاری قطره ای تا ۲۲ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می شود.
حسنی مقدم با بیان اینکه ۱۱ درصد آب های روان کشور در استان لرستان است، گفت: خروجی روان آب ها ۱۳ میلیارد متر معکب است که هشت میلیارد متر مکعب در استان تولید می شود و ۱۸۵ هزار هکتار زمین آبی و سطح زیر کشت زمین دیم ۵۰۰ هزار هکتار است و با توجه به اینکه ۱۱ درصد روان آب های کشور و ۴٫۷ درصد زمین کشور را داریم اما سهم ما از تخصیص، نیم درصد است.
وی با اشاره به اینکه نسبت به این موضوع در دهه های قبل غفلت صورت گرفته است، بیان کرد: اگر فقط ۱۰۰ هزار هکتار اراضی آبی شود یک میلیارد متر مکعب تخصیص آب نیاز داریم که هم اکنون حجم آب پشت سدها ۲۰۰ میلیون متر مکعب است.
رئیس جهاد کشاورزی لرستان تاکید کرد: اگر افزایش تخصیص رخ دهد گام دوم تامین اعتبار برای ساختن سد و شبکه های آب است که به ازای هر هکتار زمین دیم به آبی ۲۸۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.
حسنی مقدم با بیان اینکه ۱۰ درصد محصولات زراعی و حدود ۲۰ درصد محصولات باغی به ضایعات تبدیل می شود، خاطرنشان کرد: حدود ۲٫۲ میلیون محصول زراعی و باغی در استان تولید می شود که برای جلوگیری از ضایعات نیاز به مدیریت و برنامه ریزی برای ایجاد سردخانه و بسته بندی است.
وی با اشاره به سود کشت برنج در استان تصریح کرد: براساس مصوبه هیات دولت کشت برنج در استان های غیر شمالی محدود و ممنوع شد اما این کشت با متوسط یک هکتار، ۷۵ میلیون درآمد دارد و هر هکتار درآمدی معادل ۵۰ میلیون تومان خالص برای کشاورز ایجاد می کند اما در این راستا با استفاده از آب های زیرزمینی برای کشت برنج مخالف هستیم ولی برای آب های روان که از استان خارج می شوند مشکلی نیست البته نسبت به این مصوبه معترض هستیم چرا که ما مشکل کمبود آب های روان نداریم و در کنار رودخانه ها مشکلی برای کشت وجود ندارد.
رئیس جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه استان مستعد کشت زعفران است، افزود: سطح زیر کشت این محصول ۴۲۰ هکتار است که سالانه بالغ بر هزار و ۴۰۰ کیلو محصول برداشت می شود و اقداماتی برای افزایش تولید و حمایت در دستور کار قرار گرفته و تاکنون هفت مجوز برای برندسازی و بسته بندی این محصول در استان صادر شده است.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سرپرست دیدگاه نیوز در استان لرستان، بیش از ۱۰ سال است که در عرصه مطبوعات و خبرگزاری ها در این استان فعالیت میکند.
دیدگاهتان را بنویسید