×
آخرین اخبار

جهانگیری: مطمئن نبودیم برجام ماندگار است/ به‌خاطر شرایط سخت معیشتی از مردم عذرخواهی می‌کنیم

  • کد نوشته: 56587
  • ۱۴۰۰-۰۱-۱۵
  • 328 بازدید
  • معاون اول رئیس‌جمهور گفت: ما شرمنده ملت هستیم و از محضر مردم بزرگ ایران به‌خاطر شرایط سخت زندگی آنها عذرخواهی می‌کنیم. به گزارش دیدگاه نیوز ، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در ادامه سفر به استان خراسان رضوی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی این استان، اجماع‌سازی و ایجاد تفاهم بین قوای سه‌گانه، نهادهای حاکمیتی […]

    جهانگیری: مطمئن نبودیم برجام ماندگار است/ به‌خاطر شرایط سخت معیشتی از مردم عذرخواهی می‌کنیم

    معاون اول رئیس‌جمهور گفت: ما شرمنده ملت هستیم و از محضر مردم بزرگ ایران به‌خاطر شرایط سخت زندگی آنها عذرخواهی می‌کنیم.

    به گزارش دیدگاه نیوز ، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در ادامه سفر به استان خراسان رضوی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی این استان، اجماع‌سازی و ایجاد تفاهم بین قوای سه‌گانه، نهادهای حاکمیتی و اقتصاددانان کشور را از مهمترین دستاوردهای اقتصاد مقاومتی برشمرد و تأکید کرد: اقتصاد مقاومتی راهبردی است تا کشور در برابر تکانه‌های اقتصادی بیرونی مقاوم شود.

    وی با بیان اینکه ارائه برخی سخنان ناروا درباره اقتصاد مقاومتی در کشور ظلم به این سیاست‌های اقتصادی است، گفت: مقام معظم رهبری در سخنان نوروزی‌شان، اقتصاد ایران را جزء ۱۸ اقتصاد برتر دنیا دانستند و به همین منظور نباید اقتصادی با چنین حجم تولید ناخالص داخلی با یک اقتصاد سنتی مقایسه شود و از سطح اقتصادی کشور کاسته شود.

    معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌های بالای کشور برای توسعه همه‌جانبه افزود: لازمه توسعه ملی و عبور از تنگناها این است که از تجربیات گذشته استفاده کنیم و از فرصت‌های سیاسی، بین‌المللی و اقتصادی پیشِ‌رو به‌نحو مطلوب استفاده نماییم.

    جهانگیری خاطرنشان کرد: هنر مدیریت دلسوز ملت و کشور این است در کمترین زمان و فرصت بیشترین بهره‌برداری را برای توسعه و پیشرفت کشور داشته باشد.

    معاون اول رئیس جمهور با توجه به اعمال تحریم‌های ظالمانه از سوی آمریکا و جنگ اقتصادی این کشور علیه ملت ایران ادامه داد: به‌اذعان سیاستمداران آمریکایی، فشار حداکثری و جنگ اقتصادی این کشور علیه ایران به شکست انجامید و ملت ایران با مقاومت و صبوری بزرگترین پیروزی را در این جنگ اقتصادی به دست آورد.

    وی با یادآوری توانمندی‌ها، ظرفیت‌ها، نیروی انسانی تحصیلکرده، منابع طبیعی و همبستگی بالای اجتماعی در کشور به‌عنوان یکی از لازمه‌های توسعه، تصریح کرد: عید نوروز به‌عنوان یکی از این ظرفیت‌های فرهنگی می‌تواند در داخل کشور ظرفیت فراوانی به‌وجود آورد تا جایی که مردم در این ایام با کنار گذاشتن کدورت‌ها به انسجام خانوادگی خود کمک می‌کنند که با اتکا به همین فرهنگ بزرگ می‌توان اقتدار کشور را افزایش داد.

    جهانگیری با بیان اینکه اگر شرایط سه سال گذشته که برای جمهوری اسلامی ایران رقم خورد برای هر اقتصاد قوی دیگری اتفاق می‌افتاد قطعاً اقتصاد آنها فرو می‌پاشید و ده‌ها بار دولت این کشورها تغییر پیدا می‌کرد، تصریح کرد: مردم در زمان حاد شدن مشکلات به‌غیر از دولت جای دیگری را به‌رسمیت نمی‌شناسند بنابراین همه فشارها به‌سمت دولت متوجه می‌شود.

    معاون اول رئیس جمهور همچنین به اقدامات و برخوردهای نظامی آمریکا و ترور سردار سلیمانی اشاره و تأکید کرد: آمریکایی‌ها می‌دانستند که این ترور برای ایران تحمل‌کردنی نیست و ایران نیز به‌عنوان تنها کشور در جهان برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم در انتقام از ترور سردار بزرگ خود به‌سمت پایگاه‌های آمریکا موشک پرتاب کرد و جمهوری اسلامی ایران می‌دانست که این تصمیم چه تبعاتی دارد اما برای دفاع از کشور از هیچ اقدامی فروگذار نکرد.

    وی با تأکید بر اینکه “معتقدیم اقتصاد کشور در حال عبور از تنگناها است و گشایش‌ها ایجاد می‌شود”، گفت: در سال ۹۰ درآمد ارزی حاصل از فروش نفت کشور ۱۰۰ میلیارد دلار بود اما در سال ۹۹ و با اعمال جنگ اقتصادی آمریکا این درآمد ارزی به ۱۰ میلیارد دلار کاهش یافت و آنچه به دولت رسید کمتر از ۵ میلیارد دلار بود.

    جهانگیری ادامه داد: در مقایسه با سال ۹۰ معجزه مدیریتی اتفاق افتاد و با صبوری ملت به مرحله‌ای رسیدیم که درآمد یک‌دهم می‌شود اما شاخص‌های اقتصادی کشور بدتر نمی‌شود.

    معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه دنیا متوجه شد با ملتی متمدن و بزرگ و اقتصادی قوی روبه‌رو است که باید با احترام با این کشور برخورد کرد، اضافه کرد: دیپلمات‌های قوی جمهوری اسلامی ایران می‌توانند به‌خوبی از حقوق ملت ایران در مجامع بین‌المللی دفاع کنند.

    وی با ابراز اینکه این افتخار نیست که مردم ایران در سختی زندگی کنند و برای خرید مرغ ساعت‌ها در صف بایستند، تأکید کرد: ما شرمنده ملت هستیم و از محضر مردم بزرگ ایران به‌خاطر شرایط سخت زندگی آنها عذرخواهی می‌کنیم.

    جهانگیری ادامه داد: آمریکایی‌ها در سال ۹۷ و با اعمال جنگ اقتصادی فکر می‌کردند که ملت ایران برای همیشه در صف خواهد ایستاد که البته ایستادن در صف با پوشک شروع شد و آنان به‌دنبال این بودند که در همه کالاها چنین شرایطی را برای مردم ایران رقم بزنند و در ۲۲ بهمن ۹۷ به تهران بیایند.

    وی همچنین تأکید کرد: باید با تفاهم و به‌کار گرفتن تمام توان دولت و کشور از تحریم‌ها عبور کنیم و آغاز واکسیناسیون عمومی در کشور، محور اصلی کار دولت آینده توسعه و پیشرفت کشور شود.

    جهانگیری با اشاره به اینکه استان خراسان رضوی مهمترین مرکز معنوی و کانون توسعه در کشور است، ادامه داد: همه ما در فشارها و سختی‌ها به مضجع شریف امام رضا(ع) متوسل می‌شویم.

    معاون اول رئیس جمهور همچنین به ظرفیت‌های این استان از جمله هم‌مرز بودن با دو کشور افغانستان و پاکستان اشاره و تصریح کرد: در گزارش وزیر اقتصاد آمد که کامیون از اروپا تا گمرک ایران ۱۵ روز در راه است اما در مرز تا ۳۰ روز معطل می‌شود که نباید چنین اقداماتی تحمل شود، از استاندار می‌خواهم تا این‌چنین موانع گمرکی هرچه سریعتر برطرف شود.

    وی با توجه به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری ادامه داد: در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها ‌باید مجموعه سیاست‌های داخلی کشور اعم از سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و همچنین سیاست خارجی پشتیبانی‌کننده تولید و بنگاه‌های اقتصادی باشد.

    جهانگیری با یادآوری برخی از موانع در راه تولیدکنندگان و بخش خصوصی کشور اضافه کرد: نباید با این مانع‌تراشی‌ها و مقررات نادرست هر روز تن بخش خصوصی را لرزاند و انتظار این است که مشکلات بخش خصوصی کشور و بخش تولید برطرف شود.

    معاون اول رئیس جمهور با بیان اقدامات این استان در کاهش اعطای مجوز فعالیت تولیدی از ۷۲ روز به ۳ روز گفت: برای لغو یک سری از مجوزهای سنتی و پس از طی سلسله‌مراتب و رسیدن به وزیر مربوطه در نهایت به آن وزیر گفته می‌شود که با لغو این مجوز همه چیز خراب می‌شود.

    وی با ذکر خاطره‌ای از دوران وزارت خود و طرح مهر عدم ساخت برای حمایت از تولید افزود: برای دو هفته در آن زمان ما را می‌ترساندند که این کار انجام نشود که در این صورت صنعت کشور با مشکلات جدی مواجه می‌شود.

    جهانگیری با ابراز اینکه در دوران جنگ اقتصادی استان‌های با مرز زمینی با کشورهای همسایه بیشترین کمک را به کشور کردند، افزود: صادرات به افغانستان که به‌اندازه کل صادرات به اتحادیه اروپا است، می‌تواند به‌عنوان بازاری بزرگ برای کشور و این استان باشد.

    معاون اول رئیس جمهور با یادآور ظرفیت‌های بزرگ بخش خصوصی در استان خراسان رضوی از کم‌آبی به‌عنوان یکی از موانع پیشرفت این استان یاد کرد و گفت: می‌توان از ظرفیت انتقال آب که از دریای عمان به‌سمت مرکز ایران انجام می‌شود با قیمتی مناسب برای صنعت استفاده کرد و هزینه آب انتقالی از دریای عمان با توجه به مصرف ۱ میلیارد مترمکعبی آب در کشور عدد ناچیزی است.

    وی با توجه به تصمیمات دولت برای مناطق آزاد از سال ۹۳ تاکنون اظهار کرد: از مجلس شورای اسلامی گلایه داریم که چرا لوایح دولت ـ که برای حل مشکلات مردم ایجاد چند منطقه آزاد را به مجلس ارسال کرده است اما ـ برای چند سال است که تعیین تکلیف نشده است.

    جهانگیری به ارسال لایحه‌های منطقه آزاد زابل، مهران، مریوان، سرخس و همچنین دیگر مناطق آزاد در کشور اشاره و تأکید کرد: ما برای اینکه این مناطق از کشور تبدیل به مناطق آزاد شود به مجلس شورای اسلامی یک لایحه و در اندازه یک خط فرستادیم تا این مناطق از مشکلات نجات پیدا کند.

    معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه از سال ۹۳ تاکنون ایجاد ۷ منطقه آزاد در کشور به مجلس شورای اسلامی فرستاده شده است، افزود: مجلس تصمیم گرفت که تمام این مناطق را در یک مصوبه بیاورد و ۷ منطقه دیگر به‌همراه تبدیل چند منطقه ویژه اقتصادی اضافه کند که شورای نگهبان اعلام کرد چنین لایحه‌ای بار مالی زیادی خواهد داشت اما دولت تصمیم گرفت برای تعیین تکلیف این لایحه بعد از ۷ سال به شورای نگهبان اعلام کند که دولت بار مالی آن را قبول می‌کند و شورای نگهبان نیز این لایحه را برای بررسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال کرده است.

    وی با تصریح به اینکه تمامی این اقدامات به دولت مربوط می‌شود و امروز بزرگترین مصلحت کشور تأمین معیشت و زندگی مردم است، اضافه کرد: تنها مصلحت‌اندیشی شما این است که آیا این لایحه بار مالی دارد یا خیر که البته تمام این امور به دولت مربوط است و اگر اقدامی از سوی دولت انجام نگرفت می‌توانید بگویید که “چرا دولت کاری انجام نمی‌دهد؟”.

    جهانگیری خاطرنشان کرد: قانون اساسی وظایف همه مسئولان و قوای کشور را مشخص کرده است اما برخی از افراد جایی به اموری ورود پیدا می‌کنند که جایگاه آنها نیست.

    معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مسئولان جمهوری اسلامی ایران سوگند یاد کردند که پاسدار قانون اساسی باشند و باید نسبت به آن حساسیت نشان دهند و نباید به‌جای رئیس جمهور در امور دخالت کنند در غیر این صورت اگر نظری دارند باید در انتخابات شرکت نمایند و در صورت اخذ رأی مردم به‌عنوان رئیس جمهور آن وقت می‌توانند تصمیمات مدنظرشان را برای کشور بگیرند.

    وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی در ۲۴ بند و ۵ رویکرد گفت: به‌دلیل اهمیت این مسئله جلسه‌ای در حضور مقام معظم رهبری با حضور سران سه قوه، صاحب‌نظران و مسئولان استانی انجام شد و در زمینه اهداف این سیاست‌ها بحث و تبادل نظر انجام گرفت و مقام معظم رهبری در آن جلسه به بنده تأکید کردند که از من انتظار دارند وقت ویژه‌ای به‌روی اقتصاد مقاومتی و پیاده‌سازی آن در کشور بگذارم.

    جهانگیری ادامه داد: به همین منظور ستادهایی در دولت تشکیل و نام‌های مختلفی برای آن گذاشته شد و در نهایت با نظر مقام معظم رهبری این اراده در کشور شکل گرفت که با ایجاد ستاد فرماندهی موضوع اقتصاد مقاومتی باید جدی گرفته شود.

    معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: تمام قوا، نهادها و ارگان‌های کشور احساس کردند که اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مطالبه جدی مقام معظم رهبری است که در این راستا تمام ارکان کشور در حد وسع خود برای پیاده‌سازی این سیاست‌ها وارد عمل شدند.

    وی با اظهار اینکه کاهش اتکا به درآمد نفتی از رویکردهای مهم اقتصاد مقاومتی است، گفت: به همین منظور کارگروهی تشکیل شد تا درآمد جایگزین نفت و کاهش سهم آن در بودجه مشخص شود که در این راستا مالیات و اقدامات توسعه‌ای به‌عنوان جایگزین درآمدهای نفتی در بودجه مشخص شد.

    جهانگیری همچنین گفت: در این راستا برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت برای پیاده‌سازی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در کشور برنامه‌ریزی شد.

    معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تحریم‌های آمریکا، شورای امنیت و اتحادیه اروپا در ابتدای روی کار آمدن دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: سیاست کشورهای غربی در آن زمان مبتنی بر وارد کردن بیشترین فشارها با کمترین هزینه بود که در این راستا اعلام کردند که سقف فروش نفت جمهوری اسلامی ایران تا یک‌میلیون بشکه باشد که دولت نیز برای فروش نفت بیش از این سقف، تمام تلاش خود را به‌کار گرفت اما خریداران نفت ایران از جمله چین، هند و ترکیه ملاحظاتی داشتند و به‌دنبال خرید حتی کمتر از سهمیه خود بودند تا دچار مشکلاتی نشوند.

    وی تأکید کرد: آن تجربیات نشان داد که باید به‌روی گلوگاه‌های اصلی که می‌تواند به‌روی اقتصاد کشور فشار بیاورد متمرکز شویم تا از این فشارها خلاصی یابیم.

    جهانگیری مذاکره با کشورهای ۱+۵ و پایان تحریم‌ها را یکی از خط‌مشی‌های اصلی دولت یازدهم دانست و ادامه داد: ما مطمئن بودیم که با برداشته شدن تحریم‌ها فشار به‌روی کشور کمتر می‌شود اما مطمئن نبودیم که این توافق ماندگار است و به همین منظور تا ۱۵۰ پروژه معرفی و به همه دستگاه‌های کشور اعلام کردیم که این پروژه‌ها جزو اقتصاد مقاومتی است که هر کدام به نتیجه برسد به تاب‌آوری کشور کمک می‌کند.

    وی با بیان اینکه بسیاری از این پروژه‌ها با وجود فشارهای سنگین آمریکا اما با بزرگواری و صبوری ملت و همچنین درایت‌ها و هدایت‌های مقام معظم رهبری به نتیجه رسیده است، گفت: یکی از نتایج این پروژه‌ها افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس بود که منجر به خودکفایی کشور در تولید بنزین شد.

    جهانگیری با بیان اینکه آمریکا به‌دنبال این بود تا جلوی ورود بنزین به ایران گرفته شود افزود: در حالی که در دوره قبلی تحریم‌ها کشور مجبور بود به پتروشیمی‌های کشور افزودنی‌هایی بدهد تا بنزین تولید کنند که آلودگی‌های زیست‌محیطی زیادی داشت اما در دولت تدبیر و امید به جایی رسیدیم که نه‌تنها به خودکفایی در بنزین رسیدیم که به صادرکننده این محصول تبدیل شدیم و صادرات بنزین به‌عنوان یکی از مهمترین کمک‌های کشور به درآمدزایی ارزی کشور تبدیل شد.

    معاون اول رئیس جمهور راجع به اقدامات دولت در زمینه تمرکز به‌روی میادین مشترک گازی و نفتی با کشورهای همسایه ابراز کرد: در سال ۹۹ قطری‌ها ۲٫۵ برابر ایران برداشت می‌کردند و با تمرکز بر فازهای پارس جنوبی و علی‌رغم تحریم‌ها که حتی یک دلار هم به کشور وارد نشد و با وجود اینکه افتتاح چنین طرح‌هایی نیازمند سرمایه‌گذاری‌های عظیم خارجی است اما امروز در برداشت از این میدان مشترک از قطری‌ها با برداشت حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب پیشی گرفته‌ایم.

    وی با اعلام اینکه “در سال ۹۲ حدود ۶ میلیون تن گندم وارد کردیم تا نیازهای مردم به نان تأمین شود”، گفت: در آن سال به وزیر جهاد کشاورزی اعلام کردیم که خودکفایی در گندم یکی از پروژه‌های اصلی است و الآن برای سالهاست که گندم کشور در داخل تأمین می‌شود و تنها پس از فشارهای اخیر آمریکا و همچنین مصوبه شورای‌عالی امنیت ملی برای افزایش سقف ذخیره کالاهای اساسی، تنها یک‌میلیون تن گندم برای افزایش دوبرابری ذخیره گندم کشور وارد شد.

    جهانگیری در ابتدای سخنان خود با تبریک سال جدید شمسی و اعیاد مبارک شعبانیه گفت: امیدوارم سال جدید و ورود به قرن جدید، سال گشایش در تمامی ابعاد فرهنگی، ‌سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در زندگی مردم باشد.

    معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به روز ۱۲ فروردین و سالروز رفراندم جمهوری اسلامی یادآور شد: در این روز ملت ایران با یک رفراندوم به مهمترین خواسته تاریخی خود به‌ویژه در صد سال گذشته رأی داد تا استقلال، آزادی و حق تعیین سرنوشت در سیستم حکومتی خود را به دست آورد.

    وی ادامه داد: سابقه نداشته است در نظام‌هایی که ۵۰ روز از روی کار آمدن آنها گذشته باشد رهبران آنها با اعتماد به مردم یک رفراندوم انجام دهند تا شکل حکومت با رأی مردم مشخص شود.

    در این جلسه همچنین تعدادی از نمایندگان استان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی و نیز نمایندگان تشکل‌های اقتصادی استان به بیان مسائل و مشکلات پیشِ‌روی استان خراسان رضوی پرداختند.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *