×
آخرین اخبار

تولیدات صنایع دستی عشایر باید در بازار جهانی عرضه شوند

  • کد نوشته: 211947
  • ۱۴۰۳-۱۰-۲۴
  • 8 بازدید
  • دزفول – دیدگاه نیوز – سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه عشایر تولید کننده ۲۵ درصد گوشت و ۳۰ درصد صنایع دستی کشور هستند، گفت: بسترسازی برای عرضه صنایع دستی تولیدی عشایر در بازار جهانی ضروری است.

    تولیدات صنایع دستی عشایر باید در بازار جهانی عرضه شوند

    به گزارش دیدگاه نیوز، جهانبخش میرزاوند روز دوشنبه در آیین نخستین همایش بزرگ نماز عشایر کشور در شوش، بیان کرد: ارزش بازار صنایع دستی دنیا افزون بر ۸۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که متاسفانه ایران اسلامی با وجود داشتن پیشینه و تمدن تاریخی کهن، تنوع اقوام و صنایع دستی متنوع سهم اندکی در بازار جهانی صنایع دستی دارد.

    وی نقش عشایر در تولید و اقتصاد کشور را کلیدی دانست و افزود: رونق بخشی به صنایع دستی عشایر نیازمند کار جمعی است و در این زمینه خرید صنایع دستی عشایر می‌تواند به رونق اقتصادی این جامعه کمک کند.

    سرپرست سازمان امور عشایر ایران، چادرهای عشایری را نماد هویت ایرانی و اسلامی دانست و گفت: جامعه عشایری، مومن، وطن‌پرست و پاسبان تمامیت ارضی کشور است.

    وی با بیان اینکه هر چادر عشایری در واقع یک پایگاه انتظامی در حراست از مرزهای ایران اسلامی است، ادامه داد: عشایر همواره در طول تاریخ نظام جمهوری اسلامی بوده‌ و با تقدیم بیش از ۱۰ هزار شهید ایستادگی خود پای آرمان‌های اسلام و انقلاب را ثابت کرده‌اند.

    میرزاوند برگزاری همایش نماز عشایری را فرصتی برای پاسداشت فرهنگ مذهبی و معنوی عشایر دانست و اظهارکرد: عشایر مرزبانان تمدنی و فرهنگی غیور کشور هستند که امنیت کشور را بیمه کرده‌اند.

    وی با تاکید بر اینکه اتحاد و همبستگی میان اقوام، ایران و نظام اسلامی را بیمه کرده است، افزود: مهمترین وظیفه سازمان امور عشایر حفظ هویت ایرانی اسلامی عشایر و ارتقای خدمت رسانی به جامعه عشایری است.

    سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه این سازمان حلقه وصل ۵۲ دستگاه مختلف برای خدمت رسانی به عشایر کشور است، گفت: سازمان امور عشایر هماهنگی میان ۵۲ دستگاه اجرایی برای خدمات‌رسانی به عشایر را به عهده دارد که انتظار از دستگاه‌ها عمل به تکالیف قانونی خود در قبال جامعه عشایری است.

    تولیدات صنایع دستی عشایر باید در بازار جهانی عرضه شوند

    عشایر در دفاع از ایران و انقلاب استوار و ثابت قدم هستند

    نماینده ولی فقیه در خوزستان و امام جمعه اهواز نیز در این همایش با اشاره به نقش تاریخی عشایر در دفاع از تمامیت ارضی ایران و مقابله با استعمارگری خارجی گفت: عشایر غیور کشور در تمام حوادث مهم تاریخی ایران از میهن دفاع کردند و امروز نیز همچنان با تمام قدرت ایستادگی می‌کنند.

    حجت‌الاسلام سید محمد نبی موسوی‌فرد عشایر را در دفاع از ایران و انقلاب استوار و ثابت قدم دانست و بیان کرد: عشایر نقش مهمی در تامین امنیت غذایی کشور دارند به همین دلیل وظیفه همه دستگاه‌ها توجه به عشایر و گره گشایی از مسایل این جامعه است.

    وی اهتمام به اقامه نماز اول وقت را دارای آثار معنوی و روحی فراوانی دانست و افزود: اجتماع عشایر چند استان در کنار یکدیگر در این همایش با محوریت نماز اقدام بی‌نظیر فرهنگی در کشور است.

    نماینده ولی فقیه در خوزستان با بیان اینکه تمام قومیت‌های ایران اسلامی پایبند به ارزش‌های اسلامی هستند، گفت: اگر چه اقدام‌های گسترده‌ای پس از انقلاب اسلامی برای بهبود زندگی جامعه عشایری و گره گشایی از مسایل آنها انجام شده است ولی نباید به این سطح از خدمت رسانی به عشایر اکتفا کرد.

    تولیدات صنایع دستی عشایر باید در بازار جهانی عرضه شوند

    اتحاد بی‌نظیر اقوام ایران به نمایش گذاشته شد

    امام جمعه شوش نیز در این آیین با بیان اینکه امروز روز حماسه سازی عشایر و تجدید بیعت با آرمان‌های انقلاب اسلامی است، گفت: این همایش بزرگ و نمایش اتحاد بی‌نظیر اقوام ایران اسلامی سرآغازی برای حل مسایل عشایر است.

    حجت الاسلام سیدمرتضی مرعشی افزود: شوش دانیال، خوزستان کوچک و رنگین کمانی از اقوام است که برگزاری این همایش ملی به میزبانی شوش فرصتی برای معرفی برخی از ظرفیت‌های این شهرستان است.

    برنامه‌های تخصصی برای ترویج نماز در شوش اجرا می‌شود

    فرماندار شوش نیز در این همایش عشایر را مرزبانان واقعی نظام مقدس جمهوری اسلامی دانست و اظهارکرد: اقامه نماز اول وقت، ترویج ارزش‌های معنویت است که آثار فراوان تاریخی دارند.

    امید صبری پور با بیان اینکه برنامه‌های تخصصی با استفاده از ظرفیت حوزه علمیه و متخصصان فرهنگی برای ترویج نماز در شوش اجرا می‌شود، ادامه داد: گره گشایی از مسایل شهرستان جز با وحدت و انسجام میان همه اقوام و دستگاه‌ها ممکن نیست و همه باید در این زمینه حرکت کنند.

    تولیدات صنایع دستی عشایر باید در بازار جهانی عرضه شوند

    به گزارش دیدگاه نیوز، این همایش با حضور بیش از ۲ هزار نفر از عشایر اقوام مختلف کشور در بخش فتح المبین شوش برگزار و نمایشگاهی از توانمندی عشایر کشور در حاشیه آن برپا شد. پس از این همایش نیز نماز وحدت با حضور اقوام مختلف به جماعت برگزار شد.

    بخش فتح المبین شوش بزرگترین مرکز استقرار عشایر در کشور است؛ یک هزار خانوار عشایری با جمعیت بیش از هشت هزار نفر با ۳۲۰ هزار راس دام در بخش فتح المبین شوش مستقر شده‌اند.

    استان خوزستان با دارا بودن ۳۹ هزار خانوار عشایری بزرگترین استان عشایری کشور در فصل قشلاق از نظر جمعیتی است. جمعیت عشایر خوزستان در فصل قشلاق ۱۵ درصد جمعیت عشایر کل کشور است.

    عشایر هفت استان ییلاقی در فصل قشلاق در خوزستان ساکن هستند؛ این عشایر از استان‌های اصفهان، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، همدان، ایلام و کرمانشاه در فصل قشلاق در خوزستان ساکن هستند.

    کوچ عشایر به مناطق قشلاقی خوزستان از اواخر مهر همزمان با سرد شدن هوا در مناطق ییلاقی شروع می‌شود.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *