به گزارش روز یکشنبه دیدگاه نیوز از سفارت ایران در روسیه، در پایان مراسم دانشجویان حاضر، بهویژه دانشجویان دانشگاه (پزشکی شماره یک روسیه موسوم به) سچینوا و دانشگاه ویلکی نووگراد، سؤالاتی درباره مسائل آموزشی، روند تأیید مدارک و مشکلات اداری خود مطرح کردند.
سفیر ایران در روسیه در این آیین ضمن تأکید بر اهمیت این موضوع برای دانشجویان و خانوادههای آنان، اعلام کرد که پیگیریهای مستمری از سوی سفارت انجام شده است.
جلالی در پاسخ، با اشاره به تلاشهای انجامشده از سوی سفارت، تأکید کرد که موضوع تأیید مدارک دانشگاه سچینوا در دستور کار است و مذاکرات لازم در این زمینه با مقامات روسیه انجام شده است و در آینده نزدیک در سفرم به ایران نیز مجددا پیگیری خواهد شد.
وی با اشاره به مذاکرات صورتگرفته با مراجع ذیربط در ایران و همچنین دانشگاه سچینوا ، ابراز امیدواری کرد که این مسأله با هماهنگیهای لازم میان نهادهای مربوطه به نتیجه مطلوب برسد.
در این نشست صمیمانه، دانشجویان دغدغههای خود را درباره وضعیت تحصیلی و آینده شغلی خود و همچنین شرایط و ضوابط وزارت بهداشت مطرح کردند و سفیر ایران ضمن پاسخگویی، بر چشم انداز روابط بین ایران و روسیه نسبت به حمایت از جامعه دانشگاهی تأکید کرد.
به گزارش دیدگاه نیوز و بنا بر آمارهای رسمی منابع روس، هماینک حدود ۹ هزار دانشجوی ایرانی در روسیه مشغول به تحصیل هستند.
انقلاب اسلامی، نماد استقلالخواهی و مقاومت در برابر سلطهگران
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در ابتدای سخنان خود، با گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی (ره)، تأکید کرد که انقلاب اسلامی تنها یک رویداد تاریخی نیست، بلکه نقطه عطفی در تحولات سیاسی جهان و الگویی برای ملتهای آزادیخواه به شمار میرود.
وی با بیان اینکه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نباید صرفاً بهعنوان یک رویداد تشریفاتی دیده شود، خاطرنشان کرد: این سالگرد فرصتی برای ارزیابی، آسیبشناسی و بررسی نقاط قوت و ضعف است، ما باید به یاد داشته باشیم که هیچ کشوری جز خود ما مسئول پیشرفت ایران نیست. همانگونه که رهبر انقلاب بارها تأکید کردهاند، راه عبور از مشکلات داخلی و خارجی، تکیه بر توانمندیهای خودمان است.
جلالی با اشاره به دو بُعد اصلی انقلاب اسلامی افزود: انقلاب ما یک هدف روشن داشت؛ مبارزه با استبداد داخلی و مقابله با استعمار خارجی. ایران در دوران پهلوی، هم از داخل تحت استبداد قرار داشت و هم از خارج وابسته به قدرتهای سلطهگر بود. رمز پیروزی انقلاب در این بود که مردم توانستند این دو عامل را شکست دهند. اما این پیروزی، به معنای پایان مبارزه نبود، بلکه آغاز راهی بود که ۴۵ سال است با چالشها و فشارهای مختلف ادامه دارد.
نظم جدید جهانی و مواضع مشترک ایران و روسیه
سفیر جمهوری ایران در روسیه در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به روند تحولات بینالمللی و تغییرات بنیادین در نظم جهانی و افول یکجانبهگرایی غرب، تصریح کرد: امروز، جهان در حال ورود به یک نظم جدید است. سیاستهای آمریکا و غرب نشان داده که آنها تنها دو نوع کشور را میپذیرند، یا باید تابع محض باشند، یا در لیست دشمنانشان قرار بگیرند. این همان سیاستی است که نهتنها علیه ایران، بلکه علیه روسیه و بسیاری از کشورهای مستقل دیگر نیز اعمال شده است.
وی با اشاره به تغییر مواضع روسیه در دهههای اخیر خاطرنشان کرد: روسیه در دهه ۹۰ میلادی تلاش کرد تا با غرب همکاری کند، اما غرب هرگز حاضر نشد این کشور را بهعنوان یک قدرت مستقل به رسمیت بشناسد. امروز، مقامات روسیه، از جمله ولادیمیر پوتین رئیسجمهور این کشور، صراحتاً اعلام میکنند که ایستادگی بر سر استقلال ملی، راهبردی غیرقابل معامله است. این همان مسیری است که جمهوری اسلامی ایران از سال ۵۷ پیموده و بهرغم تمام فشارها، تحریمها و تهدیدها، بر استقلال خود ایستادگی کرده است.
مسأله فلسطین و شکست پروژه اسرائیل
جلالی در ادامه، با اشاره به تحولات غزه و مقاومت فلسطین، تأکید کرد که جنایات رژیم صهیونیستی که ۴۷۰ روز مردم مظلوم را کوبیدند و جنایات متعدد کردند، نهتنها باعث تضعیف جریان مقاومت نشد، بلکه این رژیم را بیش از هر زمان دیگری در انزوای بینالمللی قرار داده است.
وی یادآور شد: اسرائیل و حامیان غربیاش تصور میکردند که با جنگ گسترده و قتلعام مردم مظلوم غزه، میتوانند مقاومت را در هم بشکنند. اما امروز، نهتنها در تحقق این هدف ناکام ماندهاند، بلکه موج جدیدی از آگاهی و بیداری در سراسر جهان علیه جنایات این رژیم شکل گرفته است.
روابط ایران و روسیه، همکاریهای راهبردی در مسیر توسعه
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، در بخش دیگری از سخنان خود، به روند رو به رشد همکاریهای دو کشور اشاره کرد و اظهار داشت: تهران و مسکو در حوزههای اقتصادی، انرژی، حملونقل و همکاریهای علمی و فناوری، وارد مرحلهای جدید از روابط شدهاند.
وی افزود: سفر اخیر رئیس جمهور کشورمان به روسیه و امضای معاهده جدید، گام بلندی در مسیر توسعه روابط دوجانبه بود. برنامههایی همچون کریدور شمال-جنوب، همکاریهای گسترده در حوزه انرژی و تعاملات بانکی، نشاندهنده چشمانداز روشن همکاریهای راهبردی ایران و روسیه است. این روابط نهتنها در سطح دوجانبه، بلکه در چارچوب سازمانهایی مانند بریکس و شانگهای نیز در حال گسترش است.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![اخبار فوری و مهم](https://dl.didgahnews.ir/wp-content/uploads/2022/09/خبر-فوری.png)
اخباری که توسط خبر فوری منتشر میشوند به صورت اتوماتیک از منابع مختلف جمعآوری شده و در سایت دیدگاه نیوز انتشار مییابند. مسئولیت صحت یا عدم صحت این اخبار توسط دیدگاه نیوز تایید و یا تکذیب نمیشوند و این اخبار نیز دیدگاه هیئت تحریریه نمیباشند.
دیدگاهتان را بنویسید