×
آخرین اخبار

تفویض اختیارات به استانداران لازمه اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است

  • کد نوشته: 11566
  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۸
  • 1029 بازدید
  • عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بافت فرسوده شهرستان مسجدسلیمان از ۲۵ سال گذشته به‌عنوان یک دغدغه برای وزارت نفت و وزارت مسکن مطرح شد و۲۰ سال هیچگونه ساخت و سازی در این مناطق صورت نگرفت، عنوان کرد: با وارد شدن وزارت نفت و کمک ۱۲۰ میلیارد آن تنها موفق شدیم یک هزار واحد را به صورت نیمه کاره ساماندهی کنیم.

    تفویض اختیارات به استانداران لازمه اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است

    به گزارش فصل تجارت ، علی‌عسگر ظاهری در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۸ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان‌دستور خود با تبریک روز هلال احمر، اظهار داشت: یکی از اقدامات خوبی که در کشور صورت گرفته تصویب سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است، تمامی نگرانی‌های مقام معظم رهبری در این سیاست گذاری طراحی، پی‌ریزی و مصوب شده است.

    نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بند ۲۲ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی دولت مکلف شده با بسیج امکانات بستر را برای اجرای این سیاست‌ها در جامعه اجرا شود، گفت: اگر قرار است با ایجاد این بستر رقابت بین مناطق و استان‌ها ایجاد شود همانگونه که در بند ۳ تاکید شده و اگر قرار است فرصتی ایجاد شود تا جوانان توانمند و بستر اشتغال محیا شود و همچنین بتوانیم از داشته‌های معدنی و گردشگری استفاده کنیم لازمه آن اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است.

    عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه لازمه اجرای قانون این است که اختیارات به استانداران داده و سپس منابع مورد نیاز تامین شود، ادامه داد: استانداران استان‌ها در سراسر کشور به چه میزان اختیار دارند، زمانیکه اعتبارات بودجه‌ به پیشنهاد دولت ۶۵ درصد به‌صورت متمرکز و حداکثر ۳۵ درصد استانی است مطمئن باشید استانداران باید هر هفته در مراکز پیگیری کنند.

    این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر قرار است سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی که بحث اقتصاد، رونق و استفاده از منابع است در استان‌ها جاری شود باید بر اساس احکام دائمی بالادستی که اختیار داده تا کشور به ۹ منطقه تقسیم شود و همچنین به شورای برنامه ریزی و استانداران اختیار داده باید حتما تفیض اختیار از سوی رئیس جمهور صورت بگیرد، عنوان کرد: رئیس جمهور در اصل های ۱۲۷ و ۱۳۸ می‌تواند اختیاراتی را به استنانداران تفیض کند تا بتوانند تصمیمی گیری کنند.

    وی با بیان اینکه در حال حاضر در جامعه نمی‌دانیم متولی اشتغال چه کسی است و تمامی مراجعین به نمایندگان مردم صورت می‌گیرد، تصریح کرد: ما می‌دانیم دولت در چارچوب ضوابط خود کار می‌کند اما رفع موانع، ایجاد بستر تشویقی ، ایجاد فرصت برای تشویق سرمایه‌گذاران و تامین منابع جزئی از وظایف دولت است، چرا این اختیارات به استان‌ها داده نمی‌شود تا آنها در این چارچوب فعالیت کنند؛ اگر این اختیارات داده شود دیگر نیاز نیست من به‌عنوان نماینده کاستی‌های شهرستان، راه ارتباطی، راه‌آهن، مسائل فرهنگیان را در مجلس مطرح کنم.

    ظاهری با اشاره به اینک به مردم انتظار دارند به عنوان سرمایه قشر فرهنگیان را ببینیم اما در قانون‌گذاری‌ها خارج از این چهارچوب نگاه می‌کنیم و حقوق اولیه آنها کفاف زندگی را نمی‌دهد، ادامه داد: همه آموزش یاران و حق‌التدریس‌ها باید نگران باشند که تبدیل وضعیت آنها به چه شکلی صورت می‌گیرد، عشایر باید نگران باشند که آب شرب خود را از کجا تامین کنند، روستاها بعد از این همه پیگیری در شهرستان‌های مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا در اقدامات اولیه مانده باشند.

    عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بافت فرسوده شهرستان مسجدسلیمان از ۲۵ سال گذشته به‌عنوان یک دغدغه برای وزارت نفت و وزارت مسکن مطرح شد و۲۰ سال هیچگونه ساخت و سازی در این مناطق صورت نگرفت، عنوان کرد: با وارد شدن وزارت نفت و کمک ۱۲۰ میلیارد آن تنها موفق شدیم یک هزار واحد را به صورت نیمه کاره ساماندهی کنیم.

    وی با بیان اینکه چه کسی باید ۵ هزار خانواده بلاتکلیف مانده در شهرستان را تعیین تکلیف کند، گفت: راهی ارتباطی که بین شهرستان‌ها و بین استان‌ها مانده است چه کسی باید متولی این موضوع شود، چه میزان به وزیر راه و شهرسازی و استاندارد داده شود، انتظار داریم وزیر به این موضوع ورود کند.

    این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با فاز اول میانبر جاده مسجد سلیمان به اهواز روی سایت رفته اما ادامه کار توجه وزیر راه و شهرسازی را لازم دارد، افزود: از همه نمایندگان درخواست دارم در بحث قانون گذاری نظارت را که یک امر جدی‌تر است را داشته باشند زیرا نتوانسته‌ایم به اهداف تعیین شده دست پیدا کنیم.

    نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا با تاکید بر اینکه اگر سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را در کشور دنبال کنیم اختیارات زیادی را در استان داشته و تصمیم‌گیری کنیم، مطرح کرد: چاه‌های بلا استفاده و منابع عظیم در استان‌ها وجود دارد که اگر اختیارات استانی باشد می‌توانیم با ارتباطات و برنامه‌ریزی و برنامه ریزی برای صادرات محصولات کار کنیم تا به اهداف مورد نظر برسیم.

    ظاهری با بیان اینکه از دوستان در سازمان برنامه و بودجه درخواست دارم زمانیکه یک قانون تصویب و منابع تامین می‌شود و حکم آن مشخص است که در چه محلی هزینه شود دیگر دخل و تصرف و جابجایی منابع نکنند زیرا بر اساس آن کار تعریف می‌شود، تصریح کرد: عمده پروژه‌های نیمه‌کاره‌ای که در سطح کشور وجود دارند از اختیارات استان خارج بوده‌اند.

    عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، افزود: نمایندگان در بحث نظارتی کمک کنند تنفیض اختیار به استانداران برای استفاده از منابع درون استانی صورت بگیرد تا نگرانی‌ها، خواست‌ها و دغدغه‌های مردم در شهرستان‌ در حد استان تمام شود نه اینکه به کشور برسد و بخواهد بحران در کشور ایجاد کند.

    این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یک کشور توانمند هستیم که منابع، قابلیت‌های، مرزها و کشورهای همسایه‌های ارزشمندی داریم چرا در زمینه صادرات، تولیدات و صنایع بسته‌بندی اقدامی صورت نمی‌گیرد، ادامه داد: امیدواریم همه ما در کنار یکدیگر فرصتی را ایجاد کنیم تا به رشدی که شان مردم است برسیم.

    ظاهری با بیان اینکه قابلیت‌های گردشگری زیادی در شهرستان‌های لالی، هفتگل و اندیکا وجود دارد اما متاسفانه هیچ برنامه‌ای از سوی متولیان امر وجود ندارد، گفت: از متولیان امر درخواست داریم تا از نزدیک این قابلیت‌ها را ببینند، برای اینکه در کنار صنایع از این فرصت‌ها استفاده کنیم حتما باید برنامه و منابع داشته باشیم تا به این مهم دست پیدا کنیم.

    نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا در مجلس شورای اسلامی در پایان، خاطرنشان کرد: مردم زمانی که می‎‌بینند مجلس، دولت و قوه قضائیه هم‌سو به دنبال حل گره‌ها هستند امیدوارتر می‌شوند.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *