×

تعرفه عوارض و بهای خدمات سال ۱۴۰۴ شهرداری مسجدسلیمان

  • کد نوشته: 216885
  • ۱۴۰۳-۱۱-۲۸
  • 20 بازدید
  • دستورالعمل اجرایی موضوع تبصره ۱ ماده ۲ قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداری ها و دهیاری ها

    تعرفه عوارض و بهای خدمات سال ۱۴۰۴ شهرداری مسجدسلیمان

    دستورالعمل اجرایی موضوع تبصره ۱ ماده ۲ قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداری ها و دهیاری ها

    به موجب تبصره ۱ ماده ۲ قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداری ها و دهیاری ها که اشعار می دارد عناوین عوارض وترتیب وصول آنها با پیشنهاد شورای اسلامی شهر وبخش پس از تایید شورای عالی استانها تهیه گردیده و دستورالعمل آن حداکثر تا پایان آذر ماه هر سال توسط وزیر کشور تصویب و ابلاغ میشود. و همچنین بند ۹ جزء الف تبصره ۱ قانون مذکور که بهای خدمات شهرداری ها را منحصر به عناوین مندرج در دستور العمل مذکور داشته است وزارت کشور در راستای اجرای قانون فوق الاشاره و ارتقای بهبود عملکرد شهرداری ها و دهیاری ها دستورالعمل مربوطه به عناوین عوارض و بها خدمات وترتیبات وصول آنها را به شرح ذیل جهت اقدام لازم ابلاغ می نماید.

    فصل اول تعاریف

    ماده ۱- عوارض محلی: وجوهی است که برای تامین بخشی از هزینه های شهر و روستا بر مواردی اعم از اراضی مستحدثات تاسیسات تبلیغات معابر و فضاهای درون شهری و روستایی و ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح های توسعه شهری و روستایی و دارایی های غیر منقول مطابق قوانین و مقررات وضع می گردد و عناوین و ترتیبات وصول آن در این دستورالعمل تعیین شده است.

    ماده ۲- بهای خدمات: کارمزدی است که شهرداری سازمان ها موسسات و شرکتهای وابسته به شهرداری ها و یا دهیاری های کشور در چارچوب قوانین و مقررات در ازای ارایه خدمات مستقیم وصول می کند وعناوین آن در این دستورالعمل تعیین شده است.

    ماده ۳- قانون: منظور از قانون در این دستورالعمل قانون درآمد پایدار وهزینه شهرداری ها و دهیاری های کشور مصوب سال ۱۴۰۱ می باشد.

    ماده ۴ شوراها : منظور از شوراها در این دستورالعمل شوراهای اسلامی شهر و بخش می باشد.

    فصل دوم ضوابط تنظیم عناوین عوارض و بهای خدمات

    ماده ۵- کلیه مفاد این دستورالعمل با لحاظ ضوابط موضوع ماده ۶۲ قانون شهرداری ها ماده ۳۰ آیین نامه مالی شهرداریها و تبصره ذیل ماده ۳۷ آیین نامه مالی دهیاری ها تنظیم گردیده است.

    ماده ۶- مسئول وصول عوارض در محدوده و حریم شهر شهرداری و در محدوده روستا دهیاری می باشد. همچنین مسئول وصول بهاءخدمات در محدوده وحریم شهر شهرداری یا سازمان و شرکت ها و موسسات وابسته و در محدوده روستا دهیاری می باشد. عوارض وبهای خدمات روستاهای واقع در حریم شهر توسط دهیاری وصول میشود.

    ماده ۷- شوراها مکلف اند نسبت به تصویب عناوین عوارض و بهای خدمات ونحوه محاسبه آنها منطبق بر ضواتبط این دستورالعمل و با لحاظ مقتضیات محلی بنا به پیشنهاد شهرداری یا دهیاری در مهلت قانونی اقدام نمایند. همچنین شهرداری یا دهیاری و یا شورای روستای مربوطه در تدوین نحوه محاسبه عوارض و بهای خدمات صرفاً می تواند از شاخص های مندرج در این دستورالعمل جهت تدوین ضابطه محاسبه عوارض و بهاء خدمات استفاده نماید.

    تبصره ۱ – تصویب عناوین عوارض و بهای خدمات با توجه به شرایط و مقتضیات شهرها و روستاها صورت می گیرد و هیچ ضرورتی برای تصویب همه عناوین عوارض و بها خدمات موضوع این دستورالعمل در شهرها و روستاها وجود ندارد.

    تبصره ۲-  استفاده از شاخص ارزش معاملاتی املاک موضوع ماده ۶۴ قانون مالیاتهای مستقیم علاوه بر ضریب تعدیل پیشنهادی برای هر یک از شاخص ها طبق بند ۷ قسمت الف ماده ۲ قانون به عنوان شاخص محاسبه عوارض و بها خدمات برای هریک از عناوین توسط شوراها مجاز می باشد. صرفاً در مواردی که هیچ شاخصی برای تدوین ضابطه محاسبه عوارض بها خدمات و ترتیبات وصول آنها در جدول مربوطه تعیین نشده است پیشنهاددهندگان می توانند با توجه به عنوان و مقتضیات محلی و با رعایت ضوابط نسبت به تعریف شاخص و استفاده از آن در رابطه محاسبه میزان عوارض و بها خدمات استفاده نمایند.

    ماده ۸- مطابق با بند ۸ ماده ۲ قانون حداکثر نرخ رشد عوارض برای سال بعد نسبت به سال جاری برابر با میزان نرخ تورم اعلامی توسط مرکز آمار ایران با احتساب میانگین نرخ تورم یکساله ، سه ماهه گذشته (دی بهمن اسفند) و نه ماهه سال جاری (پایان آذر ماه ) خواهد بود.

    ماده ۹ – عناوین و نرخ عوارض و بها خدمات مصوب توسط شوراها باید برای کلیه اشخاص حقیقی وحقوقی یکسان باشد و نباید بین اشخاص در ضوابط محاسبه هیچگونه تفاوت و تبعیض ایجاد گردد.

    ماده ۱۰- وضع و وصول هرنوع عوارض و بها خدمات خارج از چارچوب این دستورالعمل از ابتدای سال ۱۴۰۴ ممنوع می باشد. در مواردی که در مهلت تعیین شده شهرداری ها و دهیاری ها نسبت به تصویب و یا تایید تعرفه عوارض قانونی خود و اعلان عمومی آن اقدام ننمایند، می توانند عوارض و بهای خدمات را براساس عناوین و ضوابط دفترچه سال۱۴۰۳ و صرفا برای مواردی که عنوان تعرفه و ضوابط آن با این دستورالعمل مغایرتی نداشته باشد وصول نمایند.

    فصل سوم ضوابط اجرایی

    ماده ۱۱- مهلت قانونی پرداخت عوارض و بها خدمات باید پس از تصویب شورا در صورتحساب (اعم از الکترونیکی یا چاپی ) توسط صادر کننده به مودی ابلاغ گردد.

    ماده ۱۲- شهرداری ها مکلفند هر سال عوارض و بها خدمات را هرسال به مودیان مشمول ابلاغ نمایند.

    ماده ۱۳- مبالغ مربوط به عوارض و بها خدمات که قبل از ابلاغ این دستورالعمل قطعی و نحوه پرداخت آن با مودی مشخص و درحال وصول می باشد طبق قوانین مربوطه وصول شود.

    ماده ۱۴- مستند به بند ۱ ماده ۵۵ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰ تنفیذ تبصره ۳ ماده ۵۰ قانون مایلات بر ارزش افزوده مصوب سال ۸۷ قوانین و مقررات مربوط به اعطای تخفیف یا معافیت از پرداخت عوارض یا وجوه به شهرداری و دهیاری ملغی شده است.

    ماده ۱۵- کلیه افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) سازمان بهزیستی کشور به عنوان اقشار کم درآمد تلقی شده و از پرداخت عوارض صدور پروانه ساختمانی برای یک بار و یک بار تا سقف الگوی مصرف معاف خواهند بود و درمورد معافیت ایثارگران نیز ماده ۶ قانون جامع خدمات رفاهی به ایثارگران ملاک عمل می باشد. ضمناً این معافیت فقط یک بار شامل افراد مشمول می گردد. 

    تبصره: تخفیف های مندرج در ماده ۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت طبق مفاد قانون مذکور و تبصره ۱ ذیل آن بایستی اعمال گردد.             

    ماده ۱۶- شهرداری ها می توانند بر اساس تکالیف مندرج در قوانین ماده ۳۲ قانون شهرداری ها و اصلاحات بعدی نسبت به تقسیط عوارض و بها خدمات طبق دستورالعملی که به تصویب شوراها برسد حداکثر به مدت ۶ ماه اقدام نمایند و درصورت تقسیط شورای اسلامی شهر می توانند هنگام تصویب عوارض صدور پروانه ساختمانی هزینه تقسیط این عوارض را در اجرای ماده ۵۹ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر ارتقای نظام مالی کشور لحاظ نمایند. لازم به توضیح است جرایم مشمول ضوابط این بند نخواهند شد.

    ماده ۱۷- تقسیط عوارض در دهیاری ها می بایست منطبق بر مفاد ماده ۳۸ آیین نامه مالی دهیاری ها انجام پذیرد بنحوی که دهیاری مطالبات خود را با اقساط حداکثر ۳۶ ماهه مطابق دستورالعملی که به پیشنهاد دهیار به تصویب شورای اسلامی روستای مربوطه می رسد دریافت نماید.

    ماده ۱۸- شهرداری ها و دهیاری ها مکلف اند هنگام صدور پروانه ساختمانی کلیه مطالبات معوقه وجرایم متعلقه موجود ملک را تعیین تکلیف و وصول نمایند. صدور مفاصا حساب مالی و یا گواهی نقل و انتقال منوط به تسویه حساب با شهرداری و دهیاری می باشد.

    ماده۱۹- شهرداریها ودهیاری ها مکلفند هنگام صدور پروانه ساختمانی کلیه مطالبات معوقه و جرایم موجود ملک را تعیین تکلیف کنند. صدور مفاصا حساب مالی و یا گواهینقل و انتقال منوط به تسویه حساب با شهرداری مربوطه می باشد.

    ماده ۲۰- شهرداری ها برای املاک مشمول ماده واحده قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح های دولتی و شهرداری ها پس از گذشت مدت قانونی و با رعایت شرایط مندرج در قانون مذکور براساس ضوابط طرح توسعه شهری تا سقف تراکم مجاز نسبت به صدور پروانه ساختمانی اقدام و عوارض مربوطه را طبق مندرجات پروانه صادره وصول مین مایند.

    ماده ۲۱- درصورت استفاده از ارزش معاملاتی موضوع ماده ۶۴ قانون مالیات های مستقیم مصوب سال ۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی ضریب تعدیل موضوع تبصره ۳ قانون مذکور باید در محاسبه عوارض لحاظ گردد. مبنای ارزش معاملاتی آخرین دفترچه تقویم املاک ملاک عمل در زمان تصویب عوارض خواهد بود. ملاک عمل استفاده از مصوبه موضوع تبصره ۳ ماده ۶۴ قانون مالیات های مستقیم برای محاسبه عوارض سال ۱۴۰۲ ابلاغیه شماره ۲۹۶۷۱ ت ۵۹۶۳۶ ه موضوع ۲۸/۲/۱۴۰۱ هیات محترم وزیران معادل ۱۶ درصد می باشد.

    ماده ۲۲- مطابق تبصره ۲ ماده ۲۹ قانون نوسازی و عمران شهری ، شهرداری ها و دهیاری ها موظف اند با رعایت مقررات ملی ساختمان و مقتضیات محلی تاریخ اتمام عملیات ساختمانی را طبق ضوابط مندرج در جدول ذیل در پروانه های صادره درج نمایند.

    ردیف مساحت زیربنا (مترمربع) حداقل زمان اتمام عملیات (ماه)
    ۱ تا ۳۰۰ ۱۲ ماه
    ۲ ۳۰۰ – ۲۰۰۰ ۲۴ ماه
    ۳ ۲۰۰۰ – ۵۰۰۰ ۳۶ ماه
    ۴ ۵۰۰۰ – ۱۰۰۰۰ ۴۸ ماه
    ۵ بیش از ۱۰۰۰۰ ۶۰ ماه

    ماده ۲۳- شهرداری ها و دهیاری ها موظف اند کلیه عناوین و نحوه محاسبه آنها را پس از طی مراحل قانونی ودر بازه زمانی مندرج در قانون (پایان بهمن ماه) برای اجرا در سال بعد از طریق پورتال سازمانی و یا روز نامه کثیر الا انتشار به اطلاع عموم برسانند .در صورت عدم اعلام عمومی در زمان قانونی مطابق تبصره (۳) ماده(۲) قانون با مستنکفان برخورد می گردد.

    ماده ۲۴- در مواردی که شهرداری ها دهیاری ها ونمایندگان قانونی آنها در طول سال موظف به ارائه خدمت جدید بشوند که بهاء خدمات آن در عناوین پیوست پیش بینی نشده است پس از پیشنهاد شهرداری و دهیاری مربوطه به شورای عالی استان ها ،شورای مذکور عنوان جدید را به وزارت کشور ارسال نموده تا توسط وزیر کشور جهت اجرا به شهرداری ها و دهیاری ها ابلاغ گردد .پس از ابلاغ بهاء خدمات ،شورای اسلامی مربوطه می تواند نسبت به تصویب نرخ و میزان تعرفه ابلاغی با رعایت ضورابط اقدام نماید. بدیهی است در مواردی که عنوان بها خدمات در این دستورالعمل درج شده باشد و به هر دلیلی شهرداری یا دهیاری شرایط ارایه آن خدمات را پس از نهایی شدن تعرفه بها خدمات احراز نماید می تواند پس از سیر مراحل قانونی نسبت به تنظیم تعرفه خدمات ارایه شده طبق دستورالعمل اقدام نماید.
    تبصره: پس از پایان بهمن ماه امکان تغییر عناوین عوارض و ضوابط مربوط به آنها وجود نداشته و هرگونه دخل و تصرف در دفترچه تعرفه عوارض مصوب ممنوع میباشد.
    ماده ۲۵- هیئت تطبیق مصوبات شوراها در اجرای ماده (۹۰) قانون شوراها نسبت به بررسی مصوبات شورای اسلامی وانطباق آن با عناوین عوارض و بهاء خدمات و ضوابط موضوع این دستورالعمل اقدام نموده و موارد مغایر را جهت اصلاح و بازنگری به شورای مربوطه اعلام نماید . بدیهی است مسئولیت وضع هر نوع عوارض و بهاء خدمات خارج از چارچوب قوانین و مقررات این دستور العمل بر عهده پیشنهاد دهنده شورا و هیئت انطباق مربوطه خواهد بود و با متخلفین طبق ترتیبات قوانین و مقررات مربوطه برخورد می گردد.
    ماده ۲۶- عناوین عوارض و بهاء خدمات که به استناد سایر قوانین وضع ونحوه وصول آنها تعیین گردیده است از جمله عوارض نوسازی عمران شهری ،اجرای طرح های ترافیکی (مصوبه شورای ترافیک)، قطع اشجار ،اجرای ماده ۱۵رسیدگی به تخلفات رانندگی ، بهاء خدمات صدور معاینه فنی خودرو ، بهاء خدمات فضای سبز (موضوع تباصر ماده ۴ و ماده ۸ آئین نامه اجرایی قانون حفظ و گسترش فضای سبز، بهاء خدمات مدیریت پسماند (طبق دستورالعمل ابلاغی وزیر کشور ) به قوت خود باقی و قابل و صول میباشد
    ماده ۲۷- در صورت وجود اختلاف ،استنکاف و اعتراض در خصوص عوارض و بهاء خدمات شهرداری ها ،موضوع در کمسیون ماده ۷۷قانون شهرداری مطرح گردیده و رای کمسیون مذکور لازم الاجرا خواهد بود همچنین در صورت وجود اختلاف ،استنکاف و اعتراض در خصوص عوارض وبهاء خدمات دهیاری ها ،موضوع در کمسیون مندرج در تبصره(۳) ماده (۱۰) قانون مطرح گردیده و رای کمسیون مربوطه قطعی و لازم الاجرا خواهد بود.
    ماده ۲۸ – کلیه مطالبات شهرداری ها که بالای یک میلیارد ریال میباشد طبق تبصره (۲) ماده (۱۰) قانون جزء اسناد لازم الاجرا بوده و باید طبق مقررات مربوط به اسناد رسمی عمل شود (موارد کمتر از یک میلیارد ریال مربوط به عوارض و بهاءخدمات مشمول ماده (۲۶) این دستور العمل خواهد شد).
    ماده۲۹- پیشنهاد عناوین عوارض هر سال باید حداکثر تا پایان دی ماه به شورای مربوطه ارائه شود شورا مکلف است حداکثر تا پانزدهم بهمن ماه انجام و مصوبه جهت طی فرآیند قانونی به هیئت تطبیق ارسال شود. فرایند تصویب عناوین عوارض باید بگونه ای باشد که تا پایان بهمن ماه کلیه مراحل تا پایان بهمن ماه کلیه مراحل قانونی آن طی گردیده و اعلان عمومی شود.
    تبصره ) در صورتی که در مهلت تعیین شده عناوین عوارض به تصویب شورای اسلامی نرسد تعرفه سال قبل ملاک عمل خواهد بود شرایط این تبصره در خصوص عناوین عوارض ملاک عمل در سال ۱۴۰۲ اعمال نمیشود
    ماده ۳۰- فهرست عناوین عوارض شهرداری هابه شرح جدول شماره (۱) وعناوین عوارض دهیاری ها به شرح جدول شماره (۲) میباشد (پیوست). رعایت ضوابط مندرج در بخش توضیحات هریک از عناوین در هنگام تدوین و تصویب عوارض الزامی است.
    ماده۳۱- فهرست عناوین بهاء خدمات شهرداری ها به شرح جدول شماره (۳) و عناوین بهاء خدمات دهیاری ها به شرح جدول شماره (۴) میباشد (پیوست). رعایت ضوابط مندرج دربخش توضیحات هریک از عناوین در هنگام تدوین وتصویب بهاء خدمات الزامی میباشد.
    ماده ۳۲- این دستورالعمل در ۳۲ ماده و ۴ تبصره تدوین شده و از زمان ابلاغ لازم الاجرا می باشد.

    فصل اول

    شهرسازی و معماری

    ۱-عوارض زیر بنا (احداث اعیانی) صدور پروانه مسکونی بصورت تک واحدی

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه ضریب K

    خیابان با عرض تا  ۱۲ متر

    ضریب K

    خیابان با عرض ۱۲ متر  به بالا

    توضیحات
    ۱ تا زیر بنای ۱۵۰ متر مربع K×P×S×M ۲ ۲٫۵ P   ارزش معاملاتی دارایی

    K   ضریب

    S   مساحت زیر بنا

    M ضریب کاهنده (مندرج در جدول ۳)

     

    ۲ از زیر بنای ۱۵۰ تا ۵۰۰ متر مربع K×P×S×M ۲٫۲ ۳
    ۳ از زیر بنای ۵۰۰ متر مربع به بالا K×P×S×M ۲٫۴ ۳٫۲

    ۲- عوارض زیر بنا (احداث اعیانی) صدور پروانه مسکونی بصورت چند واحدی (مجتمع ها و آپارتمان ها)

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه ضریب K

    خیابان با عرض تا  ۱۲ متر

    ضریب K

    خیابان با عرض ۱۲ متر  به بالا

    توضیحات
    ۱ تا زیر بنای ۴۰۰ متر مربع K×P×S×D ۲/۲ ۲٫۶ P   ارزش معاملاتی دارایی

    K   ضریب

    S   مساحت زیر بنای خالص

    N  تعداد واحدها

    D  زیر بنای خالص تقسیم بر تعداد واحد عدد حاصله تقسیم بر ۱۰۰

    ۲ از زیر بنای۴۰۰ تا ۱۰۰۰ متر مربع به بالا K×P×S×D ۱٫۳ ۲
    ۳ از زیر بنای۱۰۰۰ متر مربع به بالا K×P×S×D ۱٫۴ ۲٫۵

    عوارض زیربنای مازاد بر پروانه ساختمانی صادره درصورت صدور رای ابقا در کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها بر اساس همین عناوین محاسبه می گردد. از زیر بنای احداثی صرفاً یکی از عناوین موضوع این بخش وصول میگردد و امکان وصول دوعنوان عوارض موضوع این بخش بصورت همزمان وجود ندارد. زیر بنای پارکینگ ساختمان که طبق ضوابط الزام به تامین آن وجود دارد مشمول پرداخت عوارض این بخش نمی گردد. در مواردی که در بافت فرسوده تجمیع پلاک ها صورت می گیرد شورای اسلامی شهر می تواند به لحاظ سیاست تشویقی عوارض مربوط به این بخش را متفاوت تصویب نماید.

    ۳- ضریب تعدیل (جهت اعمال در محاسبات صدور پروانه های ساختمانی با کاربری صرفاً تک واحدی مسکونی شخصی)

    ردیف محدوده جغرافیایی ضریب M توضیحات
    ۱

     

           شامل مناطق درجه یک

    • بر خیابان اصلی از میدان دانشگاه تا دوراهی بی بیان شامل خیابان آزادی بصورت کامل تا عمق ۱۰۰ متر
    • برخیابان اصلی از میدان باشگاه تا چهاربیشه تا مرکز بهداشت تا فرهنگسرا  تا عمق ۱۰۰ متر و لین جهاد نفتک
    • برخیابان اصلی از میدان باشگاه مرکزی تا اطراف میدان بازارچه و نبش مسجد بازار چشمه علی
    • کمپ کرسنت و پانسیون خیام و در اشکفت
    • باغ ملی تا عمق ۲۰۰ متری خیابان اصلی، کلیه ساختمانهای اطراف اداره راهنمایی و رانندگی
    • بر خیابان اصلی از میدان پنج بنگله تا بازارچه هشت بنگله و بر خیابان اصلی هشت بنگله تا فلکه زندان تا عمق ۱۰۰ متر
    • فاز یک و دو فرهنگیان هشت بنگله سه راهی اسکاچ تا پل چمران و شهرک آزادی
    • خیابان حنیف نژاد از نبش اداره ارشاد تا میدان همافران تا سه راهی پشت برج نبش خیابان آزادی
    • از جنب مصلی تا نبش تامین اجتماعی
    • از فرعی سه راهی مخابرات به سمت ۱۷ شهریور تا پاساژ امام حسین از ۱۷ شهریور تا پل 
    • از میدان بانک ملی به سمت اداره آموزش و پرورش شامل محله نمره چهل تا عمق ۱۰۰ متری خیابان ، بجز سبز آباد و پشتکوه
    • بازار نمره یک (بجز کوچه حاج سردار و ابریشم کار) ، اطراف مسجدجامع تا عمق ۵۰ متر ، از سینما تا ابتدای کوچه حاج سردار
    • از حدفاصل میدان نمره یک تا انتهای بازار شوشتری ها (ابتدای سرازیری دره شوشتری ها)
    ۱

    ضریب تعدیل یا ضریب کاهنده یکسانی (M) جهت تعدیل ارزش معاملاتی منطقه ای و تشویق و ترغیب بیشتر شهروندان در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته به نوسازی و بهسازی ساختمان ها، بهبود سیمای شهری، کاهش مشکلات معیشتی ناشی از کمبود مسکن و تناسب میزان مبالغ دریافتی بابت پروانه های ساختمانی صادره با ارزش واقعی ساختمان ها در محلات مختلف، و صرفاً برای اعمال در محاسبات صدور پروانه کاربری های مسکونی شخصی تعریف شده و جهت وصول جرایم پس از انجام تخلفات ساختمانی اعمال نخواهد شد.

    توجه:

    این ضریب صرفاً جهت اعمال در محاسبات عوارض زیر بنا (احداث اعیانی) و عوارض تراکم مازاد کاربری های مسکونی بدون محدودیت تعداد طبقات اعمال خواهد شد.

    ۲        شامل مناطق درجه دو

    • باقیمانده مناطق مندرج در ردیف یک این جدول شامل نفتک، ریل وی، خیابان انصار، دره گلگیری ها، مال شنبه، نمره دو، سی برنج، نفتون، باغ ملی، باقیمانده مناطق هشت بنگله، باقیمانده مناطق چهاربیشه، سرکوره ها، مال جونکی، مال موری ها
    • برخیابان اصلی از نمره هشت تا ایستگاه آخر بی بی یان تا عمق ۱۰۰ متر
    • بر خیابان اصلی از دوراهی بی بی یان تا بیمارستان قدیم ۲۲ بهمن تا عمق ۱۰۰ متر
    ۰٫۸
    ۳        شامل مناطق درجه سه

     شیخ مندنی ، کلگه ، بازار صاحب زمان، نمره هشت، از ایستگاه آخر بی بی یان به سمت خواجه آباد، باقیمانده مناطق بی بی یان، باقیمانده مناطق نمره یک، دره شوشتری ها، سبزآباد، پشتکوه، پشت برج و سایر مناطق بجز موارد مندرج در ردیف ۱و ۲

    ۰٫۶

    ۴- عوارض زیر بنا یک متر مربع از سایر کاربری ها غیر از مسکونی بصورت تک واحدی

    ردیف نوع کاربری نحوه محاسبه

    با دهانه و ارتفاع مجاز

    ضریب K

    خیابان با عرض تا  ۱۲ متر

    ضریب K

    خیابان با عرض ۱۲ متر  به بالا

    توضیحات
    ۱ تجاری K×P×S ۶ ۸ P   ارزش معاملاتی دارایی

    K   ضریب

    S   مساحت زیر بنا

     

    L  طول دهنه به متر

    Lo طول دهنه مجاز به متر( ۳ متر)

    H  طول ارتفاع به متر

    ho  طول ارتفاع مجاز به متر( ۳/۴ متر)

     

    ۲ اداری K×P×S ۱۴ ۱۸
    ۳ آموزشی، فرهنگی، ورزشی K×P×S ۶ ۱۰
    ۴ صنعتی K×P×S ۱۲ ۱۴
    ۵ خدماتی و مهمانسرا K×P×S ۸ ۱۰
    ۶ مذهبی K×P×S ۱ ۱٫۵
    ۷ بهداشتی درمانی K×P×S ۶ ۸
    ۸ شرکت نفت و پتروشیمی و ادارات تابعه K×P×S ۲۲ ۳۰
    در صورت عدم رعایت دهانه و ارتفاع مجاز از این فرمول استفاده می شود (دهانه غیر مجاز)

     

    عوارض زیربنای مازاد بر پروانه ساختمانی صادره درصورت صدور رای ابقا در کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها بر اساس همین عناوین محاسبه می گردد. اززیر بنای احداثی صرفاً یکی از عناوین موضوع این بخش وصول میگردد و امکان وصول دوعنوان عوارض موضوع این بخش بصورت همزمان وجود ندارد. زیر بنای پارکینگ ساختمان که طبق ضوابط الزام به تامین آن وجود دارد مشمول پرداخت عوارض این بخش نمی گردد. در مواردی که در بافت فرسوده تجمیع پلاک ها صورت می گیرد شورای اسلامی شهر می تواند به لحاظ سیاست تشویقی عوارض مربوط به این بخش را متفاوت تصویب نماید

    ۵- عوارض زیر بنا یک متر مربع از سایر کاربری ها غیر از مسکونی بصورت چند واحدی  (مجتمع ها و آپارتمانها)

    ردیف نوع کاربری نحوه محاسبه

    با دهانه و ارتفاع مجاز

    ضریب K

    خیابان با عرض تا  ۱۲ متر

    ضریب K

    خیابان با عرض ۱۲ متر  به بالا

    توضیحات
    عوارض پذیره همکف عوارض پذیره طبقه اول عوارض پذیره طبقه دوم و بالاتر عوارض پذیرهزیرزمین، انیاری، نیم طبقه عوارض پذیره همکف عوارض پذیره طبقه اول عوارض پذیره طبقه دوم و بالاتر عوارض پذیرهزیرزمین، انیاری، نیم طبقه
    ۱ تجاری K×P×S ۵ ۴٫۵ ۴ ۳٫۵ ۶٫۵ ۶ ۵/۵ ۵ P   ارزش معاملاتی دارایی

    K   ضریب

    S   مساحت زیر بنا

     

    L  طول دهنه به متر

    Lo طول دهنه مجاز به متر( ۳ متر)

    H  طول ارتفاع به متر

    ho  طول ارتفاع مجاز به متر( ۳/۴ متر)

     

    ۲ اداری K×P×S ۱۴ ۱۴ ۱۴ ۱۴ ۱۶ ۱۶ ۱۶ ۱۶
    ۳ آموزشی، فرهنگی، ورزشی K×P×S ۲ ۲ ۲ ۲ ۳ ۳ ۳ ۳
    ۴ صنعتی K×P×S ۵ ۵ ۵ ۵ ۷ ۷ ۷ ۷
    ۵ خدماتی و مهمانسرا K×P×S ۵ ۵ ۵ ۵ ۵/۵ ۵/۵ ۵/۵ ۵/۵
    ۶ مذهبی K×P×S ۱٫۲ ۱٫۲ ۱٫۲ ۱٫۲ ۱٫۵ ۱٫۵ ۱٫۵ ۱٫۵
    ۷ بهداشتی درمانی K×P×S ۳ ۳ ۳ ۳ ۳٫۵ ۳٫۵ ۳٫۵ ۳٫۵
    ۸ شرکت نفت و پتروشیمی و ادارات تابعه K×P×S ۲۲ ۲۲ ۲۲ ۲۲ ۲۵ ۲۵ ۲۵ ۲۵
    در صورت عدم رعایت دهانه و ارتفاع مجاز از این فرمول استفاده می شود (دهانه غیر مجاز)

    ۶- عوارض ارزش افزوده ناشی از استفاده کاربری های غیرمرتبط بصورت تک واحدی با دهانه مجاز و غیر مجاز

    ردیف نوع کاربری نحوه محاسبه

    با دهانه و ارتفاع مجاز

    ضریب K

    خیابان با عرض تا  ۱۲ متر

    ضریب K

    خیابان با عرض ۱۲ متر  به بالا

    توضیحات
    ۱ از سایر کاربری ها به تجاری K×P×S ۱۴ ۱۶ P   ارزش معاملاتی دارایی

    K   ضریب

    S   مساحت زیر بنا

     

    L  طول دهنه به متر

    Lo طول دهنه مجاز به متر ( ۳ متر)

    H  طول ارتفاع به متر

    ho  طول ارتفاع مجاز به متر ( ۳/۴ متر)

     

    ۲ از سایر کاربری ها به اداری K×P×S ۱۸ ۲۰
    ۳ از سایر کاربری ها به آموزشی، فرهنگی، ورزشی K×P×S ۱ ۳
    ۴ از سایر کاربری ها به صنعتی K×P×S ۶ ۷
    ۵ از سایر کاربری ها به خدماتی و مهمانسرا K×P×S ۵ ۶
    ۶ از سایر کاربری ها به مذهبی K×P×S ۱ ۲
    ۷ از سایر کاربری ها به بهداشتی درمانی K×P×S ۲ ۳
    ۸ از سایر کاربری ها به شرکت نفت و پتروشیمی و ادارات شرکت گاز و….. K×P×S ۲۰ ۲۴
    ۹ از سایر کاربری ها به مسکونی K×P×S ۱ ۱
    در صورت عدم رعایت دهانه و ارتفاع مجاز از این فرمول استفاده می شود  (دهانه غیر مجاز)

    عوارض زیربنای مازاد بر پروانه ساختمانی صادره درصورت صدور رای ابقا در کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها بر اساس همین عناوین محاسبه می گردد. اززیر بنای احداثی صرفاً یکی از عناوین موضوع این بخش وصول میگردد و امکان وصول دوعنوان عوارض موضوع این بخش بصورت همزمان وجود ندارد. زیر بنای پارکینگ ساختمان که طبق ضوابط الزام به تامین آن وجود دارد مشمول پرداخت عوارض این بخش نمی گردد. در مواردی که در بافت فرسوده تجمیع پلاک ها صورت می گیرد شورای اسلامی شهر می تواند به لحاظ سیاست تشویقی عوارض مربوط به این بخش را متفاوت تصویب نماید.

    ۷- عوارض ارزش افزوده ناشی از استفاده کاربری های غیرمرتبط بصورت چند واحدی با دهانه مجاز و غیر مجاز

    ردیف نوع کاربری نحوه محاسبه

    با دهانه و ارتفاع مجاز

    ضریب K

    خیابان با عرض تا  ۱۲ متر

    ضریب K

    خیابان با عرض ۱۲ متر  به بالا

    توضیحات
    ۱ از سایر کاربری ها به تجاری K×P×S×D ۱۵ ۱۸ P   ارزش معاملاتی دارایی

    K   ضریب

    S   مساحت زیر بنا حداکثر مساحت ۵۰ مترمربع

     

    L  طول دهنه به متر

    Lo طول دهنه مجاز به متر ( برابر ضوابط طرح جامع)

    H  طول ارتفاع به متر

    ho  طول ارتفاع مجاز به متر ( برابر ضوابط طرح جامع)

    D  زیر بنای خالص تقسیم بر تعداد واحد عدد حاصله تقسیم بر ۱۰۰

    ۲ از سایر کاربری ها به اداری K×P×S×D ۱۸ ۲۰
    ۳ از سایر کاربری ها به آموزشی، فرهنگی، ورزشی K×P×S×D ۱ ۲٫۵
    ۴ از سایر کاربری ها به صنعتی K×P×S×D ۷ ۸
    ۵ از سایر کاربری ها به خدماتی و مهمانسرا K×P×S×D ۶ ۷
    ۶ از سایر کاربری ها به مذهبی K×P×S×D ۱ ۱٫۳
    ۷ از سایر کاربری ها به بهداشتی درمانی K×P×S×D ۲ ۳٫۵
    ۸ از سایر کاربری ها به شرکت نفت و پتروشیمی و ادارات تابعه K×P×S×D ۲۱ ۲۵
    ۹ از سایر کاربری ها به مسکونی K×P×S×D ۲ ۳
    در صورت عدم رعایت دهانه و ارتفاع مجاز از این فرمول استفاده می شود  (دهانه غیر مجاز)

    عوارض زیربنای مازاد بر پروانه ساختمانی صادره درصورت صدور رای ابقا در کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها بر اساس همین عناوین محاسبه می گردد. اززیر بنای احداثی صرفاً یکی از عناوین موضوع این بخش وصول میگردد و امکان وصول دوعنوان عوارض موضوع این بخش بصورت همزمان وجود ندارد. زیر بنای پارکینگ ساختمان که طبق ضوابط الزام به تامین آن وجود دارد مشمول پرداخت عوارض این بخش نمی گردد. در مواردی که در بافت فرسوده تجمیع پلاک ها صورت می گیرد شورای اسلامی شهر می تواند به لحاظ سیاست تشویقی عوارض مربوط به این بخش را متفاوت تصویب نماید.

    ۸- عوارض مستحدثات واقع در محدوده املاک (آلاچیق، استخر )

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ آلاچیق، استخر D×W×L×H W   عرض

    L   طول

    H  ارتفاع

    D  ارزش معاملاتی دارایی

    درصورت عدم مغایرت با ضوابط طرح های توسعه شهری یا روستایی وصول این عنوان مجاز می باشد.

    ۹- نحوه محاسبه عوارض صدور پروانه تعمیرات ساختمانی کاربری مسکونی اعم از چند واحدی یا تک واحدی

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه ضریب K

    خیابان با عرض تا  ۱۲ متر

    ضریب K

    خیابان با عرض ۱۲ متر  به بالا

    توضیحات
    ۱ تا زیر بنای ۱۰۰ متر مربع K×P×S ۱ ۱٫۶ P   ارزش معاملاتی دارایی

    K   ضریب

    S   مساحت زیر بنا

    ۲ از زیر بنای۱۰۰ تا ۳۰۰ متر مربع K×P×S ۱٫۲ ۱٫۸
    ۳ از زیر بنای۳۰۰ متر مربع به بالا K×P×S ۱٫۴ ۲

    ۱۰- نحوه محاسبه عوارض صدور پروانه تعمیرات ساختمانی کاربری تجاری  اعم از چند واحدی یا تک واحدی

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه ضریب K

    خیابان با عرض تا  ۱۲ متر

    ضریب K

    خیابان با عرض ۱۲ متر  به بالا

    توضیحات
    ۱ تا زیر بنای ۱۰۰ متر مربع K×P×S ۴ ۶ P   ارزش معاملاتی دارایی

    K   ضریب

    S   مساحت زیر بنا

    ۲ از زیر بنای۱۰۰ تا ۳۰۰ متر مربع K×P×S ۴ ۶
    ۳ از زیر بنای۳۰۰ متر مربع به بالا K×P×S ۴ ۶

    ۱۱- نحوه محاسبه عوارض صدور پروانه تعمیرات ساختمانی سایر کاربری ها (اداری، آموزشی، فرهنگی، ورزشی، بهداشتی و…)  اعم از چند واحدی یا تک واحدی

    ردیف نوع کاربری نحوه محاسبه

    با دهانه و ارتفاع مجاز

    ضریب K

    خیابان با عرض تا  ۱۲ متر

    ضریب K

    خیابان با عرض ۱۲ متر  به بالا

    توضیحات
    ۲ عوارض صدور پروانه تعمیرات کاربری اداری K×P×S ۱۴ ۱۶ P   ارزش معاملاتی دارایی

     

    K   ضریب

     

    S   مساحت زیر بنا

    ۳ عوارض صدور پروانه تعمیرات کاربری های آموزشی، فرهنگی، ورزشی K×P×S ۴ ۵
    ۴ عوارض صدور پروانه تعمیرات صنعتی K×P×S ۸ ۱۱
    ۵ عوارض صدور پروانه تعمیرات خدماتی و مهمانسرا K×P×S ۵ ۶
    ۶ عوارض صدور پروانه تعمیرات مذهبی K×P×S ۱ ۲٫۵
    ۷ عوارض صدور پروانه تعمیرات بهداشتی درمانی K×P×S ۴ ۵
    ۸ عوارض صدور پروانه تعمیرات شرکت نفت و پتروشیمی و ادارات  شرکت گاز و….. K×P×S ۱۸ ۲۲

    ۱۲- عوارض تراکم مازاد بر تراکم پایه کاربری مسکونی

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه ضریب K

    خیابان با عرض تا  ۱۲ متر

    ضریب K

    خیابان با عرض ۱۲ متر  به بالا

    توضیحات
    ۱ تا زیر بنای ۱۰۰ متر مربع K×P×S×M ۴ ۴٫۶ P   ارزش معاملاتی دارایی

    K   ضریب

    S   مساحت زیر بنا

    M ضریب کاهنده

    سطح اشغال ۶۰ درصد

    ۱۴

    تراکم مجاز ۶۰ درصد یک طبقه و ۸۰ درصد در طبقات برابر طرح جامع

    ۲ از زیر بنای۱۰۰ تا ۳۰۰ متر مربع K×P×S×M ۴٫۲ ۴٫۸
    ۷ از زیر بنای۳۰۰ متر مربع به بالا K×P×S×M ۶ ۷٫۵

    ۱۳- عوارض تراکم مازاد بر تراکم پایه کاربری تجاری

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه ضریب K

    خیابان با عرض تا  ۱۲ متر

    ضریب K

    خیابان با عرض ۱۲ متر  به بالا

    توضیحات
    ۱ تا زیر بنای ۱۰۰ متر مربع K×P×S ۹ ۱۱ P   ارزش معاملاتی دارایی

    K   ضریب

    S   مساحت زیر بنا

     

    سطح اشغال و تراکم مجاز در طبقات برابر طرح جامع

    ۲ از زیر بنای۱۰۰ تا ۳۰۰ متر مربع K×P×S ۱۱ ۱۲
    ۷ از زیر بنای۳۰۰ متر مربع به بالا K×P×S ۱۲ ۱۳

    ۱۴- عوارض تراکم مازاد بر تراکم پایه سایر کاربری ها (اداری، آموزشی، فرهنگی، ورزشی، بهداشتی، درمانی و…) 

    ردیف نوع کاربری نحوه محاسبه

    با دهانه و ارتفاع مجاز

    ضریب K

    خیابان با عرض تا  ۱۲ متر

    ضریب K

    خیابان با عرض ۱۲ متر  به بالا

    توضیحات
    ۲ عوارض تراکم مازاد کاربری اداری K×P×S ۳۰ ۳۳ P   ارزش معاملاتی دارایی

     

    K   ضریب

     

    S   مساحت زیر بنا

     

    سطح اشغال و تراکم مجاز در طبقات برابر طرح جامع

    ۳ عوارض تراکم مازاد کاربری های آموزشی، فرهنگی، ورزشی K×P×S ۱۵ ۱۸
    ۴ عوارض تراکم مازاد کاربری صنعتی K×P×S ۱۶ ۱۹
    ۵ عوارض تراکم مازاد کاربری خدماتی و مهمانسرا K×P×S ۱۷ ۲۰
    ۶ عوارض تراکم مازاد کاربری مذهبی K×P×S ۴ ۷
    ۷ عوارض تراکم مازاد کاربری بهداشتی درمانی K×P×S ۱۱ ۱۴
    ۸ عوارض تراکم مازاد شرکت نفت و پتروشیمی و ادارات تابعه K×P×S ۳۵ ۴۰

    ۱۵- عوارض پیش آمدگی مشرف به معابر به ازای هر متر مربع در هر طبقه

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه ضریب K

    خیابان با عرض تا  ۱۲ متر

    ضریب K

    خیابان با عرض ۱۲ متر  به بالا

    توضیحات
    ۱ عوارض پیش آمدگی کاربری مسکونی K×P×S ۱۰ ۱۲ P   ارزش معاملاتی دارایی

    K   ضریب

    S   مساحت سرکش

    در محاسبات عوارض پیش آمدگی یکبار به همراه کل زیربنا و سپس یک دوم مساحت سرکش جداگانه محاسبه گردد

    ۲ عوارض پیش آمدگی کاربری تجاری K×P×S ۱۴ ۱۶
    ۳ عوارض پیش آمدگی سایر کاربری ها K×P×S ۱۴ ۱۷
    ۴ عوارض پیش آمدگی شرکت نفت و ادارات تشرکت گاز و….. K×P×S ۲۰ ۲۳

    ۱۶- عوارض سهم کتابخانه های عمومی شهر، سهم آموزش و پرورش، الگوی مصرف، حق ترسیم نقشه

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ اداره امور کتابخانه های عمومی شهر نیم درصد عوارض زیربنا
    ۲ الگوی مصرف طبق طرح جامع یک و نیم درصد عوارض زیر بنا
    ۳ سهم آموزش و پرورش پنج درصد عوارض زیر بنا صدور پروانه های ساختمانی

    ۱۷- عوارض صدور مجوز حصارکشی و دیوارکشی (جهت املاک فاقد مستحدثات)

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه  ضریب نوع دیوار به ازای هر متر (ریال) توضیحات
    آجری بلوکی بتنی فلزی فنس و سایر
    ۱ عوارض صدور مجوز احصار در مورد اراضی واقع در محدوده شهر L ×H×K ۳۰۰/۰۰۰ ۲۵۰/۰۰۰ L   طول به متر

    H   ارتفاع دیوار به همراه پی

    K ضریب

    ۱۶
    ۲ عوارض صدور مجوز احصار املاک اداری و……. L ×H×K ۴۰/۰۰۰/۰۰۰ ۳۰/۰۰۰/۰۰۰

    ۱۸- تاریخ اتمام عملیات ساختمانی مندرج در پروانه ساختمانی جهت صدور

    ردیف مساحت زیربنا (مترمربع) حداقل زمان اتمام عملیات (ماه) توضیحات
    ۱ تا ۳۰۰ ۱۲ ماه
    ۲ ۳۰۰ – ۲۰۰۰ ۲۴ ماه
    ۳ ۲۰۰۰ – ۵۰۰۰ ۳۶ ماه
    ۴ ۵۰۰۰ – ۱۰۰۰۰ ۴۸ ماه
    ۵ بیش از ۱۰۰۰۰ ۶۰ ماه

    ۱۹- عوارض تمدید پروانه ساختمانی

    ردیف شرح عنوان شاخص های تدوین نحوه محاسبه عوارض و ترتیب وصول ضوابط و ترتیبات وصول
    ۱ جهت کلیه پروانه های ساختمانی درصدی از عوارض صدور پروانه ساختمانی

    در مواردی که تاریخ اتمام اتمام عملیات ساختمانی درج شده در پروانه ساختمان به پایان رسیده باشد و پروانه ساختمانی صادره با ضوابط طرح های توسعه شهری مغایرت نداشته باشد پروانه ساختمان تمدید میشود. در این صورت عوارض تمدید پروانه برای سال اول رایگان و برای سال دوم حداکثر ۳ درصد (با تصویب شورای مربوطه) عوارض صدور پروانه ساختمانی به نرخ روز تعیین می گردد. اگر همچنان در پایان سال دوم ساختمان تکمیل نشود عوارض تمدید پروانه هر سال به میزان دو درصد عوارض صدور پروانه به نرخ روز افزایش می یابد تا به بیست درصد عوارض صدور به نرخ روز بالغ گردد. اگر عملیات ساختمانی طبق نظر مهندس ناظر شروع شده باشد علیرغم مغایرت با طرح های توسعه شهری طبق این تعرفه تمدید میگردد. املاکی که به دستور مراجع قضایی و شبه قضایی توقیف شده اند از این ضوابط مستثنی می باشند.

    ۲۰- عوارض تجدید پروانه ساختمانی

    ردیف عوارض تمدید شاخص های تدوین نحوه محاسبه عوارض و ترتیب وصول ضوابط و ترتیبات وصول
    ۱ جهت کلیه پروانه های ساختمانی طبق ضوابط هریک از عناوین مربوطه به عوارض صدور پروانه ساختمانی محاسبه میشود.

    در مواردی که تاریخ اتمام عملیات ساختمانی درج شده در پروانه ساختمانی به اتمام رسیده باشد و عملیات ساختمانی طبق نظر مهندس ناظر شروع نشده باشد درصورتی که ضوابط طرح های توسعه شهری تغییر نموده و با پروانه صادره مغایرت داشته باشدصرفا درصورت وجود همه شرایط پیش گفته شده پروانه قبلی غیر قابل اجرا بوده و پروانه جدید صادر می گردد. در این حالت عوارض پروانه جدید به نرخ روز و عوارض پرداخت شده قبلی بهعنوان طلب مودی لحاظ می گردد. لازم به توضیح است در مواردی که مودی درخواست اصلاح پروانه ساختمانی را داشته باشد صرفاً عوارض زیربنای مازاد بر پروانه به نرخ روز طبق تعرفه عوارض محاسبه ووصول میگردد.

    ۲۱- عوارض احداث راه پله خارج از اعیان (در محدوده سند مالکیت)

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه ضریب k توضیحات
    ۱ روش مستقیم K×P×S ۲۰ K   ضریب

    P   ارزش معاملاتی دارایی

    S   مساحت

    ۲ غیر مستقیم K×P×S ۲۵
    ۳ راه پله مستقل از همکف ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱

    ۲۲- عوارض احداث درب اضافه

    ردیف نوع عوارض درب اضافه نفر رو

    تا عرض ۱٫۵ متر

    درب اضافه ماشین رو بالای ۱٫۵ متر توضیحات
    ۱ عوارض احداث درب اضافه کاربری مسکونی ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۳۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ملاک سند مالکیت و تعاریف مندرج درآن است که برابر ضوابط طرح جامع هر ساختمان فقط مجاز به احداث یک درب نفررو و یک درب ماشین رو می باشد
    ۲ عوارض احداث درب اضافه کاربری تجاری ۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۳ عوارض احداث درب اضافه سایر کاربری ها ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ریال
    ۴ عوارض احداث درب اضافه ساختمان های شرکت نفت و ادارات تابعه ۴۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۷۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۵ درب اضافه مسکونی در مجتمع ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۷۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۶ درب اضافه مسکونی جهت منازل مسکونی ۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱۵/۰۰۰/۰۰۰

    ۲۳- عوارض پسماند شهری املاک مختلف (از سال ۱۳۸۸ به بعد)

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض پسماند شهری اماکن مسکونی ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال هر سال

    عوارض پسماند شهری املاک مختلف از سال ۱۳۸۸ به بعد از مالکین دریافت می گردد.

    نحوه محاسبه بهای خدمات مدیریت پسمانه شهری مسجدسلیمان

    C=F.D.R.(Cd+Ct). E1.E2

    F= بعد خانوار شهری( ۵/۴ نفر)

    D= روزهای سال (۳۶۵ روز)

    R= سرانه تولید پسمان در مسجدسلیمان (۹۰۰ گرم)

    Ct= 150 ریال      هزینه جمع آوری و انتقال یک کیلوگرم پسماند عادی شهری

    Cd= 4/0 ریال      نسبت عوارض نوسازی واحدمسکونی موردنظر به متوسط عوارض نوسازی یک واحد مسکونی شهر (ضریب تبدیل منطقه ای) حداقل با شرط ۵/۱ ≥E1  ≥ ۴/۰

    E2= 1کیلوگرم      نسبت پسماند تفکیک نشده به کل پسماند تولیدی (حداقل ۷/۰ کیلوگرم)

    C= 000/150  ضریب تشویق جهت گسترش تفکیک از مبدا

    ۲ عوارض پسماند شهری اماکن و صنوف مختلف ۱/۵ برابر عوارض سالیانه کسب
    ۳ عوارض پسماند شهری اماکن اداری  ۲/۵ برابر عوارض سالیانه ملک
    ۴ عوارض پسماند شهری اماکن و مراکز و موسسات آموزشی ۱۰۰% برابر عوارض نوسازی ملک
    ۵ عوارض پسماند شهری اماکن و شرکتهای دولتی و خدماتی ۱۰۰% برابر عوارض نوسازی ملک
    ۶ عوارض پسماند شهری اماکن مساجد و حسینیه ها و مدارس دولتی معاف
    ۷ عوارض پسماند شهری اماکن در مورد مشاغل پر زباله ۳ برابر عوارض سالیانه کسب
    ۸ عوارض مشاغل پرزباله درصورت استفاده موقت از کاربری های عمومی ۴۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال هر سال
    ۹ عوارض پسماند شهری شرکت نفت ، پتروشیمی ، شرکت گاز و … ۱۵ برابر عوارض سالیانه نوسازی

    ۲۴- عوارض آسیب به معابر و جمع آوری نخاله های ساختمانی

    ردیف نوع عوارض نحوه  محاسبه توضیحات
    ۱ هزینه بابت ترمیم آسیب به معابر شامل آسفالت، کانال آبهای سطحی، پل و… برابر نظریه کارشناس فنی و عمران

    هزینه جمع آوری نخاله شامل هزینه اجاره لودر و یا سایر ماشین آلات به ازای کارکرد ساعتی و به اضافه هزینه سرویس حمل مصالح با کامیون یا نیسان یا …

    ۲ هزینه بابت جمع آوری نخاله های ساختمانی هنگام اخذ پروانه و پایانکار بر مبنای تعرفه

    ۲۵- عوارض بافت فرسوده

    ردیف نوع عوارض نحوه  محاسبه توضیحات
    ۱ تخفیف عوارض زیر بنا عوارض زیر بنا تقسیم بر دو K   ضریب تراکم مازاد

    P   ارزش معاملاتی دارایی

    S   مساحت عرصه برابر سند

    ۲ تخفیف تراکم مازاد K.P.(S.180%) / 2

    ۲۶- ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح های توسعه شهری

    ردیف نوع عوارض شاخص های تدوین نحوه محاسبه عوارض و ترتیبات وصول ضوابط ترتیبات وصول
    ۱ عوارض ارزش افزوده ناشی از تعیین کاربری عرصه در اجرای طرح های توسعه شهری ضریبی از ارزش افزوده ایجادشده ناشی از تعیین کاربری

    در صورتی که به درخواست مالک ، ملک فاقد کاربری تعیین کاربری شده و یا کاربری قبلی آن تغییر یابد و ازاین اقدام ارزش افزوده برای ملک ایجاد شود مشمول پرداخت این عنوان عوارض می گردد. میزان این عوارض نباید بیشتر از ۴۰ درصد ارزش افزوده ایجاد شده باشد. اگر درخواست مالک جهت تغییر کاربری ثبت نشده باشد تا زمانی که مالک درخواست بهره برداری از کاربری جدید را نداشته باشد مشمول پرداخت این عنوان نمی گردد.

    ۲ عوارض ارزش افزوده ناشی از تغییر کاربری عرصه در اجرای طرح های توسعه شهری ضریبی از ارزش افزوده ایجادشده ناشی از تغییر کاربری
    ۳ عوارض ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح های عمران شهری ضریبی از ارزش افزوده ایجادشده ناشی از اجرای طرح های عمران شهری

    این عنوان عوارض از اراضی و املاکی که بر اثر اجرای طرح های احداث یا تعریض معابر برای آنها ارزش افزوده ایجاد می گردد، حداکثر به میزان ۴۰ درصد ارزش افزوده ایجاد شده برای یکبار قابل وصول می باشد.

    ۲۷- عوارض تفکیک زمین های بالاتر از ۵۰۰ متر مربع (ماده ۱۰۱ قانون شهرداری ها)

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ تفکیک عرصه S-X برابر بند ۱۶ ماده ۷۱ قانون موسوم به شوراها  و تبصره ۱ ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده شهرداری مجاز به اخذ این ردیف عوارض می باشد

    قانون اصلاح ماده (۱۰۱) قانون شهرداری

    شماره ۱۲۳۲۴ ۱۳۹۰/۲/۲۸

    قانون اصلاح ماده (۱۰۱) قانون شهرداری

    مدیرعامل محترم روزنامه رسمی کشور

    با توجه به انقضای مهلت مقرر در ماده «۱» قانون مدنی و در اجرای مفاد تبصره ماده «۱» قانون مذکور، یک نسخه تصویر «قانون اصلاح ماده (۱۰۱) قانون شهرداری» برای درج در روزنامه رسمی ارسال می‌گردد.

    رئیس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی

    شماره ۸۳۶۹/۲۴۳ ۱۳۹۰/۲/۱۳

    جناب آقای دکتر محمود احمدی‌نژاد

    ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

    در اجراء اصل یکصد و بیست و سوم (۱۲۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قانون اصلاح ماده (۱۰۱) قانون شهرداری که با عنوان طرح به مجلس شورای اسلامی تقدیم گردیده بود با تصویب در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ ۱۳۹۰/۱/۲۸ و تأیید شورای محترم نگهبان، به پیوست ارسال می‌گردد.

    رییس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی

    قانون اصلاح ماده (۱۰۱) قانون شهرداری

    ماده واحده ـ ماده (۱۰۱) قانون شهرداری به شرح ذیل اصلاح می‌گردد:

    ماده۱۰۱ـ ادارات ثبت اسناد و املاک و حسب مورد دادگاهها موظفند در موقع دریافت تقاضای تفکیک یا افراز اراضی واقع در محدوده و حریم شهرها، از سوی مالکین، عمل تفکیک یا افراز را براساس نقشه‌ای انجام دهند که قبلاً به تأیید شهرداری مربوط رسیده باشد. نقشه‌ای که مالک برای تفکیک زمین خود تهیه نموده و جهت تصویب در قبال رسید، تسلیم شهرداری می‌نماید، باید پس از کسر سطوح معابر و قدرالسهم شهرداری مربوط به خدمات عمومی از کل زمین، از طرف شهرداری حداکثر ظرف سه ماه تأیید و کتباً به مالک ابلاغ شود.

    بعد از انقضاء مهلت مقرر و عدم تعیین‌تکلیف از سوی شهرداری مالک می‌تواند خود تقاضای تفکیک یا افراز را به دادگاه تسلیم نماید. دادگاه با رعایت حداکثر نصابهای مقرر در خصوص معابر، برابر تبصره۳ در اراضی با مساحت بیشتر از پانصد مترمربع که دارای سند ششدانگ است شهرداری برای تأمین سرانه فضای عمومی و خدماتی تا سقف بیست و پنج درصد (۲۵%) و برای تأمین اراضی موردنیاز احداث شوارع و معابر عمومی شهر در اثر تفکیک و افراز این اراضی مطابق با طرح جامع و تفصیلی با توجه به ارزش افزوده ایجادشده از عمل تفکیک برای مالک، تا بیست و پنج درصد (۲۵%) از باقیمانده اراضی را دریافت می‌نماید. شهرداری مجاز است با توافق مالک قدرالسهم مذکور را براساس قیمت روز زمین طبق نظر کارشناس رسمی دادگستری دریافت نماید.

    تبصره۴ـ کلیه اراضی حاصل از تبصره (۳) و معابر و شوارع عمومی و اراضی خدماتی که در اثر تفکیک و افراز و صدور سند مالکیت ایجاد می‌شود، متعلق به شهرداری است و شهرداری در قبال آن هیچ ‌وجهی به صاحب ملک پرداخت نخواهدکرد.

    در مواردی که امکان تأمین انواع سرانه، شوارع و معابر از زمین موردتفکیک و افراز میسر نباشد، شهرداری می‌تواند با تصویب شورای اسلامی شهر معادل قیمت آن را به نرخ کارشناسی دریافت نماید.     رییس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی

    S   مساحت کل عرصه

    X   مساحت سرانه ها

     

    مساحت عرصه باقیمانده پس از کسر مساحت سرانه ها با رعایت ضوابط طرح جامع قابل تفکیک می باشد

    ۲۸- عوارض خدمات شهری هنگام صدور برگ عوارض کلیه مفاصا حساب های سالیانه

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان ۱۵ برابر عوارض نوسازی
    ۲ پتروشیمی رازی ۱۰ برابر عوارض نوسازی
    ۳ پالایشگاره گاز تمبی ۱۰ برابر عوارض نوسازی
    ۴ اماکن تجاری شامل انواع مراکز بهداشتی، مطب ها، اغذیه فروشی، مغازه ها و میادین تره بار … ۱۰ برابر عوارض نوسازی
    ۵ شرکت ها و کارخانه ها ۸ برابر عوارض نوسازی
    ۶ ادارات ، سازمانها، بانکها و… ۸ برابر عوارض نوسازی
    ۷ دانشگاه آزاد و پیام نور ۴  برابر عوارض نوسازی
    ۸ عوارض خدمات شهری املاک مسکونی ۵۰۰/۰۰۰ ریال

    ۲۹- عوارض خدمات شهری توسعه فضای سبز هنگام صدور پروانه ساختمانی دستگاههای اجرایی اشخاص حقیقی و حقوقی

    ردیف نوع عوارض نحوه  محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض جهت توسعه فضای سبز تمامی کاربری ها تا یک سقف احداثی معادل ۵% عوارض زیر بنا به اضافه یک درصد تراکم
    ۲ عوارض جهت توسعه فضای تمامی کاربری ها تا دوسقف احداثی معادل ۱۰% عوارض زیر بنا به اضافه یک درصد تراکم
    ۳ عوارض جهت توسعه فضای سبز تمامی کاربری ها بالاتر از دوسقف احداثی معادل ۱۵% عوارض زیر بنا به اضافه یک درصد تراکم

    ۳۰- عوارض حق کارشناسی املاک مختلف هنگام صدور پروانه ، اخذ پایانکار، دریافت فرم مفاصا حساب، پاسخگویی به شکایات و جوابیه استعلامات کلیه املاک

    ردیف نوع عوارض صدور مفاصا حساب ، صدور، تمدید، پایانکار توضیحات
    ۱

    هزینه کارشناسی واحدهای مسکونی، پاسخ استعلام بانک ها، پاسخ استعلام دفاتر اسناد رسمی، پاسخ استعلام راه و شهرسازی، هرگونه بازدید از املاک، بررسی کلیه نامه های ورودی و پرونده ها جهت تمدید و پایانکار و…

    ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال عوارض فوق به ازای هر واحد محاسبه میگردد
    ۲ هزینه کارشناسی واحدهای تجاری ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۳ هزینه کارشناسی ادارات ، شرکتها، واحدهای صنعتی ۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۴ هزینه کارشناسی بررسی به شکایات ارباب رجوع در هر نوبت ۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۵ هزینه کارشناسی املاک فاقد سوابق ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال

    ۳۱- عوارض افزایش تعداد واحدهای تجاری ، تبدیل پیلوت و زیر زمین به مسکونی، اراضی و املاک بلا استفاده شهری

    ردیف نوع عوارض نحوه  محاسبه ضریب توضیحات
    ۱ عوارض یک متر مربع ناشی از افزایش یک واحد تجاری به دو واحد تجاری یا بیشتر K×P×S ۵۰ K   ضریب تراکم مازاد

    P   ارزش معاملاتی دارایی

    S   مساحت

    ۲ عوارض یک متر ناشی از کاهش دهنه تجاری دبدون تطبیق با طرح مصوب K×P×S ۵۰
    ۳ تبدیل پیلوت و زیر زمین به مسکونی درصورت تاییدیه شهرسازی K×P×S ۳۰
    ۴ عوارض عرصه قطعات رها شده K×P×S ۲
    ۵ عوارض نماهای نیمه کاره و انجام نشده ساختمان ها K×P×S ۱۰

    ۳۲- عوارض تامین  پارکینگ  جهت واحدهای مسکونی ، تجاری، اداری و… دارای شرایط خاص شامل تبصره ۶

    ردیف نوع عوارض ماخذ و نحوه محاسبه عوارض ضریب K

    خیابان با عرض تا  ۱۲ متر

    ضریب K

    خیابان با عرض ۱۲ متر  به بالا

    توضیحات
    ۱ عوارض تامین پارکینگ واحدهای مسکونی K×P×S×N ۱۲ ۱۶

     درصورتیکه براساس ضوابط احداث پارکینگ در یک ساختمان ضرورت داشته باشد شهرداری حق دریافت عوارض حذف پارکینگ را ندارد. بنابرااین چنانچه در نقشه ساختمانی تعداد پارکینگ مورد نیاز طبق ضوابط شهرسازی پارکینگ درنظر گرفته نشود صدور پروانه ساختمانی ممنوع می باشد مگردرشرایط خاص که شامل ۶ بند ذیل می باشدک

    ۱-ساختمان دربر خیابانهای سریع السیر به عرض ۴۵ متر و بیشتر قرار داشته و دسترسی به محل اتومبیل رو نداشته باشد .

    ۲-ساختمان در فاصله یکصد متری تقاطع خیابانهای به عرض ۲۰ متر و بیشتر واقع شده و دسترسی به محل اتومبیل رو نداشته باشد .

    ۳-ساختمان در محلی قرار گرفته باشد که ورود به پارکینگ مستلزم قطع درختان کهن باشد که شهرداری اجازه قطع آنها را نداده است .

    ۴-ساختمان دربر کوچه های قرار گرفته باشد که به علت عرض کم کوچه , امکان عبور اتومبیل نباشد.

    ۵-ساختمان دربر معبری قرار گرفته باشد که بعلت شیب زیاد احداث پارکینگ در آن از نظر فنی مقدور نباشد .

    ۶-در صورتی که وضع و فرم زمین زیر ساختمان به صورتی باشد که از نظر فنی نتوان در سطح طبقات احداث پارکینگ نمود .

    شیب مقرر برااساس ضوابط طرح تفصیلی تعیین می گردد.

    شهرداری موظف است وجوه دریافتی بابت عوارض حذف پارکینگ را منحصراً جهت احداث پارکینگ های عمومی در قالب بودجه مصوب سالیانه به مصرف برساند .

    برابر رای قطعی شماره ۱۴۸۱-۱۴۷۷ مورخ ۱۲/۱۲/۸۶ هیات عمومی دیوان عدالت اداری نظر به اینکه قانوگذار به شرح تبصره ۵ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری تکلیف عدم رعایت پارکینگ و یا کسری آن را معین و متخلف را براساس رای کمیسیونهای مقرر در آن به پرداخت جریمه محکوم نموده ، وصول عوارض درمورد عدم رعایت پارکینگ و یا کسری آن ، خلاف هدف و حکم مقنن است.

    ۲

    عوارض تامین پارکینگ واحدهای تجاری K×P×S×N ۱۶ ۲۰
    ۳ عوارض تامین پارکینگ واحدهای اداری K×P×S×N ۲۰ ۲۵
    ۴ عوارض تامین پارکینگ شرکت نفت و ادارات تابعه

     

     

     

     

     

     

    عوارض کسر پارکینگ برای زیر بناهای مازاد برپروانه ۲ برابر ضرایب منذیج در ردیف های ۲ و ۳و ۴ محاسبه گردد

    K×P×S×N ۳۰ ۳۵

    فصل دوم
    کمیسیون ماده صد
    ( براساس تبصره ۱۱ ماده صد قانون شهرداری ها)

    عوارض جرایم تخلفات ساختمانی (تبصره ۱۱ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها) جهت انواع ساختمان ها به ازای یک متر مربع (واحد متر مربع / ریال)

    ردیف نوع عوارض جریمه یک متر مربع مصوب سال ۸۷ تا۹۱ جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۲ جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۳ جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۴ جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۵ جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۶ جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۷ جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۸ جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۹ جریمه یک متر مربع

    سال ۱۴۰۰

    جریمه یک متر مربع

    سال ۱۴۰۱

    جریمه یک متر مربع

    سال ۱۴۰۲

    جریمه یک متر مربع

    سال ۱۴۰۳

    جریمه یک متر مربع

    سال۱۴۰۴

    ۱ ساختمان اسکلت بتنی تا سه طبقه ۶۱۰۰۰۰ ۷۲۳۰۰۰
    ۲ ساختمان اسکلت فلزی تا سه طبقه ۵۷۰۰۰۰ ۶۸۴۰۰۰
    ۳ ساختمان اسکلت بتنی با هر نوع سقف۳تا ۵ طبقه ۱۷۲۵۴۶ ۳۱۱۴۵۴ ۳۹۰۰۰۰ ۳۹۰۰۰۰ ۴۳۰۰۰۰ ۴۷۳۰۰۰ ۵۲۰۳۳ ۵۲۰۳۳ ۶۵۰۳۷۵ ۸۳۷۳۷۰ ۱۰۴۶۷۱۳ ۱۲۸۲۲۲۳ ۱۶۰۲۷۷۹ ۲۰۰۳۴۷۳
    ۴ ساختمان اسکلت بتنی با هر نوع سقف از ۵ طبقه به بالا ۱۴۹۶۱۶ ۲۸۹۸۹۱ ۳۶۰۰۰۰ ۳۶۰۰۰۰ ۳۹۵۰۰۰ ۴۳۵۰۰۰ ۴۷۸۵۰۰ ۴۷۸۵۰۰ ۵۹۸۱۲۵ ۹۱۰۵۲۵ ۱۱۳۸۱۵۶ ۱۳۹۴۲۴۱ ۱۷۴۲۸۰۲ ۲۱۷۸۵۰۲
    ۵ ساختمان اسکلت فلزی با هر نوع سقف تا ۵ طبقه ۱۶۱۷۷۷ ۲۸۷۴۹۶ ۳۵۵۰۰۰ ۳۵۵۰۰۰ ۳۹۰۰۰۰ ۴۲۹۰۰۰ ۴۷۱۹۰۰ ۴۷۱۹۰۰ ۵۸۹۸۷۵ ۷۶۶۸۳۰ ۹۵۸۵۳۸ ۱۱۷۴۲۰۸ ۱۴۶۷۷۶۱ ۱۸۳۴۷۰۱
    ۶ ساختمان اسکلت فلزی با هر نوع سقف از ۵ طبقه به بالا ۱۲۰۸۷۹ ۲۳۹۵۸۰ ۳۱۰۰۰۰ ۳۱۰۰۰۰ ۳۵۰۰۰۰ ۴۲۹۰۰۰ ۴۷۱۹۰۰ ۴۷۱۹۰۰ ۵۸۹۸۷۵ ۸۲۵۸۲۵ ۱۰۳۲۲۸۱ ۱۲۶۴۵۴۵ ۱۵۸۰۶۸۱ ۱۹۷۵۸۵۱
    ۷ اسکلت آجری و بلوک و سنگ درهم با سقف تیرآهن آجر ۱۱۳۷۴۰ ۲۰۱۱۴۷ ۲۹۰۰۰۰ ۲۹۰۰۰۰ ۳۲۰۰۰۰ ۳۸۵۰۰۰ ۴۲۳۵۰۰ ۴۲۳۵۰۰ ۵۲۹۳۷۵ ۶۸۸۰۰۰ ۸۶۰۰۰۰ ۱۰۵۳۵۰۰ ۱۳۱۶۸۷۵ ۱۶۴۶۰۹۴
    ۸ اسکلت مخلوط خشت و گل و سنگ و چوب ۳۳۶۷۰ ۹۹۰۰۰ ۱۰۸۹۰۰ ۱۰۸۹۰۰ ۱۰۸۹۰۰ ۳۵۰۰۰۰ ۴۲۳۵۰۰ ۴۲۳۵۰۰ ۵۲۹۳۷۵ ۵۸۲۰۰۰ ۷۲۷۵۰۰ ۸۹۱۱۸۸ ۱۱۱۳۹۸۴ ۱۳۹۲۴۸۰
    ۹ دیوارکشی با هرنوع مصالح ۴۱۷۶۸ ۴۵۹۴۴ ۴۵۹۴۴ ۷۰۰۰۰ ۸۰۰۰۰ ۸۸۰۰۰ ۸۸۰۰۰ ۱۱۰۰۰۰ ۱۵۴۰۰۰ ۱۹۲۵۰۰ ۲۸۸۷۵۰ ۲۹۴۷۶۶ ۳۶۸۴۵۷
    ۱۰ ساختمان تمام چوب معمولی ۴۶۲۰۰ ۱۰۹۹۸۹ ۱۲۰۹۸۷ ۱۲۰۹۸۷ ۱۲۰۹۸۷ ۱۳۳۰۰۰ ۱۴۶۲۳۰ ۱۴۶۲۳۰ ۱۸۲۹۱۳ ۲۵۶۰۷۸ ۳۲۰۰۹۸ ۳۹۲۱۱۹ ۴۹۰۱۴۹ ۶۱۲۶۸۷
    ۱۱ ساختمان تمام چوب صنعتی ۱۵۲۴۶۰ ۲۸۳۱۴۰ ۳۱۱۴۵۴ ۳۱۱۴۵۴ ۳۱۱۴۵۴ ۴۳۵۰۰۰ ۳۷۹۵۰۰ ۳۷۹۵۰۰ ۴۷۴۳۷۵ ۶۶۴۱۲۵ ۸۳۰۱۵۶ ۱۰۱۶۹۴۱ ۱۲۷۱۱۷۷

     

    ۱۵۸۸۹۷۱

    ۲- عوارض جرایم تخلفات ساختمانی (تبصره ۱۱ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها) جهت انواع ساختمان انبار ها با دهانه بیش از چهار متر (واحد متر مربع /  ریال)

    ردیف نوع عوارض جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۲ جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۳ جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۴ جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۵ جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۶ جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۷ جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۸ جریمه یک متر مربع مصوب سال ۹۹ جریمه یک متر مربع سال ۱۴۰۰ جریمه یک متر مربع سال ۱۴۰۱ جریمه یک متر مربع سال ۱۴۰۲ جریمه یک متر مربع سال ۱۴۰۳ جریمه یک متر مربع

    سال۱۴۰۴

    ۱ اسکلت فلزی با لوله های پیش ساخته با هر نوع سقف ۸۳۸۵۳ ۱۶۶۹۸۰ ۱۸۳۶۷۸ ۲۱۱۲۲۹ ۲۳۲۰۰۰ ۲۵۵۲۰۰ ۲۵۵۲۰۰ ۳۱۹۰۰۰ ۴۴۶۶۰۰ ۵۵۸۲۵۰ ۶۸۳۸۵۶ ۸۵۴۸۲۰ ۱۰۶۸۵۲۵
    ۲ اسکلت آجری یا بلوک سیمانی یا سنگی با هر نوع سقف ۸۱۶۷۵ ۱۰۰۴۳۰ ۱۱۰۴۷۳ ۱۲۷۰۴۳ ۱۴۰۰۰۰ ۱۵۴۰۰۰ ۱۵۴۰۰۰ ۱۹۲۵۰۰ ۲۶۹۵۰۰ ۳۳۶۸۷۵ ۴۱۲۶۷۲ ۵۱۵۸۴۰ ۶۴۴۸۰۰
    ۳ گلخانه با هر نوع سقف ۲۹۴۰۳ ۴۷۹۱۶ ۵۲۷۰۶ ۶۰۶۱۱ ۷۰۰۰۰ ۷۷۰۰۰ ۷۷۰۰۰ ۹۶۲۵۰ ۱۳۴۷۵۰ ۱۶۸۴۳۸ ۲۰۶۳۳۶ ۲۵۷۹۲۰ ۳۲۲۴۰۰
    ۴ ساختمان با پایه های چوبی با هرنوع سقف ۲۳۷۱۶ ۴۷۹۱۶ ۵۲۷۰۶ ۶۰۶۱۳ ۷۰۰۰۰ ۷۷۰۰۰ ۷۷۰۰۰ ۹۶۲۵۰ ۱۳۴۷۵۰ ۱۶۸۴۳۸ ۲۰۶۳۳۶ ۲۵۷۹۲۰ ۳۲۲۴۰۰
    ۵ ساختمان با پایه های فلزی و بتنی با هرنوع سقف ۳۵۹۳۷ ۷۱۸۷۴ ۷۹۰۶۱ ۹۰۹۲۰ ۱۰۰۰۰۰ ۱۱۰۰۰۰ ۱۱۰۰۰۰ ۱۳۷۵۰۰ ۱۹۲۵۰۰ ۲۴۰۶۲۵ ۲۹۴۷۶۶ ۳۶۸۴۵۷ ۴۶۰۵۷۱
    ۶ دستگاههای حرارتی و شوفاژ ۸۱۶۷ ۱۱۹۷۹ ۱۳۱۷۶ ۱۵۱۵۲ ۱۷۰۰۰ ۱۸۷۰۰ ۱۸۷۰۰ ۲۳۳۷۵ ۳۲۷۲۵ ۴۰۹۰۶ ۵۰۱۱۰ ۲۶۶۳۸ ۷۸۲۹۷
    ۷ تهویه مطبوع ( گرمایش- سرمایش ) ۱۶۳۳۵ ۲۳۹۵۸ ۲۶۳۵۳ ۳۰۳۰۵ ۳۳۰۰۰ ۳۶۳۰۰ ۳۶۳۰۰ ۴۵۳۷۵ ۶۳۵۲۵ ۷۹۴۰۶ ۹۷۲۷۳ ۱۲۱۵۹۱ ۱۵۱۹۸۹
    ۸ آسانسور ۲۳۹۵۸ ۲۷۸۳۰ ۳۰۶۱۳ ۳۵۲۰۴ ۳۹۰۰۰ ۴۲۹۰۰ ۴۲۹۰۰ ۵۳۶۲۵ ۷۵۰۷۵ ۹۳۸۴۴ ۱۱۴۹۵۹ ۱۴۳۶۹۸ ۱۷۹۶۲۳
    ۹ انواع مخازن اعم از زیر زمینی و هوایی (از شش متر به بالا ) ۲۸۳۱۴۰  ۳۱۱۴۵۴ ۳۱۱۴۵۴ ۳۵۸۱۷ ۴۰۰۰۰ ۴۴۰۰۰ ۴۴۰۰۰ ۵۵۰۰۰ ۷۷۰۰۰ ۹۶۲۵۰ ۱۱۷۹۰۶ ۱۴۷۳۸۳ ۱۸۴۲۲۹
    ۱۰ سکوها و باراندازها ۷۷۴۵ ۸۵۱۹ ۸۵۱۹ ۹۷۹۶ ۱۱۰۰۰ ۱۲۱۰۰ ۱۲۱۰۰ ۱۵۱۲۵ ۲۱۱۷۵ ۲۶۴۶۹ ۳۲۴۲۴ ۴۰۵۳۰ ۵۰۶۶۳

    فصل سوم

    عوارض خدمات شهری

    عوارض بها خدمات پروانه کسب

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ هزینه کارشناسی از محل ، صدور پروانه کسب ، جابجایی ، تعطیلی ، تمدید پروانه و… ۶۵۰/۰۰۰ ریال

    عوارض بها خدمات دستفروشان

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ حداقل عوارض روزانه جهت دستفروشان و خودروهای بارفروش سیار ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    • عوارض بها خدمات گذرنامه
    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض بر صدور گذرنامه ۴۵۰/۰۰۰ ریال
    • عوارض بها خدمات گواهینامه
    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض بر صدور گواهینامه رانندگی ۳۰۰/۰۰۰ ریال
    • عوارض بها خدمات آمبولانس
    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ هر سرویس درون شهری تا سقف یک ساعت ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال

    به ازای افزایش زمان در سرویس های درون شهری هر ساعت مبلغ ۲۰۰/۰۰۰ ریال افزایش محاسبه می شود

    ۲ هر سرویس برون شهری به ازای هر کیلومتر ۳۹/۰۰۰ ریال

    عوارض بابت تردد ناشی از جبران خسارت وارده به تاسیسات شهری و پل ها و معابر و آسفالت شهری (عبور بار ترافیکی)

    ردیف شرح عنوان نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض تردد شبانه وسایل نقلیه باری در محدوده کامیون ممنوع کامیون تک و ده چرخ ۳۰۰/۰۰۰

    در معابری که به موجب مصوبه شورای ترافیک تردد کامیون ممنوع است در مواردی که تردد شبانه کامیون صورت می گیرد مشمول پرداخت این عنوان عوارض می گردد

    ۲ عوارض تردد شبانه وسایل نقلیه باری در محدوده کامیون ممنوع انواع تریلی و بالاتر ۴۵۰/۰۰۰

     

    عوارض بها خدمات دکه ها

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ نقل و انتقال (امتیاز واگذاری دکه از شخصی به شخص دیگر) در خ آزادی تا دوراهی بی بی یان ۳۹/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۲ نقل و انتقال (امتیاز واگذاری دکه از شخصی به شخص دیگر) در سایر مسیرهای اصلی ۱۹/۵۰۰/۰۰۰ ریال
    ۳ نقل و انتقال (امتیاز واگذاری دکه از شخصی به شخص دیگر) در محلات و سایر مناطق ۱۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۴ امتیاز واگذاری دکه و سایر غرفه های شهرداری ۱۳۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۵ تعیین مال الاجاره ماهیانه کلیه مستاجرین املاک مختلف شهرداری اعم از  دکه ها، غرفه ها و… برابر مبنای نظریه کارشناس رسمی دادگستری و ۲۰ درصد افزایش بها جهت سال های آتی

    عوارض بها خدمات میادین تره بار

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض بابت ورودی خودروهای حمل بار و میوه به بنگاه جهت وانت ۱۰۰/۰۰۰ریال
    ۲ عوارض بابت ورودی خودروهای حمل بار و میوه به بنگاه جهت خاور ۱۷۵/۰۰۰ ریال
    ۳ عوارض بابت ورودی خودروهای حمل بار و میوه به بنگاه جهت کامیون تک و ده چرخ ۲۲۵/۰۰۰ریال
    ۴ عوارض بابت ورودی خودروهای حمل بار و میوه به بنگاه جهت تریلی و سایر خودروهای سنگین ۳۵۰/۰۰۰ ریال

    نرخ خدمات و اجاره ماشین آلات عمران شهری

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ اجاره گریدر ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۲ اجاره غلطک بزرگ ۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۳ اجاره غلطک کوچک ۳۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۴ اجاره آب پاش ۵۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۵ اجاره کمپکتور سبک دستی ۷/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۶ اجاره کاتر ۸/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۷ اجاره فینیشر با اکیپ نیروی انسانی (سه خودرو با ۵ نفرنیروی انسانی) ۴۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۸ هزینه کارشناسی ۲/۵۰۰/۰۰۰ ریال

    ۱۰- نرخ فروش محصولات کارخانه سنگ شکن و آسفالت

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ ماسه شسته یا شکسته (هر متر مکعب) ۴/۲۰۰/۰۰۰ ریال

    افزایش مبالغ برابر تعرفه های ابلاغی اداره صنعت معدن و تجارت در هر زمان از سال بلامانع است

    ۲ شن شکسته  (هر متر مکعب) ۴/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۳ کوپال (هر متر مکعب) ۱/۷۰۰/۰۰۰ ریال
    ۴ ماسه بادی (هر متر مکعب) ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال
    ۵ بیس (هر متر مکعب) ۳/۰۰۰/۰۰۰  ریال
    ۶ خاک نباتی (هر متر مکعب) ۶۵۰/۰۰۰ ریال
    ۷ جدول ایستاده و خوابیده ۳در۵۰  (هر عدد) ۱/۲۰۰/۰۰۰  ریال
    ۸ هزینه حمل ونقل و بارگیری مصالح از کارخانه سنگ شکن توسط شهرداری با کامیون تک محوره در کلیه نقاط سطح شهر (هر سرویس) ۱۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۹ هزینه حمل ونقل و بارگیری مصالح از کارخانه سنگ شکن توسط شهرداری با کامیون تک محوره در کلیه نقاط سطح شهر (هر سرویس) ۱۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۱۰ جمع آوری نخاله توسط شهرداری با کامیون تک محوره  (هر سرویس) ۳۸/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۱۱ جمع آوری نخاله توسط شهرداری با کامیون دو محوره (هر سرویس) ۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۱۲ جمع آوری نخاله در زمین بدون مجوز خاکبرداری(هر سرویس) ۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۱۳ بازسازی و ترمیم تخریب های صورت گرفته (هر متر مکعب) ۵/۵۰۰/۰۰۰ ریال
    ۱۴ آسفالت  (هر متر مکعب) ۴۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال

    ۱۱-عوارض بها خدمات آرامستان ها

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض واگذاری زمین در آرامستانهای شهرداری چهاربیشه، کلگه، نفتون و… به ازای هر قبر ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال

    افرادی که زمین شخصی دارند یا از قبل زمین رزرو نموده یا قصد دفن میت خارج از شهر را دارند ملزم به پرداخت عوارض خدمات    می باشند.

    ۲ هزینه رزرو زمین جهت هر قبر در آرامستانهای شهرداری درصورت موافقت شهرداری ۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۳ عوارض خدمات فقط جهت غسل میت در غسالخانه شهرداری ۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۴ عوارض خدمات فقط جهت سپردن میت و تلقین توسط غسال ۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۵ عوارض خدمات فقط جهت شستشوی میت و انتقال احتمالی به سایر اماکن ۴/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۶ عوارض واگذاری زمین در آرامستانهای شهرداری چهاربیشه، کلگه، نفتون و… به ازای هر قبر جهت کودکان یک تا پنج سال ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۷ عوارض واگذاری زمین در آرامستانهای شهرداری چهاربیشه، کلگه، نفتون و… به ازای هر قبر جهت نوزاد تا یکسال رایگان

    ۱۲-عوارض بهای خدمات تاکسیرانی

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض صدور کارت شهری و پروانه تاکسی و وانت بار ۹۰۰/۰۰۰ ریال
    ۲ عوارض تمدید کارت شهری و پروانه ۷۰۰/۰۰۰
    ۳ هزینه خدمات شهری ۸۰۰/۰۰۰ ریال
    ۴ عوارض نقل و انتقال قولنامه هر تاکسی به نام شخص دیگر یک درصد مبلغ قولنامه
    ۵ عوارض حق عضویت هر تاکسی به حساب اتحادیه تاکسیرانی های شهری کشور ۵۰۰/۰۰۰ ریال
    ۶ خدمات جهت تشکیل پرونده و  انجام امورات مربوط به امتیاز واگذاری تاکسی شهری جدید ۴/۴۰۰/۰۰۰ ریال
    ۷ خدمات جهت تشکیل پرونده و انجام امورات مربوط به معرفی متقاضیان جهت تسهیلات ۳/۳۰۰/۰۰۰ ریال
    ۸ عوارض تاکسی بیسیم( سالیانه) ۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال

    ۱۳-عوارض بها خدمات اتوبوسرانی

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ کرایه یک ساعت اتوبوس درون شهری ۲/۵۰۰/۰۰۰ ریال بلیط اتوبوس جهت خانواده درجه یک کارکنان رایگان می باشد
    ۲ کرایه یک ساعت اتوبوس برون شهری ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۳ بهای هر قطعه بلیط مسافر دون شهری ۲۰/۰۰۰ریال
    ۴ عوارض ورودی هر دستگاه خودرو سواری اتوبوس مینی بوس وابسته به شرکت های مسافربری ۵۰٫۰۰۰ ریال
    ۵ عوارض صدور پروانه فعالیت خودروهای دیزلی تا ۳٫۵ تن ۱/۷۰۰/۰۰۰ ریال
    ۶ عوارض صدور پروانه فعالیت خودروهای دیزلی از ۳٫۵ تا ۶ تن ۲/۵۰۰/۰۰۰ ریال
    ۷ عوارض صدور پروانه فعالیت خودروهای دیزلی ۶ تن به بالا ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۸ عوارض صدور پروانه فعالیت مینی بوس دیزلی با ظرفیت ۱تا ۱۵ نفر ۲/۵۰۰/۰۰۰ ریال
    ۹ عوارض صدور پروانه فعالیت مینی بوس دیزلی با ظرفیت ۱۶ تا ۲۶ نفر ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۱۰ عوارض صدور پروانه فعالیت مینی بوس یا اتوبوس دیزلی با ظرفیت بالای۲۶ نفر ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۱۱ عوارض تمدید پروانه فعالیت کلیه خودروهای دیزلی پنجاه درصد عوارض صدور پروانه وصول گردد.
    ۱۲ صدور پروانه اشتغال رانندگان ۱/۷۰۰/۰۰۰ ریال

    ۱۴- عوارض بهای مراکز خدمات خودرویی

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض صدور پروانه فعالیت مراکز معاینه فنی جدید الاحداث ۴۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۲ عوارض تمدید پروانه فعالیت معاینه فنی یا جابجایی کلیه مراکز درمحدوده وحریم شهر پنجاه درصد مبلغ صدور

    ۱۵- عوارض بهای خدمات کشتارگاه

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض کشتار و کرایه حمل هر راس دام سنگین (گاو، گوساله، گاومیش و…) ۷۰۰/۰۰۰ ریال

    کرایه حمل گوشت با خودروهای شهرداری تا مرکز شهر محاسبه گردیده است

    کرایه حمل برای خارج از محدوده شهر تا فاصله ۵۰ کیلومتری ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال ، از ۵۰ تا ۱۰۰ کیلومتر ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال و به ازای هر ۵۰ کیلومتر افزایش ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال اضافه اعمال می گردد.

    ۲

    عوارض کشتار و کرایه حمل هر راس دام سبک (گوسفند، بز، میش و…) ۴۰۰/۰۰۰ ریال
    ۳ پاکسازی جگر و کله در محوطه کشتارگاه ۱۵۰/۰۰۰ ریال
    ۴ عوارض سلاخی توسط سلاخان هر راس دام سنگین (گاو، گوساله، گاومیش و…) ۶۰/۰۰۰ ریال
    ۵ عوارض سلاخی توسط سلاخان هر راس دام سبک (گوسفند، بز، میش و…) ۴۰/۰۰۰ ریال

    ۱۶- عوارض بهای سد معبر

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ مرحله اول دریافت هزینه حمل و نقل ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال سد معبر:

     

    مرحله اول

    اخذ تعهد کتبی و دریافت هزینه حمل و نقل درصورتیکه همراه با استفاده از جرثقیل، لودر یا با سایر ماشین آلات توام شود هزینه متعلقه بایستی بصورت کامل اخذ گردد.

     

    مرحله دوم

    اخذ تعهد در دفاتر اسناد رسمی و دریافت کلیه هزینه ها

    مرحله سوم

    عودت ممنوع و ضبط به نفع شهرداری خواهد شد

    ۲ مرحله اول هزینه نگهداری برای هر روز ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۳ مرحله اول بهای جبران خدمات و جریمه ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۴ مرحله دوم دریافت هزینه حمل و نقل ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۵ مرحله دوم هزینه نگهداری برای هر روز ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۶ مرحله دوم بهای جبران خدمات و جریمه ۴/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۷ بهای کارشناسی املاک و اراضی شامل شکایات مردمی و ادارات دستگاهها و نهادهای مختلف ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۸ سدمعبر ماشین آلات سنگین (تریلر، لودر، جرثقیل، کامیون و…) ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۹ سد معبر ماشین آلات سبک ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۱۰ هزینه جمع آوری مصالح ساختمانی هر سرویس کامیون ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۱۱ هزینه بارگیری لودر جهت مصالح ساختمانی هر ساعت به اضافه هزینه اجاره لودر ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۱۲ هزینه بارگیری هرنوع وسیله با جرثقیل ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال

    ۱۷- جدول عوارض بها خدمات خودروهای اجرایی اداری در محدوده و حریم شهر مسجدسلیمان

    ردیف نام دستگاه اجرایی انواع کامیون انواع اتوبوس انواع مینی بوس انواع خاور و

    نیمه سنگین

    انواع سواری انواع موتور سیکلت انواع وانت تک کابین انواع وانت دو کابین انواع ماشین آلات سنگین راه سازی انواع آمبولانس
    ۱ شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان ۷۲/۰۰۰/۰۰۰ ۶/۰۰۰/۰۰۰ریال ۵۴/۰۰۰/۰۰۰ ۵۴/۰۰۰/۰۰۰ ۴۸/۰۰۰/۰۰۰ ۷۲/۰۰۰/۰۰۰ ۴۸/۰۰۰/۰۰۰ریال ۵۴/۰۰۰/۰۰۰ ۹۶/۰۰۰/۰۰۰ ۶۴/۸۰۰/۰۰۰
    ۲ پتروشیمی رازی ۳۰/۰۰۰/۰۰۰ ۲۴/۰۰۰/۰۰۰ ۱۱/۴۰۰/۰۰۰ ریال ۸/۴۰۰/۰۰۰ ریال ۷۲/۰۰۰/۰۰۰ ۳/۶۰۰/۰۰۰ریال ۹/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۲۴/۰۰۰/۰۰۰ ۴۸/۰۰۰/۰۰۰ریال ۳۰/۰۰۰/۰۰۰
    ۳ پالایشگاه گاز ۷۲/۰۰۰/۰۰۰ ۶/۰۰۰/۰۰۰ریال ۵۴/۰۰۰/۰۰۰ریال ۴/۸۰۰/۰۰۰ ریال ۴/۸۰۰/۰۰۰ریال ۱۰/۸۰۰/۰۰۰ریال ۴/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۵/۴۰۰/۰۰۰ریال ۱۰/۸۰۰/۰۰۰ ۲۴/۰۰۰/۰۰۰
    ۴ شرکت ها و ادارات ۷۲/۰۰۰/۰۰۰ ۶/۰۰۰/۰۰۰ریال ۵۴/۰۰۰/۰۰۰ریال ۴/۸۰۰/۰۰۰ریال ۴/۸۰۰/۰۰۰ریال ۱۰/۸۰۰/۰۰۰ریال ۴/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۵/۴۰۰/۰۰۰ریال ۱۰/۸۰۰/۰۰۰ ۲۴/۰۰۰/۰۰۰
    ۵ دانشگاه آزاد و پیام نور ۷۲/۰۰۰/۰۰۰ ۶/۰۰۰/۰۰۰ریال ۵۴/۰۰۰/۰۰۰ریال ۴/۸۰۰/۰۰۰ریال ۴/۸۰۰/۰۰۰ریال ۱۰/۸۰۰/۰۰۰ریال ۴/۲۰۰/۰۰۰ ۵/۴۰۰/۰۰۰ریال ۱۰/۸۰۰/۰۰۰ ۲۴/۰۰۰/۰۰۰

    ۱۸- عوارض قطع اشجار

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه عوارض توضیحات
    ۱ عوارض قطع هر اصله درخت با محیط بن ۱۵ تا ۳۰ سانتی متر ۶۵/۰۰۰/۰۰۰ریال

    قانون اصلاح لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها مصوب ۱۳۵۹ شورای انقلاب مصوبه ۸۷/۱۲/۱۴ مجلس شورای اسلامی

    ماده۱- به منظور حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی رویه درختان، قطع هر نوع درخت و یا نابود کردن آن به هر طریق در معابر، میادین، بزرگراهها، پارکها، بوستانها، باغات و نیز محلهایی که به تشخیص شورای اسلامی شهر باغ شناخته شوند، در محدوده و حریم شهرها بدون اجازه شهرداری و رعایت ضوابط مربوطه ممنوع است. ضوابط و چگونگی اجراء این ماده در چهارچوب آئین‌نامه مربوطه با رعایت شرایط متنوع مناطق مختلف کشور توسط وزارت کشور با هماهنگی وزارت مسکن و شهرسازی، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی و شهرداری تهران تهیه و به تصویب شورای عالی استانها می رسد.

    تبصره ۱- اصلاح و واکاری باغات در حریم شهرها به شکل جزئی ویا کلی مشمول این ماده نیست و طبق ضوابط مصوب وزارت جهاد کشاورزی انجام می‌شود.

    تبصره ۲- مصوبات شورای عالی استانها جهت تطبیق با قوانین و رعایت اصل یکصد و سی و هشتم (۱۳۸) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی خواهد رسید تا در صورتی که بر خلاف قوانین بوده با ذکر دلیل برای تجدید نظر و اصلاح به شورای عالی استانها ارسال گردد.

    ماده ۲ – شهرداری‌ها در محدوه قانونی و حریم شهر ها مکلفند  ظرف مدت یکسال شناسنامه‌ای شامل تعداد و نوع و محیط و سن تقریبی درختان محل‌های مشمول این قانون را تنظیم کنند و این شناسنامه هر پنج سال یکبار قابل تجدید و سند اجرای این قانون می باشد.

    تبصره ۱- شهرداری‌ها مکلفند درختان معابر، میادین، بزرگراه ها و پارک‌ها را پس از تنظیم مشخصات آن پلاک کوبی کنند.

    ماده ۳- مأموران شهرداری‌ها بر حسب مورد می‌توانند برای تنظیم یا تطبیق برگ شناسایی درختان با در دست داشتن معرفی نامه و نمایندگی دادستانی وارد محل های مشمول این قانون بشوند.

    ماده ۴ – از تاریخ اجرای این قانون اعم از اینکه شناسنامه موضوع ماده ۲ تنظیم و ابلاغ شده باشد یا نه، قطع درختان مشمول قانون ممنوع است مگر با تحصیل اجازه از شهرداری طبق مقررات و ضوابط مربوط.

    تبصره ۱- تفکیک اراضی مشجر وباغات فقط بر اساس ضوابط ماده۱ این قانون و با رعایت مقررات سایر مقررات شهرسازی و درج عنوان باغ در اسناد صادره مجاز است ولی قطع درخت در هرمحل و با هر مساحت بدون کسب اجازه وفق مقررات این قانون ممنوع است.

    تبصره ۲- در پروانه های ساختمانی که بر اساس طرح جامع و یا هادی‌شهر ها از طرف شهرداری ها صادر می شود تعداد درختی که در اثر ساختمان باید قطع شود تعیین و قید خواهد شد، در صورتی که پس از دریافت پروانه و قطع درخت ظرف مدت مندرج در پروانه بدون عذر موجه اقدام به ساختمان نشود مرتکب مشمول مجازات های مقرر در این قانون خواهد شد.

    تبصره ۳- مالکین باغات و محل هایی که به صورت باغ شناخته شوند مکلفند به ازای درختهایی که اجازه قطع آنان از طرف شهرداری صادر می شود به تعداد  دو برابر محیط بن درختان قطع شده در همان محل یا هر محلی که شهرداری تعیین خواهد کرد درخت با محیط بن حداقل ۱۰ سانتیمتر بر طبق ضوابط و دستورالعمل های موجود در فصل مناسب غرس نمایند.

    تبصره ۴- کاشت و حفاظت و آبیاری از درختان معابر، میادین، بزرگراه ها و پارک های عمومی از اهم وظایف شهرداری ها می باشد.

    ماده ۵- ضوابط مربوط به خزانه و جابجا کردن، جانشین ساختن و قطع درختان که ملازمه با بهره‌برداری از نهالستان‌ها، قلمستان‌ها و باغات و موارد دیگر دارد به موجب آیین نامه های اجرایی این قانون تعیین خواهد گردید.

    ماده ۶ – هرکس درختان موضوع ماده (۱) قانون حفظ و گسترش فضای سبز را عالماً و عامداً و برخلاف قانون مذکور قطع یا موجبات از بین رفتن آنها را فراهم آورد، علاوه بر جبران خسارت وارده حسب مورد به جزای نقدی از یک میلیون (۱،۰۰۰،۰۰۰) ریال تا ده میلیون (۱۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال برای قطع هر درخت و در صورتی که قطع درخت بیش از سی اصله باشد به حبس تعزیری از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

    تبصره ۱-  در صورتی که قطع درخت از طرف مالکین به نحوی باشد که باغی را از بین ببرد و از زمین آن بصورت تفکیک و خانه سازی استفاده کند همه زمین به نفع شهرداری ضبط می‌شود و به صرف خدمات عمومی شهر و محرومین می‌رسد.

    ماده ۷- گزارش مأموران شهرداری‌های مأمور اجرای این قانون که قبلاً با وظایف ضابطین دادگستری آشنا شده‌اند، به منزله گزارش ضابطین دادگستری است.

    ماده ۸- هرکس اعم از مأموران مجری این قانون و یا سایر اشخاص عالماً جرائم مذکور در این قانون را به خلاف حقیقت به کسی نسبت دهد و یا گزارش خلاف واقع بدهد به مجازات حبس جنحه تا سه سال محکوم می شود مگر اینکه در قوانین جزایی مجازات شدید تری پیش بینی شده باشد که در این صورت به مجازات اشد محکوم خواهد شد. مقررات تبصره ذیل ماده ۶ در این مورد نیز لازم الرعایه است.

    ۲

    عوارض قطع هر اصله درخت با محیط بن ۳۰ تا ۶۰ سانتی متر ۷۸/۰۰۰/۰۰۰ریال
    ۳ عوارض قطع هر اصله درخت با محیط بن ۶۰ تا ۱۰۰ سانتی متر ۹۱/۰۰۰/۰۰۰ریال
    ۴ عوارض قطع هر اصله درخت با محیط بن بیش از ۱۰۰ سانتی متر ۱۱۷/۰۰۰/۰۰۰
    ۵ به ازای هر سانتی متر افزایش محیط بن بیش از ۱۰۰ سانتی متر ۱۰/۴۰۰/۰۰۰

     

    ۱۹- عوارض حق التوزین

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض حق التوزین ۳% مبلغ باسکول

    ۲۰- عوارض حق کمیسیون دفاتر باربری

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض بنگاههای باربری ۲% حق کمیسیون

    ۲۱- عوارض بر بنگاههای باربری

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض بنگاههای باربری ۲% حق کمیسیون

    ۲۲- عوارض بر خدمات پیمانکاری

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض بر خدمات پیمانکاری اعم از عمرانی، اجرایی، مطالعاتی، مشاوره ای، خدماتی و… ۱٫۵% مبلغ قرارداد

    ۲۳- حق توقف وسایل نقلیه در پارکینگ های شهرداری

    ردیف نوع عوارض 

    (حق پارکینگ وسایل نقلیه موتوری )

    مبلغ ورودی تا دوساعت توقف مبلغ جهت توقف مازاد بر دوساعت حداکثر مبلغ جهت توقف در هر شب یا هرروز کامل توضیحات
    ۱ موتور سیکلت ۸۰/۰۰۰ ۱۰/۰۰۰ ۱۰۰/۰۰۰
    ۲ انواع خودروهای سواری ۱۰۰/۰۰۰ ۲۰/۰۰۰ ۲۰۰/۰۰۰
    ۳ خودروهای نیمه سنگین و باری (مینی بوس، خاور، نیسان تک و دوکابین و…) ۲۰۰/۰۰۰ ۴۰/۰۰۰ ۴۰۰/۰۰۰
    ۴ خودروهای سنگین (اتوبوس، انواع کامیون وماشین آلات راه سازی شامل غلطک،لودر،گریدر و…) ۳۰۰/۰۰۰ ۶۰/۰۰۰ ۶۰۰/۰۰۰

    ۲۴- عوارض بر تبلیغات محیطی به غیر از تابلوهای معرفی

    ردیف نوع عوارض نصب اولیه ورودی ماهیانه

    متر مربع (ریال)

    توضیحات
    ۱ عوارض اجاره مکان بیلبوردهای تبلیغاتی با سطح از ۱۰ تا ۲۰ متر مربع ۲/۰۰۰/۰۰۰ ۲/۰۰۰/۰۰۰ برابر نامه شماره ۱۶۶۴۷۲ مورخ ۹۶ /۱۰/۱۱ وزیر محترم کشور به استانداران سراسر کشور ، وصول عوارض  بر تبلیغات محیطی به غیر از تابلوهای معرفی بلامانع است.
    ۲ عوارض اجاره مکان بیلبوردهای تبلیغاتی با سطح بالاتر از ۲۰ متر مربع ۳/۰۰۰/۰۰۰ ۳/۰۰۰/۰۰۰
    ۳ عوارض تبلیغات برروی تابلوهای کنار معابر عمومی (انواع پوستر و براکت) ۵۰۰/۰۰۰ ۵۰۰/۰۰۰
    ۴ عوارض تبلیغات برروی دیوار و سطوح شهری با عنوان تجاری، آموزشی، اداری، خدماتی ۲۰۰/۰۰۰
    ۵ عوارض تبلیغات برروی بدنه جانبی اتوبوس، شیشه عقب اتوبوس، قاب جداکننده صندلی راننده اتوبوس ۱/۳۰۰/۰۰۰ ۱/۳۰۰/۰۰۰
    ۶ عوارض تبلیغات بانک ها و استقرار خودروهای جوایز قرض الحسنه به منظور تبلیغات در معابر ۱/۸۰۰/۰۰۰ ۱/۸۰۰/۰۰۰
    ۷ عوارض تابلوهای مشاغل خدماتی اعم از پزشکان، وکلا، دفاتراسنادرسمی، تجاری، اداری، آموزشی، خدماتی به ازای هر متر مربع ۳۰۰/۰۰۰
    ۸ عوارض تابلوهای شناسایی کسب تجاری منصوب در پشت بام ها ۲۵۰/۰۰۰
    ۹ عوارض تابلوهای منصوب در پمپ بنزین ها و پمپ گاز و سایر فضاهای روباز ۱۰/۰۰۰/۰۰۰            ۵۰۰/۰۰۰
    ۱۰ عوارض نصب بنر در میادین و معابر شهری با عنوان تجاری ، آموزشی، اداری ، خدماتی و…. ۲/۰۰۰/۰۰۰ ۲۰۰/۰۰۰
    ۱۱ عوارض نصب انواع پلاکارد در میادین و معابر شهری باعنوان تجاری ، آموزشی، اداری ، خدماتی و… ۲/۰۰۰/۰۰۰ ۲۰۰/۰۰۰
    ۱۲ عوارض نصب داربست تبلیغاتی ۲۰۰/۰۰۰ضربدر مساحت
    ۱۳ عوارض تابلوهای تبلیغاتی بزرگ (بیلبورد)، تابلوهای کوچک مقیاس، پل ها ۲/۰۰۰/۰۰۰ ۲۰۰/۰۰۰
    ۱۴ عوارض نصب سازه های موقت جهت غرفه ها ی موقت ۱۰/۰۰۰/۰۰۰            ۵۰۰/۰۰۰
    ۱۵ عوارض تابلو غیر ازتابلو معرفی سر درب مشاغل ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ ۴۰۰/۰۰۰ ضربدر مساحت

    ۲۵- عوارض دپوی مصالح ساختمانی

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ دپوی مصالح ساختمانی از در خیابانهای تا عرض بیست متر اعتبار پروانه ×برملک×یک دوم عرض معبر×یک درصدقیمت منطقه ای بند ۱۶ ماده ۷۱ قانون  موسوم به شوراها و تبصره ۱ ماده ۵۰ قانون موسوم به شوراها
    ۲ دپوی مصالح ساختمانی از در خیابانهای از عرض بیست متر به بالا اعتبار پروانه ×برملک×یک دوم عرض معبر×یک درصدقیمت منطقه ای

    ۲۶- عوارض حق نظارت و طراحی مهندسین

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض حق نظارت و طراحی مهندسین

     

    ۵% هزینه مبلغ کل طراحی و نظارت بند ۱۶ ماده ۷۱ قانون  موسوم به شوراها و تبصره ۱ ماده ۵۰ قانون موسوم به شوراها

    ۲۷- عوارض سالیانه و حق افتتاح بانک ها

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض حق افتتاح شعب، بانکها، موسسات اعتباری، موسسات مالی، قرض الحسنه، تعاونی ها و… ۵ برابر عوارض سالیانه بند ۱۶ ماده ۷۱ قانون  موسوم به شوراها و تبصره ۱ ماده ۵۰ قانون موسوم به شوراها

    ۲۸- عوارض غرفه ها و نمایشگاههای فروش دائمی

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض غرفه ها و نمایشگاههای فروش دائمی، اعم از فصلی، دائمی، تخصصی، ادواری، بازارهای روز و شب و سایر بازارها واقع در محدوده و حریم شهر ۵درصد اجاره واگذاری غرفه بند ۱۶ ماده ۷۱ قانون  موسوم به شوراها و تبصره ۱ ماده ۵۰ قانون موسوم به شوراها

    ۲۹- عوارض بر مزایده اموال و املاک و مستغلات اعم از فروش و اجاره

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض بر مزایده اموال و املاک و مستغلات منقول و غیر منقول، مزایده ، فروش یا حراج ضایعات و اقلام فرسوده و غیر فرسوده ، مزایده و فروش کالاهای قاچاق و متروکه و… ۲ درصد بهای معامله بند ۱۶ ماده ۷۱ قانون  موسوم به شوراها و تبصره ۱ ماده ۵۰ قانون موسوم به شوراها

    ۳۰- عوارض تعرفه بهره برداری سالیانه از معابر عمومی شهرداری برای استفاده شهری ادارات و اشخاص حقیقی و حقوقی

    ردیف نوع عوارض ضریب نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض بهره برداری از فضاهای زیر سطحی، سطحی، روسطحی (هوایی) ، اشغال شده توسط تاسیسات موجود در فضاهای شهری اداره برق ۳۰% طول×حریم×ارزش دارایی×ضریب بند ۱۶ ماده ۷۱ قانون  موسوم به شوراها و تبصره ۱ ماده ۵۰ قانون موسوم به شوراها
    ۲ عوارض بهره برداری از فضاهای زیر سطحی، سطحی، روسطحی (هوایی) ، اشغال شده توسط تاسیسات موجود در فضاهای شهری اداره آب ۲۰% طول×حریم×ارزش دارایی×ضریب
    ۳ عوارض بهره برداری از فضاهای زیر سطحی، سطحی، روسطحی (هوایی) ، اشغال شده توسط تاسیسات موجود در فضاهای شهری اداره گاز ۱۵% طول×حریم×ارزش دارایی×ضریب
    ۴ عوارض بهره برداری از فضاهای زیر سطحی، سطحی، روسطحی (هوایی) ، اشغال شده توسط تاسیسات موجود در فضاهای شهری اداره مخابرات ۱۰% طول×حریم×ارزش دارایی×ضریب
    ۵ عوارض بهره برداری از فضاهای زیر سطحی، سطحی، روسطحی (هوایی) ، اشغال شده توسط تاسیسات موجود در فضاهای شهری سایر اشخاص حقیقی و حقوقی ۱۰% طول×حریم×ارزش دارایی×ضریب

    ۳۱- عوارض جایگاههای سوخت

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ هر نازل عرضه بنزین ماهیانه ۶۰۰/۰۰۰ریال بند ۱۶ ماده ۷۱ قانون  موسوم به شوراها و تبصره ۱ ماده ۵۰ قانون موسوم به شوراها

    عوارض مذکور باید تا پایان ماه پرداخت شود

     

    ۲ هر نازل عرضه گازوییل ماهیانه ۲۰۰/۰۰۰ریال
    ۳ هر نازل عرضه سی ان جی ماهیانه ۳۶۰/۰۰۰ ریال

    ۳۲- عوارض خدمات پاکسازی تبلیغات انتخاباتی

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض خدمات پاکسازی تبلیغات انتخاباتی نامزدهای شورای اسلامی شهر ۲۰۰٫۰۰۰ بند ۱۶ ماده ۷۱ قانون  موسوم به شوراها و تبصره ۱ ماده ۵۰ قانون موسوم به شوراها
    ۲ عوارض خدمات پاکسازی تبلیغات انتخاباتی نمایندگان مجلس ۴۰۰/۰۰۰/۰۰۰

    ۳۳- عوارض حرایم لوله های نفت و گاز

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه ضریب توضیحات
    ۱ عوارض حرایم لوله های گاز اداره گاز K.P.S ۳۵ K   ضریب تراکم مازاد

    P   ارزش معاملاتی دارایی

    S   مساحت

    ۲ عوارض حرایم لوله های عبوری پتروشیمی ها از محدوده و حریم شهری K.P.S ۱۶
    ۳ عوارض حرایم لوله های نفت و گاز شرکت بهره برداری نفت و گاز براساس اینچ و فشار طرح مصوب جامع شهری K.P.S ۷۰

    ۳۴- عوارض حق الثبت اسناد رسمی و تنظیمی در دفاتر اسناد رسمی

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض حق الثبت اسناد رسمی و تنظیمی در دفاتر اسناد رسمی ۸درصد حق الثبت بند ۱۶ ماده ۷۱ قانون  موسوم به شوراها و تبصره ۱ ماده ۵۰ قانون موسوم به شوراها

    ۳۵- عوارض دکل های مخابراتی و تاسیسات شهری

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه هر عدد توضیحات
    ۱ مجوز احداث و نصب تاسیسات شهری شامل دکلها تجهیزات و آنتن های مخابراتی ترانسفور ماتور و نظایر آنها ۱۳۰/۰۰۰/۰۰۰ مبلغ مذکور جهت صدور مجوز وصول میگردد

    ۳۶- عوارض فخاری (کوزه گری ، سفال سازی) سنتی و صنعتی

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض فخاری (کوزه گری ، سفال سازی) سنتی و صنعتی ۶/۵۰۰/۰۰۰ریال بند ۱۶ ماده ۷۱ قانون  موسوم به شوراها و تبصره ۱ ماده ۵۰ قانون موسوم به شوراها

    ۳۷- عوارض نخاله برداری

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض نخاله برداری ۶/۵۰۰/۰۰۰یال بند ۱۶ ماده ۷۱ قانون  موسوم به شوراها و تبصره ۱ ماده ۵۰ قانون موسوم به شوراها

    ۳۸- عوارض تجهیز کارگاه پروژه ها

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ عوارض تجهیز کارگاه پروژه ها دولتی P×S×۲۵۰ K   ضریب تراکم مازاد

    P   ارزش معاملاتی دارایی

    ۴۱

    S   مساحت

    ۲ عوارض تجهیز کارگاه پروژه ها شخصی P×S×۱۵۰

    ۳۹- عوارض تخلیه زباله در معابر عمومی

    ردیف نوع پسماند جریمه نوبت اول( ریال) جریمه نوبت دوم( ریال ) توضیحات
    ۱ عادی(خانگی) ۱/۰۰۰/۰۰۰ تا ۵۰/۰۰۰/۰۰۰ در صورت تکرار ، هر بار ۲ برابر جریمه نوبت اول لحاظ میگردد  استناد به ماده ۱۶ قانون مدیریت  پسماند
    ۲ سایر(غیر خانگی) ۲/۰۰۰/۰۰۰ تا ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ در صورت تکرار ، هر بار ۲ برابر جریمه نوبت اول لحاظ میگردد

    فصل چهارم

    عوارض بر مشاغل

    ۱- عوارض صدور پروانه کسب

    ردیف نوع عوارض

     

     مشاغل درجه ۱ )

    بر خیابان اصلی

    از دوراهی بی بی یان تا سه راهی دانشگاه آزاد وهشت بنگله

    سایر مناطق توضیحات
    تا مساحت  ۲۰ متر مربع از ۲۰ تا ۵۰ متر مربع از ۵۰ تا ۱۰۰ متر مربع بالای۱۰۰ متر مربع تا مساحت  ۲۰ متر مربع از ۲۰ تا ۵۰ متر مربع از ۵۰ تا ۱۰۰ متر مربع بالای۱۰۰ متر مربع
    ۱ آهن فروشی, ایینه و شمعدانی و لوستر,آلومینیوم فروشی، اسباب بازی، الکتریکی، بارفروشی، بزازی، بدلیجات و طلا و نقره، بانک تریکو و پوشاک و لباس فروشی، پیمانکاری، حسابرسی، درب و پنجره فروشی، دفاتر شرکتها، دفترخانه، رادیاتورفروشی، ساعت فروشی، سنگ فروشی،  صرافیها، طلا و جواهر فروشی، ظروف پلاستیک و آلمینیوم، فرش و موکت فروشی ماشینی، قنادی, کفش فروشی، کاموا و پشم فروشی، کالای دندانپزشکی و لوازم آن، کالای صوتی تصویری، لوازم کامپیوتر و لوازم آن، گل فروشی، لاستیک فروشی، لوازم خانگی، لوازم بهداشتی ساختمان و لوله ، لوازم یدکی ماشین آلات، لوازم عکاسی، لباس زنانه، لباس ورزشی، موتورسیکلت و دوچرخه و لوازم آن، مقاطعه کاری، نوار و سی دی فروشی، نایلون و شمع و ظروف پلاستیک، نمایندگی بیمه، لوازم مرغداری، لوازم بهداشتی، نمایندگی نوشابه ، مصالح ساختمانی، کانون های تبلیغاتی، تابلوسازی و تابلونویسی ۲/۳۴۰/۰۰۰ ریال ۲/۶۰۰/۰۰۰ ریال ۲/۸۶۰/۰۰۰ ریال ۵/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۵۶۰/۰۰۰ ریال ۱/۸۲۰/۰۰۰ ریال ۲/۰۸۰/۰۰۰ ریال ۳/۹۰۰/۰۰۰ ریال

    برابر نامه شماره ۴۱۵۴۱ مورخ ۱۳/۸/۹۸ و رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری به شماره دادنامه ۱۰۷۲ مورخ ۹۸/۰۶/۱۲ با موضوع ابطال بخشنامه معاونت وزارت صنعت و اتاق اصناف ایران و لزوم استعلام از شهرداری ها جهت صدور و تمدید پروانه کسب و پیشه، پس از تاریخ های فوق الذکر و برابر تعرفه مصوب ، اخذ عوارض بشرح جداول مربوطه جهت کسب و پیشه بلامانع خواهد بود. ضمناً برابر نامه شماره۱۶۶۴۷۲ مورخ ۱۱/۱۰/۹۶ وزیر محترم کشور به استانداران محترم سراسر کشور بر وصول عوارض مشاغل بر اساس نوع شغل، محل جغرافیایی ملک، مساحت ملک تاکید شده است.

    اخذ این عوارض بصورت سالیانه از اشخاص حقیقی وحقوقی صنفی و حرف خاص از جمله مشاغل موضوع بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها جایگاههای سوخت بازارهای میادین میوه وتره بار و نظایر آنها که در محدوده و حریم شهر مشغول فعالیت می باشند امکانپذیر است

     

    ردیف نوع عوارض

     

     

    ( مشاغل درجه ۲ )

    بر خیابان اصلی

    از دوراهی بی بی یان تا سه راهی دانشگاه آزاد و هشت بنگله

    سایر مناطق توضیحات

     

     

    تا مساحت  ۲۰ متر مربع از ۲۰ تا ۵۰ متر مربع از ۵۰ تا ۱۰۰ متر مربع بالای۱۰۰ متر مربع تا مساحت  ۲۰ متر مربع از ۲۰ تا ۵۰ متر مربع از ۵۰ تا ۱۰۰ متر مربع بالای۱۰۰ متر مربع
    ۲

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    امانت فروشی، آهنگری کشاورزی و اتومبیل، اطاق سازی چوبی اتومبیل، آبغوره و آبلیمو کشی، اوراق اتومبیل، اره تیزکنی، بلوکزنی و موزائیک سازی، بافتنی ماشینی-کش بافی، بازیهای کامپیوتری، پرس شیلنگ، پیراهن دوزی، پنجرگیری، تزئینات ساختمان، تولید مواد پلاستیکی، تولید پوشاک، تولید پیراهن زنانه، تریلی سازی، تولید ماشین آلات کشاورزی و ادوات، تعمیرات طلا و جواهر، تعویض روغنی و روغن اتومبیل فروشی، تعمیرات باطری و باطری اتومبیل فروشی، تعمیرات کمک فنر، تراشکاری و میل لنگ تراشی، تعمیر موتورسیکلت و دوچرخه، تولید کفش، کفاشی، کیف فروشی، تودوزی اتومبیل و چادر دوزی، تعمیر لوازم برقی و لوازم خانگی، تعمیر ماشینهای اداری، تعمیر رادیو ضبط، تلویزیون، تعمیر تلفن، تهیه و تولید فیلتر هوای خودرو، تولید فنر پوشه، تعمیر جکهای اتومبیل، تعمیرات جلوبندی و تعمیر پمپ گازوئیلی، تولید پوشاک و تولید کفش، تودوزی مبل، تعمیر ماشین و ادوات کشاورزی، تعمیر و مونتاژ کامپیوتر و خدمات، جرثقیل، جوراب بافی، چراغ و سماور سازی، چوب بری و چوب فروشی، حلبی سازی و کرکره سازی، خیاطی مردانه، خیاطی زنانه، خرازی و لوازم خیاطی، درب و پنجره سازی آهنی و آلومینیوم، دفترسازی، کارتن سازی، داروخانه، رادیاتور سازی، صافکاری، سپرسازی رنگ، و ابزارآلات، سیم کشی برق صنعتی، سیم پیچی دینام، ساعت سازی، سنگ تراشی، سراجی، شیشه بری و قاب و عکس سازی، شیرینی پزی، شوفاژ، تاسیسات حرارتی، ظروف آلومینیوم سازی، عایق رطوبتی، عکاسی و فتوکپی و فیلمبرداری، عینک سازی، عروسک سازی، عریضه نویسی، فروشندگان گچ پیش ساخته، فروشندگی گچ پیش ساخته، فروشندگی ضایعات آهن، فروس وسایل و محصولات زنبورداری، فروشندگان داروهای گیاهی و دامی، کابینت سازی، کانتینر و مخزن سازی، کلیدسازی، گلدوزی، لوله کشی، لت کوبی، مهرسازی ، نقاشی اتومبیل، بخاری و دکور سازی، صنایع دستی، نبات ریزی، نمایشگاه ماشین، بنگاه معاملات

    ۲/۳۴۰/۰۰۰ ریال ۲/۴۷۰/۰۰۰ ریال ۲/۷۳۰/۰۰۰  ریال ۴/۵۵۰/۰۰۰ ریال ۱/۴۳۰/۰۰۰ ریال ۱/۶۹۰/۰۰۰ ریال ۱/۹۵۰/۰۰۰ ریال ۳/۲۵۰/۰۰۰ ریال

    برابر نامه شماره ۴۱۵۴۱ مورخ ۱۳/۸/۹۸ و رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری به شماره دادنامه ۱۰۷۲ مورخ ۱۲/۶/۹۸  با موضوع ابطال بخشنامه معاونت وزارت صنعت و اتاق اصناف ایران و لزوم استعلام از شهرداری ها جهت صدور و تمدید پروانه کسب و پیشه، پس از تاریخ های فوق الذکر و برابر تعرفه مصوب ، اخذ عوارض بشرح جداول مربوطه جهت کسب و پیشه بلامانع خواهد بود. ضمناً برابر نامه شماره۱۶۶۴۷۲ مورخ ۱۱/۱۰/۹۶ وزیر محترم کشور به استانداران محترم سراسر کشور بر وصول عوارض مشاغل بر اساس نوع شغل، محل جغرافیایی ملک، مساحت ملک تاکید شده است.

    ردیف نوع عوارض

     

    ( مشاغل درجه ۳ )

    بر خیابان اصلی

    از دوراهی بی بی یان تا سه راهی دانشگاه آزاد وهشت بنگله

    سایر مناطق توضیحات
    تا مساحت  ۲۰ متر مربع از ۲۰ تا ۵۰ متر مربع از ۵۰ تا ۱۰۰ متر مربع بالای۱۰۰ متر مربع تا مساحت  ۲۰ متر مربع از ۲۰ تا ۵۰ متر مربع از ۵۰ تا ۱۰۰ متر مربع بالای۱۰۰ متر مربع
    ۳

     

    آبمیوه و بستنی فروشی، آژانس، آموزشگاهها و موسسات فرهنگی هنری، آرایشگری مردانه وزنانه، خام فروشی ، آبگوشت و کله پزی، کباب و حلیم و آش، بیمارستان، پارچه فروشی، پشم و پنبه فروشی، چلوکبابی، غذاخوری، قهوه خانه، حکاکی، خرید و فروش پوست، خواروبار، سوپرمارکت وخشکبار فروشی، درمانگاه، ساندویچی، سبزی و میوه فروشی، سوسیس و کالباس و مرغ و ماهی فروشی، شرکت های پخش مواد غذایی، عطاری، علافی، فروشندگی نفت، فرش و گلیم بافی، لحاف و تشک دوزی، قصابی گاو گوسفند، ظروف کرایه، گرمابه داری، مطب ها، موسسات ثبتی، مرغ و تخم مرغ ولبنیات فروشی، کرایه ظروف، گرمابه داری، مطب ها، موسسات ثبتی، نان ماشینی و فانتزی وغیره، نمک کوبی، سالن های ورزشی بدنسازی بیلیارد استخر و…

    ۲/۳۴۰/۰۰۰ ریال ۲/۴۷۰/۰۰۰ ریال ۲/۷۳۰/۰۰۰  ریال ۳/۹۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۴۳۰/۰۰۰ ریال ۱/۶۹۰/۰۰۰ ریال ۱/۹۵۰/۰۰۰ ریال ۳/۲۵۰/۰۰۰ ریال

    برابر نامه شماره ۴۱۵۴۱ مورخ ۱۳/۸/۹۸ و رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری به شماره دادنامه ۱۰۷۲ مورخ ۱۲/۶/۹۸  با موضوع ابطال بخشنامه معاونت وزارت صنعت و اتاق اصناف ایران و لزوم استعلام از شهرداری ها جهت صدور و تمدید پروانه کسب و پیشه، پس از تاریخ های فوق الذکر و برابر تعرفه مصوب ، اخذ عوارض بشرح جداول مربوطه جهت کسب و پیشه بلامانع خواهد بود. ضمناً برابر نامه شماره۱۶۶۴۷۲ مورخ ۱۱/۱۰/۹۶ وزیر محترم کشور به استانداران محترم سراسر کشور بر وصول عوارض مشاغل بر اساس نوع شغل، محل جغرافیایی ملک، مساحت ملک تاکید شده است.

    ۲- سایر عوارضات متعلقه بر مشاغل

    ردیف نوع عوارض نحوه محاسبه توضیحات
    ۱ تمدید پروانه کسب انواع مشاغل

    ۵۰ درصد مبلغ عوارض صدور پروانه کسب سال جاری بابت یکسال تمدید وصول گردد. درصورت نیاز به محاسبه چندسال تمدید جهت سالیان ماقبل آخر هر سال ۱۰ درصد از ۵۰ درصد کسر می شود

    K   ضریب تراکم مازاد

    P   ارزش معاملاتی دارایی

    S   مساحت

     

     

    ۲ عوارض تغییر شغل ۴۰ درصد مبلغ عوارض صدور پروانه کسب در هر بار تغییر وصول گردد
    ۳ عوارض حق افتتاح محل کسب دو برابر مبلغ عوارض صدور پروانه کسب در هر بار تمدید وصول گردد
    ۴ عوارض انباری و بالکن مستقل از محل کسب مشاغل درجه ۱ ۳×P×S
    ۵ عوارض انباری و بالکن مستقل از محل کسب مشاغل درجه ۲ ×P×S2.5
    ۶ عوارض انباری و بالکن مستقل از محل کسب مشاغل درجه ۳ ۲×P×S

    فصل پنجم
    آتش نشانی و خدمات ایمنی

    ۱- عوارض بهای خدمات ایمنی و بهای آموزش اطفای حریق و امداد رسانی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی

    ردیف نوع عوارض بهای خدمات سال۹۹ بهای خدمات ۱۴۰۰ بهای خدمات ۱۴۰۱ بهای خدمات۱۴۰۲ بهای خدمات۱۴۰۳ بهای خدمات۱۴۰۴
    ۱ آموزش مقدماتی مامور اطفا حریق به صورت عملی و تئوری و امداد و کمک رسانی با اخذ مدرک معتبر جهت درج در پرونده به ازاء هر نفر ۴/۰۰۰/۰۰۰ریال ۴/۵۰۰/۰۰۰ریال ۴/۰۰۰/۰۰۰ریال ۴/۰۰۰/۰۰۰ریال ۵/۲۰۰/۰۰۰ریال ۶/۲۴۰/۰۰۰
    ۲ آموزش مامور اطفاء حریق جهت ادارات و شرکتها و سازمانهای دولتی به ازاء یک ساعت آموزش یک نفر ۵۸۰/۰۰۰ ۶۸۰/۰۰۰ریال ۸۰۰/۰۰۰ریال ۸۰۰/۰۰۰ریال ۹۲۰/۰۰۰ ۱/۱۰۴/۰۰۰
    ۳ آموزش مامور اطفاء حریق جهت ادارات و شرکتها و سازمانهای غیردولتی (خصوصی) به ازاء یک نفر یک ساعت آموزش ۵۰۰/۰۰۰ ۶۰۰/۰۰۰ریال ۷۰۰/۰۰۰ریال ۷۰۰/۰۰۰ریال ۸۰۰/۰۰۰ ۹۶۰/۰۰۰
    ۴ آموزش مقدماتی اطفاء حریق و امداد و کمک رسانی جهت مهد کودک و پیش دبستانی به ازاء هر کلاس ۷۰۰/۰۰۰ ۸۰۰/۰۰۰ریال ۹۰/۰۰۰ریال ۹۰۰/۰۰۰ریال ۱/۰۰۰/۰۰۰ریال ۱/۲۴۲/۰۰۰
    ۵ آموزش مقدماتی اطفاء حریق و امداد و کمک رسانی جهت مدارس ابتدایی به ازاء هر نفر دانش آموز ۱۱۰/۰۰۰ ۱۲۰/۰۰۰ریال ۱۵۰/۰۰۰ریال ۱۵۰/۰۰۰ریال ۱۸۰/۰۰۰ ۲۱۶/۰۰۰
    ۶ آموزش مقدماتی اطفاء حریق و امداد و کمک رسانی جهت مدارس راهنمایی به ازاء هر نفر دانش آموز ۱۶۰/۰۰۰ ۱۷۰/۰۰۰ریال ۱۸۰/۰۰۰ریال ۱۸۰/۰۰۰ریال ۲۰۰/۰۰۰ ۲۴۰/۰۰۰
    ۷ آموزش مقدماتی اطفاء حریق و امداد و کمک رسانی جهت مدارس دبیرستان به ازاء هر نفر دانش آموز ۱/۱۰۰/۰۰۰ ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۵۰۰/۰۰۰ریال ۱/۸۰۰/۰۰۰
    ۸ تهیه گزارش آتش سوزی توسط کارشناس این سازمان حهت منازل مسکونی (در صورت بیمه بودن) ۱/۱۰۰/۰۰۰ ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۵۰۰/۰۰۰ریال ۱/۸۰۰/۰۰۰
    ۹ تهیه گزارش آتش سوزی توسط کارشناس این سازمان جهت ادارات خصوصی، شرکتها، سازمانها و…(در صورت بیمه بودن) ۱/۱۰۰/۰۰۰ ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۵۰۰/۰۰۰ریال ۱/۸۰۰/۰۰۰
    ۱۰ تهیه گزارش آتش سوزی توسط کارشناس این سازمان جهت ادارات خصوصی، شرکتها، سازمانها و…(در صورت بیمه بودن) ۱/۵۰۰/۰۰۰ریال ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۲/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۲/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۲/۵۰۰/۰۰۰ریال ۳/۰۳۶/۰۰۰
    ۱۱ دریافت مبلغی از شرکتهای بیمه در صورت داشتن مجوز قانونی بابت آتش سوزی( شرکتهای بیمه گذار) ۳% حق بیمه دریافتی ۳% حق بیمه دریافتی ۳% حق بیمه دریافتی ۳% حق بیمه دریافتی ۳% حق بیمه دریافتی ۳% حق بیمه دریافتی
    عوارض آتش نشانی در هنگام صدو رپروانه ساختمانی ضریبی از عوارض صدور پروانه ساختمانی

    میزان این عنوان عوارض حداکثر ۴% (با تصویب شورای مربوطه) عوارض صدور پروانه ساختمانی تعیین میشود و باید به حساب جداگانه مربوط به شهرداری واریز (بصورت مستقیم یا با واسطه حساب شهرداری / دهیاری متناسب با شرایط محلی) و جهت مصرف صددرصد آن در توسعه و تجهیزات آتش نشانی هزینه شود

     

    ۲- عوارض بهای خدمات کارشناسی فنی و ایمنی و آتش نشانی

    ردیف نوع عوارض بهای خدمات سال۹۹ بهای خدمات ۱۴۰۰ بهای خدمات ۱۴۰۱ بهای خدمات ۱۴۰۲ بهای خدمات ۱۴۰۳ بهای خدمات ۱۴۰۴
    ۱ کارشناسی فنی و تایید خدمات ایمنی و آتش نشانی و موارد مشابه جهت ادارات و شرکتهای دولتی ۱/۱۰۰/۰۰۰ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۵۰۰/۰۰۰ریال ۱/۸۰۰/۰۰۰
    ۲ کارشناسی فنی و تایید خدمات ایمنی و آتش نشانی و موارد مشابه جهت شرکتها و سازمانها و ادارات غیر دولتی ۱/۸۵۰/۰۰۰ریال ۱/۹۵۰/۰۰۰ ریال ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۲/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۲/۷۶۰/۰۰۰
    ۳ کارشناسی فنی و تایید خدمات ایمنی و آتش نشانی و موارد مشابه جهت دانشگاههای آزاد و دولتی و پیام نور ۵/۰۰۰/۵ریال ۶/۰۰۰/۶ ریال ۶/۵۰۰/۶ ریال ۶/۵۰۰/۶ ریال ۷/۵۰۰/۰۰۰ریال ۸/۹۷۶/۰۰۰
    ۴ کارشناسی فنی و تایید خدمات ایمنی و آتش نشانی و موارد مشابه جهت کارگاههای وابسته به بهزیستی ۷۰۰/۰۰۰ ۹۰۰/۰۰۰ریال ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۱۵۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۸۰/۰۰۰
    ۵ کارشناسی فنی و تایید خدمات ایمنی و آتش نشانی و موارد مشابه جهت مهد کودک درون شهر ۷۰۰/۰۰۰ ۹۰۰/۰۰۰ریال ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۱۵۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۸۰/۰۰۰
    ۶ کارشناسی فنی و تایید خدمات ایمنی و آتش نشانی و موارد مشابه جهت مهد کودک بیرون شهر ۸۵۰/۰۰۰ ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۵۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۸۰۰/۰۰۰
    ۷ کارشناسی فنی و تایید خدمات ایمنی و آتش نشانی و موارد مشابه جهت مهد کودک بیرون شهر ۱/۱۰۰/۰۰۰ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۵۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۸۰/۰۰۰
    ۸ کارشناسی فنی و تایید خدمات ایمنی و آتش نشانی و موارد مشابه جهت اماکن مسکونی ۷۰۰/۰۰۰ ۹۰۰/۰۰۰ریال ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۱۵۰/۱ ریال ۱/۸۰۰/۰۰۰
    ۹ کارشناسی فنی و تایید خدمات ایمنی و آتش نشانی و موارد مشابه جهت اماکن تجاری، بانک ها و…. ۱/۱۰۰/۰۰۰ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۵۰۰/۰۰۰ ریال ۴/۸۰۰/۰۰۰
    ۱۰ بهای خدمات پشتیبانی و اسکورت ایمنی مانند برشکاری شرکت گاز، شرکت نفت و موارد مشابه تا ۲ ساعت به ازاء هر شیفت کاری ۲/۷۶۰/۰۰۰ریال ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۳/۵۰۰/۰۰۰ ریال ۳/۵۰۰/۰۰۰ ریال ۴/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۵/۴۰۰/۰۰۰
    ۱۱ بهای خدمات پاکسازی  مناطق آلوده به سوخت گازوئیل- بنزین و موارد مشابه که معمولاً بعد از تصادف خودروهای سبک و سنگین ایجاد میگردد. ۳/۴۸۰/۰۰۰ریال ۳/۶۰۰/۰۰۰ ریال ۳/۸۰۰/۰۰۰ ریال ۳/۸۰۰/۰۰۰ ریال ۴/۵۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۸۰۰/۰۰۰
    ۱۲ بهای خدمات و تهیه پاسخ استعلام بیمه و سایر ارگانها و گزارش اخطاریه ادارات و شرکت ها و موارد مشابه منوط به پرداخت و اخذ تسویه حساب از سازمان آتش نشانی ۱/۰۰۰/۰۰۰ریال ۱/۱۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۵۰۰/۰۰۰ ریال ۵/۵۲۰/۰۰۰
    ۱۳ خدمات ایمنی و اسکورت خودرو آتش نشانی جهت مراسم تاسوعا و عاشورا و راهپیمایی ۲۲ بهمن ماه
    ۱۴ سایر خدمات آتش نشانی جهت پشتیبانی ایمنی و حضور به منظور استفاده در زمان فیلمبرداری و موارد مشابه تا ۲ ساعت به ازاء هر شیفت کاری ۳/۲۵۰/۰۰۰ ریال ۳/۵۰۰/۰۰۰ ریال ۴/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۴/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۴/۶۰۰/۰۰۰ ریال ۵/۵۲۰/۰۰۰
    ۱۵ سایر خدمات آتش نشانی ۳/۲۵۰/۰۰۰ ریال ۳/۵۰۰/۰۰۰ ریال ۴/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۴/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۴/۶۰۰/۰۰۰ریال ۵/۵۲۰/۰۰۰

     

    ۳- عوارض بهای خدمات و شارژ انواع کپسول های های آتش نشانی

    ردیف نوع عوارض بهای خدمات سال ۹۹ بهای خدمات ۱۴۰۰ بهای خدمات ۱۴۰۱ بهای خدمات ۱۴۰۲ بهای خدمات ۱۴۰۳ بهای خدمات ۱۴۰۴
    ۱ کپسول پودر گاز یک کیلویی ۹۰/۰۰۰ ۱۰۰/۰۰۰ریال ۱۰۰/۰۰۰ریال ۱۰۰/۰۰۰ریال ۳۰۰/۰۰۰ریال ۳۶۰/۰۰۰
    ۲ کپسول پودر گاز دو کیلویی ۱۱۰/۰۰۰ ۱۲۰/۰۰۰ریال ۱۲۰/۰۰۰ریال ۱۲۰/۰۰۰ریال ۴۵۰/۰۰۰ریال ۵۴۰/۰۰۰
    ۳ کپسول پودر گاز سه کیلویی ۱۳۰/۰۰۰ریال ۱۴۰/۰۰۰ ۱۴۰/۰۰۰ریال ۱۴۰/۰۰۰ریال ۶۰۰/۰۰۰ریال ۷۲۰/۰۰۰
    ۴ کپسول پودر گاز چهار کیلویی ۱۵۰/۰۰۰ریال ۱۶۰/۰۰۰ریال ۱۶۰/۰۰۰ریال ۱۶۰/۰۰۰ریال ۸۰۰/۸۰۰ ریال ۹۶۰/۰۰۰
    ۵ کپسول پودر گاز شش کیلویی ۱۷۰/۰۰۰ ۱۸۰/۰۰۰ریال ۱۸۰/۰۰۰ریال ۱۸۰/۰۰۰ریال ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۲۰/۰۰۰
    ۶ کپسول پودر گاز دوازده کیلویی ۲۳۰/۰۰۰ ۲۴۰/۰۰۰ریال ۲۴۰/۰۰۰ریال ۲۴۰/۰۰۰ریال ۱/۷۰۰/۰۰۰ ریال ۲/۰۴۰/۰۰۰
    ۷ کپسول پودر گاز بیست و پنج کیلویی ۳۸۰/۰۰۰ ۳۹۰/۰۰۰ریال ۳۹۰/۰۰۰ریال ۳۹۰/۰۰۰ریال ۲/۵۰۰/۰۰۰ ریال ۳/۰۰۰/۰۰۰
    ۸ کپسول پودر گاز سی کیلویی ۵۵۰/۰۰۰ ۵۶۰/۰۰۰ریال ۵۶۰/۰۰۰ریال ۵۶۰/۰۰۰ریال ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۳/۶۰۰/۰۰۰
    ۹ کپسول پودر گاز پنجاه کیلویی ۱/۱۰۰/۰۰۰ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۴/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۴/۸۰۰/۰۰۰
    ۱۰ کپسول CO2 سه کیلویی ۱۷۰/۰۰۰ ۱۸۰/۰۰۰ریال ۱۸۰/۰۰۰ریال ۱۸۰٫۰۰۰ ریال ۸۰۰/۰۰۰ریال ۹۶۰/۰۰۰
    ۱۱ کپسول CO2 چهار کیلویی ۲۱۰/۰۰۰ ۲۲۰/۰۰۰ریال ۲۲۰/۰۰۰ریال ۲۲۰/۰۰۰ریال ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰
    ۱۲ کپسول CO2 شش کیلویی ۲۳۰/۰۰۰ ۲۴۰/۰۰۰ریال ۲۴۰/۰۰۰ریال ۲۴۰/۰۰۰ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۴۴۰/۰۰۰
    ۱۳ کپسول CO2 دوازده کیلویی ۳۴۰/۰۰۰ ۳۵۰/۰۰۰ریال ۳۵۰/۰۰۰ریال ۳۵۰/۰۰۰ریال ۱/۵۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۸۰۰/۰۰۰
    ۱۴ کپسول CO2 سی کیلویی ۵۸۰/۰۰۰ ۵۹۰/۰۰۰ریال ۵۹۰/۰۰۰ریال ۵۹۰/۰۰۰ریال ۲/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۲/۷۶۰/۰۰۰

     

    ۴- عوارض بهاء خدمات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی

    ردیف نوع عوارض بهای خدمات سال ۹۹ بهای خدمات ۱۴۰۰ بهای خدمات سال ۱۴۰۱ بهای خدمات سال ۱۴۰۲ بهای خدمات سال ۱۴۰۳ بهای خدمات ۱۴۰۴
    ۱ گواهی ایمنی جهت صدور پروانه کسب جهت کلیه صنوف در محدوده شهر ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۱۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۵۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۸۰۰/۰۰۰
    ۲ گواهی ایمنی جهت تمدید پروانه کسب در محدوده شهر ۷۳۰/۰۰۰ ۹۰۰/۰۰۰ریال ۱/۰۰۰/۰۰۰ریال ۱/۰۰۰/۰۰۰ریال ۱/۱۵۰/۰۰۰ریال ۱/۳۸۰/۰۰۰
    ۳ گواهی ایمنی جهت صدور پروانه کسب خارج از محدوده شهر ۱/۱۰۰/۰۰۰ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ۱/۳۰۰/۰۰۰ ۱/۵۰۰/۰۰۰ ۱/۸۰۰/۰۰۰
    ۴ گواهی ایمنی جهت تمدید پروانه کسب خارج از محدوده شهر ۸۷۰/۰۰۰ ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ریال ۱/۵۰۰/۰۰۰ریال ۱/۸۰۰/۰۰۰
    ۵ عوارض صدور گواهی آتش سوزی داخل محدوده شهری ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۱۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۸۰/۰۰۰ ریال ۱/۶۵۶/۰۰۰
    ۶ عوارض صدور گواهی آتش سوزی خارج از محدوده شهری ۱/۲۰۰/۰۰۰ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ریال ۱/۵۰۰/۰۰۰ریال ۱/۸۰۰/۰۰۰
    ۷ عوارض کارشناسی و بازدید از محل آتش سوزی اماکن مسکونی داخل محدوده شهری ۱/۱۰۰/۰۰۰ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ریال ۱/۵۰۰/۰۰۰ریال ۱/۸۰۰/۰۰۰
    ۸ اماکن مسکونی خارج از محدوده شهری ۱/۲۰۰/۰۰۰ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۴۰۰/۰۰۰ریال ۱/۴۰۰/۰۰۰ریال ۱/۶۸۰/۰۰۰ریال ۲/۰۱۶/۰۰۰
    ۹ ادارات داخل محدوده شهری ۱/۷۰۰/۰۰۰ریال ۲/۵۰۰/۰۰۰ ریال ۳/۰۰۰/۰۰۰ریال ۳/۰۰۰/۰۰۰ریال ۳/۶۰۰/۰۰۰ریال ۴/۳۲۰/۰۰۰
    ۱۰ ادارات خارج از محدوده شهری ۲/۰۰۰/۰۰۰ریال ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۳/۰۰۰/۰۰۰ریال ۳/۰۰۰/۰۰۰ریال ۳/۹۰۰/۰۰۰ریال ۴/۶۸۰/۰۰۰
    ۱۱ کارشناسی پایانکار و بازدید از ساخت و سازها ۱/۱۰۰/۰۰۰ریال ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ریال ۱/۵۰۰/۰۰۰ریال ۱/۸۰۰/۰۰۰
    ۱۲ خدمات متفرقه شامل: تخلیه آب و انجام سایر خدمات به هر دو ساعت ۲/۶۰۰/۰۰۰ریال ۲/۷۰۰/۰۰۰ ریال ۲/۹۰۰/۰۰۰ریال ۲/۹۰۰/۰۰۰ریال ۳/۳۵۰/۰۰۰ریال ۴/۰۲۰/۰۰۰
    ۱۳ عوارض صدور گواهی ایمنی جهت خودروهای مسافربر شهری و بین شهری تاکسی ۱۹۰/۰۰۰ریال ۲۰۰/۰۰۰ریال ۳۰۰/۰۰۰ریال ۳۰۰/۰۰۰ریال ۳۶۰/۰۰۰ریال ۴۲۰/۰۰۰
    ۱۴ عوارض صدور گواهی ایمنی جهت خودروهای مسافر بر شهری و بین شهری سواری پلاک کرایه ۴۰۰/۰۰۰ ۵۰۰/۰۰۰ریال ۶۰۰/۰۰۰ ۶۰۰/۰۰۰ ۷۲۰/۰۰۰ ۸۶۴/۰۰۰
    ۱۵ عوارض صدور گواهی ایمنی جهت خودروهای مسافربر شهری و بین شهری مینی بوس ۵۵۰/۰۰۰ ۶۰۰/۰۰۰ریال ۷۰۰/۰۰۰ ۷۰۰/۰۰۰ ۸۵۰/۰۰۰ ۱/۰۲۰/۰۰۰
    ۱۶ عوارض صدور گواهی ایمنی جهت خودروهای مسافربر شهری و بین شهری اتوبوبوس ۷۳۰/۰۰۰ ۸۵۰/۰۰۰ریال ۹۰۰/۰۰۰ ۹۰۰/۰۰۰ ۱/۱۰۰/۰۰۰ریال ۱/۳۲۰/۰۰۰
    ۱۷ آموزش و پیشگیری و مبارزه با حریق به موسسات، ادارات، سازمانها، ارگانها، شرکتها، و غیره هر ساعت ۶۰۰/۰۰۰ ۷۰۰/۰۰۰ریال ۸۰۰/۰۰۰ ۸۰۰/۰۰۰ ۹۶۰/۰۰۰ ۱/۱۵۲/۰۰۰
    ۱۸ استفاده از امکانات آتش نشانی در امورات غیر تخصصی مانند شستشو و غیره با توجه به استهلاک خودرو ۱/۸۰۰/۰۰۰ریال ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۲/۵۰۰/۰۰۰ریال ۲/۵۰۰/۰۰۰ریال ۳/۰۰۰/۰۰۰ریال ۳/۶۰۰/۰۰۰
    ۱۹ صدور شناسنامه ایمنی جهت اماکن مسکونی هر واحد ۱/۰۰۰/۰۰۰ ۱/۲۰۰/۰۰۰ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ریال ۱/۳۰۰/۰۰۰ریال ۲/۰۰۰/۰۰۰ریال ۲/۴۰۰/۰۰۰
    ۲۰ صدور شناسنامه ایمنی جهت ادارات ، سازمانها، ارگانها، شرکتها، بانکها و….. هر متر مربع ۳۰/۰۰۰ریال ۴۰/۰۰۰ریال ۵۰/۰۰۰ریال ۵۰/۰۰۰ریال ۶۳/۰۰۰ریال ۷۵/۶۰۰
    ۲۱ تمدید شناسنامه ایمنی جهت ادارات، سازمانها، ارگانها، شرکتها، بانکها و…. به میزان ۶/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۶/۵۰۰/۰۰۰ ریال ۷/۰۰۰/۰۰۰ریال ۷/۰۰۰/۰۰۰ریال ۸/۰۰۰/۰۰۰ریال ۹/۶۶۰/۰۰۰
    ۲۲ صدور شناسنامه ایمنی جهت ادارات، سازمانها، ارگانها، شرکتها، بانکها اضافه بر مساحت ساخت قبلی هر متر مربع ۳۰/۰۰۰ ۴۰٫۰۰۰ریال ۵۰/۰۰۰ ۵۰/۰۰۰ ۶۳/۰۰۰ریال ۷۵/۶۰۰

    ۵- عوارض بهاء اجاره تابلوهای تبلیغاتی متعلق به سازمان آتش نشانی

    ردیف نوع عوارض مبلغ مصوب  سال۹۹ مبلغ مصوب سال ۱۴۰۰ مبلغ مصوب سال ۱۴۰۱ مبلغ پیشنهادی سال ۱۴۰۲ مبلغ پیشنهادی سال ۱۴۰۳ مبلغ پیشنهادی سال ۱۴۰۴ توضیحات
    ۱ اجاره اجاره تابلوهای تبلیغاتی متعلق به سازمان آتش نشانی به مدت هفته ۱/۷۰۰/۰۰۰ ریال ۱/۸۰۰/۰۰۰ ریال ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۷/۵۰۰/۰۰۰ ریال

    هزینه چاپ و نصب بنر و نگهداری از  آن برعهده ی متقاضی می باشد. هرگونه خسارت وارده و صدمه به بنرهای نصب شده خارج از تعهد شهرداری می باشد.

    ۲ اجاره تابلوهای تبلیغاتی متعلق به سازمان آتش نشانی به مدت ۱۵ روز ۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۶/۰۰۰/۰۰۰ریال ۷/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۷/۰۰۰/۰۰۰ریال ۱۲/۰۰۰/۰۰۰ ۱۸/۰۰۰/۰۰۰
    ۳ اجاره تابلوهای تبلیغاتی متعلق به سازمان آتش نشانی به مدت یک ماه ۹/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ریال ۱۵/۰۰۰/۰۰۰ریال ۱۵/۰۰۰/۰۰۰ریال ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ ۳۰/۰۰۰/۰۰۰ریال
    ۴ اجاره تابلوهای تبلیغاتی متعلق به سازمان آتش نشانی به مدت سه ماه ۱۵/۰۰۰/۰۰۰ریال ۱۶/۰۰۰/۰۰۰ریال ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ریال ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ریال ۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ۷۵/۰۰۰/۰۰۰ریال
    ۵ اجاره تابلوهای تبلیغاتی متعلق به سازمان آتش نشانی به مدت یکسال ۹۰/۰۰۰/۰۰۰ریال ۹۰/۰۰۰/۰۰۰ریال ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ریال ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ریال ۱۸۰/۰۰۰/۱۸۰ریال ۲۷۰/۰۰۰/۰۰۰ریال

    ۶-عوارض  تابلوهای تبلیغاتی و تلویزیون های شهری متعلق به شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان

    ردیف نوع عوارض سال های قبل از ۹۸ سال ۱۳۹۸ سال ۱۳۹۹ سال ۱۴۰۰ سال ۱۴۰۱ سال ۱۴۰۲ سال ۱۴۰۳ سال ۱۴۰۴ توضیحات
    ۱ پارتابل (هر عدد) ۱۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۲۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۳۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۴۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۴۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۴۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۴۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۲ بیلبورد (هر عدد) ۴۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۶۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۷۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۸۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۸۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۸۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۸۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
    ۳ تلویزیون های شهری (هر عدد) ۶۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۷۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۸۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۹۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال

    ۷- تعرفه عوارض صدور تاییدیه ایمنی پروانه ساختمان برای اماکن شهری ۱۴۰۴

    ردیف متراژ زیر بنا مبلغ (متر مربع / ریال)
    مسکونی تجاری اداری اداری با سهامی خاص صنعتی کارگاهی
    ۱ از ۱ تا ۲۵۰ متر مربع ۲۴۰۴۸ ۱۲۷۶۸۰ ۲۹۸۰۸ ۹۹۳۶۰ ۲۹۰۱۶ ۲۵۷۰۴
    ۲ از ۲۵۱ تا ۵۰۰ متر مربع ۲۶۱۳۶ ۱۳۰۲۰۰ ۳۰۶۰۰ ۱۰۲۰۰۰ ۲۹۸۰۸ ۲۶۴۹۶
    ۳ از ۵۰۱ تا ۱۰۰۰ متر مربع ۲۶۴۹۶ ۱۳۱۰۴۰ ۴۰۶۰۸ ۱۳۵۳۶۰ ۳۰۶۷۲ ۲۹۰۱۶
    ۴ از ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰ متر مربع ۲۸۹۴۴ ۱۳۲۳۰۰ ۳۳۱۲۰ ۱۱۰۴۰۰ ۳۳۱۲۰ ۲۹۸۰۸
    ۵ از ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ متر مربع ۳۱۰۳۲ ۱۳۴۴۰۰ ۳۵۶۴۰ ۱۱۸۸۰۰ ۳۳۹۸۴ ۳۰۴۵۶
    ۶ از ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ متر مربع ۳۱۸۹۶ ۱۳۸۶۰۰ ۳۷۲۹۶ ۱۲۴۳۲۰ ۴۱۴۰۰ ۳۳۱۲۰
    ۷ از ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ متر مربع ۳۳۱۲۰ ۱۴۲۸۰۰ ۳۸۸۸۰ ۱۲۹۶۰۰ ۴۷۶۶۴ ۳۳۹۸۴
    ۸ از ۳۰۰۱ تا ۳۵۰۰ متر مربع ۳۳۹۸۴ ۱۴۷۰۰۰ ۳۹۸۱۶ ۱۳۲۷۲۰ ۴۴۶۴۰ ۳۵۶۴۰
    ۹ از ۳۵۰۱ تا ۴۰۰۰ متر مربع ۲۷۵۷۶ ۱۵۱۲۰۰ ۴۰۶۰۸ ۱۳۵۳۶۰ ۵۰۴۰۰ ۳۸۱۶۰
    ۱۰ از ۴۰۰۱ تا ۴۵۰۰ متر مربع ۳۶۰۰۰ ۱۵۵۴۰۰ ۴۱۴۰۰ ۱۳۸۰۰۰ ۵۲۲۰۰ ۳۹۲۴۰
    ۱۱ از ۴۵۰۱ تا ۵۰۰۰ متر مربع ۳۷۲۹۶ ۱۵۹۶۰۰ ۴۵۵۷۶ ۱۷۹۵۲۰ ۵۴۷۲۰ ۳۹۸۱۶
    ۱۲ از ۵۰۰۱ متر مربع به بالا ۳۸۱۶۰ ۱۶۳۸۰۰ ۴۵۵۷۶ ۱۷۹۵۲۰ ۵۹۶۱۶ ۴۰۶۰۸
    تبصره: درخصوص مبالغ فوق جهت خانواده های شهدا، جانبازان، آزادگان، کمیته امداد و بهزیستی اعمال تخفیف تا سقف ۲۰درصد لحاظ خواهد شد

     

    دانلود فایل تعرفه عوارض و بهای خدمات سال ۱۴۰۴ شهرداری مسجدسلیمان

     

    تهیه و تنظیم
    اداره تشخیص و وصول درآمد شهرداری مسجدسلیمان
    آذرماه ۱۴۰۳

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    مطالب مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *