به گزارش دیدگاه نیوز لرستان، حفظ محیط زیست برای تداوم زندگی بشر، حفظ تنوع زیستی، تضمین هوای پاک، آب و امنیت غذایی و تثبیت آب و هوا ضروری است و امروزه هم راستا با برنامه های توسعه پایدار حفاظت از محیط زیست بعنوان اصلی مهم در سرلوحه امور قرار گرفته است.
حفاظت از محیط زیست تا حدی مورد تاکید و توجه تمامی افراد جامعه قرار گرفته است که همگان براین مهم واقف هستند که بدون محیط زیست سالم امکان تداوم زندگی بشر وجود ندارد و در حقیقت خانه واقعی بشر محیط زیست است.
براین اساس حفظ محیط زیست نه تنها وظیفه سازمان حفاظت محیطزیست و بلکه یک وظیفه همگانی در سطح جامعه است که علاوه بر سیاست های اتخاذ شده از طرف دولت، عزم همگانی برای حفاظت از محیط زیست لازم است.
افزایش مشارکت مردمی در مسایل زیست محیطی با تقویت تشکل های مردم نهاد محقق می شود و تشکل های مردم نهاد به دلیل تاثیرگذاری عمیق بر جوامع محلی، نقش مهم و محوری در حفاظت از محیط زیست دارند.
تشکلهای محیط زیستی در آگاهیرسانی و آموزش مسائل محیط زیست عملکرد بسیار موثر و مفیدی دارند و در این راستا سمن ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند که به واسطه نقش و کارکرد آنها این اهمیت بیشتر می شود.
سمن های محیط زیستی با مطالبه گری و آگاهی بخشی در بین مردم و دستگاه های مختلف در اشاعه فرهنگ زیست محیطی نقش بسزایی دارند و در این راستا باید حس مسئولیت اجتماعی نسبت به محیط زیست را در بین دستگاه های مختلف و صنایع تبیین و ترویج کنیم.
امروزه ایجاد حس مسئولیت اجتماعی یک راهبرد است که این موضوع باید فرهنگ سازی و نهادینه تا مشکلات زیست محیطی به صورت ریشه ای برطرف شود.
لرستان از استان های دارای تنوع زیستی ، گیاهی و جانوری غنی در ایران اسلامی است که همواره از مناطقی بوده که طبیعت دوستان و گردشگران رغبت بالایی برای دیدن زیبایی های این خطه زاگرس داشته اند.
۴۶۰ هزار هکتار از عرصه های طبیعی لرستان تحت مدیریت و نقاط چهارگانه و صید و شکار است که حدود ۱۱.۳ درصد مساحت این استان است.
لرستان دارای ۳۰ درصد تنوع زیستی و ۲۵ درصد تنوعی گیاهی با یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار جنگل و ۸۰۰ هزار هکتار مرتع است.
۳۹۶ گونه جانوری در این استان شناسایی شده است.
براین اساس نشستی با حضور تشکل های مردم نهاد زیست محیطی شهرستان خرم آباد؛ فرماندار خرم آباد و اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان برگزار شد و مساپل و مشکلات زیست محیطی این شهرستان مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت
تشکل های زیست محیطی سرمایه های اجتماعی هستند
رییس اداره حفاظت محیط زیست خرم آباد گفت: تشکل های زیست محیطی و سازمان های مردم نهاد از جایگاه و اعتبار قابل توجهی برخوردار هستند و تشکل های زیست محیطی داری چهار ویژگی بسیار مهم هستند و عضویت در این سازمان ها داوطلبانه و براساس اعتقاد است.
احمد آخوندزاده افزود: تشکل های زیست محیطی برای رسیدن به اهداف و مقاصد از همفکری خرد جمعی استفاده می کنند و برای تحقق اهداف تلاش می کنند و در این سازمان ها روابط بصورت افقی است و سلسله مراتب وجود ندارد و تساوی بین اعضا وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه سازمان های مردم نهاد حلقه اتصال بین مردم مسوولان هستند و آسیب ها را از طرف مردم به مدیران منتقل می کنند؛ گفت: فعالیت تشکل ها بصورت غیر انتفاعی است و منافع مالی برای آنها تعریف نشده و انگیزه های معنوی و اعتقادی برای آنها تعریف شده و در حال انجام کارها بدون اجر و مزد و با جدیت هستند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست خرم آباد افزود: سیاست حفاظت محیط زیست جذب حداکثری مشارکت مردمی است و رییس سازمان حفاظت محیطزیست در هفتمین روز انتصاب با تشکل های زیست محیطی جلسه تشکیل و تاکید کردند مردمی سازی محیط زیست هدف است که باید در این راستا از ظرفیت های مردمی استفاده کرد تا اهداف عالیه زیست محیطی محقق شود.
آخوندزاده ادامه داد: تشکل ها باید کنشگری راه حل محور داشته باشند و اگر نقدی بر مدیران دارند، همراه با ارائه راهکار باشد تا انتقادها کارساز و همراه با ارائه های علمی باشد و در اینصورت مدیران برای رفع مشکلات تلاش خواهند کرد.
وی یادآور شد: تشکل های زیست محیطی سرمایه های اجتماعی هستند و خدمات این تشکل ها قابل تقدیر است ، سازمان محیط زیست دارای حداقل امکانات است و نیازمند همراهی مردمی است که به همین منظور باید فرهنگ زیست محیطی نهادینه شود.
وی اظهار داشت: باید این سرمایه های اجتماعی را ارج بنهیم و تجارب ارزشمند و راهگشای آنان را بکار بگیریم.
دولت چهاردهم به دنبال ایجاد توسعه پایدار است
فرماندار خرم آباد نیز گفت: تشکل ها و انجمن های مردم نهاد بدون تعلق خاطر به مسایل مادی و دولتی به دلیل حس مسوولیت نسبت چالش های مختلف جامعه تلاش می کنند و باید این افراد را تشویق و ترغیب کنیم.
نورالدین درمنان با بیان اینکه افرادیکه در جهت حفظ طبیعت و محیط زیست تلاش می کنند، قابل تقدیر هستند، اظهار داشت: راهبردها و اقدامات ما باید بر اساس اصول بنیادی باشد.
وی ادامه داد: علم محوری و تلاش بر اساس مطالعات علمی؛ شایسته سالاری و ارزیابی مستمر از یکدیگر اصول بنیادی دولت است و در این راستا مباحث مطروحه تا زمان نتیجه گیری پیگیری خواهد شد.
فرماندار خرم آباد بیان کرد: فلسفه وجودی تشکل های مردم نهاد این است که واسطه بین مردم و دولت و صدای بیصدایان هستند.
درمنان عنوان کرد: جهت ایجاد هم افزایی باید تلاش و از ظرفیت عظیم جامعه مدنی برای افزایش هم افزایی استفاده کرد.
وی با اشاره به روحیه عدالتخواهی در بین اقشار مختلف افزود: در خصوص طبیعت نیز باید عدالت رعایت و صداقت و شفافیت سرلوحه کار دولت با تشکل های باشد تا بتوانیم به راحتی مشکلات و اشتباهات را به تشکل های مردم نهاد مطرح کنیم.
فرماندار خرم آباد اظهار داشت: اقدامات جزیره ای و پراکنده مانع نتیجه گیری صحیح می شود و تشکل های مردم نهاد یاری رسان دستگاه های دولتی در رفع مشکلات پیش رو هستند.
درمنان با تاکید بر اینکه دولت چهاردهم به دنبال ایجاد توسعه پایدار است، گفت: توسعه پایدار دارای سه ستون اصلی است که اولین ستون اجتماع و جامعه است و عدالت دولت با توزیع عادلانه منابع و کاهش فاصله بین فقیر و غنی و جلوگیری از رانت و جلب اعتماد مردم و استفاده از انجمن های مردم نهاد ایجاد می شود.
وی افزود: باید در توسعه پایدار به جایگاهی برسیم که زندگی خوب داشته باشیم اما آسیبی به طبیعت وارد نکنیم و توسعه پایدار یعنی توجه به مسایل زیست محیطی و محیط زیست است و اگر می خواهیم جامعه توانمند داشته باشیم باید هوای پاک؛ غذای سالم و طبیعت زیبا داشته باشیم.
فرماندار خرم آباد اظهار داشت: توسعه صنعت نباید به طبیعت و محیط زیست لطمه وارد کند و اگر جامعه به لحاظ زیست محیطی سالم نباشد، روح و روان جامعه صدمه خواهد دید ، چراکه پایداری سلامت از موضوعات اصلی جوامع توسعه یافته است.
درمنان ادامه داد: اقتصاد سومین عامل در توسعه پایدار است و این موارد لازم و ملزوم هستند و تشکل های مردم نهاد در این زمینه یاری رسان هستند.
وی با بیان اینکه استاندار لرستان به برنامه ریزی براساس سند آمایش استان معتقد است، اضافه کرد: اطلاعات باید دقیق باشد تا بتوان برنامه ریزی دقیق داشت ، بر این اساس برنامه ها طبق توسعه پایدار تدوین و راهکارها در تمام حوزه ها تعریف شده است.
فرماندار خرم آباد اظهار داشت: انتظار می رود تشکل ها شفاف صدای مردم و دولت برای بالندگی جامعه باشند و لرستان دارای ظرفیت های بسیاری است.
فعالان زیست محیطی بازوان حفاظت محیط زیست لرستان
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان نیز گفت: تشکلهای محیط زیستی و فعالان این حوزه بازوان این اداره کل هستند ، طبیعت از ابتدای خلقت تاکنون منبع الهام بخش بینظیری برای ما بوده تا بتوانیم یک زندگی و اکوسیستم پایدار داشته باشیم.
کامران فرمان پور بیان کرد: به عنوان یک سرباز محیط زیست، این عرصه فقط سرمایه نیست بلکه حافظ زندگی و ریشه هویتی ما نیز هست.
وی با بیان اینکه هر ضربه به محیط زیست، ضربه به زندگی است، ادامه داد: حفاظت محیط زیست بر عهده همه جامعه و امانت آیندگان است که در دست ما قرار دارد.
مدیرکل محیط زیست لرستان عنوان کرد: کار خود را از محیط بانی شروع کردم و دغدغه این را داشته ام که چالشها را کاهش دهیم.
فرمان پور با بیان اینکه آموزش یک بحث مهم در محیط زیست است، افزود: تشکلهای محیط زیستی و فعالان این حوزه خارج از اداره کل محیط زیست را بازوی راست خود میدانیم.
وی ادامه داد: در مواردی که امکان فعالیت چندانی برای دستگاه های دولتی وجود ندارد تشکلها مانند یک بازوی توانمند میتوانند ایفای نقش کنند.
به گزارش ایرنا عمده ترین مشکلات مطرح شده توسط تشکل های زیست محیطی در این نشست کلش سوزی مزارع و آلودگی های هوا، موضوع ساماندهی پسماند و لزوم توجه به امر درختکاری بود.
دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید | |||||||
سرپرست دیدگاه نیوز در استان لرستان، بیش از ۱۰ سال است که در عرصه مطبوعات و خبرگزاری ها در این استان فعالیت میکند.
دیدگاهتان را بنویسید